Kimaradt egy BANK JÓ ESETBEN a pénzmozgások ZSONGLŐRE és NE a PIÁLÁS ZSONGLŐRE LEGYEN! SZÓVAL: Mára alapkövetelmény az 1 órán belüli pénzmozgatás! ERSTE ebben NEM BANK MA! vOLT tétel nálam amit 3 nappal később könyveltek le, a bevételt mindig későbbre tették, márpedig az elszámoláskor ez CSALÁS-ként jelentkezik. Mivel az ERSTE HIRNÖK (ha nem felejtődik EL elküldeni) percre pontos, LEGALÁBB A MARADÉK KÖLTHETŐT LÁTJUK BENNE! A számviteli törvény megengedi a listázást akár az esemény akár a pénzmozgás szerint
KILISTÁZNI, egy BANK, ha AD MAGÁRA, AZ EZT BETARTJA! Pláne elszámoláskor...
A Citi-Erste átállás erősen illuminált kezelőkre utal. A FŐ IGÉRET, HOGY NE JÁRJUNK ROSSZABBUL NEM IGAZ! 0.) A Citi Bank ellopta-lenyelte az 5000Ft alatti citiforintokat. Nehogy már nem legyen veszteségünk átálláskor!
ERSTE FURCSASÁGAI: 1.) ERSTE HIRNÖK SMS percre pontosan kb. jól közli a még költhető pénzt. és közölte a fordulónapi költhetőt is, A fizetendőt NEM. Amúgy néha kimarad pl. havi zárás eseményeinél és véletlenül máskor is! 2.) ERSTE HIRNÖK E-mail szintén pontos, de szintén kimarad néha és máskor, mint az SMS. 3.) ERSTE NETBANK = TOTÁL KÁOSZ = Számviteli törvény szerint a könyveléskor realizálódik (adózás szempontjából) az eseménysor = tehát a befizetések rendre 1 napot minimum késnek addig ne vásárolj, mert túllépheted a kereted és büntetés vár rád pedig benn van a pénzed rá! 3.a.) Az egyenleget semmilyen formában sem közlik! Citi sem tette... 3.b.) A MAX-os hozamokat sem közlik sehol sem. Citi sem tette, de kiszámpolható volt. 3.c.) A MAX-os 4%-os cégek (3-6)-szor drágábbak, mint a maszek azonosat árusítók. NEM ÉRI MEG! 4.) AZ ÉLELMISZER 1% AMI A CITI-nél 3% VOLT ! Nehogy már ne járjunk rosszabbul.
5.) A CITI HITEL THM-et az ERSTE HITEL THM csak 250EFt feletti igazolt jövedelemnél képes ALUL MÚLNI!
Ha kihagytam valamit, azok nálam nem láthatók még.
Rossz kártyáról történő kp felvétel ellen úgy is lehet védekezni, hogy a Joker kártya kp felvételi limitje 1 Ft-ra legyen állítva. Nekem még anno a banki ügyintéző is ezt javasolta, hogy még véletlen se vegyek fel róla pénzt.
Pozitiv hir: ERSTE telebank ugyintezo kapcsolasa cirka 3 perc volt.
Rakerdeztem a lenti problemara, illetve, hogy miert nem jonnek az erste forintok jovairasai, azt mondta az ugyintezo, hogy tudnak a problemarol, javitjak. Ok latjak, csak en nem latom. :)
Szegeny ugyintezonek gondolom ki lehettek az idegei, mert mikor szamologeppel ossze akarta adni a dolgokat, es mondtam, hogy ezen ne faradjon, akkor nagyon megkonnyebbult.
Nekem ma megjelent az első Erste Max kivonat, feb. 12 (hétvége miatt ténylegesen 13) volt az első fordulónap.
Egyébként a csoportos beszedéshez a jogosult azonosítója A10197879T001, a fogyasztó azonosító pedig a hitelkártyához tartozó számla számának utolsó 16 számjegye egybeírva, kötőjel nélkül.
A CIBnel jelenleg ugy van, hogy a netes szamlatortenetben, amit 6 honapig nezhetsz meg kiirja.
Lasd pl.
A szamlakivonatrol mar eltunik, de regen tenyleg megvolt. Csak gondolom, ha par sorral kevesebbet nyomtatnak tetelenkent, mas informaciokat elhagyva, akkor a papir alapu kivonatok olcsobbak lesznek. Biztos vmi nagy okos kozgazdasz kiszamolta, hogy igy havonta van parezer forint megtakaritas cegszinten. :)
Jelenleg harom sor van egy tetel mellett, par eve meg hat sor volt. Azok, ami itt is vannak.
Ugy gondolom, hogy mivel erre szamoljak a jovairasokat, technikailag megoldhato lenne az ERSTE-nel.
Pontosabban a pályamatrica sehova sem számít önállóan, a benzinkúton meg tökmindegy, hogy mit veszünk, a Balaton szeletre pont úgy jár 4 %, mint az üzemanyagra. Ha netán van olyan utazási iroda, ahol értékesítenek pályamatricát, akkor ott az utazás kategóriában jár rá a 4 %. Az Erstének nem számít, hogy mit veszel, az számít, hogy hol.
Komoly lemaradásban volt az ersteft nyilvántartás nálam is, de most ránéztem és ma valamikor frissült, mert most korrekt, már tegnapi tételek is bennevannak.
Szép teljesitmény a 10-i zárás után két héttel 24-én kiküldeni a számlakivonatokat. A Joker kártyámnál 27-e a fizetési határidő, addig meg se érkezik postán.