Akkor a tavalyi gyakorlatnak megfelelően az utolsó pillanatokban fellebbentem a fátylat a "tejbegrízről":
Péntek vacsi (majdnem Piri kivánsága)
gombás szarvaspecsenye vaslapon sütve, különböző mártásokkal (az áfonya kissé kétséges, nem kaptam aszalt vörösáfonyát és az egyetlen erre a célra használható lekvár az Ikeában nem állt rendelkezésre), krumpli fánkkal (fogalmam sincs milyen a hercegnő krumpli, szvsz ez autentikusabb)
gyümölcssaláta
Szombat vacsi:
Tárkonyos szarvasgulyás barna csiperkével
Túrófánk különböző öntetekkel
A reggeli és a köztes étkezések: amik a boltban a kezem ügyébe akadt, sajtok, húsok, tojás, házi lekvárok, méz, zöldségek, saláta, gyümölcsök, házi kenyér barna, fehér, magos, magtalan + mittudoménmégmi
A tavalyi borjú sztéket az időpont választással kilőttük, az idei borjak még nem alkalmassak étkezési célra. Vadmalacot szerettem volna, azokat viszont begyógyszerezték és még nem telt le az egézségügyi várakozási idő (pár nap van vissza belőle). Így ez lett, amit egy kétnyaras dám ünőből ki lehet hozni.
Egy nagyon lényeges dolgot elflejtettem megemlíteni: nincs olyan mobilszolgáltató aki használható térerőt tudna biztosítani a tetthelyen :) Ha valaki nem bírja visszatartnai 100-150 m-es gyaloglással található párméteres terület ahonnét lehet telefonálni.
Így ha valaki eltévedt nem kérhet telefonos segítséget. Illetve holnap előkerítem a házbna található nyilvános készülék számát.
A névtábla dolog az Indexes nick-el tavaly is felmerült, aztán nem csináltuk meg. Nem okozott problémát. Bemutatkozásnál elfelejti az ember, aztán a későbbi beszélgetéseknél nem okozott zavart ha valaki rákérdezett, aztán már könnyen összeköthető volt a virtuális figura a porhüvelyével.
- Bp irányából érkezőknek: Siófoknál lejönni az autópályáról - 65 út - Szekszárd. Két lejáró van Siófoknál ez a második, egy Tesco van a sarkon. Innét egyenes az út Hőgyészig (fatornyos hazámon Tamásin átvezet).
- Kecskemét irányából az alföldről: Dunaföldvár 61-es út. Ezen el kell jönni Tamásiig. Itt a város egyetlen lámpás kereszteződésében balra elfordulni. Ez a 65-ös út, ezen Hőgyészig elmenni. Aki navival jön annak az utvonaltervező Tamási előtt Pincehely-hőgyész útvonalat diktálhat levágva a Tamási - Hőgyész sarkot. Tábla is alig észrevehető és késbedőlés erre menni. Kanyargós, rossz út.
- Szekszárd irányából érkezőknek cél szintén a 65-ös út. Szekszárdnál nyílik a 6-osról. Hőgyész előtt ugyan van egy tabla, hogy balra le lehet fordulni Tevel - Lengyel irányába, de ne forduljatok le!!!!
Pécs felöl nem írom, aki onnét jön már tavaly is volt.
Hőgyészen:
A falu központjában van egy nagyobb T alakú kereszteződés. A becsatlakozás, majdnem olyan széles mint a 65-ös út. A becsatlakzó út egyik oldalán buszpályaudvar, a másikon bolt -templom ilyesmik. A 65 út másik oldalán egy bedőlt épület. Itt lefordulni a 65-ről.
Ezután már mindenkinek egyforma az út:
El kell menni Kurdig. Az útvonal: Dúzs - Csibrák - Kurd. Kissé elhagyatott, hangulatos, teljesen elfogadható minőségű út.
Az általam ismert útvonaltervezők 65-ös út - Murga-Tevel - Lengyel útvonalat adják, kihagyandó!!! Ez is késbedőlés kategória.
Kurdon egy kanyarban, közvetlenül a vasuti átjáró előtt kell lefordulni balra. Lengyel, vagy Mekényes van kitáblázva, már nem emlékszem. Ez az út Lengyelnél ér végett, kb 6-8 km. Van tábla az erdei iskolára, Lengyel előtt kb 800m-el. Balra kell befordulni egy ligetes útmenti részen. Kb 100-150m-es bekötő út.
Térképet nem teszek be, megnézhető az utvonalterv.hu-n. A Hőgyészt elég érdekes módon Hogyészként kell beírni, másképp nem találja. Szintén a Murga-Tevel stb útvonalat írja Lengyelre, de mint írtam ezt hagyjátok ki.
Aki bejönne előtte hozzám (északias irányból érkezőknek útba esek jövet-menet) annak magánban megadom a megözelíthetőségemet. A mélem nyilvános.
Annak sem túl nagy a valószínűsége, hogy látótávon belül egy adott pilantban néznek fel az egymással szemben haladók, pláne ha beszámítjuk a jelfeldolgozási sebesség csökkenéset és a memória puffer túlcsordulását. Én mondom nehéz ügy.
Én kérnék szépen instrukciókat, mert nem voltam tavaly...
Ja, és szintén az újak kedvéért: nikknév-IRLnév-arcberendezés társítását elősegítő névtáblácskákat nem csinálunk? (csak egy ötlet, bocs, ha már volt csak nem figyeltem)
Közeledvén a tali megkérdezem, hogy kíván-e valaki útbaigazítást a megközelítéshez?? Különösen azokra gondolok akik tavaj nem voltak.
A másik kérdés kik jönnek előtte hozzám, mikor induljunk a tetthelyre. 13-14 órai (vagy akár korábbi) indulást is megcélozhatunk, vagy maradjon a tavaji 5 óra körüli??
SZivesen látok mindenkit a kivonulás előtt kies otthonomban egy hamubasült pogira, üdítőre, vagy éppen alkoholos italra. Fülenthet ios egyet, aztán segíthet kicuccolni :)