Akkor talcsizzunk az örsön, és elötte akkor hívlak. A sugárban talcsizunk gondolom, mert jó szar az idő. Nem annyira ismerem, mert rég voltam bent, egy mozgolépcső van csak? Csak hogy megtaláljalak...
nekem egy 30-40 perc amig odaérek,szolj rám mikor induljak,de ha egyig-kettöig dolgozol,utána akár te is kijöhetsz.addig ezért nem,mert anyámat kisérgetem 12-ig.
Tehát ahogy neked kényelmesebb.mehetek én is,jöhetsz te is.
A pisztáciának szokása hogy szárad egy-egy hajtás, főleg ami levéltelen. De a fertőzés is megtizedelheti, tartsd minél szárazabban, mert ki nem állhatja a sok vizet.
Egyébként ez a karambola is kezd idegesíteni(össze lehet kötni a licsivel), mert megmoháztam pár napja, erre a moha fellett elszáradt. Az aljáról is lehullottak azért a levelek. Azért remélem kihajt. Ahol hozzáért a nedves moha ott kezdett elszáradni. Úgy látszik nem kedveli a sok vizet ez sem. Szerintem valami baci ment rá.
A pisztáciák közül a nyulottabb most is hajt levelet de a kisebbik nem,söt mintha a hajtás vége leszárat volna vagy valami hasonlo.
Rappai dugványok közül eddig 30 at kellett kidobni,de még vagy 110 van folia alatt és kettöt már ma be is tudtam cserepezni mert volt gyökere és már hajtott.:))
Sajnos sok ideig volt már levágva a hajtás oltásnak, lehet hogy már ki kezdett száradni, vagy elfogyott a tápanyaga, vagy fertőzés. Az oltóágat sajna minél hamarabb be kell oltani az alanyba. Az citrusok is 1 nap cipelés után már nehezebben eredtek.
Én meg a gyökereztetéssel állok csehül, eddig azért a gránátalmát mindig sikerül gyökereztetni (hisz jól ered), de most meg se mozdul. Lehet hogy ez az időjárás...sötét meg hüvös. Majd egyszer megnézek egy szabvány dugványozást hogy hogy csinálod, hátha valamit nem jól csinálok. A medica sem csinál semmit, pedig a "nagykönyv" szerint csináltam a dugványozást.
Ja lefénymásoltam a vizsgálatokat neked. Jővő hét elején oda tudom adni, ha jó neked.
Hogy hol,azt könnyebb kitalálni.Mondjuk ha esik,akkor a Sugáron belül mondjuk a mozgolépcsőnél,ha nem esik,akkor nekem a gomba előtt is jo(az a kerek épület)
Hogy mikor??Hát én Budárol jövök,de előreláthatolag kettökor már az Örsön leszek.
Béla
Na most elindultam a városba,nem vagyok estig net előtt.
Azért kérdeztem,mert mindkét nap vagyok a városban,söt ma Obudán is voltam.
Holnap(kedd) háromnegyed 12 körül a Duna plazanal vagyok,onnan a Petöfi hidhoz kell mennem du.egyre,tehát közben utközben ráérek,ha valahol a köztes helyeken előfordulsz.
Szerdán csak az Örs környékén meg Kőbányán fordulok elő,de csak délelött.Csütörtökön meg vidékre megyek.