Keresés

Részletes keresés

Anyóca99 Creative Commons License 2024.03.27 0 0 3574

Tudom , hogy nem lehet jó apa az asszonyverő  férj . Hisz közvetve minden visszahullik a gyerekekre . Logikus .

Előzmény: ValamiV2 (3563)
MrJones512 Creative Commons License 2024.03.27 0 2 3573

"Tanulság: az állatmentős videnyók nem csak jó érzéseket adnak, de hasznos trükköket is."

Natessék!

Mainapi állatmentés: https://telex.hu/zacc/2024/03/27/allatvedok-bebisundiszno-mentes-pompom

Előzmény: MrJones512 (3482)
búvár-halász Creative Commons License 2024.03.27 0 3 3572

(közben látom a saját topikodban, hogy te ezt gyökeresen másképp látod, mivel legalább 20 elemzés született annak tartalmáról pro és kontra is, így szerintem itt mi ne folytassuk le ezt a vitát, én tudom, hogy mit hallottam, hogy ott mi mit jelentett, mekkora az elhangzottak jelentősége, aki másképp látja, szíve joga, de szerintem ne menjünk bele, mert parttalan lenne, és se kedvem, se időm nincs most rá)

Előzmény: the gandhies (3568)
pákosztos cica Creative Commons License 2024.03.27 -1 1 3571

Erről is elviszi a figyelmet.

Pedig döbbenet ez is. 

Előzmény: Nyúlszájú (3565)
pákosztos cica Creative Commons License 2024.03.27 0 2 3570

Most akartam betenni Potyondit én is.

Korrekt meglátások. 

Előzmény: <(*!*)> (3567)
búvár-halász Creative Commons License 2024.03.27 0 2 3569

Bocs, de nekem ezt nem kell magyarázni, attól függetlenül, hogy keveset beszélek róla. Jobb banánköztársaságokban is repülne a legfőbb ügyész és az érintett miniszte(ek), itt nem fog történni semmi.

Előzmény: the gandhies (3568)
the gandhies Creative Commons License 2024.03.27 0 1 3568

Nem ez a lényeg, hanem a hangfelvétel.

Előzmény: búvár-halász (3548)
<(*!*)> Creative Commons License 2024.03.27 0 1 3567
ValamiV2 Creative Commons License 2024.03.27 0 2 3566

"Fontos lenne, hogy minden, a családon belüli erőszakkal kapcsolatba kerülő szakember olvassa ezt a könyvet. Ahogy írtam, nemcsak szakembereknek, hanem érintetteknek is ajánlom. Fontos, hogy a bántalmazott nők ne higgyenek annak az általános közvélekedésnek, hogy a gyerek egészséges fejlődéséhez apa kell. Egyébként sem igaz az a sötét kép, amelyet az apa nélkül felnövekvő gyerekek sorsáról szeretnek festeni, ez a könyv pedig azt mutatja be, hogy ha az apa partnerbántalmazó, akkor meg kifejezetten rosszat tesz a gyereknek, ha kapcsolatban van vele. A bántalmazásból való kijutásban, illetve amíg tart, a bántalmazás, annak elviselésében fontos szerepe van annak, ha a tapasztalatainkat például egy ilyen könyv, megerősíti."

Előzmény: Anyóca99 (3560)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.03.27 -1 3 3565

Arról is ejthetnénk pár szót, hogy a bukott, körözött brazil államfőt a brazíliai magyar nagykövetségen rejtegettük. Emiatt visszahívták a brazil nagykövetet.

ValamiV2 Creative Commons License 2024.03.27 0 1 3564

"A bántalmazók általában autoriter szülők, vagyis ahogy a partnerüktől, a gyerektől is feltétlen engedelmességet várnak. Ugyanúgy irreális elvárásaik vannak a gyerekeikkel, mint a partnerükkel szemben, általában úgy kezelik a gyerekeiket, mintha felnőttek lennének. Ennek megfelelően sokkal gyakrabban erőszakosak a gyerekeikkel, mint a partnerükkel nem erőszakos férfiak.

A bántalmazók folyton azon vannak, hogy különböző módszerekkel aláássák az anya és a gyerek jó kapcsolatát. Az csak egy dolog, hogy direktbe szidják az anyát, vagy felülírják szülői döntéseit. Gyakori, hogy a saját oldalukra állítják a gyereket azzal, hogy megengednek neki olyan dolgokat (késői lefekvés, iskolai kötelességek elhanyagolása, édességevés), amiben az anya határokat szab. Nem ritka, hogy kivételeznek általában az elsőszülött fiúgyerekkel, ami megosztja a családot, és rontja a fiúgyerekek anyjukhoz fűződő viszonyát, mert azt közvetíti, hogy a férfiak, fiúk felsőbbrendűek a nőknél, lányoknál. Más módon is ellentétet szítanak a családtagok között, például elmondják az egyiknek a másik titkait, vagy hazudnak arról, hogy a másik szülő mit gondol a gyerekről. Aláássa az anya-gyerek kapcsolatot maga a bántalmazás is, hiszen a gyerek azt tanulja meg, hogy a fizikai erőszak jogos, ha a nő például nem áll a férfi rendelkezésére, ezért viszonylag sok partnerbántalmazást látott fiú kezdi verni az anyját kiskamasz és kamasz korában. Pedig a szerzők által idézett kutatások szerint leginkább az tudja segíteni a gyerek felépülését abból a traumából, hogy tanúja lett az anyja ellni erőszaknak, ha jó a kapcsolata az anyjával.

Általában is jellemző a férfiakra, hogy nem veszik ki az őket megillető részt a gyerekekről való gondoskodásból. A bántalmazók viszont rendszerint egyenesen felelőtlen és elhanyagoló szülők. Sajnos ennek sokszor nem az a hatása, hogy a gyerekek eltávolodnak az elhanyagoló szülőtől, hanem épp fordítva, hálásak minden csepp figyelemért, amit a bántalmazó rájuk szán. A gyerekek azért is hálásak lehetnek, és kötődhetnek a partnerét bántalmazó apához, mert az nem veri őket, vagy ha igen, esetenként megkíméli őket.

Külön rész tárgyalja azt, milyen hatása van a gyerekekre a kapcsolattartásnak. Azon túl, hogy a fent említett manipulációk és erőszak tovább folytatódnak, a kapcsolattartás folyamán viszonylag gyakran növekszik a gyerek elleni erőszak mértéke. A bántalmazónak, aki a válás előtt azt szokta meg, hogy a partnere gondoskodik a gyerek szükségleteiről, és aki egyébként is a saját szükségleteivel van elfoglalva, hirtelen gondoskodnia kell a több órára, napra nála levő gyeerkről. Ez sok bántalmazót ingerültté tesz, amit a gyereken ver le. Megnövekszik a kapcsolattartással a gyerek elleni szexuális erőszak kockázata is, mivel a bántalmazók tipikusan a párjuk jelenlétében vannak együtt a gyerekkel, amikor együtt élnek még vele, és a nő jelenlétében remdszerint visszafogják mgfukat, míg a kapcsolattartások folyamán egyedül maradnak a gyerekkel."

ValamiV2 Creative Commons License 2024.03.27 0 0 3563

Izé. Ajánlom olvasásra a "Lehet-e jó apa a bántalmazó?" című könyvet...

(Elöljáróban és röviden, nem.)

<(*!*)> Creative Commons License 2024.03.27 0 0 3562

🤣🤣🤣

Előzmény: Nyúlszájú (3561)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.03.27 -1 3 3561

Még egy visszahullás:

Előzmény: pákosztos cica (3557)
Anyóca99 Creative Commons License 2024.03.27 0 0 3560

Azért a családon belüli erőszak elég tág megfogalmazás . Benne van az is , hogy apu  "csak" anyut veri , a gyerekeihez hozzá sem nyúlna .

Előzmény: pákosztos cica (3557)
pákosztos cica Creative Commons License 2024.03.27 -1 1 3559

Szörnyű tragédia, nagyon megrázó.

El nem tudom képzelni, a család többi tagja hogyan tudja ezt feldolgozni.😢

Előzmény: búvár-halász (3547)
Nyaky Z. Creative Commons License 2024.03.27 0 1 3558

Nem kell annak lenni, vannak iskolák, ahol ezt tanítják. 

Előzmény: Rendszer.hiba (3550)
pákosztos cica Creative Commons License 2024.03.27 -2 1 3557

Ilyen az, amikor minden visszahull a fejünkre..

<(*!*)> Creative Commons License 2024.03.27 0 1 3556

Ha nem hiszel semmiben akkor minek politizálsz? ...

Előzmény: Rendszer.hiba (3555)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2024.03.27 0 1 3555

Van a családban és a baráti körben pár pszichológus, és meghallgatom a véleményüket ... :) Az okoskodást kiáltó ostobákkal szemben én nem veszek mindent készpénznek, nem vagyok egy hívő alkat ...

Előzmény: <(*!*)> (3553)
<(*!*)> Creative Commons License 2024.03.27 0 0 3554

Tenni érte? ...

Előzmény: pákosztos cica (3542)
<(*!*)> Creative Commons License 2024.03.27 0 0 3553

Pszichiáter vagy? ....

Azért kérdezem mert ezt így te meg tudod állapítani? ....

Vagy ezt mondták neked és most okoskodsz ....

Nyúlszájú Creative Commons License 2024.03.27 -1 2 3552

Egy része valóban birka(3 fogú, ahogy anno kitaláltam rájuk), a másik része megalkuvó, vagy apatista, kis részük előnyt élvez, s egészen kicsi, de hangos rész a fanatikus hívő.

Akiket, ha naponta farba rúg Orbán, kórusban szidják Brüsszelt.

Előzmény: MrJones512 (3538)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2024.03.27 0 1 3551

Amúgy ezzel nem azt mondtam, hogy Ő nárcisztikus, hanem arra akartam a figyelmedet felhívni, hogy az ilyen dolgokból nem érdemes valid következtetéseket levonni...

Rendszer.hiba Creative Commons License 2024.03.27 -1 2 3550

Egy nárcisztikusnak az ilyesmi manipulátorkodás csupán laza csuklómozdulat...

Előzmény: búvár-halász (3548)
búvár-halász Creative Commons License 2024.03.27 0 4 3548

Ezt beteszem, legfeljebb kiveszitek:

https://telex.hu/belfold/2024/03/26/zugott-a-mocskos-megafon-amikor-magyar-peter-a-hir-tv-nek-adott-elo-interjut?fbclid=IwAR288JmLAZ3g-TX0lqbLKfAvxxVCyL38dpd1Tcf2Mlc8JfInw7O9XWKsykA

Ebből kiderül, hogy Magyar odamegy a Hír tv gyakorlatilag síró riporteréhez, leállítja a szidalmazásokat, empátiát tanúsít és válaszol  a kérdéseire.

Ez pusztán pszichológia érzék kérdése. Aki empátiával rendelkezik, konkrét nagyon rossz helyzetben levő ellenséges -akár tv stábnak- így segít, az nem nőverő, nem pszichopata és nem szörnyeteg. Érdemes megnézni, mert a spontán cselekvésekből ilyen helyzetekben sok mindent ki lehet olvasni. Az ilyen spontán cselekvéseket nem lehet megjátszani, tudatosan begyakorolni. Belpol befejezve.

búvár-halász Creative Commons License 2024.03.26 0 2 3547

És sajnos az anyukájával együtt.:( Itt egészen komoly változások kellenek, már mindenki látja, újra kell gondolni itthon az egész sportágat, és minden szinten.

Előzmény: Törölt nick (3480)
búvár-halász Creative Commons License 2024.03.26 0 2 3546

Régi szép idők...

Előzmény: exhighand (3488)
pákosztos cica Creative Commons License 2024.03.26 -1 1 3542

Face:

Jelenetek egy házasságból
helyett a
Bűn és bűnhődést várom.

pákosztos cica Creative Commons License 2024.03.26 -1 1 3540

Nehezen adok igazat másnak, de van, amikor kell. 😢

Előzmény: MrJones512 (3538)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!