Csütörtökön volt Cory Henry. Sok magyar hammondos látogatta meg az eseményt. Baromi jó a srác, de játszhatott volna többet Hammondon. A soxintizés mellett az énekre és a közönség bevonására összpontosított. Nagy sikerrel. Jó énekes, színpadi figura. Többször csak egy monofón szintibasszus és az éneke adta meg a harmóniát. Néha basszpedálon is játszott. Inkább gospeles stílust nyomott, nem a Jimmy Smith/DeFrancesco iskolát. A dobos srác méltó partnere volt. Nem gondoltam volna hogy ketten ekkora sót tudnak csinálni.
23:00 - Bartók All That Jazz Dr. Lonnie Smith játszik 1. Smith: a) Play It Back, b) Afrodesia, 2. Monk: Straight No Chaser, 3. Smith: For Heaven's Sake, 4. Rodgers-Hammerstein: My Favorite Things, 5. Smith: Talk About This
Csak tudnám hogy ennek mi értelme van, azon kívül hogy semmi + sérülésveszély?!
A nagybőgőt se azért gyártják, hogy a "kedves művész" belesz@rjon a színpad közepén. Én ezeket vandál palikat tökre nem értem melyik közértbe álltak sorban észért!
Az az igazság hogy a Hammond orgonát elsősorban fehér embereknek találták ki. Aktív gyártásakor sohasem reklámozták fekete vagy sárga muzsikusokkal. Ezt a japók figyelmen kívül hagyták.
Az a két orgonabillegtető rokker is tagbaszakadr fehér fószer volt. Úgylátszik ezt illik tiszteletben tartani. Le a kalappal Soós Norbi előtt. Igaz ő is megvan két méter, de akkorát billent a Purple koncerten a C3-asán hogy engem is a betojás kerülgetett. Ő meg vigyorgott közben :-D
Kíváncsiságból leszedtem a demó verzióját, mit mutat élesben, hát csak egy nagy fekete képernyőt! :) Totálisan zéró egy program. El se indul és vagy 300MB! :D
Ja, majd ki maradt! Andy az együttesnek legalább olyan védjegye, mint a Hammond! Nagyon jó tónusa van a srácnak és ahogy hallom magyarul is jól beszél. (:
Nem, azt nem! :) Én nem csípem azt a hangszert valahogy. Számomra a Hammond, Clavinet, Rhodes nagyon jó párosítás volt + a basszusgitáros srác is. Köszi az élményt, a Pinky-Pinky számotok nagyon tetszett és a Vera búskomor énekhangja is jól állt a bandának!
Néztem a Médiaklikk oldalon, érdekes mód a paralel közvetített Rúzsa Magdi Müpa koncert visszanézhető, a Petőfi tv-től a tiétek meg nem. :( Kiérti ezt???
Azért a szervezőtől legalább az együttesnek járna egy tiszteletpéldány felvétel (szerintem).
Ha a tűzijáték helyett a rokkkoncertet' választjátok, akkor szívesen látunk mindenkit az ingyenes "Adamfest"-en. 2016.08.20. - 19:00 órától - Gozsdu Manó Klub - Budapest, VII. Király utca 13. https://www.facebook.com/events/1111737432197709/ (a zene főként Deep Purple és Rainbow lesz....klónorgonán fogok játszani..és talán a Motion Sound Pro-145 is viszem) :)
Hát..., ha basszer van, akkor az már általában nem kifejezetten jazzes műsor szokott lenni, nem csak nálunk, hanem pl. Jimmy Smith-nek is vannak későbbi lemezei, ahol basszusgitárral játszik. Ezt legtöbbször az indokolja, hogy műfajilag az orgona bassz már nem felel meg, mert nem elég fürge, vagy nem elég pregnáns és hallható. Ez nagyjából a 60-as évek végétől már egyre inkább jellemzővé válik.
Összefoglalva tehát arról van szó, hogy műfaj és stílusfüggő, hogy van-e, kell-e basszusgitár. Amkor a múltkor erről írtam, akkor a jazzorgonálásról volt szó, a Kéknyúl pedig hosszú ideje már nem kifejezetten jazz zenekar. Egyébként nagy belső kűzdelem végére született meg ez a döntés, és nem bántuk meg...
Ettől függetlenül a jazzorgonálás -mint egy hangszernek egy adott stílusban való bírása- csak és kizárólag balkéz/balláb basszusozással teljesedik ki (szerintem).