Keresés

Részletes keresés

krampuszka1 Creative Commons License 2007.06.15 0 0 13421

Ezen a lapon ?

http://albizia.uw.hu

Mert nekem azóta sem sikerült belemennem éppen a bugis részbe....

Előzmény: Island* (13405)
cserella Creative Commons License 2007.06.15 0 0 13420
itt is tartós, és szintén preferált helyen !
ha nagyobb lesz, a szirmait teljesen ki fogja teríteni, nem lesz benne az a pici kunkor.
mindjárt dobok képet a lazacról, áthúzok a másik gépre.
Előzmény: krampuszka1 (13419)
krampuszka1 Creative Commons License 2007.06.15 0 0 13419

:)))

Már most is több a virág rajta, mint a levél :D

És tartós !

Nálad is ?

Igaz, hogy preferált helye van :)

Széltől és esőtől is védem......

Előzmény: cserella (13417)
cserella Creative Commons License 2007.06.15 0 0 13418
RDL írtam mélt kb 2 napja
ha nem kaptad meg nickemkukacgmailpontcomra írj.
cserella Creative Commons License 2007.06.15 0 0 13417
hű mennyi bimbó :) na várj csak, majd ha mind kinyílik ! :D
Előzmény: krampuszka1 (13415)
krampuszka1 Creative Commons License 2007.06.15 0 0 13416

Nem tudom ki az illető, de nálam biztosan jobban ért a bugihoz :DDD

A háromszoros egyszerre értendő ? Egy adag vízzel ?

És milyen gyakorisággal ?

Mert ha "szárazkúra " előtt vagy alatt, azt még érteném is.....

Azért én mégsem próbálom ki :)

Előzmény: Island* (13405)
krampuszka1 Creative Commons License 2007.06.15 0 0 13415

Hát, teljesen lenyűgöz Cserella sárgája :)

Nem tudok vele betelni !

Az első sárgám , és rettenetesen örülök neki :)

krampuszka1 Creative Commons License 2007.06.15 0 0 13414

Szia Kátya !

Igen nagyon szeretem ezt az illatos , dupla rózsaszint, :)

Viszont van már belőle 2-3 cserépnyi :)

"Örököltem " egy nagyot, és szaporitottam is belőle.

Előzmény: Kátya2 (13402)
Gilbert Creative Commons License 2007.06.15 0 0 13413
Sajna nálam is elkezdődött a levelek sárgulása nem sokkal azután, hogy megjelentek az első virágok. :-( Elöször túlöntözésre gyanakodtam, de most, hogy olvaslak benneteket (virágzáskor beindult intenziv tápelvonás a levelektől) már tudom, hogy tápoznom kell.
Kérdésem lenne, hogy melyik tipust ajánljátok és milyen rendszereséggel érdemes használni (heti 1x, 2x?).
Továbbá szivesen venném ha megosztanátok az öntözési szokásaitokat. Mikor érdemesebb és mennyit? Inkább reggel, hogy a mostani hőséget jobban türjék, vagy este?
Még egy kérdés. Nektek mennyi ideig maradnak meg a virágok? Nálam kb egy hét és elszáradnak. Mivel folyamatosan virágzik annyira nem feltünő, de minden este leszedek egy marék elszáradt virágot.
A tetűkkel nincs bajom szerencsére, eddig nem jelentek meg (kop-kop).
Előzmény: anblock_italia (13407)
Kátya2 Creative Commons License 2007.06.15 0 0 13412
Milyen virágúak lesznek az apróságaid? Nekem is van 2x3  db.picike(remélem megmarad)
Előzmény: wanda21 (13410)
anblock_italia Creative Commons License 2007.06.14 0 0 13411

Nem vagy egy kicsit türelmetlen? Az első, éppen élő generáció biztos kipusztult, pláne ilyen dupla adagtól! De a peték folyamatosan kelnek, ezért ismételni kell legalább háromszor, kb. 4-5 naponként. Dehát ezek az infók biztos rajta vannak a dobozon.

Előzmény: Leandra (13409)
wanda21 Creative Commons License 2007.06.14 0 0 13410

Sziaszok!! Jelentem a bébik jól vannak, és már látom a következő levélkezdeményeket:)))))) Akkor ez jót jelent ugye?? Most minden nap du. kirakom őket levegőzni, kicsit naposabb, világosabb helyre "szoktatásnak". Most még a pincelejáróban vannak-mármint nem a lépcsőnél, csak egy beugrórész van még, oda nem süt a nap, és nincs is olyan nagy hőség! Lassan próbálom majd szoktatni őket a naphoz, persze szűrtfényhez, és a kicsit melegebbhez. Jó lesz így??

Bocsánat, hogy már megint hülyeségekkel jöttem!

Leandra Creative Commons License 2007.06.14 0 0 13409

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni,hogy vettem a múltkor Flumite 200 ampullás atkaölőt,mert eléggé atkásak a leandereim. A levelükön még annyira nem látszik,ezért gondoltam,gyorsan megpermetezem őket. Igazából 10 liter vízhez kell 1 ampulla,de nekem 5 literes a permetezőm,így 5 liter vízhez öntöttem a kis ampullát,na mondom,ettől biztos kifekszenek az atkák. De sajna nem pusztultak el a kis szemetek,ahogy látom! Hogy szoktátok ti permetezni,mert akkor ezek szerint többször kell őket beszórni? Én azt hittem,elég 1x. Még maradt permet,jócskán,úgyhogy majd megpróbálom minden este jól beszórni őket,akkor szerintetek bizti elpusztulnak? Vagy mi a fenét csináljak? Nagyon elegem van már ezekből az atkákból!!!

TTNora Creative Commons License 2007.06.14 0 0 13408
biztos vagyok benne, tudod, nagy túlélő a leander!
Előzmény: ReeDonLee (13404)
anblock_italia Creative Commons License 2007.06.14 0 0 13407
Én meg még azon is állandóan szenvedek, hogy mennyit locsoljak? Úgy érzem némelyik azért nő olyan nagyon és növeszt nagy leveleket, mert túl jól van tartva, nincs gondja a virágzásra, viszont ha csökkentem a vizet és estére jól kiszárad, akkor valóban elkezd sárgulni a levélzete, biztos, hogy nem tesz neki jót. De talán mégis jobban virágozna levélnövesztés helyett. Hát nem is tudom, néha eléggé el vagyok keseredve a sok kétségem miatt, bár lehet, hogy ilyet nem lenne szabad mondanom:-( 
anblock_italia Creative Commons License 2007.06.14 0 0 13406
Nagyon szép:-) Nekem is van ilyen, szeretem a virágát, de azt nem szeretem benne, hogy olyan nagyon hosszú ágakat növeszt és ettől kajla. A tied szép bokrosnak néz ki:-)
Előzmény: Kátya2 (13402)
Island* Creative Commons License 2007.06.14 0 0 13405
Azért ehhez tudni kell, hogy a Markó Misi (bugi kertész) javasolta a 3X-os tápozást a honlapján, mert a bugik ha meleg és párás közegben vannak, akkor trópusi liánként viselkednek és nőnek, mint a gomba. Egy kicsit másabb a klíma azért a teraszokon, ezért én is óvatosabb vagyok...:)
Előzmény: krampuszka1 (13400)
ReeDonLee Creative Commons License 2007.06.14 0 0 13404

Szia!

Ne aggódj, én írom is, olvasom is, de inkább ösztönösen csinálom, és azt pedig az élet felülírja örökké!!

Most például terasz felújítás miatt az összes leander a nappaliban senyved, mert tetőtérben lakunk, és nem is vihetem vissza, megy a Balatonra. ha ezek után még virágozni is fognak, csak örülhetek.... :))))))))

Előzmény: TTNora (13403)
TTNora Creative Commons License 2007.06.14 0 0 13403
Hú gyerekek, elolvastam a tegnap délután óta írtakat... tisztára suliban érzem magam, igyekszem memorizálni a vegyületeket, és az esővíz mennyiség kiszámolása sem volt semmi!
Kátya2 Creative Commons License 2007.06.14 0 0 13402
Szia!  Ma volt időm fotózni. Dupla illatos és szerintem szép. Nem tudom neked tetszik-e?
Előzmény: krampuszka1 (13245)
Kátya2 Creative Commons License 2007.06.14 0 0 13401
Sziasztok, sajnos csak ma tudtam fotót csinálni mert még most kezd csak nyílni. nem tudom ,hogy tetszik-e neked :dupla illatos!
Előzmény: krampuszka1 (13241)
krampuszka1 Creative Commons License 2007.06.14 0 0 13400

Hát én ezt aztán meg nem próbálnám............

Mármint a buginál / sem ! /

Az még csak-csak, hogy hetente egy helyett kétszer...

Megnéztem egyébként a Compo oleander tápon, nitrogén "túlsúlyos ", még a Substralos virágzásinditónál is jobban. Igaz, heti kétszeri tápozást ajánl, én meg csak egyszer szoktam.

Általában /szerintem / nem vezet jóra, ha nagyon " meg van hajtva " egy növény.

Szegény már tényleg kilehelli a lelkét is, hogy a kedvünkre tegyen :)

Előzmény: anblock_italia (13399)
anblock_italia Creative Commons License 2007.06.14 0 0 13399

Én is állandóan viaskodom, mit, mennyit, mikor adjak nekik. Pl. nemrég azt olvashattuk, hogy a bugiknak háromszoros adagban adjuk a tápot? De melyiket? mert lehet, hogy míg ezzel az egyik oldalon segítünk, valahol máshol kárt okozunk. És ezért gondoltam a Substral balkonos tápot, mert abban egyenlő arányban vannak a cuccok. De mi volt a földben, amibe ültettem??? És így tovább... Ha három leanderem lenne talán lenne türelmem kitapasztalni mindent, meg egyszerre, egyforma földbe ültetni őket, de így? Mondjuk az helyes lenne, ha mindig ugyanolyan földet használnánk, de még ez is elég nehezen oldható meg a mai nagy választékban.

És ne felejtsük el, hogy ahány fajta a leander, attól is függ az igénye, hiszen nem mindegy, hogy kicsi, vagy nagy levélzetet kell eltartania, meg hasonlók.

Előzmény: krampuszka1 (13396)
krampuszka1 Creative Commons License 2007.06.14 0 0 13398

Van igazságod !

Ráadásul a növény összes "lehetősége " abban a vödörnyi földben van........, amit lassan teljesen besző a gyökérzet.

Előzmény: ReeDonLee (13397)
ReeDonLee Creative Commons License 2007.06.14 0 0 13397

Az jutott eszembe, hogy lassan hasonlít ez a versenysportra, ki akarjuk zsigerelni őket maximálisan (csupa óriási virág, gyönyörű, harsogó zöld levelek), aztán egyszercsak bemondják az unalmast ..... ...

Mert valahol élőlények, és nem a saját környezetükben élnek, bár mi mindent megteszünk értük. De akarják-e ők is???? Ez a kérdés.... : ))))))) 

/Ez csak kicsi filozofálgatás, így reggel :):))))))) / RDL

Előzmény: krampuszka1 (13396)
krampuszka1 Creative Commons License 2007.06.14 0 0 13396

Nem is tudom...

Feltétlenül hiánybetegségnél kötöttem ki, és kb. egy hónapja kutakodom utána.

Akár a bimbóképzés és virágzás vonja el a tápanyagot, akár pl. az erőteljes növekedés, vagy akármi.

Jelenleg magnézium és káliumhiánynál tartok............

A magnéziumhiány elsősorba a KÁLIUMTULSÚLYOS tápanyagutánpótlás miatt alakul ki, mondá a könyv.

Az idősebb leveleken jelentkezik, sárgulás a levélerek között, majd levélelhalás és lehullás.

Most tudtam szerezni folyadék alakban magnéziumot és káliumot is.

A vashiányhoz hasonló tüneteket okoz a mangánhiány is, ami a talaj PH értékének csökkentésével is leküzdhető / ezért használtam a Zeoflorint, mert PH semlegesedést igér..../

Egyébként az összes hiánybetegséget összefüggésbe hozzák a PH-val, meg egymással is, mivel bármelyik túladagolása akadályozhatja a másik felvételét.

Van még ságuló levelű leanderem, úgyhogy tovább kisérletezek :)

Magnéziummal és káliummal............

Én egyébként nem általános tápot, hanem compo spec. lenader  virágtápot használok, igy aztán felfogni nem tudom, mi hiányozhat.........

De az öntözővíz is sokmindent kimoshat a talajból.

Előzmény: ReeDonLee (13393)
anblock_italia Creative Commons License 2007.06.14 0 0 13395

Ez így elég jól hangzik, bizonyára igaz is, bár én most elég sokat tápozok, igaz, a levelek túlságos növekedésének elkerülésére inkább kevesebb nitrogént tartalmazó szerekkel.

Én már eléggé össze vagyok zavarodva... Ilyen mennyiségű leander mellett nem tudom megtalálni az ideális helyzetet, arra pedig, hogy mindegyiknek az igényeit külön kezeljem, nem vagyok képes:-( Bár jelen esetben lehet, hiszen csak talán három ilyen sárguló levelűm van, akkor azoknak adok én is inkább Wuxalt vagy Voldüngert. Talán nem sértődnek meg és nem hagyják abba a virágzást:-)))

Előzmény: ReeDonLee (13393)
Szaci Creative Commons License 2007.06.14 0 0 13394
hát igen. Alulról felfelé sárgultak el a levelek. A tetején lévő leveleknek nincs semmi bajuk. De lent tök kopaszakk lettek szegénykéim.

És tudok valami speckós dolgot nitrogénhiányra?
ReeDonLee Creative Commons License 2007.06.13 0 0 13393

Egy másik fórumon olvastam (de-guki írta):

Ha a levelek alulról a földtől kezdenek a növény csúcsa felé sárgulni akkor az N hiány, amennyiben az érközök kezdenek sárgulni az valószínűleg vashiány. Tulajdonképpen ez a két dolog ami a mi körülményeink között jól látszik és
meghatározható. Leandernél amikor hirtelen a virágok kihozatalához sok tápanyag kell akkor a növény, ha nincs elég tápanyag a talajban a tartalékaihoz nyúl és az alsó leveleiből vonja ki a tápanyagokat. Mivel a legnagyobb mennyiségben N re van szükség ezért ezt kell a legsűrűbben pótolnunk.

Krampuszkával du. már kiveséztük, de hátha nem olvastátok. RDL

Előzmény: anblock_italia (13392)
anblock_italia Creative Commons License 2007.06.13 0 0 13392
Most, hogy ideterelődött a téma, jut eszembe, hogy nálam is az a pár leander rendelkezik sárguló levelekkel, amelyik jelentősebb mennyiségben virágzik, úgyhogy Islandnak igaza lehet:-) Én nem törtem rajta a fejem, mert valóban sosem lehet tudni, hogy kevés vagy sok nekik valami, de ez az érv nagyon logikusnak tűnik!
Előzmény: Szaci (13391)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!