teccik a topic es regen nagyon imadtam a sorozatot ...
de hogy egy kis adalekot is adjak a topichoz, egy angol ismerosomrol beszeltem rola es o azt meselte, hogy Angliaban nem lett sikeres a sorozat(gondolom azert mert annyira eltalalta az angolok tipikus sznob jellemet, hogy nem teccetek maguknak)
ja es engem is erdekelne mpegben a sorozat vagy divxben :)
Én sajna csak most találtam rá erre a topicra, amit igencsak szégyellek, mert nagyon szerettem a Csengetett, Mylord? sorozatot.
Ivy volt a kedvencem.
De mindenki szuper volt benne!!!
Végigolvastam a topicot, és mint laikus szeretném megkérdezni, hogy TI most azon mesterkedtek, hogy a videóból CD-t csináljatok?
Vagy rosszul értettem valamit?
Mert ha erről van szó engem is érdekelne, de sajnos beszállnom nincs mivel. Igy is szóba jöhetek? Vagy csak olyanok akik csinálnak is ez ügyben valamit?
Elolvastam a leveleket.
1. A tűzfalunk nem engedi az irc-t. Marad a topik. Az is csak munkaidőben.
2. Amit fel tudok ajánlani (mint azt már írtam):
- a 20 rész (az egyik rész elejéből pár perc hiányzik!)
- van egy video pult, ezzel jó minőségben tudjuk másolni VHS-ről VHS-re. Van egy ősrégi tunerkártyám, de az nem alkalmas ilyen célra. Lehet, hogy lesz egy Matrox G400-asom. Ez MJPG-ben menti az anyagot, az real-time full-screen MPEG2 méret. Később át kell konvertálni MPEG-re. Az MJPEG az MPEG méretének kb. ötszöröse. Jó sok ráfér a 20 gigás vinyómra. :) Ez hétfőig derül ki.
Oké!
Én larzenben bízom, meg a videopultban. Szerintem azzal minden megoldható...
De akkor vegyük konkrétra a dolgot : Asszem nem elég online ez a topic, kéne egy hely, ahol egyszerre meg tudunk beszélni mindent(akár személyesen, akár irc-n, akármilyen egyéb ötlet jöhet.
Azért megint leírom a cuccomat, amivel be tudok szállni: 12x es BurnProofos CD író, több mint tíz giga hely vinyón, meg a szgép.
nos, volt szloven menyasszonyom az eredeti hangokhoz szokott, am meg o is azt mondta, hogy sokkal stilusosabb a magyar szinkron (igaz, magyarul nem tudott). es o mindig ezt mondja.
szerintem ezt csak azért mondod, mert megszoktad a magyar hangokat, hiszen az eredeti hang az eredeti szereplőhöz tartozik :) a magyar szinkron tényleg kiváló... de ezt tudjuk :)
szloveniaban lattam par reszt eredeti nyelven (feliratos volt ott). a magyar szinkron egyebkent NAGYSAGRENDEKKEL jobb, mint az eredeti, nagyon jol eltalaltak nalunk a hangok, ott nem minden stimmel. es abban is csak ugyanez a par nevetes volt. en azt mondom, ne szolj szam, nem faj fejem. neha ugy tunik, az o osztalyukra mas szabalyok vonatkoznak, mint rank idelent.
a legtobb resz kozvetlenul a cimtol kezdodik, es a fenekuknel a stablista le van vagdosva. azert volt ez esszeru, mert igy fert csak ra 4 4oras videokazettara.
nah persze nem en voltam a praktikus, hanem azoknak a kazettaknak a gyartoja, amikrol masoltam az enyemeket.
en mar mondtam nem egyszer nem ketszer hanem negyszazererzsilliardszor, hogy nekem az osszes magyar resz megvan, es szivesen adom termeszetesen.
csak azt volna kellemes ellenorizni, hogy a minoseg nektek megfelel-e. a masik izgalmas pont az, hogy az epizodok secam formatumban vannak, a capture-oleshez nem ertek, igy nem tudom, ez okoz-e gondot vagy megsem.
Helló larzen!
Végre megjöttél szabadságról ! Én megpróbálom újra összehozni az archiváló/digitalizáló branch-ot. Már nagyon vágyom egy kis Mylordra...
Ha sikerül, még ma megy a levlista azoknak, akik beszállnának. Szerintem már megvagyunk, de ha valakit érdekel még, beszállhat az optimális erőforrásmegosztás érdekében(hú, de szakszerű voltam :)))
- [Lady Agatha...] nagyon barátságos a férfiakhoz, nemde?
- Elintézted a teákat Ivy?
- Hát nem tudom. Nagy a kavarodás. Először bevittem őméltóságának, és Lady Agatha ott feküdt mellette, utána bevittem Sir Ralphnek, és Lady Agatha ott feküdt mellette is. Utána bevittem Miss Cissynek, mellette Miss Penelope feküdt. Aztán bevittem Miss Poppynak, mellette meg Madge(?) feküdt, ráadásul fordítva.
- Hát én azt mondom: ne szólj szám, nem fáj fejem!
- Igen, Mrs. Lipton, maga mindig ezt mondja.
Annyi jó sorozat volt, amiről nem írtunk...
Nekem a Monty Python, Waczak szálló, meg a Buszon című sorozatok is nagyon bejöttek!
De itt a Mylordról kellene írnunk. Képzeld el, ha mindenki a saját kedvencéről írna,...
"... hová vezetne az?" (Henry)
Na, megyek, megeszem a maradék sajtot, az finom lesz ! :)))
Nem irtatok a Kiborulni tilos/Don't rock the boat cimü sorozatról. Azt nem nézte senki? (1986-'87 körül lehetett délutánonként). A Halló halló is jó volt, bár abból leginkább csak a fokhagymaárusokra emlékszem.
A Csengetett Mylord csúcs! Különösen Mabel beszólásai.
Nem teljesen értem, miért szorulnak ki ezek a sorozatok. Nem olcsóbb ezeket újra leadni, mint megvenni azt a sok brazil szemetet?
Lencsi
OFF
ezt én tudtam ám ;) egyébként eleinte ha yol tom, még gépi kacaj volt. De ha nézed a német verziót, ott gépről megy a nevetés... de a magyaron az eredeti van. A leghosszabb taps pedig akkor volt, amikor Steve egy epizódban visszatért a sorozatba, és benyitva az ajtón, tapsvihar fogadta. Steve még az órájára is ránézett közben.
ON
lehet, hogy eredetiben is csak ez a 3 röhögés volt? Egyszer az egyik részben lehetett hallani az eredeti szöveget is elég halkan, gondolom a szinkronstúdióban nem halkították le eléggé.