Keresés

Részletes keresés

alkotasu Creative Commons License 2011.09.12 0 0 3008

Küldjél neki egy doboz Cavintont mellékletül... :-)

Előzmény: róbertke (3006)
RhB Creative Commons License 2011.09.12 0 0 3007

OFF

Köszi/bocsi, megkaptam, csak ha munka közben nagy ügyködés közepén kapok valamit, akkor rögtön nem tudok reagálni, később meg elfelejtem ill. az újabb levelek miatt hátracsúszik a listában és elsikkadhat. Ez máskor is előfordulhat... (Egyébként a képeket letölteni is elfelejtettem.)

ON

Előzmény: róbertke (3006)
róbertke Creative Commons License 2011.09.12 0 0 3006

Metrókocsis képek átmentek múltkor? Visszajelzést nem kaptam.

Előzmény: RhB (3005)
RhB Creative Commons License 2011.09.12 0 0 3005

...és a Loctite-ból melyiket? Mert van vagy ezer féle...

Előzmény: M.VIII (3002)
M.VIII Creative Commons License 2011.09.11 0 0 3004

Semmi se lehet tökéletes...

Gyűlnek...

Előzmény: alkotasu (3003)
alkotasu Creative Commons License 2011.09.11 0 0 3003

Nem csodálom... Basszus...  Az ülés mintáinak RAL kódjai sem jók... :-)

Előzmény: M.VIII (2997)
M.VIII Creative Commons License 2011.09.11 0 0 3002

Pillanatragasztóval. De nem 100 forintos piacival, mindig Loctite-t veszek. Amikor összeragasztom a rézelemeket, utólag még folyatok az illesztésre. A műanyagra meg úgy erősítem fel, hogy hagytam a tartókaron egy tüskét, ami furatba illeszkedik, előtte beragasztózva. Remélhetőleg tartós lesz.

Előzmény: radio bemba (3001)
radio bemba Creative Commons License 2011.09.11 0 0 3001

És milyen ragasztóval? Én is próbáltam már rézből készült alkatrészeket ragasztani (főleg műanyaghoz), de a tapasztalat az, hogy elenged a ragasztás.

Előzmény: M.VIII (3000)
M.VIII Creative Commons License 2011.09.11 0 0 3000

(most a rézmodellezők felhördülnek) Hát, ragasztóval, sok türelemmel...olyan pici, hogy nem tudom megforrasztani.

Előzmény: radio bemba (2999)
radio bemba Creative Commons License 2011.09.11 0 0 2999

A tartóját mivel/hogyan applikáltad magára a rácsos darabra? Ilyen kis méretben és ilyen profin mivel tudtad?

Előzmény: M.VIII (2997)
Viktor-h0 Creative Commons License 2011.09.11 0 0 2998

Sziasztok!

Tudnátok nekem segíteni egy szergely felmatricázásában?

Természetesen ezt úgy értem hogy tanácsokat, tippeket várok. :)

A választ előre is kösözönöm.

Viktor

M.VIII Creative Commons License 2011.09.10 0 0 2997

Voltam, de csak legyintett...

Előzmény: alkotasu (2992)
_Nyuszi Creative Commons License 2011.09.10 0 0 2996

Igen, ez nekem is feltűnt. Meg a harmadik mintha kicsit ferde lenne. :)

Ja, és szép munka, grat! :)

Előzmény: alkotasu (2995)
alkotasu Creative Commons License 2011.09.10 0 0 2995

Hát, mert rossz a szeme. A csomagtartó léceinek távolsága 0,000001 mm-rel nagyobb. :-)

Előzmény: benbe (2994)
benbe Creative Commons License 2011.09.09 0 0 2994

Miért menne orvoshoz? Sebész-professzorok járnak hozzá tanácsért, hogy hogyan edzzenek kézremegés ellen!

Előzmény: alkotasu (2992)
alkotasu Creative Commons License 2011.09.09 0 0 2993

Még egy tanács, ha van rá lehetőséged: jó minőségű retuspisztollyal (+kompresszor) nagyon szépen lehet a modellek festését csinálni. Tehát ha anyagilag nem dönt romba kb. 35.000 Ft, akkor érdemes erre beruházni, mert hosszú távon megtérül. És nem nagy művészet, csak ki kell tapasztalni, de az hamar megy.

Előzmény: kvmk-vezető (2988)
alkotasu Creative Commons License 2011.09.09 0 0 2992

Orvosnál voltál már?  :-)))

Előzmény: M.VIII (2987)
rizibácsi Creative Commons License 2011.09.09 0 0 2991

Szia!

Revell-Humbrol festék ecsettel festésénél 5:2- 5:3 legyen az arány, elöl a festék. Adagolás üveg szemcseppentő, keverés üveg vagy műanyag pálca. A fém kerülendő. A festendő felületet a festés elött széles ecsettel átmossuk, alkohol vagy seb-benzin, esetleg denaturált szesz. MINDIG KÜLÖN EDÉNYBEN KEVERÜNK. Ezzel óvjuk a többi festéket, ami az eredeti dobozban maradt, és persze gyorsan vissza zártuk a kupakját.

Rizmajer

Előzmény: kvmk-vezető (2990)
kvmk-vezető Creative Commons License 2011.09.09 0 0 2990

Szia!

Humbrol és Revell keverék. Lehet, hogy az a probléma hogy nem volt eléggé higítva? ilyen, hogy mondjam tejszín állagú volt. 

Túl sűrű lehetett?

Előzmény: Dolmi mackó (2989)
Dolmi mackó Creative Commons License 2011.09.09 0 0 2989

Milyen festéket használsz?

A legolcsóbb Humbrol festékkel is lehet szépen egyenletesen, vékonyan (bár mihez képest) ecsettel festeni .

Nem lehet, hogy volt megfelelő a festék viszkozitása?

Előzmény: kvmk-vezető (2988)
kvmk-vezető Creative Commons License 2011.09.09 0 0 2988

Üdv!

Köszönöm az észrevételeket, tanácsokat. 

A festék nagyon vastag lett. (Festőművészek szoktak ennyire sűrű anyagot alkalmazni.)

Igen sajnos egyenlőre ecsettel tudok festeni. A kocsikapcsoló, és a kerék cserélve lesz, mert a kapcsoló gyatra állapotban van, (70-es évekbeli, ezt a kocsit kaptam egyik rokonomtól), a kerekek pedig műanyag kereket tehát azok is cserére szorulnak. 

A Pultraszos feliratra (tartály oldalára) nincs ötletem, ami egyszerű is, viszonylag normálisan is kinéz és könnyen megoldható.

A pultrans felirattal kapcsolatban átlátszó matricalapra gondoltam lézeres nyomtatóval. A táblák helyett kinyomtattam a feketéket ami sokkal életszerűbb.

Gondolom, hogy most kezded a modellezést, tehát amiket írtam, azok az egyszerű lehetőségek arra, hogy belejöjjél, tapasztalatot szerezzél. Kezdetnek ez a kocsi választás jó is, aztán ha belejössz, akkor majd érdemesebb élethűbb kocsikat választani.

Igen, a modelljármű építést most kezdem. Eddig inkább terepépítéssel foglalkoztam/foglalkoztunk a klubban. Lehet hogy egyszerűbb lett volna DB-s nyitott vagonból MÁV Kzm vagont csinálni de az olyan egyszerű és nem is kell vele annyit "küzdeni".

Tehát köszönöm még egyszer a segítséget!

Amint kijavítottam hibákat ismét jelentkezem!

Üdv: KVMK-Vezető

Előzmény: alkotasu (2986)
M.VIII Creative Commons License 2011.09.08 0 0 2987

Csomagtartó:

alkotasu Creative Commons License 2011.09.08 0 0 2986

A festék nagyon vastag lett. (Festőművészek szoktak ennyire sűrű anyagot alkalmazni.) Ha csak ecsettel van lehetőséged festeni, akkor is vékonyan (jól felhígítva), több rétegben hordjad föl az anyagot. A táblákat meg úgy csináljad meg, hogy papírra nyomtatod a szöveget megfelelő színek alkalmazásával, és kevés ragasztóval rögzíted. A Pultraszos feliratra (tartály oldalára) nincs ötletem, ami egyszerű is, viszonylag normálisan is kinéz és könnyen megoldható.

A festéskor kapcsolót, kerekeket le kell szedni, mert az nem célszerű összekenni.

Gondolom, hogy most kezded a modellezést, tehát amiket írtam, azok az egyszerű lehetőségek arra, hogy belejöjjél, tapasztalatot szerezzél. Kezdetnek ez a kocsi választás jó is, aztán ha belejössz, akkor majd érdemesebb élethűbb kocsikat választani.

További jó modellezést!

Előzmény: kvmk-vezető (2982)
M63 - 007 Creative Commons License 2011.09.08 0 0 2985

Üdv!

Ha már felmerült, a prototípus m63asok színe akkor milyen? Törtfehér, és bordó, vagy fehér és sötétpiros, van valahol esetleg színkód, én eddig nem nagyon találtam. Fotók alapján majdnemhogy mindegyiken más árnyalatú a két szín, így elég nehéz eldönteni. Épülő modellek miatt lenne jó tudni :))) AZ én tippem a szürkés - krémfehér, sötét bordós -pirossas árnyalat :P

342,006 Creative Commons License 2011.09.08 0 0 2984

Tudom, nem börze topik, de talán itt többre megyek.

MEGVÉTELRE keresek Fuggerth mozdony kiegészítő készlete(ke)t, amiben van kürt, ütköző, légtömlő, stb....

Ha van valakinek, kérem jelezze a ghabina@citromail.hu címre!

Köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.08 0 0 2983

Kijavítoam a hibákat, tető+ rács mostmár szürkés ezüst, enyhe kosszal.

Pályatáblák cserélye is folyamatban.

kvmk-vezető Creative Commons License 2011.09.08 0 0 2982

Üdv az Uraknak!

Múlt héten próbáltam ügyködni egy PIKO startszettes porszállító(?) vagonból MÁV Ucs sorozatú PULTRANS-os vagont. Jelenleg itt tartok vele. Még hiányzik róla a pultrans felirat, és bizonyos lépcsőfokok, légtartályok, néhány korlát és még egy réteg festék. Mi a véleményetek? 

Íme:

a kocsi-kapcsoló egyenlőre nincs a helyén :)

M63,008 Creative Commons License 2011.09.07 0 0 2981

Tamás, ezt én is nagyon jól tudom. Ha jól emlékszem még Piko V100-as hajtás volt anno a gépetek alatt!

Jenő-ék első Csörgői bizony hagytak kivánnivalókat a színezés tekintetében. Pl. az első 2139-es a narancssárga színével és a fekete alvázkerettel, forgóvázakkal. Gondolom Ő is látott egy árnyékos, vagy túl erőteljes "színfacsarással" készült képet, és innéttől kezdve azt gondolta, hogy fekete az alváz és kész. :-)

De szerencsére Ő elhitte és pozitívan fogadta a jobbító szándékú kritikákat, és ha kellett megfelelően módosította a modelljeit.

Előzmény: vasutTOM (2980)
vasutTOM Creative Commons License 2011.09.07 0 0 2980

Egyébként az első néhány darabot a Fuggerth is fehér tetővel gyártotta, csak Jenő Úrnak felhívták a véleményét a tévedésére, és onnéttól már ők is ezüst tetővel gyártják a modellt.

1992-ben a Veszprémben a MAVOE-BAROSS GÁBOR Klub szervezésében megrendezett Országos Vasútmodell Versenyen lett bemutatva az első csíkos festésű H0 M41-s. Egy barátommal csináltuk közösen. A modell fehér tetővel készűlt. Ezt látta a Jenő. Ez után jött az Ő fehér tetejű modellje.

Később valóban többen közöltük vele, hogy a mi modellünk hibás. Ekkor módosított a modelljén.

Ez volt a minta, vagyis a mi modellünk:

Előzmény: M63,008 (2976)
alsó madárfogás Creative Commons License 2011.09.07 0 0 2979

Valóban van ilyen - őszintén szólva, elég fura a megjelenése.

Előzmény: HUNcZUG (2978)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!