Keresés

Részletes keresés

DooMi Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6361
Gigantikusabb a látvány, és tényleg szép. De közel sem tökéletes. A háttérben menő ürhajók mind ugyanolyanok a távolban. Ami meg látszik az meg más. Sablonos, szép, de még lehetett volna finomítani. Miért kell csillognia az ürhajónak alul? Azon kívül hogy több processzoridőt fogyaszt a renderelés... :)

Matrix megérdemelte a győzelmet, mert egyedi látványt nyújtott profin kivitelezve. Ez nem mondható el a TPM-ről. Az új rész jobb, de még mindig egy sablon a látvány, nem nagy előrelépés az előzőhöz képest.

Monsters INC mese, a FF nem. Más kategória.
Anakin és a csaj a vége felé lévő lovaglása is béna, néhol a fénykardozás is béna. Valahogy a látvány is szép, de fura, unnaturalisztikus. Nem azért mert nem a földön van, hanem mert valamit elrontottak. És ezt lehet érezni. Hidd el, én is a jó dolgokat akarom látni a filmben. Amikor Anakin elkíséri álruhában haza a csajszit, akkor amikor búcsúzik Obitól nagyon látszik az odavetített háttér. A többi helyen is látszik, de nem ennyire... (nem sok embernek tűnik fel szerencsére)

Mondok ilyet is, nehogy azt hidd hogy csak a hibákat gyüjtöm:
- A nem emberi teremtmények mesterien ki vannak dolgozva, és jól beillesztették (aránylag) a környezetbe.
- Jól visszaadták a városrészekben az élet zajlását. Ezek jók.
- Az űrbéli lövöldözések is jók...

Előzmény: Skywalker. (6355)
Skywalker. Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6360
Tibur:
Egy fokkal jobb magyarázat, de azért még ez sem győz meg teljesen.

Más a színe? Anakin is felismeri, pedig tíz évvel ezelőtt csupaszon látta csak!

Memóriatörlés, stb...
(Tehát szerinted akkor mégis felismerte az EPIV-ben? Ezt nem tudom, hányan "látták"(?) értelmezték még így)

Előzmény: Tibur55 (6348)
hágé Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6359
amióta a titanic 11 oscart nyert, azóta számomra értékét vesztette az egész hűhó...
Előzmény: Skywalker. (6355)
Tibur55 Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6358
Na, találtam képet Yaddléról:

http://www.starwars.com/databank/character/yaddle/index.html

Előzmény: DooMi (6353)
hágé Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6357
kiből lesz droid?

különben még mindig érted, amit mondok, úgyhogy most mondom el utoljára.
a film megítélése szempontjából szerinted hol számít a jedik életvitele? sehol. a film nem erről szól. ha dokumentális jellegre vágysz, egzakt leírásokra, akkor mozi helyett javallom a discovery channelt :-)

Előzmény: DooMi (6354)
artanis Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6356
Elfogadható magyarázat. Akkor már csak C3-PO emlékezetét kéne módosítani, de ez bizonyára az Ep3-ban lesz benne.

"Mellesleg szólva, azt se tudom melyik bolygón vagyok." - C3-PO - SWIV

-R

Előzmény: Tibur55 (6349)
Skywalker. Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6355
LOTR? Jó, elfogadom annak van olyan látványa mint ennek. Viszont ebben mennyiségileg több található belőlük, és gigantikusabbak is, ezért ez szerintem sokkal brutálisabb. Imádom azt is egyébként...

Matrix? Aztán ugyan miért látványosabb az mint ez??????? Anno az Oscarnál is közfelháborodást okozott, hogy érthetetlen módon elvitte a látványdíjat a TPM elől!
Ezt akkor Hollywood közismert Lucas ellenességel magyaráztam. Mindezt támasztja alá az is, hogy valami miatt Matrix 2-t már az ILM készíti!!!! :-))))

Final Fantasy? Azt még nem láttam, de az nem egy kategória ezzel szvsz. Ennyi erővel lehetne a Monsters INC is nem????

Most komolyan, mi a hiba a látvánnyal? Anakin óriásbolhás lovaglása tényleg béna, de azon kívül?

Apropó, eddig is tettem az Oscarozásra, de ha most sem kap Oscart a látványra az új SW akkor végképp köpök az egészre!!

Előzmény: DooMi (6343)
DooMi Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6354
Hát úgy, hogy nem lehet már kimagyarázni normálisan szerintem a JEDIk életvitelét, hogy miért nem a családjukkal, gyermekükkel élnek... Akinek meg gyermeke is lesz, abból meg gonosz droid lesz... :)))
Előzmény: hágé (6352)
DooMi Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6353
Köszi az infót Yoda magánéletéről! :) Biztos így volt, ezért nem nézem meg még1x! :)
hágé Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6352
mi az, hogy eltekertek?
az előbb még ott tartottál, hogy nem tudsz meg semmit, sok a kérdés. most meg már eltekertek? akkor most hogy is van ez???

a háttérinformáció meg, mint tudjuk, nem a film része, hanem a nézőé, ergo nem a filmet minősíti

Előzmény: DooMi (6350)
hágé Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6351
yoda, a gerontofil :-)))

YODA RULZ!!!!!!!

DooMi Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6350
Nem az a baj, hogy nem mindent tudok meg, hanem az hogy eléggé eltekertek a szereplők, tehát ezek után nem is lehetne olyan háttérinformációkat kiadni, hogy normálisan élnek a JEDIk. Tehát ha kitalálnak valamit az életvitelükről, és nem mondják, mutatják be, akkor lehetne is lehetne tudni, hogy normális emberként élnek. De így nem lehet már belemagyarázni sehogy sem. Vagy ha igen, akkor várom...
Előzmény: hágé (6347)
Tibur55 Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6349
Ja, és C3Po-nak is más a színe az Ep4 ben, és Owennak sose mondja meg a nevét. Tehát amíg obiwanról nem kezd el beszélni, miért kéne felismerni??
Előzmény: Skywalker. (6346)
Tibur55 Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6348
Owen a New Hope -ban C3PO-nál rögtön memóriatörlést rendel el, amikor megtudja, hogy egy "régi ismerős".

Yoda magánéletéről: az Ep1-ben volt egy női tanácstag is Yoda fajából, Yaddle néven. Nézd csak meg, sokat mutatják, ugyan olyan, mint az öreg, csak nőben..:)

Előzmény: DooMi (6335)
hágé Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6347
igen? akkor olvasd el mégegyszer, amit beírtam, és próbáld meg értelmezni.
valamint egy filmet mondj, amiben minden kiderül az összes szereplő előéletéről, a legapróbb részletekig!
Előzmény: DooMi (6344)
Skywalker. Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6346
fmsah:
Media Marktban a legolcsóbb 7000 ft.
De javaslom próbálj szerencsét a PECSA bolhapiacon, én ott találtam egy bontatlant nemrég hatért.

C3PO:
Hát nem tudom.
1 Larsék nem túl gazdagok, nem hinném, hogy gyakran vásárolnának droidot.

2 Az eddigi részekben is volt már sok c3po-hoz hasonló protokolldroid, de azoknak mind más volt a színe, hangja, neve és jelleme. R2-D2 sem volt mégegy, mindnek más a neve, színe stb...

3 Ezeket a droidokat szinte élő személyekként kezelik a filmekben, nem igaz, hogy nem emlékezne egy ilyen társra. Anakin is egyből felismerte droidját mikor meglátta.

Szóval ezt most nem fogadom el.

Klub Rádiót ugye nem csak én hallgatom??????

Előzmény: fmsahs2 (6338)
hágé Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6345
érdekes... az eredeti trilógia alatt még annyit sem tudtam az sw univerzumról, mint most. engem mégis lenyűgözött.
most meg jön mindenki a miértekkel, mindenre választ akarnak, szájukba kell rágni mindent... könyörgöm, hát senkibe sem szorult egy kis képzelőerő? pont ez volt az első részek varázsa. az állandó kérdezősködéssel saját magatoktól tartjátok távol ezt...
DooMi Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6344
Vannak a SW-nál jobban kidolgozott filmek. Ne a bevételeket nézd, mert nincs összefüggésben...
Előzmény: hágé (6340)
DooMi Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6343
A trükkök lepipálnak mindent? Huh, ez erős volt, de hát ki hogy látja.

Ha 100 a maximum amit egy film kaphat technikailag és CG szerint, ez olyan 80% körül van, a MATRIX meg 94 %. a LOTR meg 90 %. Final Fantasy pedig 96 %, ami nekem a MAXIMUM amit film kapott valaha...

Előzmény: Skywalker. (6341)
hágé Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6342
na ha nem láttad akkor erről ennyit
abban megvoltak a válaszok
Előzmény: DooMi (6339)
Skywalker. Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6341

DooMi:
Akkor innentől ízlés dolga.
Mindazonáltal még mindig nem értem a kifogásaidat....
Akárhogy gondolkodom, rágom a dolgokat, én úgy érzem, hogy ez az epizód MÉRHETŐ a klasszikus trilógiához. Van olyan jó a sztorija, a cselekménye, a forgatókönyve és van olyan érdekes is. A trükkök magasan lepipálnak bármit amit eddig láttam. Lucasék ismét megelőzték a korunkat. (Eddig nálam látványban a másik kedvenc, a LOTR volt az etalon. Huhh, most kezdődik csak az igazi rivalizálás a két film között. Ebből mi nézők sokat fogunk kamatoztatni.

Az SWI nem volt ilyen, ebben igazat adok neked. Azt nem tudom mérni a klasszikus trilógiához, sajnos.
Bár kétség kívül az is nagyon látványos volt.

Előzmény: DooMi (6333)
hágé Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6340
de most ti mi a f@szt akartok tulajdonképp???
mi ez a sok kérdés???

már bocs a kifejezésért, de egyesek hozzáállása kezd idegesíteni... mondjatok már egy qrva filmet, amiben minden egyes mondatnak megvan az oka, minden szereplőnek (fő és mellék) megvan a kidolgozott életútja, amit a filmben ki is fejtenek, minden lehetséges kérdésre választ kaptok a film alatt! gondolkozzatok már egy kicsit azon, hogy mit is vártok el!!!

DooMi Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6339
Sajnos nem láttam a műsort.
Ha önmegvalósítás, akkor az a lényeg hogy neki bejöjjön... Remélem elégedett magával.
Akkor miért került a moziba, miért nem csak egyedül nézegeti az új részeket?! :)

Ha nem pénz kérdés, akkor miért nem ingyen, vagy minimális költséggel vetítették?! :)
Miért kötött annyi szerződéseket a kabalák és mindenféle kütyü gyártásával kapcsolatban? stb stb

De bevállt neki, ez a lényeg.

Az hogy történelmet csinált IGAZ. Csak ezekkel az alkotásokkal ROMBOLJA magát... Legalábbis az én szememben..

Előzmény: hágé (6337)
fmsahs2 Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6338
Csodálom, hogy az imdb.com-on még nem érkezett 5 osztályzás-szavazat az Ep2-re....

Kérdés: Mit kóstál az Ep1 DVD ?

hágé Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6337
már az ep1-be se kellett volna belevágnia, annyi pénze volt. számtalanszor elmondta, hogy nem a pénzért csinálja... egyszerűen meg akarja valósítani mindazt, amit megálmodott. én meg tudom érteni. megvan rá a lehetősége.
van egy (vagy több) mesés háza, családja, milliói... ne mondd már, hogy anyagiakért vágna bele. mindene megvan. ráadásul már így is beírta magát a történelembe.
megcsinálta magának. és azoknak, akik hasonlóak hozzá.
mindazoknak, akik támadják lucast, meg kellett volna nézniük az rtl klubon 2 hete leadott riportműsort vele. csendesebbek lennének most...
Előzmény: DooMi (6333)
DooMi Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6336
Egyszerű a válasz: Abban a korban annyi robot van a ház körül, hogy ki emlékszik ilyenekre? :)

Te pld. emlékszel az összes hajszárítóra amit használtál? (Látjátok, hogy védem a történetet?! :)

Előzmény: Skywalker. (6334)
DooMi Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6335
Nekem jobban tetszett amikor Yoda csak beszélt. Amikor parancsot osztogatott kifejezetten fura volt.

Más:

Gondolkoztatok már Yoda magánéletén?
Hol a többi ilyen teremtmény?
Hol a nője, a gyermeke, a rokonai?

Erre mi a story? Hol találok erről infókat?

Kicsit ide kapcsolódik:

Hogy lehet az hogy nincs családjuk a Jediknek?
Bár volt pár nő Jedi is, de általában férfiak. Melegek, vagy miért? :)
(én tisztelem a Jediket! :)

Előzmény: Vesper (6332)
Skywalker. Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6334
Beru, Owen, C3PO bazzz tényleg. Mekkora Bug!!!
Na erre kíváncsi leszek, hogyan lesz mindez megmagyarázva?????? Na ilyen észrevételeket szívesen olvasok!!
Az eddigi legnagyobb hiba az EPII-ben!
Gratula artanis!
:-)
Előzmény: artanis (6330)
DooMi Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6333
OK, értem az álláspontod.

Hidd el, nem a 20 évvel ezelőtti feelinget keresem!
Csak valami ÚJAT, valami egyedit vártam, de nem kaptam meg. Ennyi.

Sok filmnek sikerül egyedit alkotni, és még többnek nem.

Nagy siker lesz, ez tény, de sok sok helyen hibáztak... Na de nem megyek bele inkább az újabb elemzésekbe... Azt már megtettem...

Nem vagyok elfogult. Én SW rajongónak tartom magam, mert tetszett a 4-5-6. rész. Csak nem vagyok elégedett az 1-2 résszel.

Hidd el, ha ez annyira jó lenne, akkor azt írtam volna le... Lucas-t azért hibáztatom, mert ő hagyta jóvá a filmet. Ha azt mondja, hogy "gyerekek, ezen és ezen még dolgozunk, csúszik a film", s kijavítják a hibákat, akkor lehet hogy most ódákat zengenék a filmről. De nem így történt. Sőt, az is lehet, hogy Lucas már csak "ennyit tud". Ez még szomorúbb... :(

Számomra az 1. rész megjelenése óra már nem tekinthető filmes "istennek", mint aminek sokan tartják... Alkotott ezelőtt nagyokat, de lehet csak véletlen érzett rá az ízére. Hogy most nem érezte hogy mit kéne csinálni, az nagyon látszik... érződik...

Ez már csak a pénzről szól leginkább, a többi már másodlagos...

Előzmény: Skywalker. (6328)
Vesper Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6332
Yoda nekem is nagyon bejött. Meg kellett mutatnia, hogy nem csak nagyokat tud mondani, mint valami fenékalávaló párna az óriás fotelből szuszogva. :) Istenkirály az a jelenet!:D
Előzmény: hágé (6327)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!