Igen. A felső bár nem néz ki különösnek, olyasféle mint a szimpla lazac, csak kétszer akkora és halványabb. Az alsó sem nagyon extra, de aranyos, érdekes a színe, nem jön le igazán a fényképen.
Már néhányszor leírtam, hogy elég kockázatos ez a vállalkozás, mert bizony 10-ből ha kettő igazán szép lesz virágilag és levélileg és formailag, akkor már örülhetünk. De százból az már húsz, és az valami:-) A gond inkább az, hogy mit is tegyünk a selejtekkel, hiszen azok is élnek, azokat is "mi hoztuk világra":-) Kidobni nem lehet, eladni nem lehet, esetleg ajándékozni, mert annak ugye "nem nézik a fogát":-)Sok korcs lesz közülük, de ez már az ültetés körül látható, érdemes a legkorábban kihajtókat elültetni és egyesével, ehhez most már ragaszkodom:-) És fontos az anyanövény, nem érdemes mindennel próbálkozni. Erős, rotobosztus anya kell, a színek, a virágformák így is változatosak lesznek.
Nekem ez a látszólag legsikerültebb darabom, de sajnos ez csak a látszat, mert a habitusa és a levélzete miatt nem lehet normális formát csinálni belőle.
Tényleg gyönyörű, de nem "piacképes". Viszont vicces tudatlanként így belekontárkodni ebbe a titokzatos világba:-)
Be kell vallanom gyalázatos tettemet.Kb. 4 vagy 5 éve már ültettem magokat, ki is keltek szinte mindannyian, a nappaliban kerülgettük a palántás tálcákat. Mikor dicsekedtem a város egyetlen kertészetében a sikeremmel, szó szerint kiröhögtek, hogy feleslegesen strapálom magamat, a magról szaporított leander semmit érő, mert elfajzik, nem hoz virágot Én bolond hittem nekik... Még nem volt internetünk, még nem tudtam rólatok. nem volt kihez fordulnom. Azóta is gyötör a gondolat, hogy mit szalasztottam el! Már nagyon várom az idei magokat, egy termést sem fogok érés előtt levágni és újra próbálkozom.
Nálam is beindult a virágzás...bár a picik közül sok még várat magára.
Ez a kis leander,a Tavász által küldött pirosnak mondott hajtás.Legalábbis úgy tippelem,merthogy tudjátok...a szín jelöléseim lekoptak:-( Nos,nekem nem lett piros...de így is tettszik. A kép csalóka,valójában sötétbordó.
Ez pedig boyteam-től kapott kislevelű leanderem. Érdekessége,hogy kb. két hete,gondoltam átültetem,és szinte alig volt gyökere...pedig azt hittem,ősz óta biztos benőtte a cserepet,de pont ellenkezőleg. Tettem neki friss földet,és jó adag Oscomote tápot,úgy látszik,erőre kapott,mert már azóta a virágbugák duplájára nőttek,sőt szerintem napok múlva ki is nyílik. :-)
Fajtától függ, de nagy általánosságban azt mondható, hogy van egy kis fáziskésésük. Kivételek persze vannak lustább szimplák pld). Az persze, hogy egy konkrét növény mikor és hogyan virágzik, persze sokmindentől függ.
sziasztok!még azóta sem nyilott ki 1 db virág sem ugyhogy még mindig nem tudom szimpla e vagy dupla.akitől kaptam állitása szerint dupla rózsaszin.azok tényleg később nyilnak?
A színek leírásával én is bajban vagyok, mert a fénykép sem adja vissza igazán, és változik is az időjárástól függően. Ez inkább pezsgős-barackos, mert egy igazi lazacra én is nagyon régen vágyom, legyen az akár szimpla, akár dupla.
Ha már bedobtam a közbe az ötletemet, akkor most már rághatom a körmömet:-))) Eleinte az asztal réseibe dugtam a végüket, de nem volt szép, aztán nem is tudom hogy jött az ötlet a vízzel. A fényképeken nem tudjuk a nagyságukat érzékeltetni, mert a lehető legközelebbről készítjük a képeket, így viszont minden apró részlet megfigyelhető.
Most jártam AI-nél, hát már óriási kavalkád van nála. Viszont azt mondta, hogy ami nekünk van, azt úgy hívják szerinte , hogy dupla lazac (!). Ami mindenképpen figyelemreméltó, hiszen egy csöppet sem lazac színű a viráguk.
Ha jól emlékszem te írtál anno Galkó Feriről, aki leanderekkel (is) foglalkozik. Nem jártál felé mostanság? Nincs valami különleges virágzatú/színű fajtája véletlenül?
A képen nagyon úgy néz ki. Rózsaszín árnyalatú fehér, rószaszín széllel, sárga közepű, fodros, dupla (vagy inkább tripla, quadrupla?),nagy virágú, enyhén illatos? Akkor ugyanaz.