Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Stocz Creative Commons License 2007.03.09 0 0 5792
Rakass bele riasztót. Akkor lessz két távirányító. Igaz, hogy az is pénzbe kerül, de + védelem. Mondjuk a kormány vagy váltózárnál nem jobb. (tudod melyik kormányzárról beszélek, nem a gyári).
Előzmény: kripic (5722)
95LE Creative Commons License 2007.03.09 0 0 5791

SZIASZTOK!

Egy ideje nem néztem az írásaitokat, így most 4 oldalt kellett bepótolnom. Olvastam, hogy némelyikőtök félti az asszonytól az autót. Erre a legegyszerűbb megoldás, vegyetek neki egy sajátot. A szűkítőről egy picit: tanácsaitokra én is kivettem, utána pedig elgondolkoztam azon, milyen teljesítmény növekedésről beszéltek, mert nem észleltem semmit, de mivel későbbiekben azt is olvastam, hogy a számítógép elkezdi tanulni az új felállást, így hagytam egy darabig s csodák,csodájára, kb. két hét elteltével érezhetővé vált a hatás, az autó szinte megtáltosodott. A garancia miatt nem aggódom, ha majd szervízre viszem, előtte vissza teszem. (Ki-be szerelés max.:15 perc. Ennyit megér.) A massza kérdésére tényleg nem árt több időt fordítani, de az írásokat olvasva úgy látom, ez a sárgalámpás baleset szinte kizárólag az 1.4-es motorokat érinti. (A felmérésemre tett javaslatokra igen kevés válasz érkezett.) Azt kevésbé hiszem, hogy a gyártás során az azonos alkatrészeket is megkülönböztetnék motor méret után, úgyhogy lehet, hogy más disznóság is van a dologban. A 15-ös könnyű fém felnire ajánlom a Dezent márkáját, országosan akciózza a gyártócég 19.800 Ft-os áron. Én is ma tetettem fel, de hogy finoman fejezzem ki magam, még egy óráig sem gyönyörködhettem a látványban mert 1 B...ÖS P...SZT SZEMEREY TRANSZPORTOS teherautójával töréstesztet végzett tolatás közben az autómon.(Sznuni bár jeleztem, hogy ott lennék a talin, de mivel a javítás erre az időpontra várható azt hiszem ennek lőttek.)
Hupsz ez egy kicsit hosszú lett minden jót mindenkinek!
Ormió Creative Commons License 2007.03.09 0 0 5790

Sziasztok,

ígértem, beszámolok: Budakeszi szervíz készséggel elvállalta és alkatrészbeszerzéssel együtt másnapra megcsinálta a kuplung felső munkahenger cseréjét, természetesen garanciálisan. Szokatlannak minősítették a hibát, bár ez előfordul a Lacival, de nem másfél év/23 000 Km-nél...

Hát, ezek után csak bizakodom, hogy egyéb "szokatlan" örömben nem lesz részem. Gyanakvó lettem, és valahogy nem olyan már, mint eddig volt. De Ti csak örvendezzetek, hátha nekem is elmúlik ez a rossz hangulat.

Üdv: Ormió

cápaFeri Creative Commons License 2007.03.09 0 0 5789

eset...:-)) az...lábszag nem lesz, minek mosni..:-))

komoly ember lehet!.:-))

Előzmény: R*R (5788)
R*R Creative Commons License 2007.03.09 0 0 5788

Hi!

"kivette az egész légszűrőt tokkal vonóval csak a gégecső maradt amire harisnyát húzott így használlja az autóját" (Frédi-Béni jutott eszembe!)

-milyen autója van?

-mennyit használja?

-mikor akar motort cserélni? (nehezen hihető eset, de hogy "eset" az biztos!)

Még a szomszéd topikban sincs harisnyás kategória. Időnként kimossa?

Előzmény: Zsazsiehi (5787)
Zsazsiehi Creative Commons License 2007.03.09 0 0 5787

Hali

Nincs semmilyen limit megyek amennyit birok ,ebből is látszik ,hogy én sokat dolgozom és nemérek rá autózni hétköznap.De majd a hétvégén ami ugye most csak vasárnap irány Zebegény és a környék. A szűkítöt sajnos nem volt időm megnézni mert korházba mentem látogatni délután,majd talán holnap.

Van egy ismerősöm kivette az egész légszűrőt tokkal vonóval csak a gégecső maradt amire harisnyát húzott így használlja az autóját

Csá    Zsazsi

Előzmény: R*R (5781)
Zsazsiehi Creative Commons License 2007.03.09 0 0 5786

Szia

Szerintem az előírt a 2.1 bár, ahogy olvasom a tapasztalat 2.4 elöl 2.0 hátul,én 2,1-re állítottam be mind a négyet.

Csá zsazsi

Előzmény: Picuj (5776)
Zsazsiehi Creative Commons License 2007.03.09 0 0 5785

Csákány

Bármi megeshet az előző autómmal 3 év alatt 16000 km-ert mentem.

Az olajcserére vissza térve, mikor érdemes olaj cserér csinálltatni én 1 évben max 6000-ret teszek az autóba? A kipufogó biztos, hogy el fog rohadni nekem is.

Jelenlegi állás 85 Km. Mióta leengedtem a gumikat 2,1 re mert szerintem ez az előírás nem pattog ugy az autó és nincs akkora gumi zaj.

Hali      Zsazsi

Előzmény: cápaFeri (5773)
Stocz Creative Commons License 2007.03.09 0 0 5784
Szevasz Kulimász! Isten őrizz, hogy megkövezzünk! Ez a fórum nem erről szól. A trutyis dolog lényege éppen az, hogy véleményünk szerint ez a kosz nem kívülről került be a rendszerbe, hanem vmilyen, a gyártás soránnem megfelelően alkalmazott technológia, vagy anyag eredménye. Amíg ezt nem piszkáljuk meg sokan, addíg a GM nem foglalkozik vele. A nagy többségnek garin túl lesz a gépe, mire ez a gond jelentkezni fog (ha egyáltalán jelentkezik majd). Ekkor viszont már zsebbenyúlós a történet!
Előzmény: Kulimász (5716)
ooz1 Creative Commons License 2007.03.09 0 0 5783
kik rakták be?
hol és menniyért? ja és mennyi volt a kábel?
raksz fel róla fotót? mmint a kocsid rádiójáról, kilógó kábellel :)
Előzmény: Secretknight (5782)
Secretknight Creative Commons License 2007.03.09 0 0 5782
Sziasztok,
mini-iso kábelt berakták a helyére,mp3 gyönyörüen szól(kis tulzással) !
Nem is olyan nehéz kibontani a rádiót,csak tudni kell hova nyulni.Az egész ki-be talán 20 perc volt.

üdv,
Secret
R*R Creative Commons License 2007.03.09 0 0 5781

Szia!

Utolsó próba a Lacsi computer csere előtt- műszeres csatlakozás-esküdtem volna: el sem indul a hibakód keresés- így direktszűrővel - miegyébbel a motorháztető alatt gurultam be a szervizbe magabiztosan. Mikor indult a program, kezdtem kényelmetlenül érezni magam, mikor indította a motort a villanyos már nem volt visszaút: hangzavar az udvaron... Ha mégis lett volna valami hibakód a diagnosztikussal együtt száguldottam volna el, minél messzebbre. Esetleg hivatkoztam volna, hogy szégyenlős vagyok ezért nem nyitom fel a motorháztetőt akárkinek. Megjegyzéssel túléltem a dolgot és lezárták a munkalapot.

"Már 52 KM-van a gépbe" és mennyi a napi limit?

Előzmény: Zsazsiehi (5769)
R*R Creative Commons License 2007.03.09 0 0 5780

Szerintem hívjad és nézzék meg!

Jó minőségű tisztító adalék a tankba felhasználási útmutató szerint ártani nem használ, esetleg kicsi levegőztetés?

Előzmény: fbh (5777)
R*R Creative Commons License 2007.03.09 0 0 5779

Üdv mindenkinek!

"HOZZÁFÉRÉS LEHETSÉGES"

Új magyar nyelvű szoftverrel sikerült csatlakozni a computeremhez (Lacsiról van szó), 1 hete jött vissza a szerviz készüléke Koreából frisítéssel , hibakód nincs (vagy ami késík az nem múlik...), így szererencsére cserélni sem kell egyelőre semmit.

sz946cs Creative Commons License 2007.03.09 0 0 5778

Szia kedves ivb !

Természetesen én is klímás gépben ülök, és nagyon élvezem amikor kinn 35 fok van, és én belül felhúzott ablakoknál hűsölhetek. Ennek ellenére nem használom a klímát állandóan, nem csak anyagi megfontolás miatt (több fogyasztás), hanem jobban élvezem a friss levegőt megfelelő környezeti hőmérsékletnél. Ettől a Te véleményed lehet más. Ezért írtam a véleményemhez, hogy SZERINTEM.

Szép napot.

Előzmény: ivb (5748)
Picuj Creative Commons License 2007.03.09 0 0 5776
Akkor most a 2,1 az előírt nyomás?
Előzmény: Zsazsiehi (5770)
fbh Creative Commons License 2007.03.09 0 0 5777

Üdv. Mindenkinek!

Engem is elért a "sárga lámpa" szelleme. Az autó 1.4-es 2006-os gyártású, a kilóméter óra szerint 9600km van benne.

Tegnap este a piros lámpánál állva az alapjárat elkezdett hullámozni de a motor nem állt le. Elindultam és egy jó kilóméter után először csak villogott majd folyamatossá vált a sárga lámpa fénye. A motor a lámpától történő indulás után már teljesen normálisan ment. Így mentem (sárga lámpával 10km-et, majd otthol udvar beáll. Ma reggel indulok semmi sága lámpa simán jöttem 15 km-et. Mi várható?? Hívjam a szervízt?? Járt már így valaki??

chevycsaby Creative Commons License 2007.03.09 0 0 5775
104 ChevyCsaby 1.4 Elite (Super Red) Fejér Megye Tordas
Előzmény: cápaFeri (5741)
dolfiazöreg Creative Commons License 2007.03.08 0 0 5774
Üdv LACSISOK! 15704-nél szelepcsere, meg gépi megmunkálás, és még örömmel mondja hogy tudott szerezni hengerfej tömitést. Szuper nem? Szerintetek? Tényleg hol vannak a többiek? Pedig vagyunk jócskán. Vagy csak olvasnak? Reméljük minden rendben velük. CSá mindenkinek!!!!
cápaFeri Creative Commons License 2007.03.08 0 0 5773

wazzeeeee.....tuti nem fog elrohadni a kipuffod, lehülni sincs ideje ezek szerint, nemhogy megállna benne a kondenzvíz!.:-)))))

Ha így folytatod, akár még egy soron kívüli 5000 km-es olajcsere is lehet az idén! Bár...lehet, hogy átcsúszik jövőre, ahogy számolom..:-)))

Előzmény: Zsazsiehi (5769)
cápaFeri Creative Commons License 2007.03.08 0 0 5772

ja...a kép helyesen:

:-))))))

cápaFeri Creative Commons License 2007.03.08 0 0 5771

Egyébként ez a 3 barig felfújt gumi érdekes dolog, ugyanis az ember azt gondolná:tengeri szállítás, sok idő, könnyebb gurulás a pakolásnál stb. valami komoly technikai praktikai oka van.

Nos amikor 94-ben az új corsámat vettem át, amin 145-ös virsligumik voltak, azokban is volt vagy 2,8. Pedig nem állt raktárban, új gyártás volt még várni is kellett rá és nem tengeren jött be a németországi gyárból..:-)) Ha jól tudommég csak nem is hajón, ugyanis akkoriban vasúton hozták az opelokat.

Szal tuti van valami technikai miértje...

Előzmény: Zsazsiehi (5770)
Zsazsiehi Creative Commons License 2007.03.08 0 0 5770

Hali 

Nekem is Alufelnin vannak a gumik mert ,hogy Platinum felszereltségű az 1.6-os.

Minden gumiban pont 3 bár volt természetesen hideg gumiknál mérve.

A 2.1-et régebbi hozzászólásból vettem,azért állítottam ennyire.

Hali    zsazsi

Előzmény: cápaFeri (5759)
Zsazsiehi Creative Commons License 2007.03.08 0 0 5769

Sziasztok márkatársak

Nagyonszépen köszönöm mindenkinek a szives fogattatást.

A szűkítőt holnap megnézem és ki is veszem ha benne van. Amikor szervízbe viszitek a járgányt vissza teszitek a szűkítőt?Már 52 KM-van a gépbe lassan közeledik az első szervíz ha így haladok ahogy Kripic írta.

csá mindenkinek   zsazsi

Előzmény: R*R (5756)
ooz1 Creative Commons License 2007.03.08 0 0 5768
de hol is az aktív klubélet?

ITT :)))
Előzmény: cápaFeri (5763)
R*R Creative Commons License 2007.03.08 0 0 5767

Szia!

Én a helyedben 16-os felniben gondolkodnék szélesítés nélkül.

Előzmény: Kóma mester (5760)
R*R Creative Commons License 2007.03.08 0 0 5766

Szia!

Bocs, nem sárvédő - sárfogó.

A 2,4 bar kicsit rázós kényelmi szempontból, de én is ezt állítom be (a gördülési ellenállás lényegesen kevesebb, de van hátránya is).

A távol-keleti 3 bárból, he elszökne 1 bár még mindig nem felnin gördül a kerék(biztonsági tartalék, míg európába ér).

Előzmény: cápaFeri (5763)
cápaFeri Creative Commons License 2007.03.08 0 0 5765
Jahogy te második kerület?...hihihi...akkor tiéd a matrica ügy! Nem is strapálom magam, ha kell a minta, doksiban elküldhetem..:-))
Előzmény: Kóma mester (5762)
cápaFeri Creative Commons License 2007.03.08 0 0 5763

Kereskedésekben és 1700/db a sárvédő.

A matrica nem nagy összeg, nekem asszem 200 Ft körül készült a próbadarab. Gondolom ez még valamivel olcsóbb is lehet, ha mennyiségről lenne szó, bár ezt a tapasztalatokból és a többféle matrica-variációból ítélve nem hinném.

Egy aktív klubélet esetén azt a pár tucat matrica ellenértékét magam is felvállalnám, lehetne ez mondjuk az én támogatásom a klubnak.... de hol is az aktív klubélet?...Hmmm......na erről van szó....

Bobby_la_cetti Creative Commons License 2007.03.08 0 0 5764

Üdw,

én is gondolgozok a nyomtáv szélesítésen, sak vszínűleg hosszabb tőcsavarokra is szükség lesz. Nekem nagyon rondának hat, hogy a kerekek oldalt beljebb állnak, mint a kerékívek széle. A Norautoban láttam, csak vmi noname volt, még az eladó sem ajánlotta (5mm-es pogi volt).

Sztem 1 centis volna igazán jó, ezt még bírnia kéne a futóműnek ish..

iwin van lacetti??

Ha már itt vagyok, egy kérdés is: Nem tudja vki, hogy hogyan lehet kikötni a biztonsági öv figyelmeztetőt? Bevallom őőőőszintén, én csak rövid távon járok redszerint, és nem nagyon kapcsolom be magam. Dacolva a rend éber őreivel :((((

Most pl az anyósülés övét kapcsoltam az én csatimba. szóval vmi ötlet?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!