Szerintem 90literes a tank, és 9 "pöcök" jelzi a fogyást, amely után megjelenik a kedvenc jelzésem - vagyis a tartaléklámpa a 10. pöcök. Nekem a gyakorlatban 1 pöcök = 9 liter, így kb. 81 liter elfogyása után jön a tartalék üzemmód (ha ekkor azonnal tankolok, ahogy kigyullad, akkor ennyit tudok beletölteni). A 9 liter tartalék üzemanyaggal még 100-130km van az autóban.
2? Hát most a transit úton van,a rönyó szervizben,asszony dolgozik(természetesen nem tömegközlekedéssel ment) akkor én mivel menjek???ja áll még egy itt a garázs előtt!!!:-DDDD
Érdekelne a szentendrei bontó címe, telefonszáma. Ha valaki megadná nagyon megköszönném ! Email: varga.faipar@zelkanet.hu , vagy +36 30/6418960 További szép napot!!!!!!
sziasztok ! Kellemes napot mindenkinek ! Jó lett volna ha szólsz hogy jössz mert botolhatunk volna kicsit :):)a számom megvan teeeee:):)na mindegy azért örülök hogy nem volt felesleges út :) balesetmenteset mindenkinek :)
Vargamunka! A héten fennvoltam a szentendrei srácnál... Vagy fél órát bojongtunk mire megtaláltuk, első ránézésre azt hittem potyára mentünk, mert 1-2 alkatrészt láttam csak az udvarba, de aztán megláttam mi van benn :) Ezt úgy hívják, h trafic-master bontó. Minden bontónak ilyen szinten kellene lennie. Ott is hagytunk pár százezret, levágtunk egy tetőt is... Köszi, hogy összehoztál vele! Ajánlom mindenkinek!
Ha már üzemanyagot váltok akkor a legjobbat nem? :) Sok kúton kérdezik h. Segíthetek? Lehet a jobbikból? :) Egyébként ha kigyullad a lámpa még hány km-t lehet megtenni? Az én rekordom 71km. Persze már nagyon finoman (pályán 100-al) mentem, többet nem mertem kockáztatni.
szép napot ! függ kicsit a külső hőmérséklettől is mivel nyomás alakul ki a tankban.mehet bele annyi is és kevesebb is . klíma hűtőm tegnap elszállt nem tudom miért de gyanakszom hogy a kapcsoló nem kapcsolt ki és állandó nyomás alatt tartót.így jártam valakinek esetleg olcsón ???? bár jön a hidegebb idő :):) jó utat baleset menteset nektek
Nektek ha kivillan az üzemanyag jelző ikon mennyit tudtok tankolni? Nekem most miután kivillant és mentem kb 40km-t kerek 90liter ment rá, ez igencsak érdekes mivel ugyanilyen szituban külföldön max 80-82 litert tankoltam rá..
Én multkor a 28 ezres tankolást furcsáltam,hogy hogyhogy most enniért ment tele???Tán drágult a gázolaj??de ennyire???Hát jó kis 95-ös ment bele vagy 80 liter!!!De el ne mondjátok senkinek!!!:-DDDDD Szervízbe behúz,emelőre fel ozt leenged.Gyorsan el is adtam ott a benzínt!!!
Nekem sem eszik többet 8-liternél klímával vegyes használatban.azaz mai naptól nincs klímám mert hatalmas durranás volt ma aszt hitem a motor feküt ki vagy a turbóm robbant :)de valami a klímával kapcsolatos.Még nem néztem meg de hangja olyan volt mintha robbant volna valami.Hát nem jártam olcsón de nézzem a jó oldalát lassan jön a hidegebb idő. baleset menteset mindenkinek és jó utat )
Még jó h. van egy vérnyomásmérőre emlékeztető kis pumpa a gázolajszűrő előtt... Tankoltam 10 ezerért jófajta 100-as OMV Carrera benzint :(. Még jó h. szólt a kutaslány. Jött egy haver és leszedtük belőle. Hála annak h. jó idő volt. -20-ba szar lett volna 2 órát a hidegbe állni
Nekem az 50e Km-es átlagom kerek 8 liter. Pályán állandó 3000-3200-as fordulat,országút 2800,de elsősorban pályán jár az autó... Most jöttem görögből,valamivel több mint 8 liter lett a fogyasztás,de sokat ment a klima és tapostam ahogy bírtam. Szerencsére megúsztam bírság nélkül..1.9dci hosszú teher.
Hali! Itt nem csak a spóroláson van a hangsúly,hanem azon is hogy azért szerintem egy motornak kíméletesebb, ha nem a felső fordulatszámon van vele hosszú távon autózva,szeretjük kímélni is mi az autót,mivel hosszú távra terveztük vele és most 5 évesen van benne 267ezer km. Különben max egy órával lehet hosszabb így egy út, ennyit meg egy sima dugóba bármikor eltölthetsz. Mi se tudtunk 8,5nél többet megetetni vele, nagyon jól el vannak szerintem találva ezek a motorok a 6os váltóval együtt! Minden jót!!
Nem tudom, hogy mi az az összeg, ahol "megéri egy csöppet lassabban haladni", én eddig nem tudtam 8,5-8,9l/100km értéknél többet benyeleteni az autóval (még klímával, 150-160km/h sebességgel sem, rendesen megpakolva). Vagyis a megtakarítás max. 1,5l/100km, azaz pl. horvátországi oda-vissza 1600km esetén kb. 8eFt a megtakarítás... Tudom, minden pénz számít, de egy külföldi út esetén néhány ezer forint szerintem nem, ráadásul ezért jóval több időt töltesz autóban.
Tudom, tök jó érzés, hogy csak ennyit meg annyit fogyaszt a kocsi, de szerintem a dinamikus haladásnál nincsen jobb. Az enyém 1,9dci Trafic, és utazósebessége 150km/h körül van, ahol hatodik sebességben kb. 3000-3100 a fordulatszám... :-))
Na mikor?:-DDDDD felőlem bármikor!!! Minyá állok neki takarítani az egyik buszt holnapra!!!! colónia mellet balra bejössz egyenesen végig,ott már meglátsz!!!:-DDDD 305004767
Tegnap értünk haza Horvát országi nyaralásunkból! A Vivaroval voltunk 4en! Nem siettünk 100-120körüli tempóval haladtunk és így oda felé az átlagfogyasztás 7,1 lett az 1300km-eres teljes útra pedig 7,2 lett! Szóval megéri egy csöppet lassabban haladni!!:):)
Kreutzb 1 mikor futunk össze egy kis eszmecserére??
Múltkor hajdanában elindultam kifelé a nagyvilágba.A határnál megálltunk,mindenki elvégezte a dolgát.Indulnánk lámpa kapcs,hoppá semmi!!!Refi van.Izzó kiégett!? na de egyszerre mindkettő,nem.Biztik jók minden jó de nem jön áram!!!Na akkor mi legyen,utasokkal teli......! Mindig van nálam szerszámos doboz,így fogtam egy darab vezetéket és gyorsan átkötöttem hogy legyen lámpaaaa!!!!Végigrobogtunk európán így,kiraktunk mindenkit,megálltunk egy kúton pihizni felfrissülni ozt utána nyomás a haza utazókért.no de addig is megnézem már világosba mi a helyzet,visszaraktam eredeti állapotába és lám világít!!!Most péntekig semmi baj sem volt,mikor pestről elindultam még volt pilács.Mire hazaértem meglett a hiba is.Hát a kapcsoló széthullott. Jól megnyomorgatva ,kocogtatva lett pilács.Még jó hogy volt a polcon egy tartalék kar!!!gyors csere és minden jó!!!