Biztos hülye vagyok,
de most jöttem a zp-ből emil.rulez! koncertről, és kicsit össze vagyok esve, és most nemtom, hogy melyik mozi előtt, és melyik nap, mert itt már mindenféle premierelőtti meg egyéb előadásokról is volt szó... segítség!
Mas ugysincs itt ugyhogy tolem kapsz egyenlore valaszokat (te mer nem moziban vagy ?)
1.az nem turbina , hanme ionkiegyenlitett ketfazisu biturbina .Namost ha za ionkiegyenlites tokeletes lenne , akkor szepen egyenletesen szolna nem ugy mint egy dugyttyus motor , de mivel a ket (altalaban, mert lehet tobb is)turbina energiakapocssal van osszekotve (ami miatt legifogat es nem siklo) , ott az energiakapocs belezavar az ionkiegyenlitesbe , igy az allando turbina ionkontrollingadozas miatt joval nagyobb a visszacsatolasi energia amplitudo (azaz a visszacsatolas ingadozik ezaltal a turbina is)emiatt docognek a turbinak ,erre meg rajon az alacsony fordulatszam , ahol sokkal nehezebb az az ionkiegyenlitesi hibakat korrigalni, ezert kicsit docogos lesz a hangaj .DE ugye akkor miert ilyen a konstrukcio ? Mert energiakapocs helyett hasznalhatnak fiksz kotest , de akkor vagy kisebb teljesitmenyu turbina kellene (nagy nem lehet mert szetszakitana az alvazat) vagy egy nagy turbina(itt az iranyitast is nehezebb lenne osszehozni) , ami szinten gyengebb mint ketto .
Tehet marad ez a konstrukcio .
Tehat kisse nehezebben kezelheto , felig meddig megbizhatatlan konstrukcio , viszont iszonyu ero (ez nem az az ERO :)) Ezert is a fogat kialakitas , hogy tudjanak rugalmasan helyezkedni az egyes turbinak , ne legyenek fixen kotve mert szetesne
2. Ha jol ertem arra gondolsz , hogy fert bele eleg uzemanyag arra a 3 korre ?
Ez meg egyszrerubb Nem kerozinnal mukodnek a turbinak :) Hanem egy eleg hagyomanyos szamito (nem jut ezsembe a neve az sw ben ) anyagnak ami ho hatasara tobszorosere tagul , a tagulas kozben meg no a fajhoje is .Igy alapbol kis helyen elfer , de megis sok energiat hordoz
3.Hat qui-gon epp haldokol szerintem utoljara meg akarja erinteni a 'fiat' , hisz nekik nem nagyon van normal gyerekuk igy a padawanjuk tolti be ezt a szerepet valahol es hat epp annyi ereje maradt hogy megerintse a szajat mer az van a legkozelebb.
(gondolom az arcat akarta)
druss42
Namost nem kell komolyan venni az elozoket , most talaltam ki , de akkor miert nem azt a klasszikust kerdezted , miert van hangja az urhajoknak az urben ? :)
Bocsesz, hogy nincs időm végig olvasni a forumot. Lenne 3 kérdésem az első résszel kapcsolatban biztos tudtok rá vmi jó magyarázatot:
1. Miért van egy turbinának dugattyús-motor hangja?
2. Hogy oldották meg az üzemanyag szállítás problémáját? A verseny (időbeli)hossza és a járművek térfogatára gondolok..
3. Amikor Obi-van mestere - itt kérek bocsánat, hogy nem ugrik be a neve - meg hal a Sikh lovag sebétől, miért érinti meg Obi-van száját? Ugye nem csókot akart mint a romantikus filmek haldokló hősnője? :-))))
Jó volna, ha komoly válaszokat kapnék!!
Anyuk kíméljenek!!
Azert irok am ennyit mer irigykedek :)
Mindjart kezdodik az elso eloadas
Tenyleg engem mar nagyon zavart ez a sok pre-pre bemutato .En ha majd Lucas leszek :) , akkor nem lesz sjtovetites meg ilyen nyavalyak.Es igen is csak sorbanaallassal lehet majd jegyet venni .
Sot a jegyek eladasi idopontjat is globalizalnam :)
Igazabol szerettem volna sorban allni , de hat igy nem lehetett :( .Asszem evvel megint egy pici varazs elveszett a dologbol
Tenyleg (ezt mar kerdeztem , de hatha :) a Jedi visszater margitsziogeti premierjenek a sorbanallasan nem volt valaki ? En ott ultem egy padon a mozipenztar elott :) Igazabol ez hianyzik ,de esebaj a film majd karpotol.
timoti zahn fele sorozat tenyleg jo
Nekem igazabol csak az utolso nehany oldal nem tetszett .3 konyvon at felepit egy komoly konfliktust , aztan 2 oldal alatt megoldja :(
Lenyeg hogy tobb resz nem is kell , hacsak nem indulnak tiszta lappal , azaz mondjuk 20 ev mulvaval , de az meg akkor csak egy sw univerzumban jatszodo film lenne azt annyi.
Inkabb nezzuk mit tud meg lucas.Hatha osszehoz mar egy uj Indiana Jonest :)(bar ebben is a 3 reszt aligha lehet felulutni :))
Szeirntem is Anakinrol szol az egesz sorozat (igy utolag belegondolva :)).Persze mar az sw1 ben is megmondjak , hogy o a kivalasztot (marhogy lehet , hogy o) , aki egyensulyt hozy az eroben .Na ja eloszor kiitja a jediket(vagy kozbejatszik benne , ez madj kiderul) , hogy aztan luke tiszta laprol indulhasson :)))
Hat igen egy joslat tobbfelekepp ertelmezheto :)
Laa-Yosh
Ahh bocsat :) eszre se vettemn , mert nem gondoltam bele , hogy ez talan az sw2 ben benne lesz :) Ezzel csak egy reggebi fejtegetesre akartam a megoldast irni :) , de mnost hamut a fejemre , de inkabb nezzetek a filmeket mint hogy itt olvasgattok :) meg irtok
Tenyleg mit keres itt ez a sok ember ? Menemvagyotkmarazmoziben ? :)
Ahogy nézem, a kezdési idopontok alapján, 2 kópiáról fut majd a film a MOMban. Gondolom az egyik a digitális a másik az analóg. Viszont a mozimusorból nem derül ki, hogy melyik-melyik. Tudja valaki, hogy mikor játszák az 1-es teremben?
>>> 2. A sztori ugyan valóban remek, de abban igaza van sokaknak, hogy a Jedi végeztével valóban lezárult valami, és a további epizódok, legyenek azok bármilyen színvonalasak, már csak a rétestészta nyújtását jelentik. Úgyhogy már csak ezen okból sem csodálkoznék, ha nem folytatnák filmen. Szívesen megnézném, de ennek a trilógiának már valóban nincs meg az a lelke, ami a IV-V-VI-nak megvan.
Mozivasznon nem lesz folyatatas ezt mar Lucas is megmondta. Viszont a hivatalos folyatatasnak szamito Timothy Zhan fele konyvon kivul meg nagyon sok megjelent, ami mind resze az SW Univerzumnak. Ezekrol korabban jelent meg egy idorendi tablazat valamelyik magyar fantasy - sci-fi ujsagban es az addig megjelent konyvekrol. Tovabba jelent meg par hamisitvanynak szamito konyv. A hivatalos konyvek nemelyike nagyon jo nemelyike gyenge. Nagyon tudom ajanlani az X-szarnyauak sorozatot pld, mint a legjobbak egyiket, vagy movellas koteteket. Ezekbol harom van, melyek egy-egy esemynt jarnak korul tobb mas szereplo szomszogebol.
Szerintem mindet erdemes elolvasni, kicsit kibovitik az SW univerzumrol akotott kepet.
A könyvben lehet olvasni róla, ugyanis már rég megjelent. Könyvesboltban szinte kizárt, hogy kapsz, de antikváriumokban - főleg scifi-fantasy antikokban - szép számmal van belőlük. A kötetek, amiket keressél:
VII. - A birodalom örökösei (Heir to the Empire)
VIII. - Sötét erők ébredése (Dark Force Rising)
IX. - Az utolsó parancs (The Last Command)
Jó sztorik nagyon, mindössze két gond van velük:
1. Olyan kurva hosszúak és tömények, hogy szinte egyetlen könyv kitesz egy trilógiát, vagy pedig egy négyórás filmbe sem fér bele.
2. A sztori ugyan valóban remek, de abban igaza van sokaknak, hogy a Jedi végeztével valóban lezárult valami, és a további epizódok, legyenek azok bármilyen színvonalasak, már csak a rétestészta nyújtását jelentik. Úgyhogy már csak ezen okból sem csodálkoznék, ha nem folytatnák filmen. Szívesen megnézném, de ennek a trilógiának már valóban nincs meg az a lelke, ami a IV-V-VI-nak megvan.
Azt nagyon sokszor, sokan megírták már, hogy a 6 mozifilmen kívül semmi sem szent, ugyanis nem Lucas találta ki. Palpatine feltámadása tehát ugyanígy habkönnyű álomnak és nem sziklaszilárd ténynek számít.
Amúgy a második trilógia igenis sokat foglalkozik Anakinnal, lényegében ebből tudjuk meg, hogy milyen emberré teszi a sötét oldal. Kezdésnek például gátlástalanul gyilkol, különösen a saját emberei közül, sőt habozás nélkül megöli egykori mesterét is. Aztán el akarja emészteni a fiát, el akarja árulni új mesterét, és még sorolhatnám. Mindezeket mi már tudjuk, de ha valaki az első három epizód után nézné meg a következő hármat, akkor neki ez mind-mind újdonság lenne (viszont pl. egész más lenne ez a mondat is: "én vagyok az apád" ;). A Jedi végén pedig tanúi lehetünk egy újabb gyökeres fordulatnak az életében.
Luke szerepét persze nem lehet elhanyagolni, de szerintem a mostani filmek fényében az is új jelentést kap. Obi-Wan és Yoda igen érdekes helyzetbe kerül, hiszen Luke az egyetlen reményük korábbi végzetes hibájuk jóvátételére - ugyanakkor állandóan azzal a veszéllyel kell szembenézniük, hogy bármikor megismételhetik ezeket a hibákat. Szerintem egyébként is nagyon kemény, hogy a két megfáradt öreg harcos már csak ezért él, erre a pillanatra vár, és mindketten meg is halnak, miután eljátszották a rájuk osztott szerepet.
Az is érdekes, hogy Lucas vajon mennyit talált ki ténylegesen még a hetvenes években - megvoltak valóban ezek a szálak, vagy csak ilyen jól tudja utólag hozzátenni ezt az egészet? A magam részéről az előbbit kell valószínűbbnek tartsam, ugyanis kizártnak tartom az utóbbit ;)
A Zahn-féle trilógia egyébként orrba-szájba ellentmond az Episode II-nek. Amennyire a trailerekből látni, teljesen köztudott volt a klónhadsereg léte, sőt sejthető, hogy az összes rohamosztagos klón volt a második trilógiában (ilyenkor néz néha az ember, hogy jé, ezt _semmi_ nem zárja ki azokban a filmekben... pl. TK-421). A Jedik végzete is alighanem egész más lesz, és ezeka tények teljesen felborítják annak a trilógiának a fő cselekményét. Plusz szerintem Lucas még csak nem is olvasta azokat, bár én nem láttam az általatok említett interjút, ahol a harmadik trilógiáról beszél... Amit én láttam, abban arról magyarázott, hogy rengeteg más, nem SW-vel kapcsolatos filmötlete van, és ezek közül ráadásul némelyiket totál esélytelennek tartja üzletileg, de az Episode III után már nyugodtan foglalkozhat velük. Egyébként meg ez a vállalkozás filmenként 3 évvel számolva 9 évbe tellene, amit - sajna - lehet hogy már nem ér meg ő maga sem, John Williams sem, és még ki tudja hány nélkülözhetetlen ember a brigádból. Ja, és nemtom szoktátok-e nézni Rick McCallum (producer) fejét, szerintem totál kész van már a csávó és garantáltan nem vállalna be még három filmet... sőt, valami nyugdíjba vonulást is emlegetett már az ipse ;)
>>> Ha már itt tartunk, légyszi nyugtassatok meg, hogy az Ep1ben a csuklyás az Darth Sidious, és nem Palpatine ugye ?? Mert nem akarják elhinni nekem, pedig ez tűnik logikusnak.
Hat semmi megynugtatot nem tudok mondani, ugyanis Palpatine-bol lesz a csaszar a tortenet szerint. Ebbol kovetkezik, hogy Darth Sidious = Palpatine senator. Ez meg a filmben is latszik, arcrol es hangrol is felismerheto az egyezoseg.
A Timothy Zahn féle folytatásokkal csak az az egy gond van (mármint az esetleges filmrevitellel) hogy ott nem müködne az a "várakoztatás" annyira mint a mostani filmeknél. Hiszen azokat a történeteket mindenki ismeri.
Létezik hivatalos folytatás (VII-IX), mégpedig a Timothy Zahn féle Thrawn admirálisos sztori. Ez kb miről szól, vagy hol lehet olvasni róla ?
Lucas viszont azt mondta most nincs ideje a Trilógia DVD-vel foglalkozni mert készíti a három első epizódot. De majd ha végez nekiáll a DVD-nek. Szal jó esetben 2007 körül akár meg is lehet venni ???
Egy harmadik trilógia elkészítését elég valószínűtlenné teszi szerintem Lucas egyik nyilatkozata. Mondott ugyanis valami olyat, hogy az SW lényegében Anakin története, és ez a Jediben elég egyértelműen lezárult. Bár lehet ugyan halott főhőssel filmet forgatni, de szerintem egy egész trilógia ebből sok lenne... Hm. Az első trilógia egyértelműen Anakin, de a második szerintem sokkal inkább Luke...
a Birodalom gyakorlatilag Palpatine-t jelentette, és nélküle azonnali összeomlás várt rá... Főleg hogy feltámad a Jedi után...
Ha már itt tartunk, légyszi nyugtassatok meg, hogy az Ep1ben a csuklyás az Darth Sidious, és nem Palpatine ugye ?? Mert nem akarják elhinni nekem, pedig ez tűnik logikusnak.
"Egy harmadik trilógia elkészítését elég valószínűtlenné teszi szerintem Lucas egyik nyilatkozata."
Így már tényleg érdekes, mert hétvégén az RTL Klubon, hogy a 3. rész után elkezdik forgatni a 3. befejező trilogiát.
Létezik hivatalos folytatás (VII-IX), mégpedig a Timothy Zahn féle Thrawn admirálisos sztori. A megvalósításról még régebben Lucas azt nyilatkozta, ha jól tudom, hogy - amikor majd a technika lehetővé teszi - hasonló felépítésű színészekkel, ha úgy tetszik dublőrökkel vennék fel, és a régi színészek arcát belemontíroznák a képekbe. Nos a technika asszem mára már eljutott idáig.
Habár Lucas többször is határozottan kijelentette, hogy csak hat epizód lesz, azért érdemes megjegyezni, hogy a halála előtti hónapokban Alec Guinnessről 3D-s mintát szkenneltek a Lucasfilmnél! Úgyhogy azért ők sem zárták még ki annyira...
Valóban nincsen még a Trilógia DVD-n. Hivatalos magyarázat szerint azért mert még a Special Edition sincs olyan minőségű, hogy kiadják DVD-n és olyan minőségű körítést (extrák, menük stb.)szeretnének adni neki, mint az első epizód esetében. És ez bizony a három rész esetében akár éveket is jelenthet. Lucas viszont azt mondta most nincs ideje a Trilógia DVD-vel foglalkozni mert készíti a három első epizódot. De majd ha végez nekiáll a DVD-nek. Az epizód kettő is azért jelenhet meg már idén novemberben DVD-n mert már hónapok óta dolgoznak rajta.
Egy harmadik trilógia elkészítését elég valószínűtlenné teszi szerintem Lucas egyik nyilatkozata. Mondott ugyanis valami olyat, hogy az SW lényegében Anakin története, és ez a Jediben elég egyértelműen lezárult. Bár lehet ugyan halott főhőssel filmet forgatni, de szerintem egy egész trilógia ebből sok lenne...
Ha meg a harmadik generációs Skywalkerekről szólna, akkor szinte minden kapocs elveszne az eddigi filmekkel. Ráadásul mi lehetne a téma, az új Köztársaság felépítése? Zahn könyvei nem voltak ugyan rosszak, de SZVSZ abszolut nem filmre valóak, és kicsit ellent is mondanak az eddig kialakult képnek. Gondolok például arra, hogy (különösen az Episode I és az Episode II-ből eddig kiszivárgott infók alapján) a Birodalom gyakorlatilag Palpatine-t jelentette, és nélküle azonnali összeomlás várt rá...
Remélem nekiállnak és megcsinálják kiváló minőségre a Trilógiát és kiadják végre DVD-n. Jaj. Azt nem lehet kapni ? Pedig következő befektetéseim között lenne... Csak azért nem értem, mert az Ep1 megjelent DVDn, videón is, a Trilógia Special Edition meg videón ? (Persze miután Lucas bejelentette a SE moziba kerüléskor, hogy ő eredetileg természetesen mozivászonra álmodta meg a SWt, surrounddal, thxszel stb, és soha, de soha nem adja ki videón, mert otthon tvn élvezhetetlenek a filmek...)
Az EP7-8-9-cel kapcs. csak az nem világos nekem, hogy mi lenne a történetük ? Olvasgattam a sw.comon a Trilógia után történteket és nem igazán tudom, hogy lehetne ebből filmet csinálni. Ha eltekintek a borzasztó komor hangvételű, és hát mondjuk ki, kissé irreális sztorivezetéstől (Luke a sötét oldalra áll, Csuvi megpurcan, a galaxis idegen megszállása stb) akkor felmerül a kérdés: ki játszaná el Luke, Leia, meg Han szerepét ? Merthogy a régi szinészek nem, az biztos. Ha meg nem ezt a közvetlenül a RotJ után időszakot akarnák feldolgozni, hanem későbbi történéseket, az egyrészt hülyeség lenne, mert átugorják ezeket a fontos eseményeket, másrészt a csomó új szereplő bevezetése miatt teljesen elszakadna az első hat résztől a harmadik trilógia (hiszen bármilyen régen történik az ep1 az ep4hez képest, azért csak ott van Anakin, Obi-Wan, Yoda, és valahogy tudjuk kötni a második trilógiához a történéseket)