Keresés

Részletes keresés

hágé Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6421
csak hirtelen beugrott, mekkora moly kéne ahhoz :-))))))
Előzmény: indeus (6419)
hágé Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6420
az utsó mondatot akartam beírni épp... ennél egyértelműbb jelzés nem is kell

persze akad még. pölö az is laza, mikor a kicsi anakinnak mondja epI-ben palpatine a végén, hogy "érdeklődéssel fogjuk kísérni pályafutásodat" :-)

Előzmény: artanis (6417)
indeus Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6419
:))))))))))))))) ezt elbasztam :))))))))
Előzmény: hágé (6415)
DooMi Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6418
"DooMi:
Egyre inkább úgy érzem, hogy felesleges a vita itt veled. Olyan vagy mint a Réz András, aki épp most dorongolta le hozzád hasonlóan a Star Warst úgy ahogy van mindenestül. Szerinte már a business a lényeg fölé épült és a rajongókat már nem is érdekli a story, csak az együtt táborozás a mozi előtt, meg a hiszti, meg a merchandising.

Nézett volna bele a topicba előtte, mielőtt minket minősít!
"

Nem gondolod, hogy egy ici-pici igazság van benne amit írt? Szerintem ez így durva, de közel áll az igazsághoz...
Vagy ha nem gondolod úgy, akkor pedig igaz az elmélet, mely szerint a rajongók tényleg vakon ragaszkodnak a műhöz a másoknak - nem rajongóknak - látható hibákon túl is.

Előzmény: Skywalker. (6408)
artanis Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6417
Nem az Ep2-ben választották főkancellárá, hanem az 1-ben. Erre ment ki az egész Naboo-konfliktus. És szerintem Sidious és Palpatine egyértelműen ua. a személy. Én a következőket vontam le az Ep.1 történetéből: Palpatine szenátor Sidiousként szövetséget kötött a Kereskedelmi Szövetséggel, hogy csináljanak már egy kis zűrt, mondjuk vonjanak blokád alá egy bolygót (Naboo), kitaláltak egy indokot (kereskedelmi adók), aztán mikor a szenátus követeket küldött a konfliktus elsimítására, szépen megszállták a bolygót. A bolygó uralkodója nem hódolt be, inkább elmenekült, hogy panasz tegyen a szenátusnál. Mikor a királynő Coruscanton találkozik Palpatinenal, az mesél neki a korrupcióról, meg hogy egy erős vezető kéne, stb. Aztán igaza is lesz, mikor a bürökraták nyomására Valorum főkancellár leszavazza az azonnali beavatkozást. Ezért Amidala azt javasolja, hogy váltsák le a főkancellárt. Mint ahogy ezt Palpatine is mondja, neki van a legnagyobb esélye a főkancellári címre, tekintettel arra hogy Amidala ügyét pártfogolja. A végén őt választják meg, és ezzel elérte célját, a szenátus feje lett.
További érdekesség, biztos sokan észrevették, Qui-Gonn temetésén, mikor Yoda mondja, hogy mindig 2 Sith van: mester és tanítvány. Erre Windu: de melyik halt meg, a mester vagy a tanítvány? Ezután hol áll meg a kamera? Palpatine-on.

-R

Előzmény: bike (6389)
Laa-Yosh Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6416
Pont ez az, hogy Boba "nyersklón", azaz egy-az egyben Jango, akit apjaként kezelt. Tehát minden szempontból normális ember, aki az őt felnevelő vérrokonához érzelmileg is maximálisan kötődött.
Érdekességképpen megemlítem, hogy valahol olvastam egy korrekt észrevételt: a Birodalom visszavágban Boba Fett tök nyugodtan visszabeszél Vadernek...
Előzmény: indeus (6405)
hágé Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6415
nem akarok kötözködni... de jabbára még véletlenül se szállna moly szerintem :-)
gondolom csubit akartál mondani...
Előzmény: indeus (6412)
Laa-Yosh Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6414
Nem személyiségzavaros... rosszul fogalmaztam, mondhatnánk úgy is, hogy kettős életet él. Pusztán arra akartam célozni, hogy ha pl. a Kereskedelmi Föderáció vezetőit Palpatine szenátorként keresi fel, akkor első körben kiröhögik és elhajtják, második körben meg esetleg bemószerolják mondjuk a Jediknél.
Álarc mögé bújva viszont bármit megtehet; és hogy ez együttjár a Darth Sidious álnévvel, meg Sith lovagoskodással, az már csak ráadás. A nagy kérdés egyébként az, hogy erre a tudásra hol és mikor tett szert; előbb lett-e szenátor, mint Sith nagyúr, vagy fordítva? De szerintem az azonosság tök egyértelmű, és a karakter szempontjából tökéletesen indokolt is ez a kettős élet.
Előzmény: fmsahs2 (6402)
hágé Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6413
volt előzetes, mátrix, meg M.I.B. 2 is

amúgy én nem láttam egetverő különbséget az éjfélihez képest. igaz, digiben vagy 20. sorból néztem, vagy honnan, premieren meg 5.ből...

Előzmény: pedro870 (6407)
indeus Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6412
abban, hogy a 1. rész gyerekesebb, mint a 4-5-6 szintén csak részben van igazad, mert szerintem 1977-ben 3PO-ra, meg Jabbára ragasztották rá, hogy minek rakták bele ezt az idióta droidot, meg ezt a "molycsemegét". ráadásul ez nem teszi logikátlanná a történetet, maximum más hangulata lesz tőle. ez azért különbség
Előzmény: DooMi (6404)
hágé Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6411
boba a klón. ez egyértelműen kiderül a filmből. nézd meg mégegyszer figyelmesen azt a részt
Előzmény: indeus (6405)
suttercane Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6410
a klasszikus trilógiában ott volt a két szerencsétlen robot, és a jediben meg az ewokok...

akkor ők voltak a "jar-jarok"

csak akkor még fiatalabb voltál....

Előzmény: DooMi (6404)
hágé Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6409
kifesti magát? te beláttál a csuklya alá? :-)

EP VI-ban sem festéktől olyan, amilyen... ugye

másrészt gondold végig. egyik éned legálisan hatalomra jut. a másik titokban szervezkedik. minden a te kezedben van, aztán egyszer csak fogod magad, és felrántod a leplet. magad mellé állítod a legtehetségesebb jedit, továbbá kezedbe kerül az összes hadsereg (az a kettő). tökéletes terv. tiéd a galaxis.
most nem éri meg ezért néha csuklyát húzni és hülyíteni egy ilyen dooku féle lúzert? :-)

Előzmény: fmsahs2 (6402)
Skywalker. Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6408
DooMi:
Egyre inkább úgy érzem, hogy felesleges a vita itt veled. Olyan vagy mint a Réz András, aki épp most dorongolta le hozzád hasonlóan a Star Warst úgy ahogy van mindenestül. Szerinte már a business a lényeg fölé épült és a rajongókat már nem is érdekli a story, csak az együtt táborozás a mozi előtt, meg a hiszti, meg a merchandising.

Nézett volna bele a topicba előtte, mielőtt minket minősít!

Előzmény: DooMi (6400)
pedro870 Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6407
Írjatok már vmit a digis verzióról, a pixeles feliratokon kívül semmiben nem nyújtott újat vagy többet? /Volt Mátrix Reloaded előzetes? :)
DooMi Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6406
"ne kérd tőle, hogy magyarázza meg! így is röhej, amiket írkál... egyszerű ember, meg kell bocsátani neki :-)"

Nagyon ROTFL amiket írsz rólam! :)

Előzmény: hágé (6395)
indeus Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6405
azt nem hiszem, hogy boba lenne a jango-klón. a klonozok azt mondják, hogy a klónok önállóan gondolkodnak. ha pedig így van, akkor miért szomorú boba, amikor meglátja apja sisakját? nem hiszem, hogy ilyen kurva jó fejvadászba, amiből egy egész hadsereget klónoznak ilyen "gyengét programoznának". persze jó kérdés, hogy azzal a szállal mi lett? kurvára nyitva hagyta a geci lucas :)
Előzmény: Laa-Yosh (6397)
DooMi Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6404
Lerombolta, mert az 1. rész gyerekes történetével nem illeszkedett az előzőekhez. Láttál jar-jar szerű történéseket a 4-5-6 részben? :)

Megfelelő volt a válasz?

Előzmény: indeus (6392)
hágé Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6403
sokan támadják hayden christensen játékát, pedig
szerintem pedig nagyon ott van a szeren ő (is). natalie defaultból max pontszám :-)
visszatérve anakinra... pont az tetszik benne, hogy már most megvan benne az a kettősség, amit V-VI-részben elrejt a maszk. elég hiteles, mikor "bekattan", de ugyanakkor visszaadja a szeretetre vágyó, olykor idealista, félig felnőtt-félig gyerek szerepet is. lehet, hogy ő se viszi többre majd, mint mark hamill, de akkor is jó választás volt szerintem.
fmsahs2 Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6402
Na de akkor a jó öreg Palpatine bá személyiségzavaros vagy mi ? "Na gonoszkodjunk egy kicsit, most kifestem magam, meg csuklyát húzok, és most egy kicsit Darth Sidiousnak hivom magam, mer az gizda, és akkor most jól nem tudja senki hogy én vagyok, meghát ezek nélkül nem is tudnám a háttérből irányitani az egészet" Ezért nem értem én ezt a mindenki számára nyilvánvaló egyenlőségjelet a két úriember között.
Előzmény: Laa-Yosh (6397)
indeus Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6401
ezek szerint a 3. részben R2 fogja kiirtani a jediket? előre félek. figyu, ezek csak apró hibák, nem eposzromboló dolgok.
Előzmény: DooMi (6396)
DooMi Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6400
Skywalkerpont: :)

Ezeket én is olvastam (akármilyen hihetetlen :), de nem értettem vele egyett 100%-ban, így nem emeltem ki. Hagytam lehetőséget másoknak is a kiemelésre! :)

Nem vagyok politikus, bár már gyanusan sokan erre a pályára küldenek... :) Majd gondolkozom a jövőmön... :)

Előzmény: Skywalker. (6386)
Laa-Yosh Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6399
Erre a kérdésre a választ Anakin saját maga is megadja: a kötödés és a birtoklás tiltott a Jedik számára. A film vége felé nagyon jó példa is van arra, hogy erre miért van szükség, amikor Padmé kiesik a csapatszállítóból.
Előzmény: simon templar (6393)
hágé Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6398
amúgy én meg statisztikából zh-zom holnap, de már 2 és fél órája itt esz a fene köztetek (közben persze megy a soundtrack is)
hm... egy hibája mégiscsak zavar a filmnek: túl jó :-)))
félévi jegyem fele múlik a holnapon, de rohadtul nem tud érdekelni :-)
Laa-Yosh Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6397
Súgok valamit: Boba a nyersklón. Azért is pont tíz éves, mert az ő növekedése nincs felgyorsítva. Ez is sajátos pluszjelentést ad a második trilógiához, ami egyébként nekem nagyon bejön ebben a két filmben :)

Sidious pedig afféle alteregó, akinek ruháját felöltve Palpatine mindent megtehet másik, nyilvános énjének karrierje érdekében. Ebből a szempontból szerintem kiemelkedően jó film az SW első két része, az egyre gagyibb akciófilmek, tinihorrorok és egyéb amerikai szemetek tengerében.

Előzmény: bike (6389)
DooMi Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6396
Ez ugyanúgy belevitt rész, mint az Alien 4-ben, amikor savat lőtt ki a néger szemére a létrán ahol másztak fel a szörny. Előtte több részben segítség lett volna, de csak a legutóbbiban jelentkezik ez a képesség. Tehát valószinűleg etikátlannak tartják a szörnyek ezt a képességet, és a SW-os robot sem akar vagánykodni ezzel a képességével a jövőben, inkább elpusztul... :)

Ezek a részek amik logikátlanná teszik a régi, megtörtént részeket...

Előzmény: indeus (6381)
hágé Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6395
ne kérd tőle, hogy magyarázza meg! így is röhej, amiket írkál... egyszerű ember, meg kell bocsátani neki :-)
Előzmény: indeus (6392)
suttercane Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6394
megmagyarázom én neked...

30 (!!) év múlva találkoznak legközelebb... gondolod, hogy emlékeznek egy robotra? Életük során több százzal találkoznak..
Ki tartaná őket fejben??

Előzmény: Skywalker. (6334)
simon templar Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6393
Volt szó a jedi lovagok házassági és családi lehetőségeiről, erről nyilatkozott a minap Lucas. Az indexről:

"Nem élnek cölibátusban a fénykard mesterei, bár az eddigi öt Star Wars-epizódban még soha nem láthattunk házasságban élő Jedi-lovagot. Lucas A Klónok támadásának premierjét megelőző sajtótájékoztatón cáfolta a félreértést, noha leszögezte: az önző, aszimmetrikus kapcsolatot nem engedi meg a Jedi-kódex - adta hírül az Ananova hírügynökség.
Samuel L. Jackson, Mace Windu Jedi-lovag megformálója elmondta: úgy tekint szerepére, mint egy Shaolin-papra. - Látom az összefüggést a meditáció, a munka és a kiképzés között. És amikor akcióra kerül a sor, az határozott cselekvést jelent - világította meg a hasonlatot az első fekete bőrű Jedi alakítója.
A Star Wars-előzménytrilógia második része május 16-án kerül a mozikba; ebben az epizódban tanúi lehetünk Anakin Skywalker (Hayden Christensen) és Padme Amidala (Natalie Portman) románcának - a cölibátust egyértelműen cáfoló jelenetre azonban nem kerül sor."

indeus Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6392
na ne bassz! hogyhogy lerombolta? ez azért durva volt. ezt magyarázd légyszives, ha tényleg egyetértesz vele!
Előzmény: DooMi (6378)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!