Most vettem ki a szűkítőt az autóból ami 13.5 cm-es kúpos műanyag cucc 6,5 cm ről 4,5cm re szűkül.Három napos az autóm és 90 Km van benne úgy olvastam a régebbi hozzászólásokban,hogy mások is kivették már az első héten.Majd a szervízre vissza teszem.Valaki írta,hogy két hét telt el a szűkítő kivétele ota és az autója akkor kapott új erőre mert ,hogy a számítógép megtanulta a nagyobb átmérőt.Ha vissza teszem a szervíz előtt ujra meg kell tanulja,hogy nebukjak le? Szervíz előtt két héttel kell vissza tennem?
Valahol Újpalotán, már nem emlélszem pontosan, van egy pofa, aki fényszórók foncsorozásával foglalkozik. Egyszer csináltattam nála a lámpáimat, még a régi kocsimon. Ő mondta, hogy az általad említett izzók a műanyag foncsorokat ki tudják lyukasztani a nagyobb hő miatt. Szóval jók a megérzéseid, én nem tenném be a helyetben. Üdv
5580,5597 hozzászólás.Itt mindent megtalálsz.Képet nem rakok fel. Minek sok mindent nem látni.A rádio alatti rekeszben lett kivezetve,onnan tudom kihúzni ha kell,ill oda elfér bármilyen mp3,mp4 lejátszó.
A véleményeteket szeretném kérni a következő dologban:mi történik(történhet) akkor ha a gyári H4 60/55w izzó helyett H4 100/80w teszek be (leszámítva azt hogy nem legális)?Arra gondolok,hogy nagyobb hőt ad le és szétolvad nekem valami,lehetséges???
Szerencsére,lekopogom már jó ideje(sportlégszűrő betétele óta)nem jelentkezett ez a bosszantó próbléma,de ha előjön igérem szólni fogok.Nem nagyon értek a motor működéséhez,de merem állítani ez a motor a gyári cuccokkal nem kapott megfelelő levegő ellátást,az új légszűrővel mintha kicserélték volna(alacsony fordulaton is nyomatékos a gép pl)!Amikor szereltem be a direktet,számomra meglepő volt,hogy egy zárt dobozból szipizi(erős túlzással szipizné) a levegőt a motor.Naivan azt hittem,hogy az alul nyitott és ott áramlik a levegő be.Hozzám jobban értők azt mondták az a doboz nem más mint a szívászaj csökkentő.
1,6-os kombi Lacsettije van a srácnak és az asszonykám munkatársának a fia 28 év körül.Vártam a nejem a munkahelye előtt és ott állt ez a srác is a mai napon történt az eset.Nézegettük az új autómat és mondom neki mit olvasok a fórumon,hogy szűkítő ki azt mondja mutat valamit kinyitotta a motorteret és hiányzott az egész nagy fekete doboz a benne lévő szűrővel.A gégecsőre alul felül három réteg harisnya volt ráhúzva.1.5 éves a lacsija nemtudom meddig akarja még használlni
egyépként az olajcserét is otthon oldotta meg magyarul GARI ugrott.
Rakass bele riasztót. Akkor lessz két távirányító. Igaz, hogy az is pénzbe kerül, de + védelem. Mondjuk a kormány vagy váltózárnál nem jobb. (tudod melyik kormányzárról beszélek, nem a gyári).
Egy ideje nem néztem az írásaitokat, így most 4 oldalt kellett bepótolnom. Olvastam, hogy némelyikőtök félti az asszonytól az autót. Erre a legegyszerűbb megoldás, vegyetek neki egy sajátot. A szűkítőről egy picit: tanácsaitokra én is kivettem, utána pedig elgondolkoztam azon, milyen teljesítmény növekedésről beszéltek, mert nem észleltem semmit, de mivel későbbiekben azt is olvastam, hogy a számítógép elkezdi tanulni az új felállást, így hagytam egy darabig s csodák,csodájára, kb. két hét elteltével érezhetővé vált a hatás, az autó szinte megtáltosodott. A garancia miatt nem aggódom, ha majd szervízre viszem, előtte vissza teszem. (Ki-be szerelés max.:15 perc. Ennyit megér.) A massza kérdésére tényleg nem árt több időt fordítani, de az írásokat olvasva úgy látom, ez a sárgalámpás baleset szinte kizárólag az 1.4-es motorokat érinti. (A felmérésemre tett javaslatokra igen kevés válasz érkezett.) Azt kevésbé hiszem, hogy a gyártás során az azonos alkatrészeket is megkülönböztetnék motor méret után, úgyhogy lehet, hogy más disznóság is van a dologban. A 15-ös könnyű fém felnire ajánlom a Dezent márkáját, országosan akciózza a gyártócég 19.800 Ft-os áron. Én is ma tetettem fel, de hogy finoman fejezzem ki magam, még egy óráig sem gyönyörködhettem a látványban mert 1 B...ÖS P...SZT SZEMEREY TRANSZPORTOS teherautójával töréstesztet végzett tolatás közben az autómon.(Sznuni bár jeleztem, hogy ott lennék a talin, de mivel a javítás erre az időpontra várható azt hiszem ennek lőttek.) Hupsz ez egy kicsit hosszú lett minden jót mindenkinek!
ígértem, beszámolok: Budakeszi szervíz készséggel elvállalta és alkatrészbeszerzéssel együtt másnapra megcsinálta a kuplung felső munkahenger cseréjét, természetesen garanciálisan. Szokatlannak minősítették a hibát, bár ez előfordul a Lacival, de nem másfél év/23 000 Km-nél...
Hát, ezek után csak bizakodom, hogy egyéb "szokatlan" örömben nem lesz részem. Gyanakvó lettem, és valahogy nem olyan már, mint eddig volt. De Ti csak örvendezzetek, hátha nekem is elmúlik ez a rossz hangulat.
Nincs semmilyen limit megyek amennyit birok ,ebből is látszik ,hogy én sokat dolgozom és nemérek rá autózni hétköznap.De majd a hétvégén ami ugye most csak vasárnap irány Zebegény és a környék. A szűkítöt sajnos nem volt időm megnézni mert korházba mentem látogatni délután,majd talán holnap.
Van egy ismerősöm kivette az egész légszűrőt tokkal vonóval csak a gégecső maradt amire harisnyát húzott így használlja az autóját
Bármi megeshet az előző autómmal 3 év alatt 16000 km-ert mentem.
Az olajcserére vissza térve, mikor érdemes olaj cserér csinálltatni én 1 évben max 6000-ret teszek az autóba? A kipufogó biztos, hogy el fog rohadni nekem is.
Jelenlegi állás 85 Km. Mióta leengedtem a gumikat 2,1 re mert szerintem ez az előírás nem pattog ugy az autó és nincs akkora gumi zaj.
Szevasz Kulimász!
Isten őrizz, hogy megkövezzünk!
Ez a fórum nem erről szól.
A trutyis dolog lényege éppen az, hogy véleményünk szerint ez a kosz nem kívülről került be a rendszerbe, hanem vmilyen, a gyártás soránnem megfelelően alkalmazott technológia, vagy anyag eredménye. Amíg ezt nem piszkáljuk meg sokan, addíg a GM nem foglalkozik vele. A nagy többségnek garin túl lesz a gépe, mire ez a gond jelentkezni fog (ha egyáltalán jelentkezik majd). Ekkor viszont már zsebbenyúlós a történet!
Sziasztok, mini-iso kábelt berakták a helyére,mp3 gyönyörüen szól(kis tulzással) ! Nem is olyan nehéz kibontani a rádiót,csak tudni kell hova nyulni.Az egész ki-be talán 20 perc volt.
Utolsó próba a Lacsi computer csere előtt- műszeres csatlakozás-esküdtem volna: el sem indul a hibakód keresés- így direktszűrővel - miegyébbel a motorháztető alatt gurultam be a szervizbe magabiztosan. Mikor indult a program, kezdtem kényelmetlenül érezni magam, mikor indította a motort a villanyos már nem volt visszaút: hangzavar az udvaron... Ha mégis lett volna valami hibakód a diagnosztikussal együtt száguldottam volna el, minél messzebbre. Esetleg hivatkoztam volna, hogy szégyenlős vagyok ezért nem nyitom fel a motorháztetőt akárkinek. Megjegyzéssel túléltem a dolgot és lezárták a munkalapot.
Új magyar nyelvű szoftverrel sikerült csatlakozni a computeremhez (Lacsiról van szó), 1 hete jött vissza a szerviz készüléke Koreából frisítéssel , hibakód nincs (vagy ami késík az nem múlik...), így szererencsére cserélni sem kell egyelőre semmit.
Természetesen én is klímás gépben ülök, és nagyon élvezem amikor kinn 35 fok van, és én belül felhúzott ablakoknál hűsölhetek. Ennek ellenére nem használom a klímát állandóan, nem csak anyagi megfontolás miatt (több fogyasztás), hanem jobban élvezem a friss levegőt megfelelő környezeti hőmérsékletnél. Ettől a Te véleményed lehet más. Ezért írtam a véleményemhez, hogy SZERINTEM.
Engem is elért a "sárga lámpa" szelleme. Az autó 1.4-es 2006-os gyártású, a kilóméter óra szerint 9600km van benne.
Tegnap este a piros lámpánál állva az alapjárat elkezdett hullámozni de a motor nem állt le. Elindultam és egy jó kilóméter után először csak villogott majd folyamatossá vált a sárga lámpa fénye. A motor a lámpától történő indulás után már teljesen normálisan ment. Így mentem (sárga lámpával 10km-et, majd otthol udvar beáll. Ma reggel indulok semmi sága lámpa simán jöttem 15 km-et. Mi várható?? Hívjam a szervízt?? Járt már így valaki??