"akkor nem ennél kutyát, patkányt, lovat, denevért, nyulat, horcsát, polipot, angolnát, mocskát, homárt, kagylót, disznót, rákot vagy épen csigát"
Jézus tartotta zsidó szabályokat. Ezek aztán meg lettek szüntetve az Egyház áltak, a kereszténység semmilyen állat evését se tiltja. Csak van 3 ajánlás, de nem kötelezőek.
Harcsát, angolnát egyébként a zsidó szabályok szerint is szabad enni. Mivel halak. A zsidó szabályok csak a nem-hal vízi álllatokat tiltják.
Ami engem illeti, a felsoroltak közül csak disznót eszem rendszeresen. Az összes többit vagy soha vagy nagyon ritkán.
"Jézus neked csak ürügy: ha történetesen ateista vagy mohammedánus lennél, most akkor ép azért ennél húst."
Nem ürügy. Én eleve nem tartom fontosnak a húsevés kérdését, számomra ez tizedrendű ügy és nem tekintem morális ügynek. Számomra az állatokkal való jó bánás a morális kérdés.
1.De te nem azon körülmémyek s lehetőségek közt élsz.
2.Jézus neked csak ürügy: ha történetesen ateista vagy mohammedánus lennél, most akkor ép azért ennél húst.
3.Ha annyira releváns lenne számodra Jézus, akkor nem ennél kutyát, patkányt, lovat, denevért, nyulat, horcsát, polipot, angolnát, mocskát, homárt, kagylót, disznót, rákot vagy épen csigát. Mivel mindezeket eszöd, ebből látható, hogy pont lesz@rod Jézust (ld. 2-es pont)...
Alapvetően minden emberi civilizációban a hús a gazdagság jele.
Az ókori görögöknél a szegények vegánok voltak, kényszerből. A legolcsóbb ugyanis az volt, főtt árpakása, kenyér árpalisztből, vizezett bor, olivaolaj.
A középréteg már evett csirkét, halat is. Sajtot gyakran. Néha disznót.
A marhahús, juhhús, kecskehús és a friss tej a gazdagok kiváltsága volt.
...Az ok-okozati összefüggéseket még mindig nem ismerjük, ráadásul a vizsgált kutatások sem tudtak ilyesmit kimutatni. Egyelőre az tűnik teljesen biztosnak, hogy valamilyen kapcsolat van a kettő között, de hogy pontosan tudni lehessen, milyen, további kutatásokra lesz szükség.
Még az is előfordulhat, hogy fordított a folyamat, és azok, akik depresszióval küzdenek, gyakrabban választják a húsmentes életmódot – hiszen egy depressziós ember sokkal egészségtudatosabbá válhat, esetleg több empátiát érez az állatok iránt...
Ezt már tisztáztuk. Tévedsz. Ha lesz tényed, szólj. Addig nem fogok ugyanarra tizedszer is válaszolni. Ha szeretnél tizedszer is választ, olvass vissza.