Vajon miért nincs a kajszinak külön topikja? Hisz' se nem szilva, se nem őszibarack. Ellenben a kedvenc gyümölcsöm gyerekkorom óta, amikor először magyar kajszit kóstoltam... no meg a lekvár, pálinka, ki mit szeret.
Üdvözlet a Kubota tulajdonosak körében.Sok sikert kívánok hozzá.Nekem egy X-20 as dolgozik már 3 éve a gyümölcsösben(szánt.tárcsázik,talajmarózik.permetez.utánfutót húz....stb).Egyedül a kényelmetlen ülését nem tudtam megszokni(nem egy japán testfelépítésű egyén vagyok) de vásároltam egy testsúlyra állítható ülést azóta képes voltam 14 órát is dolgozni kisebb pihenőkkel egy nap.
Köszönöm, Nem sokat, fél ha! (egyenlőre) az igazság az hogy elegem lett a környéken lévő traktorosoknak való könyörgésből, a másik, hogy kint Ausztriában abba a "pár" évben kitanultam a traktorozás csínját-bínját..... miért ne csináljam magam... Főleg ha szeretem is🤗😁
Ha egyből ezt a következtetést vonod le, akkor mi a kérdés?
Azért ha ilyen hiánybetegséged van, akkor az ellen kezeléssel fel tudsz lépni. Amúgy inkább arról írj, hogy hogyan pusztulnak ki a fáid. Sok összetevője van ennek.
Először azt kell megállapítani, hogy mitől pusztulnak ki a fák. Ha úgy gondolod, hogy kalcium hiány az oka, akkor kezdd el először tanulmányozni a kalciumhiány tüneteit, vigyél mintát a talajvizsgáló laboratóriumba, próbáld ki egy fánál a kalciumos levél vagy talajkezelést. Ez egy hosszú folyamat. Nem árt, ha körülnézel, hogy a közeledben van-e másnak egészséges kajszifája, megkérdezheted, hogy ők, hogy csinálják, milyen alanyon, milyen fajtáik vannak stb.
Nem egy egyszerű dolog ezt kideríteni. Közben pedig különböző dolgokkal próbálkozhatsz. Pl. mintát vihetsz a pusztuló fáról a növényvédelmi állomás laborjába stb. stb.
Sziasztok. Olyan sikeres vagyok, hogy mindenfajta kajszi kipusztul 4-5 év alatt a kertemben. A kert kelet felé néző dombon van kötött agyagos a talaj. Arra gondolok, hogy a kevés mész az oka neki...
A cikk elég akkurátus. Az illető is egy elég komoly szakember.
A szimptómák amit írtál gyakran előjönnek más aspektusban is, pl. volt egy jó ismerősöm hogy 5 évig semmire sem ment az ültetvény, azután megemberelte magát és quázi 1-2 év alatt behozta a lemaradását!?
Sok mindenre lehet gondolni, én a mikorrizáltságot is tényezőnek tartom.