Vajon miért nincs a kajszinak külön topikja? Hisz' se nem szilva, se nem őszibarack. Ellenben a kedvenc gyümölcsöm gyerekkorom óta, amikor először magyar kajszit kóstoltam... no meg a lekvár, pálinka, ki mit szeret.
Üdv! nem lesz más csak két sor fa, csalóka a terület mert a szomszéddal van összeszántva és úgy néz ki mint ha egy telek lenne, de nekem csak 8 méter széles területem van. Az oltás a föld felett van.
Ha azt szeretnéd, hogy vastagodjon a törzs, csinálj éles késsel 2db hosszanti vágást a törzsön. A vágást fagéllel kend be. Ez arra sarkallja a fát, hogy a vágásnál erősödjön.
A fáim 19-ben voltak második nyarasak, megmutatták a termésüket, sok volt az eső, sok repedt. Olvasd el a 13400-as hozzászólásomat. Remélem idén egyenletesebb lesz a csapadék, és nem fognak repedni.
Nálad az elmúlt években milyen volt a Harcot termése?
Sziasztok. Az én 6 éves barackfamnak a tengelye nagyon legyengült, a 3 vazag dupla olyan vastag, mint a tengely. Ha a tengelyt KIVAGOM akkor nem fog a fa torzse szetrohadni esetleg szetcsattani?
Nekem 2 sor kajszi közt van egy sor szilvafa. A sor távolság nálam is kB. 3 méter, de a sorok nálam is el vannak tolva ezért 4,5 x, 4,3 méter a sortavolsag és a tőtávolság. És szerintem ez így jó lesz.
Kompakt vázánál az 5x3 m a legsűrűbb térállás. Ha most ültetnék, én is inkább 3,5-4 m-re tenném a sorban a fákat. Két év, és bajos lesz körbejárnom a fákat.
Szervusz Lajos! A C. Aranynál van néhány villás elágazás, meredeken akar felfele menni, érdemes lett volna lekötözni, de idő hiány miatt nem tettük meg. Kevés elágazást hoz, emiatt lesz pár meredekebb ág amit meghagyok, és remélem berakottan nem hasad le. Mindkét fajtát metszem tavasszal, teszek fel akkor is képeket. BUÉK!
Jól választottál , elég komoly "kis" traktort sikerült venned , igazából ez már a compact kategória , sok hibamentes üzemórát kívánok !
üdv a Japán traktorosok között , egy Yanmar fx235 -ös gép boldog tulaja vagyok, már kezeltem többféle Japán kistraktort nagyon komoly technikával rendelkeznek .
Ami kicsit hátrány az az , hogy ezek a gépek Japán belpiacos traktorok , ezért bizonyos alkatrészek nincsennek Európában , cserébe nem igazán romlanak el.
Kér sor fát terveztem egyik sor sárgabarack a másik sor kaky szilva, a sorok elvannak tolva egymástól tehát nincs egy fa se szembe a másikkal. az első két évben amíg kicsik a fák tárcsáztatni akarom a talajt utána hagyom begyepesedni és fűnyíróval fogom majd nyírni a területet. 30 fa megy egy sorba