Keresés

Részletes keresés

mosomasa Creative Commons License 2001.05.13 0 0 992
Mosomasával az van, hogy még itthon figyelget :-))
De nem tudom meddig, mert gyanús jelek vannak, bár azok aztán már vagy két hete vannak ;-))

mosomasa

Előzmény: quizas (991)
quizas Creative Commons License 2001.05.13 0 0 991
Estee-,
Köszönöm! :-)

Gica70,
Azóta sokat fejlődött (egy egynapos kép) - nem is vagyok elfogult... :-))
A sírást próbáljuk elviselni. De vágjuk a centit, meg igyekszem azonnal megetetni, ha kér, hogy ne legyen mohó meg sírás közben se nyeljen levegőt. Azonban azt javasolták, hogy lehetőség szerint minimum két, de inkább három óra teljen el az evések között, mert pihennie is kell a gyomrának, ui. a próbaszopás szerint képes viszonylag sokat enni. Én meg aggódom, mikor enni kér hamarabb, hogy kevés lenne a tejem? Valószínűleg nem, de azért elkezdek egy Laktoherb-kúrát.

Vajon mi van Mosómasával?

quizas

Gica70 Creative Commons License 2001.05.12 0 0 990
Quizas
Nagyon aranyos, szép:-) Reméljük a hasfájás nem fogja hosszú ideig kínozni szegényt! A keresztfiam is hasfájós volt, majd megszakadt a szívem amikor torkaszakadtából sírt emiatt:-(
Előzmény: Estee (989)
Estee Creative Commons License 2001.05.11 0 0 989
Quizas Bulcsuja:

quizas Creative Commons License 2001.05.11 0 0 988
Szia Estee-,

Most tudtam küldeni a párom címéről.

A képen látható fiatalember akkor egy napos volt, most majdnem egy hónapos és szegénynek épp fáj a hasa, én meg ugye hallgatom a panaszait (remélem, éjjel ki fogja pihenni fáradalmait, és én is). Ettől eltekintve, azt hiszem, minden rendben. Hétfőn lesz újabb orvosi ellenőrzés, remélem, a doktornő is ezt fogja mondani.

quizas

Előzmény: Estee (984)
delima Creative Commons License 2001.05.11 0 0 987
Hahó!
Olyan, jó, hogy akárhányszor bekukkantok a topicra, mindig van gratulálnivaló! Most éppen Píéknek: szívből jövő gratula, és minden elképzelhető jó!
Buksi és az Anyák napja: már attól is könnyeztem, hogy elolvastam, és belegondoltam. Igaz, hogy az én hozzátartozóim már most is gondoltak rám, és mint "0 km-es kismama" (idézet apósomtól) kaptam virág-előzetest. Párocskámtól, apukámtól,apósomtól egyaránt. És még össze sem beszéltek. És persze ennél meghatóbb már csak az lesz, ha jövőre a picikém is ott lesz az apja kezében.
Mert Mosomasa alapigazságot mondott: mindenkinek közeleg a nagy nap. Amitől én most kezdek kicsit félni.
Ti mit tudtok ellene (mármint a szüléstől való szorongás ellen) tenni?
Timcsi, én is szeretném megerősíteni, amit noa mondott: ugyan itt fergetegesen jó tanácsokat kaphatsz (már csak azért is, mert azt hiszem, hogy az ide írogatók közül mindenki nagyon nagy felelősséggel éli meg az áldott állapotot), de ha problémád van, azt mindig beszéld meg az orvosoddal. Is. Biztos, ami biztos.
Estee! A táblázatot most tanulmányoztam át tüzetesen, küldöm a hiányzó adataimat a következőhöz!
Hogyan: 3. lombik
Hol: Bp., Kaáli, dr. Kulin
Ok: ismeretlen eredteű meddőség
Egyéb: 5 inszem, 3 lombik, 3 és fél év próbálkozás, közben HSG, laparoszkópia, gyógyfürdő, akupunktúra
mosomasa Creative Commons License 2001.05.11 0 0 986
És mi éppen Bonifác napra vagyunk kiírva.
Lehet, hogy túlhordás lesz, de közeleg a nap, ez biztos (mint ahogy mindenkinek közeleg ;-)) )

mosomasa

Előzmény: susok (985)
susok Creative Commons License 2001.05.11 0 0 985
Kedves Várlakók!
Köszi a sok tanácsot melltartó-ügyben. Azt hiszem, várok még egy-két hetet, mert nekem nagyon sokat nőtt, és félek, hogy nincs még vége:)))

Gyömbér! A leletek készen vannak kb. egy héttel a vizsgálat után, és mivel épp mentem az Ernő bácsihoz, bementem értük, hogy meg tudjam mutatni. Igy derült fény a vérszegénységre is. UH-ra engem is a 30. hétre osztottak be, ez 23-án lesz. Addig csak a védőnőhöz megyek már.

Drága Noa! Megkaptam a postai meglepit! Annyira aranyos vagy:))) Köszönjük mindhárman. Biztos, hogy fel fogom használni őket! Válasz még ma megy!

MosoMamika drukkolunk+++++++++++++. Most látom a naptárban, hogy szombaton kezdődik a "Pongrác, Szervác, Bonifác". Ha hihetünk a népi hiedelmeknek, akkor frontok lesznek...Gondolok rád!

Estee Creative Commons License 2001.05.10 0 0 984
Quizas, tegyem fel a kepet a forumba? Nagyon szivesen megteszem. Azonnal is johet :)))

Jol vagytok?

Előzmény: quizas (983)
quizas Creative Commons License 2001.05.10 0 0 983
Sziasztok!

Nagy gratula Píéknek. Lassan a fiú-lány arány kiegyenlítődik. :-)

Estee-,
Neked lehet mailben képet küldeni a jövevényről? Egyet már beszkenneltünk, küldhetném a napokban?

Melltartóról:
75 A-ról indultam, az egyik 80 B-s szoptatós melltartó kényelmes, a másik mell alatt szoros. Úgy tapasztaltam, nem nőtt lényegesen nagyobbra a mellem.

Noa,
Szerinted valóban használ a Laktoherb? Nem csak a plusz folyadék? Egy doboz meddig elég?

quizas

Estee Creative Commons License 2001.05.10 0 0 982
Tessek elvezni az utolso napokat! :) (Mar amennyire lehet... En pl. 9 nap tulhordas utan mar nagyon megvaltasnak ereztem a szulest ;) De ha te meg jobban birod, lehet moziba, ide-oda menni, egy ideig tutira nem lesz erre mod. Jaaaaaaj, de joooo lesz nektek! :) Kerunk am kepeket is! ;)
Előzmény: mosomasa (980)
mosomasa Creative Commons License 2001.05.10 0 0 981
Szklara,
köszi a mélt.
OFF
Elolvastam és nagyon jók a tanácsaid, élni fogok velük

mosomasa

mosomasa Creative Commons License 2001.05.10 0 0 980
MosoBabika nem akar jönni...CTG-re nem járok, mert nekem csak flowmetriát csinálnak. Minden rendben. A fájások jósolnak, de már nagyon régóta, lassan kezdek hozzászokni.

MosoPapikát továbbképzem :-))

Mosomasa/-mami

ananova Creative Commons License 2001.05.10 0 0 979
Nem akarok itt OFF-olni, le is szúrtak a telefon miatt a csajok, de hát ugye, igy nem marad le semmiről az ember lánya. /munka, hirek, stb. pl. babaszületés, ugye... : )))
Előzmény: Estee (978)
Estee Creative Commons License 2001.05.10 0 0 978
A telcsiset mar olvastam rolad ;))) (En is pont ilyen vagyok amugy.)
Előzmény: ananova (977)
ananova Creative Commons License 2001.05.10 0 0 977
Igyekezni fogok, a telcsi mindig be van kapcsolva, és általában, mindig van egy gép, ahonnan tudok irni.. : )
Előzmény: Estee (976)
Estee Creative Commons License 2001.05.10 0 0 976
Az sms tokeletes megoldasnak tunik :) (Ana, elore is koszi :) MosoBabika nem keszulodik kifele? Joslofajas, ilyesmik? Milyen surun kell menned CTG-re? Es hogy vagy?
Előzmény: mosomasa (973)
TIMCSI Creative Commons License 2001.05.10 0 0 975
Noa!

Talán tegnapelőtt írtam, hogy szerencsére már sokkal jobban érzem magam. Megjött az étvágyam, ha még csak napközben is, de legalább akkor jóízűen eszek. Igaz, hogy a terhesgondozóban is észrevették, hogy fogytam, de nem vészesen (csak alig háromnegyed kilót), azóta összeszedtem magam.
Úgyhogy köszönöm az aggódást, de túltettem magam a rosszlléteken. Ahogy a napok telnek, egyre csak jobb lesz.

Gyömbér!

Lehet, hogy kicsit majrésnak tűntem, de ez csak azért volt, mert nagyon vágyott gyerekről van szó, és ráadásul az első, mégpedig életem szerelmétől, én pedig még gyakorlatlan vagyok ezen a téren. Talán kicsit félreérthetően fogalmaztam, de én nem azért méricskélem a hasam, mert attól félek, hogy nem fejlődik megfelelően a baba, hanem mert olyan nagy örömöt jelent nekem látni, ahogy napról-napra nő a pocim. És a Maternával kapcsolatban sem azért voltam kíváncsi a vitamintartalmára, mert esetleg keveselltem, hanem épp ellenkezőleg, olvastam, hogy egyes orvosok szerint túl sok vitamin van benne, ha tényleg változatosan étkezek. Na, de nem akarom túlragozni a dolgokat, ezentúl visszafogom magam. Egyébként köszönöm a biztatást az esküvővel kapcsolatban. Lassan tényleg nagyon készülnöm kell rá, még ruhát sem néztem.

A következő infó rólam mindenkinek szól: ma vagyok utoljára a munkahelyemen, csatlakozom a családi vállalkozásunkhoz, ahol leendő férjem is dolgozik. Úgyhogy csak esténként, vagy hétvégenként leszek ezentúl Internetközelben, de semmiképpen sem szeretném itthagyni a topicot.

Üdv mindenkinek, szép napot kívánok!

Timcsi

ananova Creative Commons License 2001.05.10 0 0 974
MosóMamika, hát reméltem is, hogy igy lesz... : ))))
Előzmény: mosomasa (973)
mosomasa Creative Commons License 2001.05.10 0 0 973
MosoPapika majd valahogy értesít, vagy jómagam, MosoMamika küldök pl. sms-t Ana-nak :-)
Már megmutattam apjuknak hova kell írni és hogyan, meglátjuk, hogy boldogul-e :-)

mosomasa/-mama

Előzmény: ananova (972)
ananova Creative Commons License 2001.05.10 0 0 972
Hát, reméljük, hogy MosóPapika, majd küld egy sms-t vagy mélt, netán be is ir.... : )))))))))))))))
Előzmény: Estee (971)
Estee Creative Commons License 2001.05.10 0 0 971
MosoMamika, ki fog minket ertesiteni a Nagy Esemenyrol?
Előzmény: mosomasa (970)
mosomasa Creative Commons License 2001.05.10 0 0 970
Szklara,
a Citrom utcában (Pécs) van egy új gyógyászati segédeszköz bolt és ott van mindenféle Anita fehérnemű is. Ez az új Colonia passage üzletház mellett van, beugró az udvarban, egyik házba be kell menni és fel az első emeletre.

Mélt még nem olvastam, mert mostanság ritkán lépek fel a freemailre :-) De mindjárt.

mosomasa

Előzmény: szklara (964)
gyomber Creative Commons License 2001.05.09 0 0 969
Sziasztok,

Pi, nagy nagy gratula a babához, és majd légyszi a részletes élménybeszámolót mellékeld.

susok
megkérdeztem a terhesgondozóban ezt a tanfolyamot, és mivel az első júniusban pont hétfőre esik, az elmarad, és majd julis 1. hetében lehet megtekinteni.

melltartó ügyben, ezen már én is gondolkodtam, ugyanis én is azt hallottam, hogy szülés után 3 nappal nőnek meg a cicik iszonyuan. De akkor már ki tud elmenni melltartót venni. Szóval nekem azt tanácsolták, hogy a vége felé már meg lehet venni, egy jó eladó ugyis tudja, hogy mennyivel kell nagyobbat venned. Egyébként a Kékgolyó utcában van egy Anita üzlet.

te hogy hogy már megkaptad a leleteidet? Engem 30. hétre előjegyeztek UH-ra és mondták, hogy majd előtte menjek be a leleteimért. Te mikor mész a kórházi UH-ra?

buksi
olyan megható volt amit irtál, itt potyogtak a könnyeim. Mindenesetre nekem is eszembe jutott, hogy jövőre már nemcsak én köszöntök, hanem engem is köszöntenek. Persze ha szólok elfoglalt menedzserférjemnek, hogy mostmár nem csak a születésnap névnapot kell megjegyezni, hanem az anyák napját is:-)))

timcsi, remélem nem sértelek meg azzal amit irok, de egy kicsit úgy érzem, túl komplikálod a dolgokat. Szerintem tök fölösleges méricskélni a hasad, mert abból nem fogod tudni, hogy rendesen fejlődik-e a baba. Meg hogy az UH-n megadott méretek normálisak-e. Egyik baba ilyen, a másik meg olyan. Ha az elején egy picit kisebb, majd később behozza. Itt a tavasz, szivjál sok friss levegőt, pihenj sokat, és tonnaszám egyed a friss gyümölcsöt, zöldséget. Ha naponta megeszel egy almát egy banánt meg egy kis friss zöldséget, változatosan étkezel, hust, halat terjterméket, akkor nem lesz semmi gond. A vasat meg a folsavat azt persze érdemes szedni, de szerintem fölösleges itt túlizgulnod magad, hogy elegendő vitamin van-e a Maternáben, vagy nem. Abban viszont Noának teljesen igaza van, hogy ha valami gáz van, mindent kihánysz például, akkor azzal tényleg keresd fel az orvosodat. De ha csak szimplán rosszul vagy, akkor sorry, ez erről szól. Szóval, relaxálj, és készülj a közelgő esküvődre. Bár lehet, hogy az elején én is ilyen volt?:-)))

Ja és a toxoplazma, azzal tényleg vigyázz, nekem is negativ, és én sem vagyok még védett, és ráadásul együtt élek a cicámmal, aki persze gyakran kinn van. Szóval elég nagy a rizikófaktorom, Szóval lehetőleg macskákat ne büzgerélj, és ne egyél nyers húst, pl tatárbifsztek, nyers virsli, stb.

Na üdv, bocs ha kicsit hosszú voltam.

noa2 Creative Commons License 2001.05.09 0 0 968
Jóccakát, megyek aludni. Éjfélig még van majdnem két órácska, akkor kelnek a csajok. Mármint előszőr.... :-)))))
Előzmény: Törölt nick (967)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.09 0 0 967
OFF:
Noa Mail ment.

Piglet

noa2 Creative Commons License 2001.05.09 0 0 966
Én nagyon utánanéztem a vas-dolognak, mert mint már irtam, nagyon-nagyon vérszegény lettem a két baba miatt. Egybehangzóan mindenki (orvosok) a Maltofer Fol-t ajénlották. Ez rágótabletta és folsavtartalma miatt állitólag ez szivódik fel a legjobban. Mellékhatásáról nemigen hallottam. Most is szedek napi egyet.
Előzmény: noa2 (965)
noa2 Creative Commons License 2001.05.09 0 0 965
Én napi három liter Laktoherb teát iszom. Jó tipp: mivel a filter kissé szénakazal izű, mi belefőzünk egy kis 100 százakélos gyümölcsteát is, igy nagyon finom. Ami még serkenti a tejelválasztást: a SÖR. Természetesen az alkoholmentes. Ezt is nagyon iszom! Amennyire én tudom, nincs értelme szülés előtt elkezdeni, mivel a tejelválasztás csak uténa indul és ezek arra hatnak.
Előzmény: mosomasa (962)
szklara Creative Commons License 2001.05.09 0 0 964
Hol van itteni boltja az Anitának?
szklara
szklara Creative Commons License 2001.05.09 0 0 963
mosomasa:
utána. Megkaptad a mélt?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!