Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

R*R Creative Commons License 2007.03.10 0 0 5822

Szia!

Próbáld meg, aztán elválik!

"A régi kocsimban volt direkt szürö! De télen nem javasolták" a hővédő lemez téli csapadék befagyás ellen is véd. Sokan használjuk gond nélkül elhiheted...

Előzmény: chevycsaby (5821)
chevycsaby Creative Commons License 2007.03.10 0 0 5821
Csá!
Menyit változik az auto ha kiveszem a szükitöt?
A régi kocsimban volt direkt szürö! De télen nem javasolták a használatát ezért mindig cserélgettem. A gyári légszürönél normál volt az alapjárat, amikor cseréltem mindig magassab volt!
Itt nem jelentkezhet ez a probléma?
Bobby_la_cetti Creative Commons License 2007.03.10 0 0 5820
Üdw,

köszi az infót, kiprószálom.
Igyekszem vigyázni magamra, hisz engem is hazavárnak (!remélem nem hazavágnak!).
Előzmény: Stocz (5812)
BeZe1974 Creative Commons License 2007.03.10 0 0 5819

Ma voltam teli gumit lecserelni es egy megdobento esettel talalkoztam. Elottem egy taxis futott be mert kilukadt a hatso jobb gumija.

Hat en megfogadtam soha tobbet nem utazom azzal a tarsasaggal ha ugy adodik. A ket hatso gumija tukor volt sracok. Egy millimeter borda sem volt a futofeluleten... Es ez taxizik.

Amig odaert a muhelyig a felnit is ugy hazavagta, hogy minden normalis ember lecserelte volna, de neki csak ki kellett kicsit kalapalni, bar unszolni kellett a muhelyben dolgozokat nem akartak megcsinalni. Megkerdeztek miert nem tette fel a potkereket mire az volt a valasz nem akarta. Kiderult a potkerek meg a kilukadtnal is gazosabb volt. A sracok feltettek ahelyett a bal hatsot mint pot es az urge vett 2 darab hasznalt gumit 4000/ darabert hatra. Es szivta a fogat hogy draga. 12000 -ert lett volna vadi uj is. Nagyon kellett turtoztetnem magam hogy ne szoljak be neki- belegondolt abba hogy emberi eletekert felelos??? Kirazott a hideg. Eleve mikor felalt a padra 5x futott neki keptelen volt felmenni mert allandoan megcsuszott a kerek... Eskuszom fel kellett volna venni videora.

Bocsi ezert az intermezzoert de nagyon kiakadtam...

Tovabbi szep napot.

Zsazsiehi Creative Commons License 2007.03.10 0 0 5818

Sziasztok

Az ilyen CSÁVÓKNAK hiába mond az ember fia bármilyen okos dolgot,tanácsot ők úgyis jobban tudják."SUFNI TUNING" megoldunk mindent magunk .Igen csak a garancia az nemmindegy szerintem de ezeknek az sem számít ezek szerint.

Hali   zsazsi

Előzmény: Stocz (5816)
Zsazsiehi Creative Commons License 2007.03.10 0 0 5817

Helóka

Mostmár meg vagyok nyugodva köszönöm neked és Komis-nak is az infót.

Remélem tényleg lesz valami eredménye a szűkítő kivételnek,bár én mot is elégedett vagyok.

Köszi nektek    Hali    Zsazsi

Előzmény: 95LE (5808)
Stocz Creative Commons License 2007.03.10 0 0 5816
Mad tuning:

A Lacsikon tárcsafékek vannak. Ez tudvalevőleg nem működtetett állapotban is fogja egy kicsit a kocsit.
Ki a fékekkel!
Zsazsiehi!
Ha ismét összefutsz az emberrel javasold Neki (vagy inkább ne, képes és komolyan veszi!)

"A földön az intelligencia mennyisége állandó. Csak egyre többen vagyunk."
Előzmény: Komis (5799)
Stocz Creative Commons License 2007.03.10 0 0 5815
Oh yeah!

Ahogy mondod. Nekem a FIAT-ban egy ilyen 100/akármi 1-2 hónapig volt benne (utána kiégett), és nem csak a foncsort, de a müa. lámpatestet is szétégette. ez civil használatra vetítve kb. egy éves használattal lehet egyenértékű. + a nagyobb áramfelvétel az egész elektromos rendszert is jobban terhelei (vezetékek+relé).

Inkább használj megnövelt fényerejű (u.n. plusszos) izzót. Az jobban világít u.a. energia felvétel és hőtermelés mellett. Cserébe viszont hamarabb kiég.

Egyébként szerintem a lámpák fényereje az ami a Lacsiknál nagyon jó. Én folyamatos éjszakai vezetés mellett sem érzem szükségét ezen a téren tuningolni a gépet. Ha nem látsz rendesen a lámpáid fényénél inkább a fényszórók beállításával lehet gond.
Ezt eléggé alacsonyra állítja a gyár és a szervíz is. Én a következő trükköt használom:
A fényszóró magasságállítóját letekerem egy fokozatot. ehez állítom be a fényszórókat, és így használom városban. Amikor egy kis extra világításra van szükségem akkor feltekerem a felső állásba, és máris segítettem a szememnek. Ezzel a módszerrel nem vakítasz el senkit, nem kell extra izzó a gépbe, és még a biztonságodat (és a többi közlekedőét - kivilágítatlan bringás, gyalogos, kutya, stb) is növeled.

Üdv: Stocz
Előzmény: Fox8 (5797)
Stocz Creative Commons License 2007.03.10 0 0 5814
"1 B...ÖS P...SZT SZEMEREY TRANSZPORTOS teherautójával töréstesztet végzett tolatás közben az autómon"

Ezek a figurák egész biztosan vmi tanuló csoportos kamionosok lehetnek.

VIGYÁZNI VELÜK!

Engem vmelyik éjszaka közlekedési lámpánál küldött az erős szívdobogásba ennek a cégnek egy sofőrje. Mit mondjak b..szott rá, hogy NEKI piros a lámpa. Sztem Irakban tanultak vezetni.
Sajnálom, hogy neked nem volt ekkora szerencséd.
Mondjuk ha nincs ABS nekem nem csak a gépet kellett volna lakatolni.
Előzmény: 95LE (5791)
Stocz Creative Commons License 2007.03.10 0 0 5813
Hali!

Az ingadozó alapjárat és utána a sárga lámpa lehet sok mindentől. Akár a retteget p300-as hibakód is lehet, de egy egyszerű gyujtáselégtelenség is (gyujtókábel igazítással, cserével, gyertya cserével orvosolható).
Ha elaludt a lámpa, és nem jön elő újra, akkor ráérsz vele foglalkozni a következő szervízen. A hiba nem vész el, a komjúter eltárolja. A szervíz bármikor ki tudja olvasni.
Persze nem muszáj a köv. szervízig várni, ha garis a kocsid bármikor bemehetsz, ingyen kiolvassák a hibakódot.
Előzmény: fbh (5777)
Stocz Creative Commons License 2007.03.10 0 0 5812
Szevasz!
Biztonsági öv némításra két lehetőséged is van.
Ha csak az öv hangját akarod kiiktatni, akkor hátulról nézzél/túrjál be az ülésed alá.
Ott található egy csatlakozó. (a vezeték egyik oldala az öv csatjától jön). Amint széthúzod, megszűnik a harangozás.
A másik módszer (én ezt alkalmaztam) minden harangozást megszüntet. A bimm-bamm egy kis dobozkában található a műszerfal alatt, a kormány jobb oldalán. Nem kell bontani hozzá semmit, alulról elérhető. Egy csatlakozó megy rá, alsó irányból rádugva. Hang alapján tudod beazonosítani. Ha lehúzod a csatit, minden (idegesítő) kolompolás elmúlik.
Azért az öv használattal csínján. Rövid úton is lehet galiba.
Üdv: Stocz
Előzmény: Bobby_la_cetti (5764)
R*R Creative Commons License 2007.03.10 0 0 5811

Szíves invitálás!

Este ugyanis csengett a vonalas telefonom és Bp. környéki cartárs jelentkezett be, nem boldogul a chiptuningggal. (nem egyszerű eset a computer miatt)

A hívás másik oldala, hogy ő csak olvasgat minket, de nem szeret írni! Szerintem nagyon hasznos lenne, ha venné a fáradságot olvashatnánk, mert talán ő tud gyorsulni a legjobban a csapatban és sok tapasztalata van.

Sőt biztosan nincs egyedül... Kéretnek ők is!

R*R Creative Commons License 2007.03.10 0 0 5810

Szia!

"meglepő volt,hogy egy zárt dobozból szipizi(erős túlzással szipizné) a levegőt a motor.Naivan azt hittem,hogy az alul nyitott és ott áramlik a levegő be.Hozzám jobban értők azt mondták az a doboz nem más mint a szívászaj csökkentő."

Szerintem meg rezonátorház. És azért zárt alúlról, ha pocsolyába (fördőbe hajtana) valaki tengelyig, ne tudjon vizet felszippantani. Hattyúnyakon keresztül a jobb fényszóró mögül szív egyébként, már volt róla szó korábban.

Milyen direkted van?

Üdv

Előzmény: Fox8 (5796)
Komis Creative Commons License 2007.03.10 0 0 5809

Én mind az 1éves, mind a 2éves garira cső nélkül mentem. Vagy nem figyelték, vagy (nem) látták, de szóvá nem tették....

Így nem kell össze-vissza szerelgetni, tanítgatni a computert. :-))

Üdv

Előzmény: Zsazsiehi (5802)
95LE Creative Commons License 2007.03.10 0 0 5808
Szia!

Nem fogsz lebukni ezeket a paramétereket nem ellenőrzik és ha előtte be utána rögtön ki még a motornak sem kell újra tanulnia.
Picuj Creative Commons License 2007.03.10 0 0 5807
Fox! Nem csak a foncsorod bánhatja a 100-as izzót, hanem esetleg a vezetékek és a kapcsoló is. Ezek se a 100Wattos izzóra vannak méretezve!
Secretknight Creative Commons License 2007.03.10 0 0 5806
Szia Fox8,
én ilyeneket raktam az off asztrámba.Nagyon hamar kiégtek.kb 3 hónap,s vettem újakat.(pedig-Tungsram)Mikor cserélném, látom ám hogy faxán megolvasztotta (kissé deformálta a foncsort) belül a fényszórót...még jó hogy ily módon észrevettem és nem amikor leégett a kocsi :).Ugyhogy én nem ajánlom...Ha gondolod megvan még az 1 pár 80/100w -as, neked adom :)))
Zsazsiehi Creative Commons License 2007.03.10 0 0 5805

Hali

Nézd meg az 5384-es hozzászólást ott van fotó + leírás.

Hali  Zsazsi

Előzmény: chevycsaby (5804)
chevycsaby Creative Commons License 2007.03.10 0 0 5804
Csumi
Hol találom ezt a szükitöt amit kivettél?
Eetleg egy kép?
köszi!
topika1 Creative Commons License 2007.03.10 0 0 5803
Zsazsiehi Creative Commons License 2007.03.10 0 0 5802

Szia  Hali mindenkinek

Most vettem ki a szűkítőt az autóból ami 13.5 cm-es kúpos műanyag cucc 6,5 cm ről 4,5cm re szűkül.Három napos az autóm és 90 Km van benne úgy olvastam a régebbi hozzászólásokban,hogy mások is kivették már az első héten.Majd a szervízre vissza teszem.Valaki írta,hogy két hét telt el a szűkítő kivétele ota és az autója akkor kapott új erőre mert ,hogy a számítógép megtanulta a nagyobb átmérőt.Ha vissza teszem a szervíz előtt ujra meg kell tanulja,hogy nebukjak le? Szervíz előtt két héttel kell vissza tennem?

Sziasztok   üdv  mindenkinek    Zsazsi

Előzmény: R*R (5756)
chevycsaby Creative Commons License 2007.03.10 0 0 5801
Sziasztok

A leveöszűröt amiröl beszélek kb menyiért lehet beszerezni kompletten?
Meg hol?
Köszi.
tois Creative Commons License 2007.03.10 0 0 5800
Valahol Újpalotán, már nem emlélszem pontosan, van egy pofa, aki fényszórók foncsorozásával foglalkozik. Egyszer csináltattam nála a lámpáimat, még a régi kocsimon. Ő mondta, hogy az általad említett izzók a műanyag foncsorokat ki tudják lyukasztani a nagyobb hő miatt. Szóval jók a megérzéseid, én nem tenném be a helyetben. Üdv
Komis Creative Commons License 2007.03.10 0 0 5799

Zseni a Pasi!:-)) Az már tuti...

Azon gondolkodom, hogy tudnám az elképzelését tovább vinni. Minimál költséges tuning. Pl: :-))))

1. R*R által javasolt csőszűkítés eltávolítás- működik

2. Kollegám szerint a jó polir +2km/h sebesség - talán működik

3. Nőknek harisnya, férfiaknak zokni, őstermelőknek permetszűrő maszk,.... a légbeömlő nyílásra - működik (de meddig?)

4. ...

Akinek 5lete van dobja fel :-)))))) Zsazsiehi sztorija az én napomat már feldobta!

Üdv

Előzmény: Zsazsiehi (5787)
Secretknight Creative Commons License 2007.03.10 0 0 5798
Szia,

5580,5597 hozzászólás.Itt mindent megtalálsz.Képet nem rakok fel. Minek sok mindent
nem látni.A rádio alatti rekeszben lett kivezetve,onnan tudom kihúzni ha kell,ill oda elfér bármilyen mp3,mp4 lejátszó.
Előzmény: ooz1 (5783)
Fox8 Creative Commons License 2007.03.09 0 0 5797
A véleményeteket szeretném kérni a következő dologban:mi történik(történhet) akkor ha a gyári H4 60/55w izzó helyett H4 100/80w teszek be (leszámítva azt hogy nem legális)?Arra gondolok,hogy nagyobb hőt ad le és szétolvad nekem valami,lehetséges???
Fox8 Creative Commons License 2007.03.09 0 0 5796
Szerencsére,lekopogom már jó ideje(sportlégszűrő betétele óta)nem jelentkezett ez a bosszantó próbléma,de ha előjön igérem szólni fogok.Nem nagyon értek a motor működéséhez,de merem állítani ez a motor a gyári cuccokkal nem kapott megfelelő levegő ellátást,az új légszűrővel mintha kicserélték volna(alacsony fordulaton is nyomatékos a gép pl)!Amikor szereltem be a direktet,számomra meglepő volt,hogy egy zárt dobozból szipizi(erős túlzással szipizné) a levegőt a motor.Naivan azt hittem,hogy az alul nyitott és ott áramlik a levegő be.Hozzám jobban értők azt mondták az a doboz nem más mint a szívászaj csökkentő.
Előzmény: Stocz (5793)
BeZe1974 Creative Commons License 2007.03.09 0 0 5795
Bocs de ezeket ugy hivjak: En jobban tudom, tudós :D :D
Előzmény: Zsazsiehi (5794)
Zsazsiehi Creative Commons License 2007.03.09 0 0 5794

Szia

1,6-os kombi Lacsettije van a srácnak és az asszonykám munkatársának a fia 28 év körül.Vártam a nejem a munkahelye előtt és ott állt ez a srác is a mai napon történt az eset.Nézegettük az új autómat és mondom neki mit olvasok a fórumon,hogy szűkítő ki azt mondja mutat valamit kinyitotta a motorteret és hiányzott az egész nagy fekete doboz a benne lévő szűrővel.A gégecsőre alul felül három réteg harisnya volt ráhúzva.1.5 éves a lacsija nemtudom meddig akarja még használlni

egyépként az olajcserét is otthon oldotta meg magyarul GARI ugrott.

Ilyen emberek is vannak.

Sziasztok   zsazsi

Előzmény: R*R (5788)
Stocz Creative Commons License 2007.03.09 0 0 5793
Rángat 2000-nél?
Üdvözöllek sorstárs. Végre egy hasonló probléma. Az enyim 2005 decemberi. Közel vannak egymáshoz. Lehet, hogy ez is széria hiba?
Előzmény: Fox8 (5731)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!