Sajnálom, mert - ellentétben Musoyamával és Chiotaikai-al - őt tartom a csúcsformájában látott képességei alapján a legesélyesebbnek arra, hogy megingassa a mongol kissé magasnak tűnő trónusát.
Tochiazuma a jobb terden serult a harmadik napon a Kyokutenho elleni merkozesen, es nem vallalta a folytatast.
Musoyama sincs mar, a bal vallat fajlalja. Kovetkezo bashon megint kuzdhet a kachikoshiert. Eleg szomoru egy ozekitol, hogy gyakorlatilag minden masodik bashon csinal csak kachikoshit.
Azért Kyokoshuzan esetében ez már rég nem a világ rendje. Fogalmazzunk úgy: kellemes meglepetés. Azért Tokit sajnálom. Úgy tűnik, nem nagyon fog visszakerülni.
na, ahogy igértem, készítettem néhány képet a Leányfalusi magyar bajnokságról. Nem voltam ott végig, az eredményhirdetést meg sem vártam. Hát a tavalyi nemzetközi verseny az sokkal jobb volt, de nem csak azért mert lehetett idegen arcokat is látni. Szervezésben sajnos nagyon alacsony a színvonal és azt nem hiszem el, hogy ez csak és kizárólag pénz kérdése. Aki ott volt, az tudja miről beszélek (pl. meccsek szervezése, műsorvezető hülyeségei, megnyitóünnepség eltolása 6-ra, mert addig várták a polgármestert - aki ezután meg is érkezett valamikor a verseny közben : tapsoljuk meg a polgármester urat, aki láthatólag kialudta a szombati papriokás csirkét, stb.)
Azért sajnálom, hogy ilyen szar a köret, mert láthatólag néhány versenyző és a bírák nagyon is komolyan veszik ezt a sportot. Na mindegy, már én is az Aki Basót várom.
továbbra is csak azt mondhatom, hogy szeptember 4, magyar bajnokság Leányfalun, a kempingnél. Kár, hogy nem hirdetik jobban, de Lf-n ki van plakátolva. (én biztos ott leszek, csinálok is majd fényképeket)
2-kor kezdődik, estig tart és utána valami szumós utcabál lesz. Tavaly, amikor a Tóth Barna nyert open-ben, akkor majd kiszakadt a dobhártyám, akkora ováció volt a sátor alatt. (ja és nők is indulnak...) Szóval jó a hangulat...
Hakuho promocioja erdekes, maegashira 8 volt 11 gyozelemmel, es csak maegashira 3 lett, ez eddig soha nem fordult elo (komusubi es M2 kozott volt varhato). Kotomitsukin pedig megkonyorult a kyokai, nem sokan tarthatjak meg a komusubi rangot kachikoshival.
gyozelmek szama keves... az elmult yokozuna-elolepteteseknel a minimum kovetelmeny ket egymast koveto basho gyozelem, plusz az ezek elotti bashon is egy jo eredmeny (meg egy halom, nem szamszerusitheto faktor).
pl. Asashoryu 10-5, 14-1 Yusho, 14-1 Yusho sorozattal tudott yokozuna eloleptetest szerezni.
a jelenlegi eroviszonyok mellett, meg Asashoryu esetleges serulese eseten is nehezen elkepzelheto, hogy Chiyotaikai, Kaio, vagy Tochiazuma ket egymast koveto bashot meg tudjon nyerni... de errol mar volt szo itt parszor.
Alig várom! Jó lesz kicsit visszarázódni a régi kerékvágásba. Amit a szumóról mostanában hallottam az Akebono és az egyik Asa testvér megalázó vereségei a különféle tévéorientált "küzdősportokban".