Keresés

Részletes keresés

DooMi Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6331
Én nem fikáztam hanem elmondtam a véleményem. Bár ki hogy látja.

Örülök hogy tetszik a film, nézd meg ahányszor csak akarod, ha ez neked jó. :) Mindenkinek a saját joga hogy mire költi a pénzét... :) Semmi bajom ezzel.

Azt meg hogy én - és a SW-t kritizálók mit találnak ki, azt meg ne becsüld le! :)

Előzmény: hágé (6327)
artanis Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6330
Hogy kerül Jar-Jar felelősségteljes pozícióba? Szerintem ez tök jó poén. Gondoljatok bele, mit is tett: felterjesztette azt a javaslatot ami felruházta Palpatine-t a klónsereg használatára. Ez szvsz tiszta Jar-Jaros. Hozzáteszem, hogy én nem tartozom az anti-Jar-Jarosok táborába. C3-PO például jobban idegesít. Ez pesze korántsem jelenti azt, hogy utálnám. A szobatársam meg Chewbaccától mászik a falra. Ez van. Ja és fura hogy Owen és Beru Lars nem ismeri fel C3-PO-t a IV-ben, mikor évekkel ezelőtt ott dolgozott a farmon ;).
Előzmény: Skywalker. (6315)
hágé Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6329
mégvalami... már a moulin rouge is erősen megosztotta az embereket, akkor is megfigyeltem ezt a jelenséget

újabban az emberek többsége csak azt érzékeli, amit lát. nem érzik a filmet... nos, nem mondom, hogy nagy hiba. inkább sajnálom őket. sokmindentől megfosztják magukat az előítéleteikkel, külsőségek előtérbe helyezésével, stb stb...

Skywalker. Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6328
Igen rajongó vagyok. De vak nem.

Az TPM ben is felfedeztem hibákat és vastagon kritizáltam a filmet. Részben megértem az EPI bántalmazását...

Most is ezt tettem, de ezt már nem tudom annyira megtorpedózni, lehúzni. Mert ez a rész már nagyon tetszett.

Olvastam a másik topicban a Te kritikádat, szinte semmivel sem értek egyet. A Sokkos cikk pedig undorító.

Lehet, hogy vannak vak rajongók.
De mi van az elfogult kritikusokkal?
Akik azt hitték, hogy ugyanaz lesz a feeling mint 20 éve? Akik lehetetlent kívánnak, akik hatalmas elvárásokkal ülnek be a moziba. Majd vicsorogva, véres szájjal pocskondiázzák Lucast?? Csak azért mert csalódnak? Szerencsére Ők vannak kevesebben...

Midegy ez már a sokadik parttalan vita lenne ebben a topicban ua. témában....

Előzmény: DooMi (6326)
hágé Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6327
hibát bármiben lehet találni
a kérdés az, hogy akarod-e látni vagy sem

van, aki el akarja rontani a saját és/vagy mások szórakozását azzal, hogy hibákat keres, és azt fennhangon hirdeti. pszichológiai jellemzést lehetne írni róla/róluk

ez a félig teli / félig üres pohár tipikus esete

én élveztem a filmet. magával ragadott. nem érdekel, mi maradt ki belőle. azt nézem, ami benne volt. eddig kétszer láttam, hétfőig még négyszer nézem meg. és nem azért, hogy hibákat keressek benne. lucas egy világot alkotott, mesterien. itt akárkinek akármekkora pofája van, együttesen nem tudnánk annyit összehozni, mint ő egyedül. úgyhogy aki csak fikázni tud, az előbb szálljon magába kicsit.

SPOILER következik

nekem rohadtul bejött Yoda vívása! lepetéztem... valami eszméletlen jó szerintem. most tényleg megtudtam, miért is ő a legnagyobb mester. ugye, mint tudjuk, nem minden az, aminek látszik. "engem kicsinek látsz, nem igaz?" :-)

Előzmény: DooMi (6326)
DooMi Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6326
Amikor lehívtam akkor még nem frissült. Ez van.
Közben láttam a leírásodban hogy nagy SW fan vagy, így nem is tervezek tovább kötekedni veled :)

Nekem tetszett még az ős triológia, de napjainkban a MATRIX jobb, profibb számomra minden szempontból. Történetileg, feelinben magasan jobb az EXISTENZ is...

Sajnálom az 1. és 2. részeket, kár értük, mert nagyon elcseszték... Persze tudom a rajongók vakok, és nem látják a hibákat...

Előzmény: Skywalker. (6325)
Skywalker. Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6325
DooMi:
Látom topicot sem olvasol...
"Ügyes, roppant ügyes!"
Előzmény: DooMi (6322)
DooMi Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6324
Jaja, nagyon furán pattog Anakin. Meg amikor a kolosseumban küzdenek, akkor is furán, tök bénán vágták rá az embereket.

Nem tudom miért cseszték el, de érdekel az indok.
Szerintem nem volt már idő tökéletesíteni.

Ismét látszik, hogy CG animációval jóval nehezebb élethű képeket csinálni, mint egy jól megtervezett bábúkkal. Lásd: Aliens filmek. A 2-ben nem nagyon volt számítógépes trükk a szörnyeknél, mégis élethűek voltak. De itt a CG-vel elbaszták a filmet.

A vívós jelenetek eröltetettek voltak. Én jobbat, látványosabbat vívtam a Jedi Knight 2-vel, pedig az csak Quake 3 motorral megy és real time! :)

Előzmény: Se7en (6320)
Skywalker. Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6323
Se7en:
Ezt a CGI hibát én is akartam írni. Teljesen igazad van, az a jelenet valóban nem sikerült jól.
Előzmény: Se7en (6320)
DooMi Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6322
Skywalker mester nagyúr, látta már a filmet? Vagy csak érzi hogy jó?! :)
Előzmény: Skywalker. (6319)
Skywalker. Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6321
Egyáltalán nem ciki.
Így legalább biztosak lehetünk benne, hogy véleményed teljesen megalapozatlan, ezért nem is érdekes, következtetéseid pedig hamisak!

Azért köszönjük, ügyes próbálkozás volt!

Előzmény: DooMi (6318)
Se7en Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6320
CGI-ről: szerintem 1 helyen zavaró, de ott aztán nagyon: amikor Anakin a Naboo-n rodeózik vmi állat hátán. Na az siralmas...

Egyébként meg azon gondolkoztam el magamban, hogy miért éppen Naboo szerepel az előzményekben? Hol van az Alderaan? A beszámolók szerint az is egy hasonlóan békés és idilli bolygó lehetett, és tutira kellett, hogy legyen valami oka, amiért Leia-t végül ott bújtatják el. Remélem E3-ban lesz Alderaan is!

Végül arról, hogy miért jó a cím: a klón háború egy olyan horderejű ügy, ami a köztársaság 1000 éves békéjét (Palpatine mondta hogy 1000 éve béke van!!!) nemcsak hogy elsöpri, de az egész köztársaságot is, és rövid időn belül a galaxis összes emberének élete megváltozik miatta. Szóval ez a háború egy nem semmi dolog lesz. Gondoljatok csak vissza Föld bolygónk elmúlt 1000 évére - volt ilyen horderejű dolog? Hát nem nagyon...
Na szóval ennek az első lépése ez a támadás, ahol a klónok támadnak, és emellett a film *összes* többi eseménye eltörpül. És ami különös hangsúlyt ad a támadásnak: az hogy a *jedi-k* kezdeményezték... Szomorú dolog ez, és bizonyára jószándék vezette őket, de a sötét oldal már túl erős volt, és elhomályosította látásukat. Még Yoda előtt is ködbe burkolózott a jövő...
Erről szól szerintem a második rész, és ezért lett ez a címe.

Egyébként elismerem én is, hogy a vívójelenetek az E1-ben sokkal jobbak voltak. Nem értem miért, hiszen ugyanaz az ember volt a koreográfus, és több lehetősége lett volna, hiszen többen vívtak most csatát...

Skywalker. Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6319
Ez a SOKK-os kritika kétség kívül egy nagy fos!
Egy buta, idegesítő, magamutogató pozőr fércműve. A szerző élvezettel, giccsesen, feltűnősködve fikázza a filmet.
Előre féltem ezektől a seggfejektől...
Vajh, mi késztet valakit arra, hogy ilyesmit publikáljon és ezáltal elriasszon embereket ettől a filmtől? Most aztán megmutatta...

Igaza van Anakinnak. Le a demokráciával! Diktatúra!

:-)))))))))))))))

Előzmény: DooMi (6316)
DooMi Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6318
Luke és Leila ikrek akkor? :)

Csak ha nem tud róla Vader, akkor gondolom nem szüli meg az egyiket a csaj, majd újra összefekszenek és szül mégegyet titokban... :)))

Bár ez most nagyon off. Ciki ha nem ismerem az összes szereplő önéletrajzát?! :)

Előzmény: suttercane (6317)
suttercane Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6317
mint tudjuk Vader nem tud (!) a gyerekei születéséről.. tehát valszeg csak Anakin átállása után születnek.. és mivel az ő születésük benne kell, hogy legyen a filmben, ezért nagyon remélem, hogy anakin Vaderként is benne lesz a filmben...
DooMi Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6316
Sajnos én túlságosan látom a CG trükköket, mert hobbiszerűen ilyenekkel foglalkozom, így megölik a feelinget...

Jó a SOKK kritikája! Tényleg gáz ez a film :(

Előzmény: Vesper (6314)
Skywalker. Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6315
Jar-Jar filmbekerülését értem.
Azt viszont nem, hogy miért kell ilyen komoly politikai szerepbe erőszakolni a nyomorultat?
Előzmény: OPi (6308)
Vesper Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6314
Na igen, ha észrevehető egy kicsit is az már gázos. Főleg, hogy az emberi arcra, kifejezésekre legkényesebb biológiailag a képfelismerésünk. Habár ebben a részben a kardos jelenetek is zavartak néha, ahogy korábban írtam. Ott a legészrevehetőbb a CGI.
Előzmény: DooMi (6311)
DaDrill Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6313
Skywalker. Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6312
Mégvalami.
Ma este lesz a Klub Rádióban (95.3) az az ominózus interjú a Star Wars Episode One magyar "sztárjával"! :-)
A műsor kb. háromnegyed 9 v. 9 körül kezdődik és fél 10-ig tart!
DooMi Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6311
Arról van szó, hogy az már nem ugyanaz a film feeling lesz, ha ráfeszítik. Látszódni fog, és elég ha egy KICSIT és már vége is az egésznek...
Előzmény: Vesper (6310)
Vesper Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6310
"Én asszem NEM néznék meg egy CGI Harrison Ford-ot vagy Carrie Fishert-t. Talán ez ellen ők is előre tiltakoznának. Egyetlen kivétel volt a Final Fantasy, ahol mesterséges szereplők voltak, de ott nem is volt szó utánzásról."

Nem muszály az egész embert CGIként előállítani. Szerintem nyugodtan eljátszhatják a régiek, csak egy kicsit megfiatalítják őket a szgép segítségével. A múmiának is milyen jól rárakták a fejére a sebeket stb. Ráadásul hamarosan kijön egy Bruce Lee film amit szintén hasonló módszerrel csináltak, amit fent írok. Eljátszotta egy szinész és ráfeszítették az arcára Bruce Lee skinjét :) Pár év múlva kisujjból kirázzák ezeket a trükköket.

Előzmény: Biga Cubensis (6291)
DooMi Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6309
Velemenyem a filmrol egy masik topicban:

http://forum.index.hu/forum.cgi?a=mf&t=9017032&qm=23647958

OPi Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6308
Jar-Jar muszalybol kerult bele, nehogy mar az a kep alakuljon ki Lucas bacsirol, hogy beadja a derekat holmi nepfelkelestol :-)
Ctrl+Alt+Del Pierro Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6307
N'Sync végül nem ment. Megelőzendő a JarJar elleni felháborodáshoz hasonló össznép felfortnyanást.
Előzmény: Skywalker. (6301)
Skywalker. Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6306
Hiába gondolkodom egyelőre semmi. Lehet mégiscsak jó ez a cím???

Lépek haza, holnap vizsgázom, de azért töröm a fejem tovább. Búcsúzóul egy érdekes Star Wars "vonatkozású" topic :-))))

Skywalker. Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6305
7-8-9-ről nem lehet tudni semmit!
Hol előjön, hol eltűnik! Legutóbb az EPII belső könyborítóján, hátul, alul a Timeline. Tipikus Lucas-i boszorkányság! :-)
Előzmény: halley (6304)
halley Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6304
Biztos kielemeztétek már, de most ez igaz ???
Nem lesz tripla trilógia ?

A tegnapi werk-ben is látszott egy díszletrészlet, ahol Star Wars I. II. III. IV. V. VI. felirat volt látható, utalva a sorozatra. Hol marad az utolsó hármas blokk ?

halley Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6303
Jó nektek, hogy már láttátok a filmet...

"...Anakin nagy pilóta volt, és baleset érte, annyira, hogy nem maradt volna életben, ha az akkorra már színre lépett császár nem menti meg őt a Vader szerkóval."

Nem egy fortyogó vulkán menti Obi 1 Kenobi küzdelem folytán lávába beléesés volna az a bizonyos baleset ???

Előzmény: Bateman (6298)
Skywalker. Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6302
A Klónok Támadása cím nekem sem tetszik igazán. De próbáljuk egymást meggyőzni! (Hátha mégis ez a legjobb?)
Láttuk a filmet, játszuk azt, hogy találjunk ki neki egy új, találóbb címet!!!!

(Visszavonulok gondolkodni..)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!