továbbra is csak azt mondhatom, hogy szeptember 4, magyar bajnokság Leányfalun, a kempingnél. Kár, hogy nem hirdetik jobban, de Lf-n ki van plakátolva. (én biztos ott leszek, csinálok is majd fényképeket)
2-kor kezdődik, estig tart és utána valami szumós utcabál lesz. Tavaly, amikor a Tóth Barna nyert open-ben, akkor majd kiszakadt a dobhártyám, akkora ováció volt a sátor alatt. (ja és nők is indulnak...) Szóval jó a hangulat...
Hakuho promocioja erdekes, maegashira 8 volt 11 gyozelemmel, es csak maegashira 3 lett, ez eddig soha nem fordult elo (komusubi es M2 kozott volt varhato). Kotomitsukin pedig megkonyorult a kyokai, nem sokan tarthatjak meg a komusubi rangot kachikoshival.
gyozelmek szama keves... az elmult yokozuna-elolepteteseknel a minimum kovetelmeny ket egymast koveto basho gyozelem, plusz az ezek elotti bashon is egy jo eredmeny (meg egy halom, nem szamszerusitheto faktor).
pl. Asashoryu 10-5, 14-1 Yusho, 14-1 Yusho sorozattal tudott yokozuna eloleptetest szerezni.
a jelenlegi eroviszonyok mellett, meg Asashoryu esetleges serulese eseten is nehezen elkepzelheto, hogy Chiyotaikai, Kaio, vagy Tochiazuma ket egymast koveto bashot meg tudjon nyerni... de errol mar volt szo itt parszor.
Alig várom! Jó lesz kicsit visszarázódni a régi kerékvágásba. Amit a szumóról mostanában hallottam az Akebono és az egyik Asa testvér megalázó vereségei a különféle tévéorientált "küzdősportokban".
Miyabiyama szerintem biztos sekiwake lesz. 1részt sokat győzött, másrészt 2 seki kiesett (Tochiazuma Ozeki, Hokutoriki meg megy lefele rendesen) és még a komosubik is alulteljesítettek.
ha Kaio gyoz holnap, akkor mindenkeppen legalabb harmas holtverseny lenne, mert Miyabiyama es Asasekiryu egymas ellen meccselnek, sot, ha Toyozakura gyoz, negyes holtverseny is lehet. persze ha Asashoryu gyoz, akkor nincs tovabbi kerdes a yushot illetoen.
Asa-t nem lehet levenni a lábáról, továbbra is olyan erő van a az ürgében, mintha lerögzítették volna a talajra, egyszerűen hihetetlen, hogy egy Chiyo nekimegy és meg se rezzen. A Tochiazuma Miyabiyama meccs nagyon jó volt és a vége pedig szinte megkoronázta azt, hogy Tochi mehet vissza Ozekinek.
A 14.napon jobb lenne, ha Kaio győzne, akkor volna még min izgulni, de "sajna" van még néhány 11 győzelmes.