az a baj hogy van 1 tő normális cukkinink, nagyon szépen terem, hetente 2 cukkinit leszüretelek róla. aztán van 2 tő gömbcukkini is, egyik növény se terem, de a levelei már mindent elleptek, ha nem hoz termést legalább ne ölje meg a körülötte lévő növényeket, azért nyírom, de remélem magához tér majd.
orange sütőtöknek mikor kéne teremnie? egy tőről hány tök várható nem tudjátok? azt tudom hogy ősszel/tél elején kell szüretelni ha megcsípte picit a hideg, már másfél méteresek a növények, remélem nem jutnak a gömbcukkini sorsára.
sajnos nem tudtam hogy a kobakosoknak is kell vetésforgó, a tököket ugyanoda ültettem mint tavaly és hát nem nagyon fejlődnek, idén lehet nem lesz tökfőzelék, pláne hogy a kapor 1 centis korában kidöglött :))
két hete ültettem el a 7-10 centis kukorica palántákat, elképesztő milyen gyorsan nő, fél méteres már biztos van, kísérletképpen vetettem, jó minőségű magból, tanultam a dologból asszem, az uborkánál biztos... néha megéri a drágábbat választani.
Én a helyedben nem izgatnám magam emiatt. Ha a másik fajta terem, enném azt, előbb vagy utóbb meg biztos fog a másik is. Szerintem jobb is, ha nem egyszerre van minden. Aztán esetleg egyszerre is fogy el.
Fogalmam sincs mi az oka. Én is próbáékoztam levél levásásával.
Itt olvastam, hogy ebben az esetben el kell verni a tök nagy leveleit, hogy megijedjen a növény és az erejét az utódokra koncentrálja, ne a saját növekedésére.
igen, mérges is vagyok miatta, mert a növény viszont hatalmas. tegnap levágtam pár levelét és adtam neki marhatrágyát, hátha... nincs jobb ötletem. mellette a másik fajta cukkini és patisszon viszont szépen terem.
A föld teteje csörgősre száradt, alig lehet kapálni, de pár centi mélyen még sár van. Délelőtt felrotáltam az utolsó előtti borsó helyét, és rendesen ragadt. A mellette lévő részből akarom oda a helybe vetett macskap.cse paprikát szétpalántálni, de olyan jó diónyi-ökölnyi sárdarabok keletkeztek a rotálás következtében, amiket, ha megszáradnak, kapával nem lehet szétverni, csak kalapáccsal esetleg. Élvezet lesz a palántázás jövő héten.
A tökök nagyon szépen nőnek, ahhoz képest, hogy vízben álltak sokáig. Már kicsi tök is van némelyiken.
Kiszedtük az első karalábékat, ha el nem felejtem, vetni kell az újabbakat. Elég sokat kibír a karaláb, az utolsó nagy víz alkalmával többnek elrothadt a gyökere, úgy megfonnyadva beleszúrtam őket a sárba, és a fele megeredt.
A Mohikán és az F1 nekünk bevált eddig. Csupán az idén nem volt ideje megnőni. A törpe indán fürtökben van a kis uborka. Lehet, hogy ritkitanom kellene....
Az idén az én rezistens uborkáim törpék maradtak. ca. 1 m-re nőttek meg. 5 tőről sikerült eddig 4 uborkát betakaritani. Azok szintén törpik (9x4 cm)
Még nem adtam fel. Most 10-10 csemege és saláta uborkát ültetek a virágládába.
A tökkel sincs szerencsénk. Az idén nem akar megmaradni a főzőtök. Megköt, egy darabig nődögél a kistök, aztán megsárgult és lefonnyad.
A kert egyébként már kezd szépen formálódni. A káposzták kiemelkedően szépek lettek. Az áprilisban kiültetett karalábék hatalmasak. Tegnap szedtünk ki egy 1,5 kg-osat.
Erről jut eszembe, a tapasztalataitok szerint melyek a legellenállóbb csemegeuborkák, egyáltalán uborkák? Mert ráírják itt sok ubira, hogy így toleráns lisztharmat ellen, úgy rezisztens peronoszpórára, oszt mégis mindig elkapják, ha későn permetezek valami miatt. Főként a lisztharmattal gyűlik meg a bajom. (Ezeket a szokványosakat, Kertirez, Perez, Alvarez, Mohikán ubikat szoktam vetni.)
énis kipróbálom amiket ti jövőre. sajnos nem rezisztens csemegeubi fajtát választottam és minden bajom van vele. 2 pici maradék uborka palántám maradt, elültetem őket is, hátha lesz belőle valami.
Gyönyörűen tömve van az a Bernadett! Mi ma esszük az elsőt, eddig csak a Ritmóról szedtem. Mi azt talán még jobban szeretjük, szaftosabb és vékonyabb a héja, terem is legalább annyit.
Magunk vetettük. Kb, 20 fajta paprikát, és 10 fajta paradicsomot. A pariról, most nincs friss kép, de fajtától függően a legnagyobbak 120cm-ek. Persze kis termésekkel.
Akkor gyorsan előkészítem az ágyást, tegnap még júni vége volt :D Csak ne lenne égetően fontos most még a kukorica is. Szerintem az lehet a gond, hogy humuszos homokban, amit az erdőből hoztam be, nehezebben csírázik a mag. A tetejét kicserélem színhomokra, úgyis a majdani gyökér a lényeg. AZért nem értem, mert már két éve mindig gyönyörűen kijött...
Junius végéig lehet. De pont ezért szoktam mindíg a palántanevelést javasolni. Ilyenkor már nem sok gond van vele, csak edénybe kell elvetni. kelésig így nem bántja semmi, és 15-20 cm-es korában már elég erős a kiültetéshez.
Ezt azért nem mondanám, szépen megterem vele minden, láttam. Persze a talaj minőségén is múlhat. A Lugas F1 most kb. 40-50 cm magas, virágzik :D mondtam én, hogy mini óriás paradicsomok nőnek majd :) elvileg nem fog tovább nőni, vaagy? Szedjem le a felesleges alsóbb leveleket, és akkor van még esély, hogy kicsit megnőjön?