Na a vegen meg oda jutunk, hogy olcsobb lesz autoba ulni a dragabb verziokhoz kepest, mert az olcsok meg annyira megbizhatatlanok.
Mondjuk Ferihegy sem kutya, ami most ott van, hogy a fapadosok is ott nyomulnak!! Nem is tudom van e gep, ami idoben indul... bar mi keveset kestunk most, erkezesre behoztuk a lemaradast, de szinte minden gep csuszott valamennyit.
A Ryan nem szokott késni, a honlapjukon még pontossági mutató is van. Sky-nál a két órás késések megszokottak, de nem egyszer láttam már 7 órát meghaladót is.
Pár hete jött haza egy ismerősöm, és a Ryan pontosan jött, a londoni gép hazafelé meg 5 órát késett.
Jesszusom, akkor tenyleg jobb nem kiserletezni. Pedig az oszre nekunk valami kedvezo es jarhato megoldast kell talalni. Es en spec innen egy ryan-sky haza-vonalra gondoltam, vissza meg az airberlin... persze ha megeri es nem lenne jobb ajanlat. Aztan a vegen meg marad a TAP, olyat meg ugysem csinaltam eddig.
Jaj milyen erdekes elmenyem volt penteken idefele, Bp es Frankfurt kozott ugyanaz volt a kiszolgalo szemelyzet, mint Frankfurt Porto vonalon. neztem en is nagyot meg ok is a Frankfurti beszallasnal... micsoda veletlenek vannak :o)))
A homersekletek itt mindig jok :) Meg ha esik az eso, akkor is van mostanaban 25-26... ma most eppen total felhotlen es fura mod egyelore szelcsendes az ido, ma tuti rekkeno meleg lesz a napon. Szoval rossz ido (marmint ha hideget ertunk alatta) itt elegge valoszinutlen. Az esos evszaknak is vege elvileg, ugyhogy nagyobb balszerencse kell egy full esos hetvege kifogasahoz.
A Malevnak van Lisszabonba járata a TAP-pal code-share(bár igaz, h a Malev honlapjan nem lehet rá foglalni) és ők is üzemeltetik. Nézd meg a www.tap.pt honlapon, k-cs-p napokon van. Portóba semmi közvetlen, az tényleg átszállásos.
ja, ez most nem jo hir, mert a rokon jonne onnan, en Londonbol mennek, ugyhogy nekem mindegy lenne. de jo hogy mondod, hogy nem erdemes atszallogatni, pedig mar pont arra gondoltam, hogy o idejon aztan innen tovabb megyunk.
A Sky Europe meg tenyleg gyalazatos, ettem a kefet mikor multkor azt valasztottam - mar magam sem tudom miert amikor altalaban Wizzair-t foglalok.
Hát fapadost azt nem fogsz találni, egyrészt mert nincs, másrészt meg átszállós fapados létezik, de olyan amivel egy nap alatt portugáliába érsz az Londonig Sky onnan Ryan, de nem javaslom,mert már drága, és a Skynál mostanában olyan sok a késés, hogy én nem szállnék fel rá!!!!!! Mert ha lekésed a csatlakozást az nagyon drága lesz!!!!
Úgyhogy nézz szét a "full service" légitársaságoknál!
Nemtom meg, eredetileg egyedul terveztem menni, de kozben ugy alakult, hogy egy imadott rokonommal beszeltem tegnap es lehet, hogy eljon o is, mert nagyon lazba jott. Meg legalabb igy lenne valaki aki beszel portugalul, bar gondolom az angollal azert el lehet boldogulni, de azert megis.
Holnap kiderul, hogy o mit dontott, aztan megy majd a foglalas.
Van jo tengerpart Portoban is, vagyis szerintem a Gaiai oldal tengerparja jobb, mi oda szoktunk menni, de Portoban is van a Foz-nal...majdnem a kikotoig huzodik... de az varosaiasabb. A Gaiai az a tengerparti feelingesebb, napozosabb, heverosebb.
Ilyen a portoi... borongos idoben persze. Meg a Castelo do Queijo
Ami elerhető közelségben van az Braga, Aveiro és Coimbra.
Utóbbiba csak a könytárért, egyetemért, és a folyóparti látképért érdemes elmenni. Braga is szép nagyon, 1 kicsikét talán középkorias is. Ott van Bom-Jesusba(ez 5 km bragahoz és busz van) egy templom is, ahova mindenképpen érdemes lenne ellátogatni, mert sztem az a világ egyik leggyönyörűbb vallási helye meg temploma (bár nam vok hívő), és ez nagyon tetszett.
Aveiróval meg elfogult vagyok,mert ott tanultam és én nagyon megszerettem azt a helyet. Portugália Velencéjének hívják mellesleg, mert egy csatorna keresztezi, de nekem nagyon bejött!!!!! Én ide megyek vissza június végén.
bence, meg azt megmondanad, hogy szerinted erdemes-e es hova egy napra atruccanni a kornyeken levo helyek kozul, ugy hogy aludni visszamennek Portoba, mert szallassal nem akarok varialni, meg a visszaut is Portobol a legegyszerubb.
Én sajnos nem tudok hajóról, pedig vminek léteznie kell. Elég nagyvonalakban tájékozódtunk anno, és semmit nem találtunk, de vmi biztos van. Ha találsz engem is nagyon érdekelne!!!!!!
Sziasztok! Már régóta olvasom a topicot,rengeteg információhoz lehet hozzájutni.Ami nagyon érdekelne,hogy Liszabonból,hogy lehet Madeirára eljutni hajóval,és ez pénzbe,időbe mit jelentene?
Ha szereted a halat, akkor ki kell próbálnod a bacalhau-t, ha még nem próbáltad. Tőkehalról van szó, ennek mind formája nemzeti eledel - assado (sütve), cozido (főzve), stb.
Bacalhau A Portugál Étel.
Ebben csak az a vicces, hogy portugália partjainál nem is lehet halászni, a hideg vizet szereti. Az Északi Tengerben úszkál, onnan importálják temérdek mennyiségben.
Ez igaz. Lisszabonban több a látnivaló, az egy három napos túrás városnézésben éppen belefér.
De hogy melyik a jobb???
Ez olyan mintha összehasonlítanád a zöldet a pirossal. Izlések és pofonok. Lisszabon inkább nagyvárosi jellegű, a belvárost az 1755-ös földrengés után tervszerűen építették újra ami meg is látszik. Nekem az is nagyon bejön, ha választani kéne mind a kettőt megnézném. :-)))
Portónak sokkal jobb feelingje van, ott ülni a folyóparton, nézni a hajókat, embereket, betérni 1-2 portóira a pincékbe, és nem utolsó sorban árban sokkal jobban kijössz.
Amikor egy ismerősöm átjött hozzám Lisszabonból Ő le volt nyűgözve Portótól, hogy ez mennyivel jobb. Amikor én mentem hozzá, nekem tetszett lisszabon is.
Tengerpartot nem tudom összehasonlítani, csak Barrat, Costa Novat, es Sao Jacintot ismerem, azok meg portótól 60 km-re délre vannak.
Én juni végén megyek arrafele.
Ja, még hozzátenném, hogy a két rész olyan mintha két különbötő országban járnál szinte....!!!!!!!