Keresés

Részletes keresés

_ParaDoxx_ Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6482
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem Dooku gróffal kapcsolatban: amikor a "megbilincselt" Obiwan-nal beszélget, azt mondja neki, hogy csatlakozzon hozzá, mert együtt elpusztíthatják a sith-eket. De a film végén kiderül, hogy a legfőbb sith-nek, Sidious-nak dolgozik. Akkor most Dooku csak kamuzott Obi-nak, vagy tényleg a sith-ek elpusztítása a célja, csak épp titokban, kétszínűen?
Ja és még 1: ki volt az a Szifodiusz, vagy ki, aki a klónokat megrendelte? Tényleg volt ilyen jedi lovag csak meghalt, ahogy Obi is mondja? Nem lehet, hogy Szifodiusz = Darth Sidious?
Lehet, hogy hülye kérdések, de a könyvet nem olvastam, a filmet meg nem a megfelelő moziban láttam ahhoz, hogy végig teljesen élvezhessem.
!ParaDoxx
kutykurutty Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6481
Vagy a jediben a homokbol kirepulhetne es kihuzhatna 3po-t. Az ott egy eleg gaz jelenet azzal a magneses kihuzassal, olyan, mintha egy lap mogul jonnenek elo.
Előzmény: kutykurutty (6480)
kutykurutty Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6480
Pl. a jawaknal ropkod korbe-korbe, es kozben a kis ra'zato'ja'val (amivel yodat birizgalta) meszarolja oket :-)
Előzmény: kutykurutty (6478)
artanis Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6479
Már az Ep1.-nél is így volt
Előzmény: Vesper (6477)
kutykurutty Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6478
Ez igaz.
Nekem r2-val kapcsolatban az tetszett, meg az ep1-re visszanezve, hogy a 4. reszben mar egy kacatszintu valami szinte, de anakin haverja me'g ugy nez ra, mint egy csodara (igazi asztrodroid?)
Nem annyira a repules a bajom, hanem hogy hova lett (nem csak az ove, a tobbie).
Jo, most senki ne alljon neki magyarazatokat gyartani az en kedvemert, en nem kotozkodok :-)
Bar lehet, hogy ha dvd-re ujraujitjak a regi reszeket, akkor bekerul valami kis ropdoses :-)
Előzmény: Vesper (6474)
Vesper Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6477
Hmm elmentem az imdb.com-ra, hogy szavazzak a filmre. A casting nézegetése közben ezt találtam:

Ian McDiarmid .... Supreme Chancellor Palpatine/Darth Sidious

Most ez bug vagy bizonyosság?

indeus Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6476
hehe..na jó megyek megrohadni, fáradt vagyok. ;) may the force be with you
Előzmény: hágé (6475)
hágé Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6475
rohadj meg :)))

nem érdekel... juszt se fogom észrevenni holnap se :-p

Előzmény: indeus (6469)
Vesper Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6474
Egy asztrodroidnál szerintem belefér, hogy az űrbeli helyváltoztatásra alkalmas hajóművekkel fel van szerelve. Bizonyos problémák megoldásához elkerülhetetlen, különben a súlytalanságban hogyan közlekedne?
Előzmény: kutykurutty (6467)
hágé Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6473
jaja

nálunk a magyartanárunk volt ilyen. 1 éven át akármilyen verset vettünk, ő kihozta belőle, hogy a költőnek halálvágya volt. kezdtük elkönyvelni szuicid hajlamúnak a nőcit :-)

de tényleg... a star wars az star wars. semmi több. persze motívumokat a mi világunkból kölcsönöz. dehát honnan máshonnan kölcsönözhetne? :-)

Előzmény: Vesper (6470)
Laa-Yosh Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6472
Off
Jó félórával. Szintén nem az akciójelenetekre mennek rá, bár a könyvben van még egy csata az orkokkal, amikor Lórienbe érnek.
On
Előzmény: Skywalker. (6464)
kutykurutty Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6471
A masik, ami erdekes, hogy a Tatooin, felreeso bolygo, minden erdekes torteneshez eleg kozel esik, hogy idoben oda lehessen erni :-)
Vesper Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6470
LOTR: Én fél óra körüli kiegészítést tudok.

Amúgy olvastátok az indexes cikket? :

"Ez az, amiért kijelenthetjük, a Klónok támadása sikerült munka. Az aktuális epizódba beszivárogtak korunk olyan toposzai, mint a terrortámadás (robbantással, a tévéhíradókból ismert koreográfia szerint), vagy a megnyerő modorú, de korrupt politikus. A jedi tanács különböző lényekre méretezett, és dizájnolt székei a PC gondolkodásról, látvány-toleranciáról mesélnek."

Szerintem ez a kijelentés egy vicc. Köze sincs ehhez az SW-nek. Ez belemagyarázás és ahogy a sokk írja asszem, pszeudo-kultura teremtés. Az SW-n nem okoskodni kell, hanem beülni nézni és feloldódni egy régi világban, elfogadva azt olyannak amilyen.

Előzmény: Skywalker. (6464)
indeus Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6469
meg valami! ki vette észre a film végén a yoda vs. dooku csatában frank oz kezét? mert az bizony ott van. egy emberi kéz, rohadjak meg, de láttam.
hágé Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6468
amúgy szvsz kétféle "miért" van
az egyik az, amikor komolyan érdekel valakit egy összefüggés. ez az "optimális" állapot, netán rajongói állapot. akár tudja az illető, akár nem, de ez már annak a jele, hogy elvarázsolta ez az álomvilág...
a másik az, mikor valaki csak azért kérdez, hátha logikai bukfencet, bakit talál. majd fennhangon hirdeti önnön sasszemét, nagyszerűségét, és hogy milyen gagyi a film.
kérek minden topicost, mielőtt "miérteket" írkál, mérlegelje, hogy melyik kategória. ha netán rájön magától, hogy a második, akkor inkább ne írkáljon ide. ha nem jön rá, akkor ne csodálkozzon, ha levegőnek nézzük :-)

uff

kutykurutty Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6467
Ja, repulo artu: mar az ep1-ben akart lenni egy jelenet koruszantban, hogy legurul egy ilyen valamirol, ahova a zurhajok le szoktak szallni, es a fuvokaival visszajon.
Valamin rajta is van (vagy dvd, vagy az a cd, amit kiadtak, nem jut eszembe a cime).
De egyebkent az annyira nem kellett volna bele szerintem.
Meg tenyleg jo, hogy ezek a droid-aljzatok mindenhol kompatibilek galaxis-szerte :-)
indeus Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6466
KURVÁRA IGAZ!! szinkronizált filmek majdnem minden esetben _egy darab szarok_
Előzmény: hágé (6462)
indeus Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6465
hát igen. elnézve az episode 1 kivágott jeleneteit bármi lehet. a zuhatagos részért pl. nagy kár!
Előzmény: Laa-Yosh (6461)
Skywalker. Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6464
A próféta szóljon belőled.
Egyébként tuti is, hiszen GL most direkt úgy forgatott, hogy maradjon majd jó sok minden a DVD-re is!

féloff: a LOTR DVD mennyivel is lesz hosszabb mint a moziban?

Előzmény: Laa-Yosh (6461)
kutykurutty Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6463
Azert jok ezek a forumok, mert tuti lesz SW vs. LOTR topic pl., mint ahogy volt LOTR vs Herriposzter. Aztan majd Matrix2 vs. SW, Matrix2 vs. HP2 :), stb...
Amugy a film jo volt, persze nem tokeletes, ahogy semmi sem az, de azert Lu:ka' bacsi kicsit osszeszedte magat (meg egy forgatokonyvirot maga melle).
A parbeszedek sajnos neha tenyleg gyatrak voltak.
Az effektek a mai szinvonalnak megfeleloek. Egyszer volt, hogy nagyon latszott Obi mogott a festett, vagy renderelt hatter (a hajoja mellett alldogalt). Viszont a kepminoseg eleg gaz szerintem. Tenyleg latszott rajta valamilyen szintu ("normal" filmeket meghalado merteku) szemcsesseg. Es fekete sem sok volt, csak szurke.
A hang viszont kiraly. A szornyeken ugralo/lovaglo emberek megvalositasa is jobb egy fokkal, mint a LOTR-ban (na, mar kezdem a vo:rzu:szo:ze'st :-)
Viszont tenyleg eleg tomeny, itt-ott kellett volna hagyni idot ulepedni. Azert majd meg megnezzuk... :-)
hágé Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6462
gáz. mark hamill volt luke.
fordot meg indiana jones-nak is ismerhetik épp elegen.

te az ep1 és a trailer alapján milyen jogon írsz kritikát? másrészt, a színészi játékot hangsúlyozandó, minimum a feliratost javallott megnézni. a szinkron elvesz az igazi színészből.

aláírom skywalker véleményét. a hiba a fejekben van

Előzmény: Meridian (6460)
Laa-Yosh Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6461
Úgy tudom, az eredeti forgatókönyvből nagyon sok jelenet kimaradt; pl. némi politizálás, vagy családlátogatás Padmé szüleinél. A jó hír az, hogy ezek nagy részét elvileg leforgatták - reméljük, már csak a LOTR I. DVD hatására is megteszi Lucas nekünk, hogy ezeket a jeleneteket beilleszti a film egy extra változatába. Elvégre otthon nem jelent problémát egy 3 óránál is hosszabb film megtekintése ;)
Előzmény: indeus (6459)
Meridian Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6460
Meg fogom nézni, mert azért nem utolsó filmnek tartom.

Holnap este 7-kor a Corvinban... :)

De az új részek színnészei nem lesznek olyan hangsúlyosak, mint a régiekké. Pl. Harrison Ford-ot állandóan Han Solonak szólították, stb.
Pl. Luke Skywalker színészének a nevét így hirtelen nem is tudom, csak úgy hivatkozok rá, hoyg a ki Luke-ot játszotta az SW-ben... .)))

Natalie Portmen, meg Nikita lesz nekem mindig... :)))

Előzmény: Laa-Yosh (6457)
indeus Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6459
padme: ja tuti, hogy dvd-s jelenet lesz! lefogadom
Előzmény: Skywalker. (6456)
Skywalker. Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6458
Meridian:
Nem a giccs a "főbaj". A "főbaj" a rajongók, nézők FEJÉBEN van.
Előzmény: Meridian (6455)
Laa-Yosh Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6457
Szerintem azért nézd meg a filmet. Anakin igenis ott van a szeren.
Előzmény: Meridian (6455)
Skywalker. Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6456
Najó, persze végülis minden lehet. Ti legszívesebben csinálnátok még vagy 45 epizódot mi?

De jó, legyen fejlődésgyorsítás. Ezek szerint a ROTJ-ben már kb 70 éves. Azért olyan könnyű beb.szni a Sarlaccba! :-)))

Padmé: Hát ki tudja, biztos kutatták, hogy hol van, de az majd csak a DVD-n lesz rajta. :-)))

Előzmény: indeus (6453)
Meridian Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6455
Olvasgatva a fórumot, meg várakozva arra hogy holnap megnézzem az EP2-t elég sokat gondolkodtam az új részekről.
Rájöttem arra, hogy miért nem "igazi" az új rész(ek). Ugyan nem láttam a 2. részt még, csak az első, meg egy trailert az 2-ről.
Szerintem az új részek fő baja, hogy GICCS. Szó szerint! Szinte kivétel nélkül mindenki az eredeti részek hangulatát jobbnak tartja, mint az újakét... Szvsz nem a történetekkel van a baj, hanem a "design"-nal... Idézzétek fel: hol van(nak) ezekben az új részekben olyan "megjelenésű" űrhajó, mint a millenium Falcon? Vagy X vadász, Tie-fighter, stb.stb. És emlékeztek arra amikor először ülnek be a Millenium Falcon lézerlövegeinek a székébe a szereplők és próbálgatják lelölövldözni a rájuk "rontó" Tie-ket?? :) Ehhez kéepst az új részben a kisfiú szerencsétlenkedései az űrhajóban nevetséges(!!!)
És ha a szereplőket meg a szerepeiket nézzük: egészen más az akkori Ben kenobi, mint a mostani... És hol vannak ezekben az új részekben olyan szereplők, mint HAn SOlo, vagy Leila, Darth Vader, stb-k... ? Sehol... AZ itteni szereplők a szerepeikkel együtt felejthetők és felejtik is, még a rajongók is...!
Egyedül talán Yoda az ami jobbra sikerült, mint a "régi"... :)))
Én imádom a CGI-t, de a régi filmek bábujai sokkal jobban lettek beültetve a filmbe (pl. kocsmajelenet, Jabba szórakozásai, de még az ewokok is stb.), mint a mostani Jar-jar, és tsaik - holott mondom: én szeretem a CGI-t. De szerintem maga a designnal van agond: nézd emg az új űrhajókat: idétlen seszerű, semmitmondó formák, stb. Egyenes ordít róluk hoyg számítógépesek, és hogy fantáziatlanok. És Amidala kinézete? Hát az is borzasztóan agyon boynolított, és így túllőttek a célon ezel.

Szerintem ez a baj: a filmekben nem érdemes logikai hibákat keresni (lehet, na de én nem ezért nézem a filmet hoygaztámn mutogassam, jé itt volt egy bukfenc, meg ott, stb. ) hanem azért hoyg szórakozzak.

EZenkívül még lehet összehasonlítani a LOTR-al is, ahol a látvány a filmért volt, de az új SW-kben a film a látványért volt, van. Ha figyeltétek nem azt nmondom, hoyg melyikben lettek látványosabb trükkök alkalmazva, ennek szvsz nincs akkora jelentőse, mert szvsz a régi SW filmek megállják a helyüket most is...!

Nem mondom van pár nagyon jól megkonstruált jelenetek is az új filmekben, de az a baj, hoyg az egész filemt erre építették fel, és soxor nagyon anygonbonyolították a látványt...

szvsz, ez a baj... :(((

Skywalker. Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6454
Nekem meg pont az tetszik, hogy jönnek vissza a régi zenék. Zeneileg is el akarunk jutni "oda"? Király ötlet!

A legtipikusabb SW jelenet a filmben szerintem az, amikor R2 és c3po kiszállnak az űrhajóból, c3po apellál, parázik, de azért megy a kis hülye után. r2 gurul elől, c3po utána és így mennek le az űrhajó rámpán!! Na ez a pillanat tiszta ESB-es!!!!

Előzmény: indeus (6451)
indeus Creative Commons License 2002.05.16 0 0 6453
boba vs mace windu: boba lehet, hogy annyira bepöccen, hogy visszamegy, és önként jelentkezik egy növekedésfejlődésre. elvileg ilyen gyorsan nem lehet felnőni (asszem felezi az időt), de addigra már kifejlesztik a technológiát a kaminoiak. (elég fejlettek akármelyik bolygóhoz képest) szerintem ez nagyon valószínű.

padme kivégzés: ez azért akkor is furcsa. persze, ha már elkapják a végén anakin-nal együtt, akkor már két legyet egy csapásra. de akkor is furcsa, hogy az egész film alatt meg se próbálják megtalálni. pedig milyen jó lett volna, ha még ott is a fight menne HAHAHA :)

Előzmény: Skywalker. (6444)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!