Ez a topik azoknak a modellezőknek szól akik elsősorban modellvasuti járművek építésével vagy átépítésével foglalkoznak. Hogyan, miből, milyen megoldással, hogy áll most stb..
Kedves szabiroli.Köszönjük a kimeritő válaszod (ezek szerint az utóbbi egyévben nem unatkoztál)én ugyan nagyobb méret arányba dolgozom,de még egyszer le a kalppal!Az én munkáim egy részét meg tudod nézni a " www.picasaweb.google.com/hangay.peter " webes fotótáramban (már ha érdekel).Üdv:M.machinátor.
Minöségi hangszerhurt remekül lehet forrasztani (az ujjonan fehér, oxidmentes) és nagyon sok mindent kibir. Esetleg jo még a bronz/kemény sárgarézhuzal. (Sajnos sokkal macerásabb szerezni).
Rézből van félkemény is, az nehezebben görbül el. (Én a Bronzkernél - bronzker.hu - vettem, ott van mindenféle átmérőjű, annyit adnak, amennyit kérsz, velem rendesek voltak, pedig nem tonnaszámra vettem tőlük anyagot.)
Kedves szabiroli. Ez igen ehhez tényleg csak gratulálni lehet (és kössz hogy megmutattad).Nem mellesleg mennyi volt az a "sok idő" hetekben v. hónapokban kifejezve ha szabad érdeklödnöm vagy M.órában kifejezve, ha esetleg kedvet kapnék én is ilyesmire hogy számitsak.Szerintem többen nem bánnánk ha részletesebben kifejtenéd hogy,hogy készült.Üdv:M.machinátor.
Pénz hiányában a fél karomat odaadnám egy ilyen szerelvényért! Lenyűgöző a festés és maga a vonógép, vagonok, vezérlő pontossága. Az extrákról nem is beszélve. Életkorom ellenére még biztos beletellik pár év, mire hozzájutok, vagy építek magamnak egy ilyen volumenű szerelvényt... Gratula !
Neked is a Wikipédiában kell utánanézni, hogy mi az a humorérzék, ha azt gongolod, komolyan gondoltam, hogy a gyorsasága számit. Amúgy nem tervezek sorozatgyártást. Roland lehet, hogy igen, de erről őt kérdezd!
Meg lehet csinálni a Piko NoHAB-ot is szépen. Először a lombfűrész jutott az eszemmbe, de szerintem a szikének is megadja magát.
Aztán a helyére fúrod és felragasztod. Vagy fodítva, felragsztod és átfúrod. De ezek csak ötletek, mert még nem csináltam, talán van olyan kollega, aki a gyakorlati tapasztalatát is meg tudja osztani velünk.