Igen ezt a fórumon én szoktam hangoztatni...:-))) De akinek van rá ideje annak megéri oda elmennie, én csak azt szoktam leírni, hogy nem akkora durranás,mint tartják, de majd ha otthon leszek teszek fel képet.
A sknazen nyitvatartásával vigyázni kell, nekünk zárva volt, de magasságomból kiindulva átláttam a kerítésen...:-))) Gyerekeknek biztos nagy élmény lehet, ha arra járok, majd lehet beugrok és leírom!
Nem szep dolog, de meg nem jartam Coimbraban. Aki viszont igen, az azt mondja, hogy max az egyetem es annak konyvtara erdemes latnivalo (talan meg a mini Portugalia skanzen, de nem tudom nyitva van e es milyen az allapota) es azon tul nemigen akad arrafele semmi mas erdemleges. De hatha jon valaki, aki mar valosagban megelte...
Stoppolni sem stoppoltam meg, de annyi biztos, hogy stoppost sem lattam meg errefele sehol, ami persze nem jelenti azt, hogy ne lehetne vagy nem stoppolnak, mindenesetre errefele es eszakabbra meg nem talalkoztam a jelenseggel egyszer sem.
Ide is tartozik, hogy a mai napon a Benfica 120 fős küldöttséggel érkezik Győrbe, ahol tiszteletük jeleként a bajnoki aranyérmet átadják Fehér Miklós szüleinek, meglátogatják a sírhelyet, az emlékmúzeumot, és a barátokkal is találkoznak, majd este utaznak vissza.
Na, ez jelzi a két ország közötti különbségeket!
Na a vegen meg oda jutunk, hogy olcsobb lesz autoba ulni a dragabb verziokhoz kepest, mert az olcsok meg annyira megbizhatatlanok.
Mondjuk Ferihegy sem kutya, ami most ott van, hogy a fapadosok is ott nyomulnak!! Nem is tudom van e gep, ami idoben indul... bar mi keveset kestunk most, erkezesre behoztuk a lemaradast, de szinte minden gep csuszott valamennyit.
A Ryan nem szokott késni, a honlapjukon még pontossági mutató is van. Sky-nál a két órás késések megszokottak, de nem egyszer láttam már 7 órát meghaladót is.
Pár hete jött haza egy ismerősöm, és a Ryan pontosan jött, a londoni gép hazafelé meg 5 órát késett.
Jesszusom, akkor tenyleg jobb nem kiserletezni. Pedig az oszre nekunk valami kedvezo es jarhato megoldast kell talalni. Es en spec innen egy ryan-sky haza-vonalra gondoltam, vissza meg az airberlin... persze ha megeri es nem lenne jobb ajanlat. Aztan a vegen meg marad a TAP, olyat meg ugysem csinaltam eddig.
Jaj milyen erdekes elmenyem volt penteken idefele, Bp es Frankfurt kozott ugyanaz volt a kiszolgalo szemelyzet, mint Frankfurt Porto vonalon. neztem en is nagyot meg ok is a Frankfurti beszallasnal... micsoda veletlenek vannak :o)))
A homersekletek itt mindig jok :) Meg ha esik az eso, akkor is van mostanaban 25-26... ma most eppen total felhotlen es fura mod egyelore szelcsendes az ido, ma tuti rekkeno meleg lesz a napon. Szoval rossz ido (marmint ha hideget ertunk alatta) itt elegge valoszinutlen. Az esos evszaknak is vege elvileg, ugyhogy nagyobb balszerencse kell egy full esos hetvege kifogasahoz.
A Malevnak van Lisszabonba járata a TAP-pal code-share(bár igaz, h a Malev honlapjan nem lehet rá foglalni) és ők is üzemeltetik. Nézd meg a www.tap.pt honlapon, k-cs-p napokon van. Portóba semmi közvetlen, az tényleg átszállásos.
ja, ez most nem jo hir, mert a rokon jonne onnan, en Londonbol mennek, ugyhogy nekem mindegy lenne. de jo hogy mondod, hogy nem erdemes atszallogatni, pedig mar pont arra gondoltam, hogy o idejon aztan innen tovabb megyunk.
A Sky Europe meg tenyleg gyalazatos, ettem a kefet mikor multkor azt valasztottam - mar magam sem tudom miert amikor altalaban Wizzair-t foglalok.
Hát fapadost azt nem fogsz találni, egyrészt mert nincs, másrészt meg átszállós fapados létezik, de olyan amivel egy nap alatt portugáliába érsz az Londonig Sky onnan Ryan, de nem javaslom,mert már drága, és a Skynál mostanában olyan sok a késés, hogy én nem szállnék fel rá!!!!!! Mert ha lekésed a csatlakozást az nagyon drága lesz!!!!
Úgyhogy nézz szét a "full service" légitársaságoknál!
Nemtom meg, eredetileg egyedul terveztem menni, de kozben ugy alakult, hogy egy imadott rokonommal beszeltem tegnap es lehet, hogy eljon o is, mert nagyon lazba jott. Meg legalabb igy lenne valaki aki beszel portugalul, bar gondolom az angollal azert el lehet boldogulni, de azert megis.
Holnap kiderul, hogy o mit dontott, aztan megy majd a foglalas.
Van jo tengerpart Portoban is, vagyis szerintem a Gaiai oldal tengerparja jobb, mi oda szoktunk menni, de Portoban is van a Foz-nal...majdnem a kikotoig huzodik... de az varosaiasabb. A Gaiai az a tengerparti feelingesebb, napozosabb, heverosebb.
Ilyen a portoi... borongos idoben persze. Meg a Castelo do Queijo
Ami elerhető közelségben van az Braga, Aveiro és Coimbra.
Utóbbiba csak a könytárért, egyetemért, és a folyóparti látképért érdemes elmenni. Braga is szép nagyon, 1 kicsikét talán középkorias is. Ott van Bom-Jesusba(ez 5 km bragahoz és busz van) egy templom is, ahova mindenképpen érdemes lenne ellátogatni, mert sztem az a világ egyik leggyönyörűbb vallási helye meg temploma (bár nam vok hívő), és ez nagyon tetszett.
Aveiróval meg elfogult vagyok,mert ott tanultam és én nagyon megszerettem azt a helyet. Portugália Velencéjének hívják mellesleg, mert egy csatorna keresztezi, de nekem nagyon bejött!!!!! Én ide megyek vissza június végén.
bence, meg azt megmondanad, hogy szerinted erdemes-e es hova egy napra atruccanni a kornyeken levo helyek kozul, ugy hogy aludni visszamennek Portoba, mert szallassal nem akarok varialni, meg a visszaut is Portobol a legegyszerubb.
Én sajnos nem tudok hajóról, pedig vminek léteznie kell. Elég nagyvonalakban tájékozódtunk anno, és semmit nem találtunk, de vmi biztos van. Ha találsz engem is nagyon érdekelne!!!!!!