Keresés

Részletes keresés

Ny.Ogarjov Creative Commons License 2005.10.25 0 0 1532
Ajánlom ezt az oldalt:
www.beszeljukmac.com
Mert itt az iPodos fórumban már sokan kitárgyalták ezt a témát... :)
Előzmény: mikrobeee (1529)
Ny.Ogarjov Creative Commons License 2005.10.25 0 0 1531
Igazából még nem próbálkoztam videókonvertálással, de állítólag amit lejátszik a Quicktime, azt tudja konvertálni is (mármint a pro). Lehet, hogy megér egy próbát!
Előzmény: mikrobeee (1529)
Ny.Ogarjov Creative Commons License 2005.10.25 0 0 1530
Nekem megy a Winnel rendesen, semmi gond, usb-n töltöm, a sebességre sem panaszkodom, szóval ne aggódj! :)
Előzmény: mikrobeee (1527)
mikrobeee Creative Commons License 2005.10.25 0 0 1529

Egy gond azért van ezzel a konvertálással... :-/

Mindent úgy csináltam, ahogy a linken írtán (DVD Decrypterrel leszedtem a filmet, Videora-val átkonvertáltam) és se hang, se felirat nincs...:( A kép az pöpec!

Pedig kiválasztottam a streaming beállításoknál! És most szomorú vagyok kicsit mert majd két órán át számolta...:(((

Ny.Ogarjov Creative Commons License 2005.10.25 0 0 1528
Ez ismerős nekem is! Augusztus végén rendeltem meg, aztán lett belőle szeptember vége, mire megkaptam, pedig az még "csak" egy 4generációs...
Várni,várni,várni....Nem irigyellek! :))))
Előzmény: mikrobeee (1527)
mikrobeee Creative Commons License 2005.10.25 0 0 1527
Az a helyzet, hogy én is tőlük rendeltem, és megigértettem a tulajjal, hogy az első körben küldik, ha megjön és még nem szóltak! Azt mondta, hogy a héten már várható, de nem meri biztosra igérni, lehet, hogy csak a jövő hónapban lesz! Engem meg már szétvet az ideg! Mert ugye ma még csak kedd van, és nem akartam már e-mailt írni neki, mert még hülyének néz...:)))))) De ez a várakozás felőről lassan! :)))))
Előzmény: Skywalker. (1526)
Skywalker. Creative Commons License 2005.10.25 0 0 1526

Én most szedem le!

StarWarst konvertálni mekkora ötlet már vazzz!!!

Holnap első dolgom lesz, h elmegyek ebbe a shopba és ha lehet megveszem!!!És teli lesz StarWars-al meg DepecheMode-al az enyém is! :)))))))

Előzmény: mikrobeee (1523)
mikrobeee Creative Commons License 2005.10.25 0 0 1525

Igy titeket olvasva most már kezdek én in ideges lenni, ugyanis megrendeltem az új 5G-s iPod-ot 30Gigás verzióban és kissé lelomboz ez az állandó Windows probléma! Nyugtassatok már meg, hogy egy service pack 2-vel, viszonlag régi géppel, USB2-vel, élesre töltött iTunes-szal nem lesz gondom! Mert 90e Ft ot nagyon nem szivesen fizetnék ki egy hol működő, hol nem működő cuccosért!

Egyébként most olvastam néhány kritikát, nagyon dicsérik az új iPod videot!

Már alig várom! :)

Skywalker. Creative Commons License 2005.10.25 0 0 1524

a honlap tanúsága szerint, már hazánkba is megérkezett:

http://www.xms.hu/

asszem holnap benézek! :)

Coca-Cola:

Nyáron küldtem vagy 200 sms-t, de semmi. :(

Pedig nekem általában bejönnek ezek a "kupakos" játékok...

Az akció óta nem vásároltam CC terméket! :)

mikrobeee Creative Commons License 2005.10.25 0 0 1523

JamesTKirk!

Mekkora egy király csávó vagy komám!!!! :))) Ezek a linkek pontosan azok amire nekem - egy nehéz felfogású antivideokonvertálónak - szükséke van! Már át is konvertáltam MPEG4-é a Star Wars 1-et! :)))

Már csak a kütyü kéne, hogy lejátszam valahogy! :) Szóval ha működni fog és egyszer Szegeden jársz, az utazás előtt dobj egy mail-t és a világ legjobb halászléjára a vendégem vagy! És ez most tök komoly! :)

Előzmény: Törölt nick (1493)
Ny.Ogarjov Creative Commons License 2005.10.25 0 0 1522
Ez szerintem olyan, mint a kocsi! Ha az ember megteheti egyszer, hogy vesz, akkor már bemegy egy márkaboltba/kereskedésbe, és ott az egyenesen neki szállított példányt kéri. Amúgy egy hozzá nem értő kézben sok baja eshet. Legalábbis több az esélye...Én soha nem vettem volna Coca-Cola nyertestől, bár igazából minit sem...
Egyébként ahogy ő írta nem minit akar, én csak a példát írtam, hogy a hivatalos ára nem ment le a mininek sem, annak ellenére, hogy kapható a nano. A magyar viszonyokat ismerve pedig a 4gen beszerezhetetlen (eddig sem volt egyszerű, pedig nem volt még videós, tehát újat már nem fog tudni szerezni). Innentől szerintem kár a mini árán vitatkozni.
Előzmény: sz_bela (1521)
sz_bela Creative Commons License 2005.10.25 0 0 1521
Ez igaz, de ha valaki vehet vadiújat egy Coca-Cola nyertestől, ráadásul garanciával kb. 35-40 ezer Ft-ért, akkor miért venne boltban 59.990-ért?
Előzmény: Ny.Ogarjov (1518)
tutuka Creative Commons License 2005.10.25 0 0 1520
Bocs, az utolsó 200 hozzászóláshoz képest off leszek. Szóval: én egy olyan júzer vagyok, aki az itunesbam és az ipodomon is lelkesen csillagozom/újracsillagozom a zenéimet. Viszont: egyszerűen nem megy, hogy azt mondjam vmire, hogy ez 5-ös skálán mondjuk 2, azaz fogalmakat keresek a csillagok mögé. Az érdekelne (ha titeket is érdekel), hogy csillagoztok-e, és ha igen, feltöltitek valamilyen - teoretikus :) - jelentéssel ezeket a csillagokat. Csak példaként: én így osztom az észt az ipodomra: * szar, ** semmilyen, ***nem rossz; ****jó, *****telejesen rendben. Szóval?
Maerklin Manson Creative Commons License 2005.10.25 0 0 1519
Lehet, hogy félreérthető voltam. Azt akartam mondani, hogy a _nanot_ nem lehet szinkronizálni Firewire-en, csak tölteni, a minire a mondat első része vonatkozott (ti. hogy lehet tölteni), a szinkronizálós rész már nem. A notebook vs. Firewire probléma szerintem azért nem szempont most, mert Szemarci adaptert akar venni. :)
Előzmény: RogerWilco (1504)
Ny.Ogarjov Creative Commons License 2005.10.25 0 0 1518
Bocs, nem látszik a teljes link, de az apple.hu-n megnézheted, hogy még mindig 59990 Ft a 4GB-s.
Előzmény: sz_bela (1514)
Ny.Ogarjov Creative Commons License 2005.10.25 0 0 1517
http://store.apple.hu/IMC-Apple-Store/WebObjects/Asto.woa/2/wo/0PHW0s7lj2PVkPur4Wdrqw/0.7.1.2.0.2.1.1.2.0.0.3.2.1
Ny.Ogarjov Creative Commons License 2005.10.25 0 0 1516
Ne haragudj, de mi a bolti árról beszélünk, nem a használtakról. A Coca-Cola akciót meg inkább nem minősítem, megteszi az maga is.
Kevin Creative Commons License 2005.10.25 0 0 1515

Karcos a nano, perlik az Apple-t

2005. október 24., hétfő 15:45

Egy kaliforniai ügyvédi iroda szerint az Apple tudott arról, hogy könnyen karcolódik a nano kijelzője, mégis piacra dobta az mp3-as lejátszót. A cég becseréli a használatban elcsúfult szépséget.

Berágtak az amerikai fogyasztók az Apple-re, mert a szeptemberbe piacra dobott mp3-as lejátszó, az iPod nano kijelzője a mindennapi használatban hamar és csúnyán összekarcolódik. A kaliforniai San Jose egyik bíróságán múlt szerdán benyújtott kereset szerint az Apple tudott arról, hogy hibás a nano kijelzője, mégis árulni kezdte a lejátszót, és ezzel megtévesztette a fogyasztókat. Az úgynevezett "class action suit"-ot (csoportos pert) kezdeményező ügyvédi iroda azt állítja, a nano kijelzője "túlságosan karcolódik a normál használat alatt" - erre egyébként nem sokkal azután fény derült, hogy az első vásárlók szeptemberben használni kezdték a készüléket.

"Ahelyett, hogy beismerte volna a tervezési problémát akkor, amikor a fogyasztók széles körben panaszkodni kezdtek (...), az Apple eltitkolta a hibát és azt javasolta az érintetteknek, hogy vásároljanak újabb termékeket, amelyek megakadályozzák a kijelző túlzott összekarcolódását" - áll a periratban.

Az iPod nano az Egyesült Államokban 2 és 4 gigabájtos kiszerelésben, fekete és fehér színben kapható, tárhelytől függően 200, illetve 250 dollárért. Itthon 60 000, illetve 76 000 forintba kerül.

Vett, cserélt, perelt

A kaliforniai ügyben megnevezett felperes, Jason Tomczak azt állítja: szeptemberben vásárolt nanója úgy összekarcolódott, hogy már látni sem lehetett a kijelzőt. Egy ettől független akkumulátorprobléma miatt a kereskedő kicserélte ugyan a lejátszót, de rövid idő alatt a cseredarab kijelzője is bekrepált, mire a felperes visszavitte azt a boltba. Arról, hogy a Tomczak nevében indult eljárásból lesz-e olyan csoportos per, amelyben kedvező ítélet esetén az összes vásárló számíthat kártérítésre, a bíróság dönt majd. Ha megnyerik a pert, a vásárlók a készülékek eredeti árán kívül igényt tarthatnak arra a 25 dollárra, amit a visszacseréléskor levontak tőlük, és egyéb kompenzáció is szóba jöhet.

Lespórolták a műanyagot?

A defektust az Index is sikeresen reprodukálta: a tesztelésre kapott, használaton kívül táskában hordott nano-példányon már egynapos használat után legalább tizenöt apró karcolás jelent meg, és a harmadik nap végére a kijelző képe élvezhetetlenné - ha nem is láthatatlanná - vált. Az Apple.hu ügyvezető igazgatója, Emanuele Massimo azt mondta, a kérdéses darab első szériás tesztpéldány volt, és a Magyarországon forgalomba kerülő nanók már egy javított sorozatból származnak, így azok nem sérülnek majd olyan könnyen, mint a tesztpéldány.

Az Apple marketingért felelős alelnöke, Philip Schiller szeptember végén azt nyilatkozta, hogy a nano kijelzője nem karcolódik jobban, mint az eredeti iPod. A periratok szerint ugyanakkor az Apple tudatosan vékonyabb műanyag védőréteget használt a nanóhoz, mint amilyet a korábbi iPodokhoz. Mivel viszont a nanóra ugyanúgy vonatkozik a garancia, mint az összes többi Apple-termékre, a kereskedők újabb, strapabíróbb példányokra cserélik a sérült darabokat.

Az iPod-sorozat darabjai minden idők legsikeresebb Apple-termékeinek számítanak, az amerikai mp3-as lejátszók tulajdonosainak 75 százaléka használja őket. A nagy keresletnek köszönhető, hogy a cég részvényei pénteken 56,98 dollárt értek a tőzsdén, ami új egyéves csúcsot jelent az Apple történetében.

sz_bela Creative Commons License 2005.10.25 0 0 1514
A 4GB-os mini ára a hülye Coca-Cola -sok miatt sokat esett. Azt sem tudták mi az, aztán adták hugyér'-szarér'. Excuse my french! A 6GB-os mini-met meg alig tudtam eladni jó áron, mert a 4GB-os áresése miatt senki nem értékelte azt, hogy az enyémben 2GB-al több hely van.
Előzmény: Ny.Ogarjov (1513)
Ny.Ogarjov Creative Commons License 2005.10.25 0 0 1513
De szerintem itthon nincs raktáron a régi, mert mikor még az ment, akkor sem lehetett könnyen beszerezni. Ha pedig már érkezik szállítmány, akkor mindenképp csak új jön.
A mini ára sem esett itthon, mikor bemutatták a nanot (sőt szerintem még mindig annyi).
Előzmény: Skywalker. (1510)
Skywalker. Creative Commons License 2005.10.25 0 0 1512
Azokkal eddig is számoltunk...
Előzmény: bandikaa (1511)
bandikaa Creative Commons License 2005.10.25 0 0 1511
plusz jogsarc,áfa,bfa,erdő....
Előzmény: Skywalker. (1510)
Skywalker. Creative Commons License 2005.10.25 0 0 1510

Így van. Viszont a külföldi honlapokon, amelyik országban már kijött és kapható (vagy csak be van árazva) az 5. generációs, ott a 4. generációs cuccoknak baromira leesett az ára!!! Ezért gondolom, h a 60G-s 4-es, kb egy árban lesz a 30G-s 5-össel!

Ez alapján, aki most vesz/vett 4-es bármilyet, annak suxxx...

Előzmény: Ny.Ogarjov (1508)
Ny.Ogarjov Creative Commons License 2005.10.25 0 0 1509
Én is pár hete vettem egy 20GB-s iPodot. Működik, de nagyon rámhoztad a frászt azzal, amit írtál.
Ahogy az itthoni apple állapotokat ismerem, hamar nem lesz csere, sajnálom, viszont ne hagyd magad! Ki kell cserélniük, illetve mivel ilyen hamar tönkrement (3 napon belül) kérheted a vételárat. Ne dőlj be, mert a kereskedők szeretnek próbálkozni!
Előzmény: malenykij polgar (1503)
Ny.Ogarjov Creative Commons License 2005.10.25 0 0 1508
A 30GB-s állítólag 89990 Ft lesz, mint a 4generációs 20GB-os.
Megéri várni, vagy hozatni valakivel, ha lehetséges.
Előzmény: Skywalker. (1507)
Skywalker. Creative Commons License 2005.10.25 0 0 1507

Vásárlás előtt állok és nagy a dilemma...

Megvárjam a 30G-s új videosat, vagy az előző, de 60G-s legyen? Szerintem nagyjából egy árba kerülnek majd, ha kijön az új...

Ti hogyan döntenétek?

malenykij polgar Creative Commons License 2005.10.25 0 0 1506
Köszönöm a valaszt. A FW kabel - ha jol emlekszem - nincs benne a csomagban, ugye? Mennyit bir nalad az aksi? Ugyanugy kell "formazni", mint a mobiltelefonoknak?
Előzmény: sz_bela (1505)
sz_bela Creative Commons License 2005.10.25 0 0 1505
Nekem is 4. generációs 20 GB-os iPod-om van. Nekem csak az USB-vel volt gondom, de azt egy FW kábellel megoldottam.
Előzmény: malenykij polgar (1503)
RogerWilco Creative Commons License 2005.10.25 0 0 1504
Asszony 6GB-s minije remekül töltődik és szinkronizálódik a firewire-on lógó dokkon. Lehet, hogy a dokkon már mindegy, milyen madzag megy a PC-ig?
Előzmény: Maerklin Manson (1500)
malenykij polgar Creative Commons License 2005.10.25 0 0 1503
Penteken csomagoltam ki a 20 GB-os kütyüt, tegnap ota szervizben van, a hetvege elött kapok cseredarabot. Kezdettöl fogva a mappa-szimbolumot vetitette felkialtojellel. Formattalni nem lehet, kütyü kampec. Szombaton egy orat telefonaltam a supporttal, akik megprobaltak rakenni a win tüzfalra, virusvedelemre, stb. Amikor eljutottunk odaig, hogy online szerviz-megbizast töltsek ki, akkor a sorozatszam alapjan közölte, hogy lejart a garancia. Na ekkor szep csendben eldurrant az agyam es tegnap delutan letettem a helyi szervizes kollega asztalara azzal a megjegyzessel, hogy rosszabb naluk az online bürokracia, mint a redmondi kollegaknal. Elnezest, ha naiv voltam, elsö apple cuccom. Mivel a szervizben volt egy legenyke, aki az ötödik cserekeszüleket kapja, lehet, hogy az utolso is. Van tapasztalatotok a negyedig generacios keszülekekkel? Elöre is köszönöm a valaszokat, sziasztok.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!