Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
:) Számomra ez a fogalom értelmezhetetlen. Minden busz wire less :)
Ez egy elektromos busz, olyan, mint az elektromos autó. Elektro motor hajtja amiket akkumulátorok táplálnak. Esténként meg fedugog tölteni, mint a telódat.
Én most láttam elöszőr. Kicsit soká indult el a lámpánál de ahogy elhaladt jó hangja volt. Akkor ez vezeték nélküli busz lenne? 14-sen elképzelném forgalomba de már megszünt aza vonal.
Hanem azzal, hogy a turkálások miatt már elég régóta borzolják -(most kiderült) tisztelt vezetőink- a lakosság idegeit.
Gyakorlatilag ezt ott b*szták el az igen (nem) tisztelt vezetők, hogy nem lett volna szabad engedni, hogy a teljes pályavonalon belekapjanak a munkába, majd ott hagyják évekig. "Kultúrállamban" ezt úgy csinálják, hogy szakaszokra bontják a műveletet, és ha az egyik szakasz teljesen kész van, akkor foghatnak hozzá a többihez. pl. 2 hónap a Pláza Péterfia u. részére, majd újabb két hónap a Péterfia-Dózsa szakaszra, és így tovább. Természetesen a 2 hónap hasraütésszerűen lett "megállapítva", ide behelyettesítendő egy megfelelő időszak.
Kultúrnemzetben ilyenkor a csúcson levő vezető leszűri a tanulságot, és elköszön...
Ott lehet, de mit vársz ettől a "félázsiai hordától"???
MÁS!
Szerintetek annak mi értelme van, hogy a buszban nyitva az összes ablak, illetve a tetőszellőző, de a sofőr nyomatja a klímát, mint hülyegyerek a csengőt? Azt hinné az ember, hogy ha már ennyire sz*rban van a vállalat, akkor figyelnek erre legalább az alkalmazottjai a cégnek, hogy ne pazaroljanak feleslegesen! Ráadásul több buszon is érzékeltem ezt, így nem egyedi eset.
Mindenki megnyugtatására mondom, hogy a vállalt eredeti ár (nettó 7 577 051 000,- Ft) tényleg nem sok
Csak az a baj, hogy a vállalt eredeti ár, és a végösszeg köszönő viszonyban sem lesz egymással. Van egy sejtésem, hogy még rengeteg "kiegészítő" összeg lesz ebben a szappanoperában...
Mindenki megnyugtatására mondom, hogy a vállalt eredeti ár (nettó 7 577 051 000,- Ft) tényleg nem sok, hiszen benne van a járműtelep kivitelezése is. Akit érdekel részletedes böngészheti a vállalkozási szerződést. A Szajol-Püspökladány vasútvonal átépítése fajlagosan ennek duplájába (2 milliárd Ft/km) kerül, pedig az nem betonlemezzel és füvesítet pályával készül....
"Ahogy arról korábban beszámoltunk, a döntnök szerint 568 nap csúszás következett be a város hibájából, ráadásul ezért az ATK-konzorciumot összesen több mint 531 millió forint illeti meg. Kósa Lajos napokkal ezelőtt az önkormányzati médiumak nyilatkozva azt mondta, hogy a csúszást elfogadják, de pluszpénzt nem fizet az önkormányzat a 2-es villamos pályaépítőjének. Ezek szerint ez már a múlté…"
Pontosan miva? A pálya nem készül, és még a városnak kell fizetni a vállalkozónak?
Azzal én is egyetértek, hogy a késés jobb, de ott kezdődik a baj, hogy a 22/24-es vonalcsoport így is éppen hogy egy órán belüli menetidővel bír. A lámpák hatására tuti, hogy 63-64 perc kell egy teljes körhöz, de a menetrend ezt nem tükrözi.
Nem lesznek itt nagy bajok, hanem már vannak! Bár, az hogy a busz késik az még mindig jobb, mintha hamarabb elmenne. 5-6 perc késés még "elviselhető" kategória, de ha 4-5 perccel elmegy (mint tegnap az egyik józsai), akkor már húzza a száját az ember...
"A DVSC-Teva - Egri Fc Ligakupa labdarúgó mérkőzés zavartalan lebonyolítása érdekében 2012. szeptember 8-án (szombaton) 14.30-tólvárhatóan 19.00-ig lezárásra kerül a Nagyerdei körút: Martinovics utca és a Hadházi út közötti szakasza."
Lehet kukacoskodás, de Diósgyőr meccs lesz nem pedig Eger.
Inkább csak írjanak annyit, hogy labdarúgó mérközés miatt lesz terelés és kész.
Amióta átadták az új lámpákat, csak egyszer sietett, és akkor is csak 1 percecskét. Tegnap viszont - talán először - már 3 percet késett. De én nem bántam, mert legalább nem késtem le.
Maradva a 19-esnél, nem csak a követési idejéhez, hanem az útvonalához sem ártana hozzányúlni. Kifelé ugye a Széchenyin megy, elkapja az új lámpát. Vissza a Júlia-telep felé jön, valamint a Miklóson, ahol kikerüli az új lámpát. Már a 6-ossal való összevonás előtt sem tetszett, hogy visszafelé kimarad a Hal köz (akkor még Megyei Bíróság), és a buszállomás.
Olyan útvonal kéne, ahol ugyanannyi az oda-vissza eljutási idő.
A 19-es ma is késve ért a Csokonai Színházhoz 11-kor, ráadásul beszorult a 25-ös és a 41-es mögé, szóval mostmár úgy tűnik nem a sietségével, hanem a késésével lesz a gond, mert nyilván a Faraktár utcára nem 5 perc sietséggel érkezett meg...
Nagy bajok lesznek itt. 3 perc késés (!) a 19-esen felszálláskor, 6 perc késés a Jégcsarnokhoz. És ugye a 19-es a Széchenyi utcán lévő lámpát még ki is kerüli a Miklós utca miatt. Viszont ketten vettek jegyet a Kistemplomnál, így buktuk a Miklós utcai zöldet, ami 78 mp pirosat eredményezett.
A gyrosjárat ma megint "lassú" járat lett, 10 perc késés. Megint a bedugult Böszörményi miatt. Ez mondjuk érthető, mert a Nádor/Dózsa forgalmának egy jó részét is ennek kell elvinnie. Ha már olyan ügyesen betemették a gödröt a Plaza előtt, így a teljes Dózsa/Nádor szakaszt is betemethetnék, és átadhatnák az autósoknak. Gyakorlatilag munka idén már úgysem várható ezen a szakaszon...
6km/6400Ft-os reklámot ma sikerült megcsodálnom egy buszon, és olyan szempontból igaz, hogy ha egy bérlet árával számolsz. De két főnél már rendesen borul a bili, izé a dolog...
Annyi "haszna" van a sok lámpának, hogy a 19-es ma csak 1 percet sietett a szokásos 6 helyett. A Jégcsarnokhoz viszont 4 perces késéssel értünk be. Ha szabad javasolnom a DKV-nak, a menetidő felülvizsgálatánál figyelembe kéne venni, hogy a Sámsoni út - Faraktár utca 15 perc alatt teljesíthető, szemben a menetrendben 21 perccel.
A másik: legalább a buszvezetők tisztában lehetnének a KRESZ szabályaival. Adottak az új lámpák a Jégcsarnoknál. A lámpa csak az egyenesen, illetve a balra haladóknak szól. Jobbra szabad a közlekedés, elsőbbségadás kötelező tábla mellett.
Nos, hogy mehetett át KRESZ-vizsgán az a 30-as sofőr, aki a műszak végezte után 57 másodpercig képes volt a pirosnál állni (miközben a mögötte lévő személyautó folyamatosan dudált neki), ahelyett, hogy lekanyarodott volna jobbra, és zöldjelzés mellett haladt volna egészen a telephelyig?
Ehelyett megvárta a balra térők zöldjét, majd a leendő LIDL-nél megállt az újabb pirosnál. Egy hétköznapi tanulóvezetőt megbuktatnának egy ilyen hiba miatt, más meg buszt vezethet. Ennél azért többet várnék.
Hasonlóan gondolkozom én is.... Nem lehet mit tenni: kerékpárral sokszor halálra van itélve az ember, mert a kerékpárutak hossza még mindig nem éri el a minimum szintet sem, ezért kénytelen úton, járdán menni és sokszor életveszély közepette. Tömegközlekedést mostanában inkább hanyagolom, mert a szokásos gondok mellett a 10 perces út is több mint félórába telik. Marad az autó, és az "egérutak" a 430 Ft-os benzinár mellett, de legalább mindig tudom mikor kell elindulnom és kb hány perc mulva fogok megérkezni! Nekem ez "kényelem" többet számít, mint reggelente nyomorogni egy teletömött buszon!!
Kegyetlen ezek a piros Manok. JNE-400 igazi élmény volt pár éve. Azóta kerülöm ezeket. Valamelyik hétvégén pont ilyen pótólta a keresztesi vonatott kénytelen voltam utazni.