Szia Laci! Köszönöm az infót. Valamilyen védőoltás kell? Azt olvasom nem nagyon javasolják, bár az oltóközpontot még nem hívtam fel. Autót érdemes bérelni? Tündi
Bécsből indultunk, Austrian airlines géppel (Boeing 777-200).Kényelmes nagy gép, remek ellátással.Odafelé 10 órát, visszafelé 9 órát repültünk.Az idő gyorsan eltelt, saját monitor, számítógépes játékokkkal, 17 mozicsatorna, zenecsatorna, a kaja ,és ital messze felülmúlta a Malév szintjét.Mi a Grand Palladium Bavaró Resortban voltunk.A hotel tengerpartja elég zsúfolt volt, reggel kellett (9 körül) napozóágyat foglalni.Maga a hotel hatalmas, belül nem volt zsúfoltság.A tengerparton sétálva a többi hotelnál nem láttunk zsúfoltságot, mert azoknak szélesebb volt a tengerpartja.Ezt az egy negatívumot leszámítva a hotel minden szempontból kiváló volt.Rengeteg fakultatív program közül lehet válogatni, az utazási irodák is szerveznek, a recepción is lehet foglalni, a tengerparton is jönnek az ügynökök, minden attól függ milyen beállítottságúak vagytok.Mi a Saona szigeten voltunk.Nagyon tetszett.3 féle hajóval mentünk, a tenger szélén egy gyönyörű partszakaszon úszkáltunk ( derékig érő kristálytiszta vízben).Maga a sziget szép, de semmi különlegesség nincs rajta.Megjegyzem a kirándulás egész napos, és fáradtak voltunk estére.Más programon a gyerek miatt nem voltunk.Szúnyogriasztót, és hangyaírtó sprayt vigyetek, nem biztos hogy kell, mi használtuk, a másik épületben lévő magyaroknak nem kellett használni.Ha konkrét kérdésed van szívesen válaszolunk.
Na a Bavaro Princess-ről nem olvastam a legjobbakat. A Grand Palladium Bavaro-ról meg látom írtatok többen is, de azt elnéztem, ehhez a szállodához nem láttam ajánlatokat. Szóval egyelőre passz... Na eldugultam.
Jah azt szeretném megkérdezni, hogy a szállodák mennyire voltak tele? A tengerparton lehet találni napközben is szabad napozóágyat? Étterembe is van elég hely, gyors a kiszolgálás? Nincs nagy tömeg úgy mindenhol?
Engem a főnököm elengedett 2 hétre szabira, pedig még csak most fog lejárni a próbaidőm, barátom hétfőn fog rákérdezni. Remélem neki is sikerül szabit kivenni.
Punta Cana-ra megyünk valószínűleg, itt a fórumban is arról olvastam a legjobbakat. A Thomas Cook-nál vannak jó ajánlatok viszonylag, már van 580 fonttól is 2 hétre AI, 3 csillagos. De lehet kicsit többet fizetünk és akkor 4 csillagosba. Azok kb. 760-860 fontért már vannak. Holnap elnézek az utazási irodába, hátha ott tudnak még tippeket adni, mert igazából a szálloda választásával van problémánk... Ami jó áron volt az a Bavaro Princess vagy Grand palladium Bavaro. Ha esetleg volt már valaki ezekben a szállodákban vagy hallott valamit és írna róla, örülnék:) Az AI ellátástól félek, mert én minden jót megeszek (megiszok) amit elém raknak. Azért igyekszem majd mértéket tartani:) Néztem csak úgy kíváncsiságból a Kartago Tours utazási irodát, hát meglepően drágák, ráadásul prágai indulással, vagy átszállással, ami tényleg jó fárasztó lehet. Kb. 2x annyi az út Magyarországról, mint innen Angliából. Pedig itt az otthoni fizum 4x-esét keresem. Na mindegy. Csak bosszantó... Meg az is, hogy az árak nem tartalmaznak csomó illetéket stb. Az angolnál alapból minden benne van, max a biztosítás meg a Thomas Cook esetében a repülős kaja nincs... Aszem a firstchoice-nál meg ha egymás mellett akarunk helyet a repcsin tutira azért is le lehet perkálni 40 fontot... Meg úgy látom érdemes minél később lefoglalni, úgyhogy várunk még vele. Feb végén-márc. elején tervezzük, ahogy olvastam, ez eléggé ideális időpont (vannak bálnák, nincs hurrikán, stb.) Meg végre jó lesz a télből nyárba menni, bár most Londonban is 15 fok van...szóval se tél, se nyár. A 2 hét az itt 14 éjszaka, jó sok, de ezalatt csak 7 éjszakást láttam, és árban nagyon kicsi a különbség, meg 1 hét gyorsan letelik. Ha már utazok 9 órát...
Szóval aki otthonról menne, érdemesebb külföldről sajna. Ahogy előttem vki leírta, EasyJet járatok mennek Gatwick-re, viszonylag olcsón. Meg a font is nagyon gyengélkedik, szóval ezért is érdemes. Ha már átszáll az ember, akkor mindegy, hogy hol...lehet így még időt is spórol:)
700 font kb 241.000 forint (pénteki mnb-középpel számolva) 1000 font kb. 344000 forint. Kartago, ami viszonylag olcsónak számít, lastminute 500.000 forint és csak 10 nap volt. Nem mindegy.
Szia Laci! Köszi, ez jól hangzik. Esetleg valami javaslat, jótanács a fak. programokkal kapcsolatban, vagy bármi mással, ami hasznos lehet. Ti melyik hotelben voltatok? Honnan indultatok? Milyen volt az út?
Most jöttünk vissza Punta Canaról,tapasztalatunk szerint a szél egyáltalán nem viharos és zavaró.A tengerparton kellemes szél fúj, a parttól 20 méterre a pálmák alatt szinte szélcsend van.Szerintünk jól választottatok,nem fogtok csalódni.
Szia Andi! Hát most már eldőlt a dolog, úgyhogy az Iberostar Dominicanaba megyünk, február 1-től. Két hét. Már alig várom, bár a repüléstől egy kicsit tartok. Még ilyen hosszú úton nem voltunk. Frankfurtból megyünk, azt mondták az utazási irodában, hogy nagy gép. Majd meglátjuk. Előszőr egy Puerto Plata-i ajánlatot kaptunk, de aztán olvasgattam a véleményeket, úgyhogy meggondoltuk a dolgot. Köszi a választ!
Én nem az általad említett szállodában voltam, de azt meg kell erősítenem, hogy Punta Cana elég szeles. Mi egy hatalmas kiterjedésű szállodában laktunk, a Majestic Colonialban, de Punta Canan minden szálloda egy hatalmas kertben van. Szóval a szálloda recepciójától az óceánpart felé haladva egyre szelesebb. Ez olykor 500-600 méter is lehet. Azt mondják Puerto Plata nem annyira szeles, de nem is annyira szép, mint a kókusz part!!!
Sziasztok! Már több órája, napja válogatok a szállodák között, de mire kiderül, hogy minden ok. biztos rátalálok egy negatív hozzászólást. Szóval, valaki volt már a Hotel Carabelle Bavaroban? Mik a tapasztalatok? Január 28-án mennénk, de most olvasom valahol, hogy Punta Cana kellemetlenül szeles. Igaz ez? Várnék egy kis segítséget. Köszönöm Tündi
Sziasztok! Köszönöm a sok hasznos hozzászólást, így azért már okosabb lettem, hogy elolvastam. Mi is tervezünk egy kéthetes nyaralást Dominikára, március elejére, v február végére. Függ attól is, hogy mikor kapunk szabit. Hát egy 14 éjszakás útra 12 nap szabi kell:( Jó sok...de megérné, csak a főnököm bólintson rá, ugyanis még próbaidős vagyok a cégnél... Mi Londonban élünk egy ideje, tehát biztos hogy valamelyik angol utazási irodával mennénk. Valahogy a First Choice-nál jobb ajánlatok vannak, mármint szolgáltatások terén, picivel drágább. A Thomas Cook-nál olcsóbbak is vannak, de valahogy nem olyan a szolgáltatás a leírás alapján, mint a másik... Miben különbözik Punta Cana a többi helytől...mert eddig leginkább erről hallottam itt a fórumban. A másik meg, hogy mi nem nászútra mennénk, csak simán nyaralni. De sok szállodánál vannak nászutas képek, de gondolom ezek a szállodák nem csak friss házasoknak vannak kitalálva, remélem:)... Jajj de mennék már nagyon:)))
Egyébként a Majestic Colonialban a ceremóniának nincs konkrét csomagára, férjem intézte azt is a manager csajjal. Párom mondott egy összeget, hogy mennyit fizetne érte eldöntötték, hogy abba az összegbe mi fér bele.
Kihagyhatatlan programok:
1) Saona-sziget: a "luxus" változatát ajánlom. Részletesen már leírtam korábban.
2) Santo Domingo: a főváros jó kis egynapos program
3) Delfinekkel úszás: ha szeretnétek, szerintem a Dolphin-Islandot (www.dolphinisland.com) válasszátok, mert ott az óceánban lehet úszkálni a delfinekkel. Mi a Manati Parkban (www.manatipark.com) voltunk, ott medencében lubickoltunk velük, egy kicsit mesterséges, de igazi élmény!
Mi ezen a 3 programon voltunk, de a szállodákban rengeteg program közül lehet választani! Valamint a szállodában, ahol laktunk, sok-sok "programunk" volt.
Köszi a segítséget! Kicsit régebbre is visszanéztem a fórumot, és olvastam korábbi hozzászólásaidat is, azok is sokat segítettek. Ha ott vagyunk, mit nézzünk meg feltétlenül, milyen programot nem szabad kihagyni?
Köszi az infót. Tényleg jó az esküvői csomagjuk és a hotel is szép. Ha jól emlékszem, te írtad, hogy a Coral Tours utazási irodával voltatok. Ebben a hotelben? Nekünk is pont ez az iroda volt a legszimpatikusabb, pedig voltunk egy pár egzotikus utat szervező irodában. Esetleg nektek is volt egy ceremónia, vagy csak láttatok egy-kettőt, még kinn voltatok?
Májusban szeretnénk menni Dominikára, először az angol Thomas Cook utazási szervezőt néztük, de náluk nem lehet magyar kártyával fizetni. Most próbálkozunk a német verzióval, nem tudja valaki véletlenül, hogy az ő oldalukon lehet e magyar bankkártyával fizetni?
Az American Service Travel-lel mentünk, azon belül is a német Meier's utazási irodával. A repjegyet külön foglaltuk az Air France-nál.
Az esküvői ceremóniában segít a magyar iroda, de az az igazság, hogy a mienket a férjem intézte a szállodában, ahol egy manager szervezte meg végül is.
A normál esküvőt már 1-2 évvel előre le kell foglalni a szállodában.
Lehet a parton is, de az nagyon időjárás függő. Amíg kint voltunk, láttunk jó párat, amit végül elmosott a trópusi zápor. A kertben is van lehetőség a ceremóniára. A mienk a parton volt egy kis nádtetős kunyhóban, aminek nyitott volt minden oldala. Egy pincér csak nekünk szolgálta fel a 6 fogásos vacsorát és leste minden kívánságunkat. Volt csodálatosan feldíszített asztal, élővirágok, gyertyák, hangulatos zene. A szertartást angolul tartottuk, a manager csaj rendelkezik anyakönyvezetői címmel és ő adott össze minket. Volt gyűrűfelhúzás, fogadalomtétel, profi fotós készített képeket, amiket másnap megvettünk.
Csak ajánlani tudom ezt a szállodát, maga az álom! Csodás a partja, nem tudok rosszat írni róla. Bármikor visszamennénk!!!
Ja és a ceremónia napján, délután be volt készítve egy szív alakú sütemény a szobánkba és mellé volt írva, hogy Happy Honeymooner! Valamint mire véget ért a szertartás, végig ettük a 6 fogást, felmentünk a szobánkba, ahol tele volt engedve a kád, a víz rózsaszirmokkal volt teleszórva és be volt hűtve egy üveg pezsgő.
Kell ennél több?!
Ha ezt a szállodát választjátok, Laura Cortezt keressétek, ő segít mindenben!
Megnéztem az általad javasolt honlapot és tényleg nagyon szép ez a hely és a hotel. Melyik utazási irodával voltatok? Mi nyáron fogunk tartani egy kis esküvőt és télen szeretnénk elmenni Dominikára nászútra, illetve mi is szeretnénk kinn egy második ceremóniát. Ha jól láttam neten, ennél a hotelnél lehet a tengerparton és a kertben lévő helyszínen is tartani? Nektek hol volt? Kb. mennyi idő ez a ceremónia? Ennek a megszervezésében segített az utazási iroda?
Mi február 26-án megyünk Punta Canaba a Gran Bahia Principe Club Premier szállodába. Az lenne a kérdésem h van -e bármilyen infótok erről? Mennyi idő a transzfer a repülőtérről? Illetve mennyi rumot szivart egyéb tárgyat lehet haza hozni?
bőven elég a bermuda az ebédhez. Ott csak annyi a lényeg, hogy ne fürdőruhába vagy félmeztelen menjetek be az éttermekbe. Egyébként a tengerparton a koktélbárok mellett minden délben a szabadban sütik a hamburgert, virslit, húsokat. Így ha csak egy gyors ebédet akartok, akkor csak fürdőruhában odasétáltok és azt is lehet enni.
Ebédnél nem kötelező a hosszú nadrág, a lényeg, hogy legyen rajtatok valami ruha és legalább papucs. Fürdőruciban és mezitláb nem engednek be. Viszont az a ruha amiben lemész a strandra azt bőven elég ha felkapod. :-)
Mellesleg vacsinál sem jelent meg minden férfi hosszúnadrágban. Egy normálisabb rövid is megfelel szerintem. Mondjuk mi ezt annyira nem is figyeltük, Dominikára a női szakasz ment nálunk. ;-)