Matyoo, az Akusztik koncertetek fényében ahol basszeros nyomja külön, hogyan kell azt értelmezni hogy a hammond orgonálás alapvetően basszusjátékot definiál mint mondottad volt?
Köszönöm szépen! :-) Ha nagyon autentikusra szeretné a gazdája, majd kicseréli :-) Ennek az a nagy erénye, hogy bármikor le lehet szedni roncsolás nélkül. Az, hogy horpadt a kupak vagy nem, szerintem csak annyit tesz, hogy pár ezer forinttal drágábban tudod eladni később. Próbáltam gyártani olyat, de szép sem lett, meg így egyszerűbb volt. Lehet, hogy érdemes lenne venni egy ilyen utángyártottat, és van ismerősöm akinek van 3D nyomtatója. Előbb őt kell megkérdezni, hogy mennyiért csinál egy darabot, és megéri-e egyáltalán foglalkozni vele. Egyébként gondolkodtam egy olyan kupak tervén, ami igencsak tetszetős lenne, és a hang szempontjából is elképzelhető, hogy lenne változás. Ki tudja..... lehet, hogy rácsapnak majd az emberek.
Nemrég hoztak hozzám egy Jensen V21-et tölcsérekkel. A tölcsérekről hiányoztak a diffúzorok, és a V21 is egy kicsit recsegett. Egy alapos tisztítástól megjavult a hangszóró szerencsére. Diffúzorokat készíteni kellet, és a siklócsapágyat is kimostam a régi olajtól. Lezli nyüstölők figyelmébe ajánlom a következő képeket, főleg a csapágyból kijött beavasodott olaj kimosásának a szükségességére hívnám fel a figyelmet amíg nem késő! A szeparáló serleget is ajánlom membrán kímélés szempontjából minden hangos játékosnak :-)
Ja, alapmű és mint ha jobb minőség is lenne mint az eddigi feltöltések. (?)
Én ennek ellenére jobban szeretem a "dumátlanított" konkrét trackelt változatokat belőle a sexbomb arrangeres részek nélkül főleg.
Amit sajnálok hogy nem gyártanak vele új és zoomolt HD videókat! A nővérének ugyan van egy youtube csatornája, de semmilyen megkeresésre nem válaszol, Leonnak meg se honlapja, se emailje. :( Pedig szívesen meghívnánk egy fellépésre (vagy 2-re). (:
Tud a csávó, nagyon tud és nem habartbabot játszik, mint ma sajna a nagyok!
Ma Pécsett játszott a Kéknyúl. Matyóék profi műsorral lepték meg a közönséget, nagy sikerük volt. A Hammond ezen az esten úgy szólt ahogy annak szólni kell egy ilyen felállású zenekarban. Matyó prófi módon ha kellett szolidan a háttérbe, ha úgy kívánta kiváló szólókkal kiemelve kezelte a műszert. A zenekar minden tagja 100%al támogatta Heff énekét. A végére még egy tizenéves kislányra is maradt idő, aki életében először nézhette meg kézközelből Laurens úr művét... Gratulálunk és várunk még benneteket.
Vendégeskedtem egy számban még tavaly ...és elég intenzíven használom a ring modulator-t is. Jon Lord-os szólóknál jól jön, igaz nem úgy szól, mint az általa használt Maestro Ring Modulator. Ha lenne az electro-ban "spring shock" effekt, akkor nekem tökéletes klón lenne... :D https://soundcloud.com/george-barabas/organ-solo-outtake-dancing-by-avi-rosenfeld
Milyen jó kemény Hammondja volt Papp Gyulának '73-ban, elkapta a Brian Auger és Jon Lord-féle hangzásvilágot rendesen. Ugyanakkor megmosolyogtató, hogy mennyire borzasztó volt a pályakezdő P. Moibl. :)
Ha nem is az igazi, de egy Allsound LA2700E (fél)leslie eladó. Rettenetesen hangos, mert két különálló 100W-os tranyós végfok és 3 db RCF hangszóró van benne a 2 forgó csatorna és 3 statikus csatorna korrekt szétválasztására. A statikus részen mehet a zongora, és egyéb leslie-t nem igénylő hangszer, míg a rotor csatornán mehet az orgona. A leslie részben forgó magas tölcsér, a mélyre elektronikus szimulátor van. A láda műbőrözése meglehetősen leharcolt, de működik. A potméterekre ráfér a karbantartás mert állításkor sercegnek. Lábkapcsolót adok hozzá.
Bizony kár. Nem is értem igazán, hisz a Pro 145 tetejét építették volna bele + a szimulációt, nem is érhetné szó a ház elejét. Így viszont a cső helyett egy FET-es csőszimuláló áramkört építettek bele, ami - hangsúlyozom - egészen rendben van, de azért az ART jobb.
A sok állítási lehetőséggel gondolom a tervezőknek is az volt a célja, hogy többféle Leslie hangkarakter reprodukálható legyen. Sikerült. Nekem nagyon bejött.
A szimuláció teljesen rendben van, pedig nem is digitális csoda chipek állítják elő, hanem sima analóg áramkörök.
A mérete meg, kb mint egy basszus fej :)))
Ja és IGAZI. Van pár egész jó szimulátor már a piacon, de ez tényleg forog. :)