Keresés

Részletes keresés

cucurbia Creative Commons License 2005.08.21 0 0 779

És ha valodi gigantea akkor citromillatu:))

A brasiliensis hasonlo csak nem citromillatu.

Nekem csak magoncok vannak,Rappainak van töve is.

Előzmény: földiboszorka (778)
földiboszorka Creative Commons License 2005.08.21 0 0 778
ja...ronda, de legalább nagy...
Előzmény: rágica (777)
rágica Creative Commons License 2005.08.21 0 0 777
Legalább most már tudom mit fotóztam Zombán! nekem valami más jutott eszembe róla, de az nem erre a fórumra való!

Előzmény: földiboszorka (776)
földiboszorka Creative Commons License 2005.08.21 0 0 776
van nektek ilyen Aristilochia giganteátok(farkasalmátok)???eszméletlenül nagy - bár nem túl szép... EZ NEM ÉN VAGYOK!!!
földiboszorka Creative Commons License 2005.08.21 0 0 775

jártam ma a Fitolandban és láttam egy virágzó farkasalmát. Hát, ekkora virágot még nem láttam!

Emberfejnyi.

gáborke Creative Commons License 2005.08.20 0 0 774

A pisztáciának szokása hogy szárad egy-egy hajtás, főleg ami levéltelen. De a fertőzés is megtizedelheti, tartsd minél szárazabban, mert ki nem állhatja a sok vizet.

Egyébként ez a karambola is kezd idegesíteni(össze lehet kötni a licsivel), mert megmoháztam pár napja, erre a moha fellett elszáradt. Az aljáról is lehullottak azért a levelek. Azért remélem kihajt. Ahol hozzáért a nedves moha ott kezdett elszáradni. Úgy látszik nem kedveli a sok vizet ez sem. Szerintem valami baci ment rá.

Üdv

Előzmény: cucurbia (771)
cucurbia Creative Commons License 2005.08.20 0 0 773

Ide tartoznak,és nagyon szépek:))

nekem valahogy a Tibouchia sosem akart megmaradni másoknak meg olyan szép nagy.

Előzmény: földiboszorka (772)
földiboszorka Creative Commons License 2005.08.20 0 0 772

EZek ide tartoznak?

szőlőlevelű golgota:

illetve: ibolyafa/Tibuchina. Nagyon szeretem a kék virágokat, hát neki aztán jó nagy kékje van!

cucurbia Creative Commons License 2005.08.20 0 0 771

Még nem termett de hajt:_))

A pisztáciák közül a nyulottabb most is hajt levelet de a kisebbik nem,söt mintha a hajtás vége leszárat volna vagy valami hasonlo.

Rappai dugványok közül eddig 30 at kellett kidobni,de még vagy 110 van folia alatt és kettöt már ma be is tudtam cserepezni mert volt gyökere és már hajtott.:))

Előzmény: gáborke (770)
gáborke Creative Commons License 2005.08.20 0 0 770

Cucurbia.

Hétfőn is jó nekem, olyasmi időben mint multkor, 2-3 körül.

gáborke Creative Commons License 2005.08.17 0 0 769
Egyébbként hogy van a poncirusoltvány amit adtam. hajtott még? esetleg termett?hehe.:)))
Előzmény: cucurbia (767)
gáborke Creative Commons License 2005.08.17 0 0 768

Hát az nem.:-((

Sajnos sok ideig volt már levágva a hajtás oltásnak, lehet hogy már ki kezdett száradni, vagy elfogyott a tápanyaga, vagy fertőzés. Az oltóágat sajna minél hamarabb be kell oltani az alanyba. Az citrusok is 1 nap cipelés után már nehezebben eredtek.

Én meg a gyökereztetéssel állok csehül, eddig azért a gránátalmát mindig sikerül gyökereztetni (hisz jól ered), de most meg se mozdul. Lehet hogy ez az időjárás...sötét meg hüvös. Majd egyszer megnézek egy szabvány dugványozást hogy hogy csinálod, hátha valamit nem jól csinálok. A medica sem csinál semmit, pedig a "nagykönyv" szerint csináltam a dugványozást.

Ja lefénymásoltam a vizsgálatokat neked. Jővő hét elején oda tudom adni, ha jó neked.

Előzmény: cucurbia (767)
cucurbia Creative Commons License 2005.08.17 0 0 767
Az oltásomom barnulni kezdett két rügy:((ez nem jo jel:((
Előzmény: gáborke (766)
gáborke Creative Commons License 2005.08.17 0 0 766
küldtem mailt, Cucurbia!
cucurbia Creative Commons License 2005.08.16 0 0 765

Hogy hol,azt könnyebb kitalálni.Mondjuk ha esik,akkor a Sugáron belül mondjuk a mozgolépcsőnél,ha nem esik,akkor nekem a gomba előtt is jo(az a kerek épület)

Hogy mikor??Hát én Budárol jövök,de előreláthatolag kettökor már az Örsön leszek.

Béla

Na most elindultam a városba,nem vagyok estig net előtt.

Előzmény: gáborke (763)
gáborke Creative Commons License 2005.08.16 0 0 764

Néhány kép az oltásokról. A képet kicsit homályosak lehetnek, mert kevés most a fény, ebben a hülye időben.

Ez a mandarinoltványra oltott gréfrút. Alul jól látszik a 2 éves oltás nyoma, felül pedig a friss oltás.

Ez az alsó 2 oltás a háromból.

Ez a felső 3. oltás, ezen jól látszik hogy a rügy meg van duzzadva.

Hát ennyi.

gáborke Creative Commons License 2005.08.15 0 0 763
Jó akkor holnap, de pontosan mikor és hol az örsön belül?
Előzmény: cucurbia (762)
cucurbia Creative Commons License 2005.08.15 0 0 762
ok,akkor vagy holnap kettö ora után az örs,vagy szerda 12.
Előzmény: gáborke (761)
gáborke Creative Commons License 2005.08.15 0 0 761
Azért lenne jó nálad vagy az örsön mert a munkából mennék, az meg 10 perc az örstől. De ha mondasz egy Du-i időpontot, akár az örsön az is jó.
Előzmény: cucurbia (760)
cucurbia Creative Commons License 2005.08.15 0 0 760

Ja:))

Azért kérdeztem,mert mindkét nap vagyok a városban,söt ma Obudán is voltam.

Holnap(kedd) háromnegyed 12 körül a Duna plazanal vagyok,onnan a Petöfi hidhoz kell mennem du.egyre,tehát közben utközben ráérek,ha valahol a köztes helyeken előfordulsz.

Szerdán csak az Örs környékén meg Kőbányán fordulok elő,de csak délelött.Csütörtökön meg vidékre megyek.

Előzmény: gáborke (759)
gáborke Creative Commons License 2005.08.15 0 0 759
tulajdonképp 12-16 h-ig bármi, amikor te otthon vagy.
Előzmény: cucurbia (758)
cucurbia Creative Commons License 2005.08.15 0 0 758
Mit jelent a délután?
Előzmény: gáborke (757)
gáborke Creative Commons License 2005.08.15 0 0 757

Azért reméljük kihajtanak, mikor rájuk jön az öt perc. :))

Holnap v. holnapután du otthon leszel? mert akkor átugranék a papírokkal.

cucurbia Creative Commons License 2005.08.15 0 0 756

jo:))

:((

Előzmény: gáborke (755)
gáborke Creative Commons License 2005.08.15 0 0 755

Na megnéztem az oltásokat. Melyikkel kezdjem a jóval vagy a rosszal.

A jóhír az hogy ami tőlem tellett megtettem. Vagyis a 4 oltás összeforrt és szép zöldek. Ami a rossz hogy a vérgréfrut jó lett, de egy mandarin oltványom aljába tudtam oltani. Na most mint mondtam az oltóhajtás szép, csakhogy ez ugye akkor hajtana ki ha szépen visszavágnám. De hát nem akarom hisz egy szép mandarin fácskám bánná. Szummázva az oltás él, de hogy mikor hajt egyántalán ki emiatt...??

A másik alanyra 3 oltás van egymás alatt ezek is szépen megeredtek. Ezt visszavágtam, így a felső kezd már mocorogni, de az alatta levő 2-vel megint az előző dilema fordulhat elő. Jó mi?

gáborke Creative Commons License 2005.08.15 0 0 754
Nem a legegyszerűbb módszert választottad, de elég jó az eredési %-a, reméljük sikerül. Bár ez a hideg...Most kéne egy fűthető izzasztószekrény.
A zöldoltást a legtöbb növénynél jól lehet használni, szerintem a hibinél is simán(ha még a paradicsomot is lehet...és lehet). Viszont a zöldoltásnál tényleg lényeges a meleg, és a pára főleg.
Sajnos nem tul jó fénymásolás után a szövegminőség, de remélem el lehet olvasnia méréseket.
Előzmény: cucurbia (753)
cucurbia Creative Commons License 2005.08.15 0 0 753

Köszi,

majd a héten járok néha a városban akkor összefuthatunk,csütörtökön vidékre is megyek megint hajtásbeszerzésre,ha összejön.

Oltani kénytelen voltam,igaz csak szemzökést találtam,és ugye először csináltam életemben.Sajna az egyik hibihajtás amit németböl kaptam inkább hervadni akart mint hajtani,és mivel ebböl hármat kaptam,megprobáltam igy megmenteni.Nem nagyon találtam elég vastag alanyt de egy régi rozsaszinemet feláldoztam.Táskás oltást probáltam a neten azt irták az a legjobb.Ha nem,még akkor tovább probálom a többit gyökereztetni bár már 5 fajta kidöglött.((

Kicsit az alja ami a közegben volt már károsodott,de megprobáltam addig visszanyesni,hogy ép legyen az oltohajtás alja.

Majd meglátjuk,most az üvegházban van,zacsi van rajta.

A Rappai dugványok sem nagyon akarnak eredni,inkább penészedik(föleg ebben a hüvösben,ha meg leveszem a takarást,akkor meg kiszárad(patthelyzet,igy is ugy is kidöglik),szerintem jövöre ha megyek mindenröl két hajtást kell szedni egy dugványt ,egyet meg oltásra,olyan vastagot,amilyen vastag alanyt jövö évig össze tudok szedni.Nem tudom hibit lehet-e zöldoltani???

Előzmény: gáborke (752)
gáborke Creative Commons License 2005.08.14 0 0 752

Szia Cucurbia!

A vizsgálatokat le tudom fénymásolni (írott, remélem olvasható), elég jól le vannak írva. És akkor ha kell elugrom vele valamikor. Ennél több vizsgálatot nem igen csináltunk, de azért utánanézek.

Az oltás remélem sikerült neked. Milyen oltást alkalmaztál?

Tartsd meleg helyen, és jó párásan, akkor jó esély van az eredésre.

A héten elég jól ráérek(úgy néz ki). Ha kaptál vmi oltani valót még, szólj.

üdv.

gáborke Creative Commons License 2005.08.12 0 0 751

Csináltam listát a mérésekről, elküldöm emailban, aztán majd mondd el mi a véleményed róla.

szia.

gáborke Creative Commons License 2005.08.12 0 0 750

Közben megtaláltam a laborgyak. füzeteket. Majd csinálok egy listát hogy milyen vizsgálatokat végeztünk, milyen módszerrel és elküldöm.

Hétvégén nem vagyok, ismeröshöz megyünk le, vasárnap estig.

üdv.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!