Keresés

Részletes keresés

od Creative Commons License 2003.06.24 0 0 389
Szia mindenkinek!
Sartitanilla!!Hol vannak az igért gyönyörű képek?Már nagyon várjuk őket!
cstan Creative Commons License 2003.06.24 0 0 388
köszi a segitséget mindenkinek:)))))))))
invader Creative Commons License 2003.06.23 0 0 387
Ne félj a robogótól, én is ott ültem először rajta.
Bérelj automatát! Ezt úgy kell beindítani, hogy behúzod a féke(ke)t, és megnyomsz egy gombot a kormányon.
Ezután rápattansz és húzod a gázt, nem kell váltani :)
Egyébként a kölcsönzőben megmutatják, hogy mi hogyan működik rajta. Kérj sisakot is (próbáld fel!)! Tankold tele a közeli kútnál, amikor visszaadod, csak minimális benzint hagyj benne!
Ennyi!
Önfeledt motorozást, és jó nyaralást!
Előzmény: cstan (383)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.23 0 0 385
BBöbe !

Teljesen elfelejtkeztem róla:
A söfőrjeim hoztak a görög-Bg határról:
7*Metaxa 12 EUR, 5* 7-EUR.
Vigyázzatok, valamelyik parkolóban vett 3*-os 3 EUR-ért.
Szörnyü hamisitvány volt, olyan Cézár konyakos.
Egy hét mulva személyesen meggyőződöm mindenről.
Istvan

Előzmény: Katity (370)
sartitanilla Creative Commons License 2003.06.22 0 0 384
Cstan, nagyon át tudom érezni a helyzetedet, én sem tudok motorozni, pedig jó lenne... Kérdés Imhotephnek (és bárkinek, aki tudja a választ): a sokat emlegetett Sassos esetleg vállalkozik oktatásra is? Láttam már olyat - igaz, nem Sartin -, hogy a motorkölcsönzős tanítgatta a reménybeli motorost :-)
Előzmény: cstan (383)
cstan Creative Commons License 2003.06.22 0 0 383
a motorbérlés az tervbe van....csak van egy kis bökkenő:)))még soha nem vezetem:(((lázasan keresem azt az illetőt aki megtanit robogót vezetni...bár tom hogy nem nagy ördöngőség...de mégsem akarok tudatlanul odaállni:)
Hajókirándulásra lenne kedvem menni:))))mondjuk mindenhez lenne kedvem....csak már ott lennénk:)
amúgy mindenkienk jó nyaralást kívánok......
ui:
ha valaki tud segíteni a robogót illetően szóljon bátran:)))))
sartitanilla Creative Commons License 2003.06.22 0 0 382
Cstan, ha a pénztárcátok engedi, egy hajókirándulást is érdemes lehet beiktatni, az is felejthetetlen tud lenni... Egyébként mindegyik programnak megvan a maga szépsége, érdekessége, nektek kell eldöntenetek, hogy mihez van leginkább kedvetek...

Ui.: Ha motort béreltek, sok helyre el tudtok jutni, ahová máshogyan nem (végig gyönyörű öblök vannak Sithonián).

Előzmény: cstan (380)
Vgaby Creative Commons License 2003.06.22 0 0 381
Sziasztok !

Nekem már csak 5-öt kell aludni :))) Szaloniki kötelező program, két napot nyugodtam elbóklászhatsz, nem fogod megunni. :)) Jó nyaralást mindenkinek !

Előzmény: cstan (380)
cstan Creative Commons License 2003.06.22 0 0 380
sziasztok:)
Sartitanilla köszi:)))....kicsit figyelmetlen voltam
Szerintetek szalonikibe érdemes elmenni,vagy más fakultatív kirándulást ajánlotok..
már alig egy hónap és utazunk:)))))
sartitanilla Creative Commons License 2003.06.22 0 0 379
Imhoteph, várunk vissza... Remélem, a Thassos-os oldal előtt azért feltöltöd a Sarti-s oldal hiányzó részeit... :-)
Előzmény: Imhoteph (378)
Imhoteph Creative Commons License 2003.06.22 0 0 378
Udvozlet az offtopic Thassosrol!
Remek kis sziget ez, csodaszep oblokkel, sziklas, buvarkodasra alkalmas helyekkel. Mar lassan sajnos haza kell indulnunk, vege a 2 het holidaynek. (csak eddig nem tudtam innen a netcaffebol feljelentkezni a forumra valamiert)
Csutortok magassagaban mar a kepeket is fel tudom loni a netre, hogy megcsodaljatok. Csinaltunk vagy 300at. Tervezem egy Sartiehoz hasonlo honlap elkesziteset.

Mindnekinek addig is jo nyaralast kivanok, akar a best of Sartin, akar mashol.

Katity Creative Commons License 2003.06.21 0 0 377
A part apró kavicsos,kellemesen masszírozó.Szép nyarat,rage.!
Előzmény: rage. (373)
sartitanilla Creative Commons License 2003.06.21 0 0 376
Szia cstan, én még nem utaztam velük, de Mila3 már igen, nézd meg a 192-es hozzászólását :-)
Előzmény: cstan (375)
cstan Creative Commons License 2003.06.21 0 0 375
Sziasztok:))
nagyon hálás vagyok neketek a sok infóért....mindig lelkessen olvasom az új hozzászólásokat..
többek között miattatok döntöttem úgy hogy mi is sartira megyünk nyaralni idén:)
a héten sikerült is befizetni az útat.. sajnos nem az apollonál ( ott már nem volt hely)igy marad a Car-tur...utazott már valaki velük????
sartitanilla Creative Commons License 2003.06.20 0 0 374
Katity, amikor mi az Apollon-nál foglaltuk az utat, ki lehetett választani, hogy melyik apartmanban szeretnénk lakni (még s.k. alaprajzuk is van az apartmanházról!). A helyszínen valószínűleg erre már nem lesz lehetőségetek...
Előzmény: Katity (369)
rage. Creative Commons License 2003.06.20 0 0 373
Köszi a választ nagyon örültem mert sartiban már voltunk 2-szer de marmarasba még látogatóban sem voltunk.Még olyan kérdésem lenne milyen partja van homokos vagy nagyon aprokavicsos mint sartié.Melyik irodával voltatok.
Előzmény: Katity (372)
Katity Creative Commons License 2003.06.20 0 0 372
Szia rage.!
Marmaras kedves hely,mondjuk csendesnek nem mondhatnám.Amikor ott voltunk,épp egy cirkusz érkezett a városba,és mindenhol azt lehetett hallani,hogy "Circo Barcelona!" Az apartmanunk egy belső,szűk utcára nyílt,ahonnan persze beláttuk a szemben lévő apartmanokat és viszont,de később rájöttünk, hogy jobb volt így,mert az épület másik felét egész nap totálba sütötte a nap.A mi oldalunkon még légkondi sem kellett.
A víz nagyon kellemes,bár a part kicsit piszkos(úgy vettem észre,nagyon sok török vagy albán jár oda,és ők mindent eldobáltak;persze nem csak ők).Amúgy elég hosszú és széles a part,és ha időben kiér az ember,még árnyékot adó fát is sikerül kifogni.
Az idő csak egy nap volt kicsit szomorkás,de mi akkor hajókirándultunk,úgyhogy nem volt vészes.Láttunk delfineket is!Az Athos-hajókirándulást nem szabad kihagyni!Visszafelé igazi kis buli volt,Anna és Kosta vezényletével,akik végigtáncolták az egy órát.A hajón ráadásul magyarul is elmondanak minden információt.
Ami még probléma volt, hogy a kihelyezett idegenvezető két nappal az érkezésünk előtt lábát törte,ezért ott maradtunk vezető nélkül.Angoltudás jól jött,mert az utazási irodában azért megtudtuk,mit érdemes megnézni.Mi egyénileg voltunk,szabadon járhattunk,de aki busszal volt...őket sajnálom,mert sokmindenről maradtak le.Mi elmentünk a már említett barlangba,körbeutaztuk a félszigetet,és bevetettük magunkat Szalonikibe is.Ha egyedül mentek,akkor a kocsit érdemes egy őrzött parkolóban hagyni,nem annyira drága,mint ha elszállítják az autót.Mi nem tudtunk eligazodni a parkolást szabályozó táblákon,és jegyárust sem láttunk nyitva.A Fehér Toronyhoz vezető úton van egy autóőrző.
Amúgy általában mindenhol tudnak angolul Marmarasban,még az egyik szupermarket vezetője,egy hatalmas,idős hölgy is értette,mit akarok.
A parti sétányon sorakoznak a tavernák, mi is végigettük a kínálatot.Nagyon finom volt a suvlaki(nyárson sült),a saláták,és persze a tizenkét kilós,mézízű görögdinnye is.
A városban elég félelmetes kocsival közlekedni, mert iszonyat meredek utcák vannak.
Összességében nagyon jó hely,gyönyörű a sétány;diszkóval nem találkoztam,de igazából nem is kerestem.Azt tudom,hogy némelyik tavernában volt esti élőzene,olyan igazi,görög szirtaki.
Az árak majdnem mint itthon,a kenyér és a tej kicsit drágább,de nem érdemes felpakolni!
Jó nyaralást!
rage. Creative Commons License 2003.06.20 0 0 371
Hello Katity.Én viszont most augusztusban megyek marmarasra.Kérdésem az lenne,hogy milyen hely minden érdekel.
Előzmény: Katity (369)
Katity Creative Commons License 2003.06.20 0 0 370
Ja,és még valami!A Chalkidiki-félszigeten,valahol az "istenek háta mögött" van egy csodaszép barlang,ezt is mindenkinek ajánlom.Fakt programban nem láttam hirdetve, és most így a hely nevét sem tudom, nem találom a görög térképet, de azon jelölve van.Nincs messze Sartitól, azt tudom.
Sziasztok!
Katity Creative Commons License 2003.06.20 0 0 369
Sziasztok!
Sartitanilla,nagyon köszi az infókat!Mi aug.8-án megyünk,már nagyon várom.Mi is a Viennában fogunk lakni.Lehet ott kimondottan kérni, hogy melyik szobában legyünk?Háromfős stúdió lesz a miénk.
Tavaly Neos Marmarasban voltunk(Sartival szemben, a félsziget túloldalán),egyénileg.Egy napot rászántunk, és körbejártuk a félszigetet,javaslom,aki teheti,ne hagyja ki,mert olyan szépeket látni,mint sehol!!!Véletlenül betévedtünk egy idős bácsi portájára,és ő,annak ellenére,hogy tök idegenek voltunk neki,büszkén körbemutogatta a kis birtokát.Mit ne mondjak,el tudnám viselni,hogy olyan helyen lakjak.Kis dombon állt a ház,alatta olajfaültetvény,és kb. 500méterre a tenger...
Tavaly elkövettük azt a hibát,hogy még itthon felpakoltunk"páncélosokból",de gondolom sejtitek,hogy az első gyros után rá se néztünk a konzervekre.Apu bontott fel egyet,mert magyar ízekre vágyott,de amúgy az összeset hazahoztuk.A búvárkodásról írt élmény kissé elkeserít,ugyanis már piszkosul várom,hogy alulról is megnézhessem a tengert!
Szép nyarat mindenkinek!
Katity
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.19 0 0 368
Bocs.
Ha onnét is bejelentkezel, azért előre is kösz.
Ezt egyébként itt már én is megigértem és be is fogom tartani.
Előzmény: Törölt nick (367)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.19 0 0 367
Szia Kámi !

Jó nyaralást !
A beszámolót várom, na persze ha addig hazaérkezel.?

Előzmény: kámi (365)
sartitanilla Creative Commons License 2003.06.19 0 0 366
Busszal semmi gond nem volt éjszaka, viszont rengeteg a kátyú az utakon... Kész akadályverseny kikerülni őket (ez Szerbiára is vonatkozik). Bár Bulgáriában már egész hosszú szakaszon vannak új, jó minőségű utak is (EU- és Phare támogatásból).
Előzmény: Törölt nick (364)
kámi Creative Commons License 2003.06.19 0 0 365
Szia Sarti2003!

Mi holnap este 1/2 9-kor indulunk majd meglátjuk. A tapasztalatokat majd megosztom veletek a kinti internet kávézóból ha megtalálom.

Üdv:Csaba

Előzmény: Törölt nick (364)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.19 0 0 364
30-án délután indulunk kocsival.
A Bulgár éjszakai vezetést be lehet vállalni ?
Mennyire biztonságos ?
Három éve MAcedónnak mentünk, ott nem volt gond és még sötét volt amikor Thessalonikibe értünk.
Erre most nem is gondolok.
Mi a tapasztalat mostanában ?
Előre is kösz !

Ja és valaki ez időpontban nem indul ?
Csatlakozhatunk !

Előzmény: sartitanilla (363)
sartitanilla Creative Commons License 2003.06.18 0 0 363
Valaki kérdezte tőlem mailben, hogy milyen a konyha felszereltsége a Viennában. Ezt M. Józsfné teljesen korrektül leírta már a 42-es hozzászólásban, én csak annyival egészíteném ki, hogy a mi tűzhelyünknek csak két főzőlapja volt. A tűzhely fölött elszívó is van. A mosogató és a főzőlapok között van az edényszárító rész, nem sok munkafelület van a főzéshez...
A hűtő "normál" méretű, vagyis a konyhai munkalap alá van berakva, kb. derékig ér :-) Van benne egy kis mélyhűtőrész is. Konyharuhát, mosogatószert, szivacsot vigyetek magatokkal, mert nincs. Konzervbontó, sörnyitó van az evőeszközök között. A különféle méretű és mélységű tányérokon kívül üvegpoharak és bögrék is vannak (3-3 db).
Kihagytam valamit? :-)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.17 0 0 362
Köszi a fantasztikus beszámolót. Várom a képeket is. Megjött a kedvünk, már csak azért is mert két hét sincs már az indulásig !
Előzmény: sartitanilla (361)
sartitanilla Creative Commons License 2003.06.17 0 0 361
Od,

1. Igen, a szuterén stúdióknak van terasza, onnan van a bejáratuk is, pár lépcsőt le kell menni az utcaszinttől. Őszintén szólva nem laknék ott, mindenki az arcodba bámul az utcáról... Az apartman egyszerű, tiszta, de ez általában az összes görög apartmanról elmondható. Volt egy-két bosszantó apróság (pl. veszélyesen kiálló csavar a ruhásszekrényben, nehezen nyíló szekrényajtók, 0 db szemetes a konyhában, használhatatlan WC-papírtartó), de alapvetően rendben volt az egész.

2. Igen, elég sok képem van. Fel is rakom majd őket a netre, valószínűleg hétvégén. Majd megírom itt a topikon a linket, o.k.?

3. Legelől van a legtöbb hely a lábnak, kb. duplaannyi, mint máshol. Hát igen, a TV-t azt nem láttuk :-) Valamit valamiért...

Előzmény: od (360)
od Creative Commons License 2003.06.17 0 0 360
Helló sartitanilla!Lenne még pár kérdésem!:1:A katalógusban azt olvastam a Vienna apartmanról, hogy a szuterénben található stúdiók terasszal rendelkeznek!Hogy kell ezt érteni?Ez mélyebben van, a föld alatt?Vagy elírták?Milyen az apartman?Szép, rendezett, nem piszkos?
2:Ugye van még képed a Narancspartról?(+apartman, tenger, utazás)???
3:Azt mondtad, hogy a buszban legelől érdemes ülni!Ott is kényelmes?Gondolom a kilátás jó, de a tv-ből semmit nem látsz!Vagy igen?
laci_x Creative Commons License 2003.06.17 0 0 359
Sartitanilla köszi az infókat!
Előzmény: sartitanilla (351)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!