Nyugi, leszettem én is. (De a DVDt megveszem eredetibe'!) Mint várható volt, igazán radikális, eget-földet rengetô hatása nem volt, de azért nem rossz. Nekem is kb. azok a számok tetszettek legjobban amiket írtál, de nekem nagyon bejött még a Can I Play With Madness. Az eddigi legjobb live verzió szrntem.
Ja, és a Trooper fôriffjét egy picit mintha másképp játszanák mint a Piece-en, a szóló utáninál vettem észre- eccer lemegy mint eredetileg, után pedig egy kicsit máshogy. Ott mintha beletettek volna egy extra-harmóniát. Más hogy hallja? Nem lehet hogy kezdik kihasználni a 3 gitárt régebbi számoknál is?
A DOTR-ról még annyit hogy a hangzása vhogy dinamikusabb mint az eddigi Maiden live-albumoknak, Shirley egész jó munkát végzett. Remélem a köv. stúdiólemezt is ilyen profin mixeli majd, nem lesznek kásahegyek, mind a DOD-on...
Na,én meg leszedtem a Death On The Road-ot...(fene a pofám). Valószínűleg nem a közeljövőben fogom megvenni:)Négy dal emelkedik ki igazán(Dance Of Death,Paschendale,Journeyman,Lord Of The Flies),többi az felejtős.
Meghalgattam Doogie White feldolgpzásában az ívöl det men dú-t, és eszméletlen karaj!!!
Semmi érvet nem tudnék mondani, ami miatt Blaze jobb lenne. Ő olyan, hogy a Dickinsonos számokat is egész jól nyomja, amellett, hogy kellően mély a hangja a blézes számokhoz. Karaj a srác!
Az új cd meg klassz. Szerintem azért különbözik a RiR-től, szóval mégse tök fölösleges. Amúgy meg egy méjden koncert szerintem elképzelhetetlen anélkül a hét sláger nélkül, ami ezen van. Lerágott csont, de Number vagy az iron maiden helyére egy 2 minutes nekem jobban tetszett volna....
"a turné megkezdése előtt anti IM logo volt a szaros honlapjukon"
- milyen az anti IM-logó?
"ezernyi más módja lett volna a dolgoknak a színfalak mögötti rendezésére"
- erre mondja Sharon, hogy Dickinson hátat fordított neki és elment.
"ezen állítások valóságtartalmát nem kérdőjelezte senki meg"
- hogy a "Sabbath béna", hogy szar Ozzy valóságshow-ja, az nem ténykérdés, hanem véleménykérdés. De:ha ennyire szar, akkor nem turnézom vele. Ha igen, akkor nemszarok a saját (vagy a közös) levesbe.
"tovább játszottak? Ha 3 számot újra kell kezdeni, mert előre eltervezett áramszünetet okoz a mamagésa"
- lehet hogy tévedek, de mintha korábbi bulin nyomták volna tovább a Maidenék. Ha ez az utolsón lett volna, a Mama simán leveszi a hangot - mégegyszer. Nem? De lehet h tévedek.
"Hagyd már ezt a vendégség dolgot a francba."
- nem vagyok annyira benne a témában, de turnét csak-csak az Ozzy-menedzsment szervezte. A koncert technikáját csk-csak Ozzy adta. A plakátokon csak-csak Ozzfest szerepel...
Azért ne legyünk elvakultak ennyire:)Maiden vagy Sabbath koncertre kb ugyannyi ember kiváncsi az usában,cirka 8-10.000 ember átlagban. Szal messze vannak ők attól, hogy a minimum nézőszám az 50.000 legyen...egyetlen egyszer játszottak ennyi embernek önálló koncerten az elmúlt 20 évben Európában.
Amúgy a téma nagyon túl van ragozva.
Új cédébe belehallgattam,de nem nagyon nyűgözött le,borítóról nem is beszélve,bár a belsejét nem láthattam.
No engem ez a sharon-ügy nem izgat már különösebben, viszont újrahallgattam a Maiden England-et és baszott jó:) Az újat még nem hallottam, de a debreceni és a chilei verziót már ismertem korábbról, valszeg a hivatalos kicsit jobban hangzik majd:)
szerintem a Maiden nagyvonalúbb banda annál, hogy ilyen szinten tovább foglalkozzanak ezzel a kurvával. pláne kizártnak tartom, hogy beszennyezzenek egy Maiden számot a nevével.
az Axl szintje volt, hogy egy nagylemezen küldte el Mike W-t a kurva anyjába.
Én 70% a 30%-hoz Dickinson mellett vagyok. Mér baj az, hogy szerinte k*rva magas jegyárak mellett még a hang is szar. És mér baj, hogy ezt megosztja a közönséggel...Így biztos szimpibb akart lenni(persze biztos óriási jutalékot kap a showért).
Engem az a szöveg idegesít a legjobban, hogy Dickinson zavarban volt a nagy közönség miatt(ezt ugye seron mondta). Biztos a csaj nem hallott még a Rock in Rio-ról, ahol a maiden volt az ő napjukon a fő banda, és mellesleg több mint 250 000 ember elött játszottak, akkor mi ehhez képest a 42 000? Az a nő csak dobálózik a szavakkal, így nekem nem túl hiteles. Amúgy nekem sem tetszik, hogy mindenki meglepődik, amikor mondom, hogy Ozzyék angolok. Már úgy vannak elkönyvelve, mint amerikai rocklegenda(ami részben igazzá vált már). Dickinson, aki meg megrögzött lokálpatrióta zokon veszi, hogy valaki, aki haver volt, akire felnézett, akivel jókat részegeskedett, az egy hülye p*csa pénzéhessége miatt elfelejti a gyökereit. Szerintem amikor Ozzy fejéhez vágta ezeket, jól be lehetett b*szva, és, ami a szivén a száján efektus lépett fel nála. Bár egy csöppet én is tahóságnak tartom, hogy meghívott bandaként a közönség előtt fikázza a házigazdát, és madenfesezik hangosan. Amúgy röhejes a dolog, mert mára a Maiden népszerűbb, mint a Sabbath, legalább is koncertek tekintetében biztosan. Ozzynénak meg nem tetszik, hogy az öreg kontinens leghíresebb bandája, és az 50 000-res közönség már szinte minimumnak számít a koncertjeiken.
Én még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy még a fest elkezdése előtt kiagyalta, hogy rászáll a maidenre, és ugye Dickinson az ideális célpont, mert a többiek békésebb, nyugodtabb temészetű emberek, Dickinson, meg üvöltöző kocsmatöltelék.
Az új albumon szerintem lesz egy szám, ami Sharonról szól, van egy tippem, hogy milyen név fog állni a címe mellett, író jelzésére szolgáló zárójelben....
Szerintem sem kell tulragozni ezt az egeszet. Amugy is olyan jellegtelen PRbajnoksag kezd lenni az egesz vilag, meg az is botrany, ha par metalcsapat lefikazza egymast.... :)
Hol vannak mar a regi szep idok, amikor a Deep Purple tagjai egymast pufoltek a repteren, vagy amikor Ozzy TENYLEG leharapta egy lemezbemutato interju kozepen egy galamb fejet...na mit szolnatok hozza ha ez napjainkban tortenne ? :)
Nagy vonalakban egyetértek veled, de azért Black Sabbath pólótól ne idegenkedj annyira. Akármi is történt/történik mostanában, a Sabbath akkor is a műfaj egyik megteremtője, klasszikusa, jobbnál jobb albumokkal és dalokkal.
Sharon pólónak viszont már a gyártását is be kéne tiltani, tragikomikus hogy a közreműködésével hova silányodik egy legenda...
1. Ha annyira kétbalkezes és amatőr szerződét kötött Sharon brigádja a résztvevőkkel, melyben nem szabályozták le, hogy a fellépő együttesek egymásra vonatkozóan miket nyilatkozhatnak - mely természetes dolog lenne,- akkor viselje el a véleménnyílvánítást. Másrészt már a turné megkezdése előtt anti IM logo volt a szaros honlapjukon....
Továbbá nem beszélhetünk tisztességes turnészervezésről és menedzselésről, mert kb. ezernyi más módja lett volna a dolgoknak a színfalak mögötti rendezésére. Sőt, az előttire is.
2. Ha ciki és valótlan dolgokat mondott volna Bruce, akkor magát járatta volna le.
De ezen állítások valóságtartalmát nem kérdőjelezte senki meg.
3. Ha esetleg nem egy szétszívott fejű vén trotty lenne a Black Sabbath-ban, hanem egy tökös fasza gyerek, aki 1-2 mondattal helyre tette a volna a dolgokat a színpadon, akkor most nem a luvnyája siránkozását kéne hallgatnunk.
4. Lehet, hogy tovább játszottak? Ha 3 számot újra kell kezdeni, mert előre eltervezett áramszünetet okoz a mamagésa, akkor tényleg könnyű kicsúszni a blokkból. ( Ráadásul primitívségében fel sem fogta, hogy nem a zenekarral baszott ki ezzel fair play díjat megérdemlő cselekedettel, hanem az ártatlan rajongókkal. Akik nem ezért a botrányért vették meg a zsugát. De ha Dickinsonnal volt állítólag baja, akkor miért Harrist dobálta tojással a kommandó?) Persze az időtúllépést is el lehet intézni európai módon..Ez nem az volt.
Régen is voltak villongások az együttesek között. Le is rendezték egymás között vagy így, vagy úgy....
5. És mi a a faszt kerestt Sharon a színpadon? Ő még Ozzy halála után az együttesbe is beszállna, hogy lányával énekelhesse a Changes-t.... ( Belegondolni is szörnyű, hogy milyen lehúzás lesz majd akkor, ha Ozzy elszenderedik...)
6.
666. Hagyd már ezt a vendégség dolgot a francba. Ez nem az volt. Messze nem az.
Félreértés ne essék, nem vagyok túlzott Maiden fan, életemben nem venném fel pl. a pólójukat. De jelen esetben ezek a dolgok után, semmit nem tartok cikisebbnek, mint egy BS pólót hordani.
Jól szól az új lemez, de bosszant, hogy a fele megegyezik a Rock in Rio-val, ráadásul szinte hangról hangra ugyanúgy is játsszák a számokat. Az oké, hogy eltelt a kettő között 3 év, meg volt köztük még egy turné, ahol más volt a program, de a polcon egymás mellett lesz a két lemez...
A nagy dobás szerintem az lett volna egyébként, ha a DoD és a Give me Ed... turné anyagából gyúrnak össze egy dupla lemezt, úgyis szinte egymásba ért a kettő. Abból nagyon ütős kis anyag lehetett volna, ami nem is hasonlítana a Rock in Rio-ra. De hát ha ragaszkodnak ahhoz, hogy egy koncert az elejétől a végéig legyen rajta a lemezen, akkor ez van...
Lehet hogy hiányos infóból dolgozom :-), de én ennyit hallottam:
Dickinson a turnén folyamatosan cikizte az Ozzy valóságsót - ez (finomabban fogalmazok) rosszcsont dolog.
D a turnén Ozzyék műsorát, aztán a technikát is cikizte, közvetve vagy közvetlenül; mindezt nem az érintetteknek szemtől szembe, hanem a színpadról, több tízezer embernek - ez rosszcsont dolog.
D, mikor egy beszélgetést kezdeményeztek volna vele, hátat fordított és elment - ez rosszcsont dolog.
ilyesmik:
"When we come back to America, we'll be back with a proper sound system?or "We won't be playing the same old songs every night (like Sabbath),?"We don't need a teleprompter (like Ozzy)" and "We don't need a reality show to be legit (again, like Ozzy)."
És hát valóba' az Ozzfest az övék. Hogy 10 perccel továbbjátszottak-e vagy sem? Hát ezt innen nehéz eldönteni, de ezt beszélik, a fene tudja.
MInt egy vendégségben: ha valaki a nappali közepére vizel, azt meg lehet szépen kérni, hogy menjen haza, de az ember mondjuk ilyenkor elveszti a fejét, és üvölteni kezd - emi oké, nem elfogadható, de valamennyire érthető.
jó lenne már egy olyan Live album ahol csak új számok vannak nagyon elegem van már a "jó akkor a 3 szám a Wratchild, ok" a szokásos "Run, Beast, " tól is kivagyok már.....
de amúgy jó. csak kár ezekért. nem hallgatom meg 666odszorra a beast-ot.
A Maiden nem játszott többet, mint ami a szeződésben volt. Az más kérdés , hogy szeretett volna többet, amit meg is érdemelt volna.
Másrészt nem vendégsében volt ott a Maiden, hanem nagyon kemény üzleti partnerként.
Harmadrészt durva lenne, ha egy Sharon nevű némber szabályozná be a világ egyik legnépszerűbb bandájának énekesét, hogy mit is mondhat a színpadon. Szólasszabadság van az USA-ban, vagy nem???
Ráadásul aljas és pitiáner dolgot művelt a BS managamentje, amire nincs magyarázat. Impotens és gyáva dolog pedig amiatt volt egész sztori, hogy az utolsó Maiden-es fellépésen merték csak megtenni, nehogy csökkenjenek esetleg a korábbi koncertek bevételei.
Ezek után az a minimum, hogy a következő kislemez borítóján Eddie kezében annak a némbernek a feje lesz.....
Azért egy kicsit erősnek érzem ezt az állásfoglalást!!!
Nem hinném, hogy ellenkampányt folytat a Maiden, szerintem épp annyit foglalkoztak a dologgal, amennyit az egész megérdemel!
Nekem bőven elég az egész sztoriban a dátum: az utol-show:)
Annyira azért nem bántotta Sharon szívecskéjét Bruce egy-két talán túl harsány megjegyzése, hogy mondjuk az Ozzfest felénél kezdjenek tojás- flakon...stb. dobálósat, áramlekapcsolósat, f.szfejezőset játszani!!!!
Nem volt olyan nagy baj senkinek, hogy a Maiden végigjátszotta a turnét... főleg az amcsi média Ozzfest-tel foglalkozó cikkei alapján!!!
Nem akarom isteníteni őket ( attól még azok:) ), de nagy részük van a turné sikerében!
Bruce nem egy angyal,de az övé is "csak" egy vélemény, lehet rá válaszolni, meg sz.rni rá, ahogy minden véleményre!
Mellesleg akármilyen szemtelenül is hangzott Tőle, olyan sokmindenben, olyan nagyot nem is tévedett SZERINTEM!!!
Válasznak viszont Sharonék lépése kicsinyes és bunkó volt!!!
Death on the Road Cd:
Csak a No mor lies koncertverzió miatt már megérte megvenni, iszonyú jól szól az egész de ez a dal überf.sza!! És marha jó hallani a közönséget!! ( gondolom kicsit ott csavargatni kellett a gombokon, de így adja vissza azt az élményt, amilyen a helyszínen lehetett! )
ahogyan én értelmezem, Dickinsonék a szerződésben vállalt időtartamot játszották végig, mert nem egyeztek bele, hogy a Slipknot (? - nem emlékszem melyik banda) besuvasztásával lerövidítsék a programjukat.
Sharon vendéges - étkezős hasonlatánál maradva: lehet, hogy bunkóság panaszkodni, hogy el van sózva a leves, amit a háziasszony főzőtt, de minősíthetetlen, ha emiatt az illető asszonyság a vendég fejére borítja a fazekat.
Amennyire beleolvastam, a történetben nagyjábóül mindenki paraszt volt. Ha Dickinson tényleg úgy viselkedett, ahogy, ha tényleg 10 perccel tovább játszottak, ha tényleg azt mondta a színpadról, amit, akkor az parasztság - ahogy Sharon Osbourne ísta is: vendégségben az ember nem hülyézi a házigazdát, nem ugrál föl az étkezőasztalra.
Gondolom azért nem lehetett ezt színpad mögött elintézni, részint mert Dickinson hátat fordított neki és otthagyta (ha igaz), részint mert gondolom szerződés kötötte őket. Amivel viszont Dickinsonék vissszaéltek - és válaszul Sharon O. is paraszt volt. Remek. Két paraszt ha találkozik.
De ezek után - hogy a parasztságot még jobabn domborítsák? - hogy van mersze a maidennek ellenkampányba meg Rod Smallwoodnak sjatóközleményekbe bonyolódniuk?... Oké, ne kérjenek bocsánatot, de legalább maradnának csöndben.