Hadd ne fejtsem ki, milyen apró különbség volt a bajnok és későbbi BL-döntős Sampdoria oda-visszavágós megszorítása és a tét nélküli meccs az EL-ből és (jó eséllyel)a bajnokságból is kieső genovaiak legyőzése között, vagy a mostani bolgár, szlovák, svéd topcsapatok elleni párharcok és mondjuk a Honvédnál maradva 89-ben a jugoszláv (nem szerb vagy horvát vagy bosnyák) bajnok kiverése vagy a Fradi Real elleni döntetlenje, az Anderlecht kiverése, vagy a Newcastle legyőzése között. Attól tartok, hogy nem érdemes erről beszélgetni, mert ha szerinted a klubcsapataink olyan erőt képviselnek, mint a 90-es években, akkor nincs értelme a további diskurzusnak.
Igen, az erőnlét, a tempó nyilván sokat javult. Csak ez kicsit olyan, mint mikor nagyanyámnak kell elmagyaráznom, hogy attól, hogy a háború romjaihoz képest a kommunizmus alatt fejlődött az ország, az nem azt jelenti, hogy az klassz dolog volt, mert ha egy picit nugatabbra tekint, akkor láthatja, hogy mások, hasonló romokból a többszörösét építették fel. Tehát érdemlegesen fejlődésről beszélni csak a környezet viszonylatában lehetséges, ilyen szempontból pedig tetemes lett a lemaradásunk.
De mesélhetsz arról, hogy hol vannak most a magyar bajnokságban az épkézláb magyar csatárok (mint a 90-es évekből pl. Vincze Pilu, Horváth Feri, Fodor Imi), vagy a légiósok között - Szalait is beleértve - hol vannak Kiprich vagy Kovács Kálmán hatékonyságú csatáraink.
Na jó, egy végleges. Tudom, hogy ez nem egy épeszű védelem, de úgyis csak játék. Ha valamelyik az alábbi 4-ből ballábas, akkor képzeljétek őt a bal oldalra. Ha egyik sem, akkor ő a Buksi.
szóval:
Sáfár- Nagy T., Sebők, Kuttor, Hrutka - Lipcsei, Véber, Illés, Sallói - Herczeg Kovács Z.
Legpörgősebbek Szisztematikus grammatika Törzsasztal-játékok, 12:47 Való Világ 2010 TV&Rádió, 13:21 Abortuszellenes kampányt indít a kormány A PoliDili, 13:17 Feminista topik A PoliDili, 13:19 Akié legtovább az utolsó hsz., az nyert Törzsasztal-játékok, 12:55 Újra elmeszelte az AB a különadót A PoliDili, 13:21 Feyd-Rautha szerint régen jobb volt! Drukkerkocsma, 13:21 A három muskétás Képes-játékok, 13:21 Mondj ennél egy számmal nagyobbat! Törzsasztal-játékok, 12:22 Retorikai mesterkurzus Közélet, 13:19
Múlt ősszel voltam az MTK pályán a hazai tribünön, egy idősebb úriember volt aki kezdte az MTK, MTK, MTK... rigmust, komolyan megismertem már a hangját, annyit hallottam a tv-ben.
Erről jut eszembe, van egy faszi, közvetítésekben csak az ő hangját lehet hallani. Üvölti a Hajrá Vasast, de volt egy MTK-s is, ugyanúgy egyedül, viszont mostanában nem hallani lehet feldobta, mint Kazimir Károly:)
Egyszer egy nagyon kedves Vasas-drukker barátomat kisértem el, hát hova máshova, bazdmeg, egy Ny1háza-Vasasra, valamikor a 2000-s évek nagyon elején. Nyert a Vasas, talán 2-1-re, az ő góljával. De valami akkora gólt ragasztott, akkor kellett volna abbahagynia.
A meccs slusszpoénja: megszámoltam. Velem együtt 12-n voltunk a vendégszektorban:)
Emlékszem egy '94. tavaszi magyar-horvátra a második Verebes-érából, a horvátok akkor még nem nagyon indultak el fölfelé, ez 2-2 lett és Kereszturi rúgta a két gólt, de úgy, hogy minden horvát védőt gyomorszájon vágott.