Én úgy gondolom a 2005-ös Haru basho környékén fog debütálni. Nem rég debütált két észt fiú az egyik most már a Sandanme osztályban jár, eddig minden meccsét nyerte, a másik az első bashoja után visszavonult, honvágya volt és belefáradt az itteni életmódba. Újoncként rengeteg csicskamunkát meg kell csinálni, bevásárolni főzni kiszolgálni a szekitorikat (pl a hátukat is nekik kell megmosni :)) ), korán kelni stb. , emelett semmi joguk nincsen, edzésen is gyakran megalázzák őket. Emellett japánul is meg kell tanulni, ami szintén nem könnyű dolog egy külföldi rikisinek. Szóval nehéz idők várnak a Tóth Attilára.
2.) Egyébként meg igaza van, tényleg csak a TV-n - meg egy-két honlapon - keresztül jutok hozzá azokhoz az információkhoz, amikből következtethetek.
3.) Különben mit tippelnek az urak, legkorábban mikorra várható a magyar versenyző profi versenyen való bemutatkozása? Egyáltalán mik ennek az előfeltételei?
Arrol nem is beszelve, hogy a fizikai ero onmagaban nagyon keves... technika, gyorsasag, reflexek, allokepesseg, mentalis felkeszules es meg ki tudja mi kell ide.
Én a fizikai erőre gondoltam elsősorban. DE mivel mindig csak az ismétléseket tudom - néha - elcsípni az Eurosporton lehet, hogy tévedek. Vagyis szerintem Chiotaikai (természetesen csak Mushashimaru visszavonulása után!) fizikailag a legerősebb (elsöprő erejű támadásai vannak, de láttam olyat is, amikor a saját fegyverével győzték le) csakhát nem eléggé koncentrált.
Minden elfogultsag nelkul, ez messze nem igaz... Kaio-t mar tobb mint ket eve nem tudja legyozni, yokozuna rang eselye palyafutasa soran csak egyszer volt (Kaionak ez a harmadik), harom yushoja van (Kaionak ot), Asashoryu elleni merlege gyengebb, mint Kaionak.
Hát ehhez Ashasoryun kívül Chio-nak is lesz egy-két szava, ráadásul Tochiazuma és Musoyama is bizonyítási kényszerben van, ha ozeki akar maradni. Mindenesetre fontos basho elé nézünk :))
Hát igen, elég kicsi az esélye hogy Asahoryu 2 egymást követő versenyből egyet se nyerjen meg :)). Sokan úgy gondolják, Asahoryu előző versenyén elért szerényebb eredménye, annak tudható be, hogy elbízta magát és keveset edzett, most viszont a pofon után biztos jobban ősszeszedi magát. Mindenesetre én szurkolok Kaionak, hogy összejöjön neki a jusó.
Asashoryu szokasahoz hiven dominalja az edzeseket, a hetvegen folytatott edzomeccseket Hakuho (7-0), Kaio (5-1) es Chiyotaikai (4-1) ellen. Ezek a meccsek persze az edzes mellett a megfelemlites reszei is, amit a yokozuna eloszeretettel alkalmaz.
Kaionak azert nem mennek rosszul az edzesek, Chiyotaikai es Shimotori ellen pozitiv merleggel zart es a tobbi, alacsonyabban rangsorolt rikishit siman verte.
A hirek szerint Asashoryu meg nem epult fel teljesen, de mar sokkal jobban erzi magat, es kemenyen edz. Tochiazuma terde is rendbejott. Kaionak kozben az edzesek mellett rengeteg mediaesemenyen kell reszt vennie, mindenki vele foglalkozik... iden eloszor rajta lesz a legnagyobb nyomas es nem a yokozunan.
Most vagy soha helyzet ez Kaionak, Asashoryu beteg (bar azota mar elkezdett edzeni), Tochiazuma indul, de nem 100%-os, Chiyotaikai es Musoyama gyenge formaban. Ennel jobb lehetosege soha tobbet nem lesz.
Kaio ma otodszor vehette at a Csaszar Kupat, miutan Tochinonada kikapott Kotonowakatol es Kaio legyozte Asashoryut (utobbi meccsen a holgynezok sikongatasatol szinte felrobbant a Kokugikan arena).
Asashoryunak a sekiwake-korszaka ota nem volt ilyen gyenge befejezett bashoja. Az utolso heten negyszer vesztett zsinorban.
Chiyotaikai biztositotta a kachikoshit Wakanosato legyozesevel.
Hakuhonak es Kotomitsukinak is sikerult a kachikoshi.
Ha Asashoryu gyengélkedése átnyúlik a következő bashora is
akkor szerintem jó eséllyel küzdhet Kaio az előléptetésért.
Neked végig folyamatos volt a közvetítés? Nekem a vége felé
annyira akadozott, hogy élvezhetetlenné vált. Nyilván a
végére kapcsolódik be a legtöbb ember.
Roho meglepetesre kikapott Takekazetol, igaz igy is remek bashot fog zarni ujonckent.
Tochinonada gyozott Kotomitsuki ellen.
Hakuho kitette Kokkait, aki igy elso makuuchi makekoshijat szenvedte el. Hakuho meg kuzdhet a kachikoshiert holnap.
Kaio brillians uwatenage-val gyozte le Wakanosatot, igy tovabbra is egyedul vezet.
Chiyotaikai yorikirivel szakitotta meg sorozatat a yokozuna ellen, igy meg mindig hajt a kachikoshiert.
a yusho most mar Kaio es Tochinonada kozott dol majd el.
Kaio Asashoryuval, Chiyotaikai Wakanosatoval meccsel biztosan, Tochinonada ellenfele hamarosan kiderul majd.
Ha Kaio yushot nyer, a kovetkezo bashon a yokozuna cimert kuzdhet majd (rettenetesen nehez lesz).