Hát, a kirándulásokra mi durván 500 dollárt költöttünk ( manatipark+Saona)
ezen túl csak ajándékokat vettünk . Azt hittük, bőven elég lesz a pénzünk, de azért csak sikerült mindet elkölteni - bár az is igaz, hogy mi elég sok mindent vettünk :-)
nagy a csábítás- és úgy voltunk vele, ha már eljutottunk ide, vigyünk is haza olyan dolgokat, amik majd Dominikára emlékeztetnek :-)
azt tudom, hogy egy 25 dk-s kávé 5 USD volt, ajándékba ilyet vettünk . Szivar , változó, vettünk 1-1 db-ot 14 USD-ért , de volt 5-ös kiszerelés, de az ára nem rémlik - pedig olyat is hoztunk:-)
Köszi az infót, azt hiszem a Saona szigetre mindenképpen elmegyünk, arról már sok jót hallottam. Hát már teljesen be vagyunk zsongva, már csak 4 nap és irány a paradicsom:-)
Még egy kérdés szerinted mennyi költőpénzt vigyünk? Mivel ugye all inclusive az ellátás, arra nem kell költeni, de kirándulások, vásárlás stb, és azért ha már ide eljut az ember, hát ne a költőpénzem spóroljon, szóval mit javasolsz?
mi Amszterdamon át mentünk, addig 2 óra volt az út, onnan Pnta Canaig pedig még 9. Nem egy leányálom az utazás, elég fárasztó, de megéri, ha tehetném, már mennék is vissza :-)
Mi átalakítót ( ami 110V-ból 220-at csinál )nem vittünk, csak olyan átalakítót, ami a konnektor miatt kellett - nem tudom mi a helyes neve:-) ) A töltőkhöz ( telefon, aksi) ez is elég volt.
Mobil működött, Pannon és T-mobil is.
Egy jó tanács, ha kézzel festett olaj képet szeretnétek venni . .. .
mi a tengerparton lévő "bazársoron" vettünk festményt , sokkal drággábban,mint amennyiért hazafelé láttuk a repülőtéren . .. . 60*120 -as méretű kép kb.100,-USD volt a rep.téren . a kávé , szivar ugyanannyi volt a szállodai üzletben is ,mint a reptéren .
Szia! márc.12.-én indulunk Dominikára, az LTI Beach Resortba. Érdeklődnék, hogy áramátalakítót hol tudtatok venni, illetve ha tudod írd meg,hogy milyen mobilszolgáltató telefonját tudom használni. /Vodafon,Pannon v.T-mobil?/ Remélem szuper lesz nekünk is a szálloda. Bécsből mentetek? Mennyi idő volt a repülőút? Köszi, várom válaszod!
mi voltunk még pl. cayo leventado szigetnél is, bálnanéző túrán, sajnos nem emlékszem mennyi volt :( illetve voltunk jeep safarin is, dzsungelben, meg cukornádföldeken... szállodákban minden ilyesmire lehet jelentkezni... valamint, bár sokan óva intettek tőle, de mi csakazértis béreltünk kocsit is és bejártuk a környéket :)
Mi a Manatiparkba mentünk, úsztunk delfinekkel is, ez 85 USD volt (a delfinúszással együtt) A DVD, amin a képek voltak ( + 1 film dominikáról, 1 film a parkról, és néhány fotó dominikáról) 25 USD, ha csak 1 személy van rajta - 35, ha ketten mentek, és mindkettőtök képeit 1 DVD-re kéritek.
A másik kirándulásunk a Saona szigeten volt . Ez egy deluxe kirándulás volt- a drágább verzió - languszta, pezsgő,koktélok ,merengue a hajón- visszafelé megálltunk egy sekély részen, távol a parttól- füdőzés, tengeri csillag "simogatás", koktélozás- szuper volt ! Ez 155 Usd volt, az olcsóbb verzió , ha jól rémlik 100 USD körül volt, de nem akarok hülyeséget írni:-)
volt még egy csomó kirándulás, ezek a szállodában ki voltak téve az utazási irodák pultjainál, és ott nyugodtan lehetett válogatni.
ha van még kérdésed, szívesen válaszolok, ha tudok :-)
Én a párommal a jövőhéten készülök Punta Cana-ra. Tud valaki abban segíteni, hogy a szálldákból milyen kirándulások indulnak és mennyiért? Volt már valaki ilyesmin? Mennyire éri meg? Minket Saona sziget és a főváros érdekelne.
február 19-én jöttünk haza Dominikáról. Punta Canan voltunk az LTI Beach resortban 14 éjszakát. Az idő, a szálloda, az ellátás, minden nagyon jó volt, és ha tehetnám, már mennék is vissza :-) Ha valakit érdekelnek részletek is, kérdezzen nyugodtan .
Szia! Isteni volt az a majdnem két hét amitt ott töltöttünk. Az idő, a szálloda, a kiszolgálás, szóval minden kifogástalan volt. Az utazás egy kicsit fárasztó, menetben is jövetben is Frankfurtban várakoztunk géphiba, időjárás stb. miatt, de ettől eltekintve csodálatos élményben volt részünk. Ha valakit érdekel részletesebben szívesen válaszolok.
Bocsánat, hogy csak most válaszolok de nagyon el voltam foglalva az elmúlt időben... Nem volt időm fórumozni :-(
Igen, mi a Coral Tours-szal voltunk Dominikán, de "csak" nászúton. A Bavaro Princess szállodában laktunk. Olvastam, hogy sok fórumozó lehúzta ezt a szállodát, nekünk nem volt semmi bajunk vele. Szép volt a szobánk, tiszta, nagyon figyeltek ránk, mint nászutasokra (igaz ez biztos köszönhető az itthoni irodának is, hisz különben honnan tudták volna a hotelben, hogy mi nászúton vagyunk), válozatos volt a svédasztal, jó időnk volt, gyönyörű a kert... Szóval nekünk csak fantasztikus élményeink voltak. :-)
Mi 2006-ban szeptemberben voltunk Dominikán, Barcelo Bavaro Beach Hotelben, 4 csillagos. Ha valaki keres a hotelek között, ajánlom, hogy 5 csillagos hotelbe menjen. Ez is nagyon szuper volt, de mi európaiak máshoz vagyunk szokva.
Nagyon színes az állatvilág, gyönyörű fehér homok, és nem utolsó sorban ez a Karib-térség leg"gazdagabb" ill.legkevésbé szegényebb országa.
A Manati Park fak. progi kicsit giccses, de a szabadon járkáló egzotikus állatok miatt megéri elmenni. A bicikliző papagáj kicsit sok volt nekem.
Minden hotelben esténként fergeteg-bulik vannak, elötte érdemes legurítani 1-2 PinaColadat, hogy 100%ban élvezhesd a karib zenét, ritmust...
Ja és angolul tudni kell, németül nem beszélnek.
Mi az Atlasz u.irodával mentünk, akkor kb.650.000,- ből all incl. jöttünk ki. Nem volt magyar idegenvezető, Párizsban száltunk át, Bécsből indultunk.
Tehát teljesen magunkra voltunk utalva.
Rajtunk kívül még 2 szem magyar volt a hotelben, rengeteg spanyol meg olasz, ami nem volt baj, mert ők adták a hangulatot a beachen is :-)
Ha valaki kíváncsi még valamire, szívesen leírom, bár 1,5 év óta biztosan változott.
A szállodákról nagyon megoszlanak a vélemények, úgy látom. Most ebbe a szállodába nem is találtunk ajánlatokat. Amelyik olcsóbb, azt elég sokan lehúzzák (tripadvisor). Szóval még mindig nem tudjuk hová...
Tegnap jottem haza Dominikarol, Punta Cana-bol, az IFA Bavaro Village nevu resortbol. Hat valami paradicsomi volt. Meg mindig nem tudom igazan elhinni, hogy hol jartam.
Lehet, hogy megoszlanak a vélemények a Bavaro Princess-ről, de nekünk nem votl semmi problémánk vele. Na jó, messze nem volt 5 csillagos, de ettől függetlenül mi mindent rendben találtunk. A szoba jó volt, szerencsére közel volt a parthoz, tiszta volt, annyi gond volt, hogy a takarító személyzet mindig kicsit túlklimatizálta a szobát miután kitakarított. A kaja szerintem kellően változatos volt még 2 két alatt is. Több étterem van az AI ellátásban, de a főéttermen kívül előre kell foglalni. Ezzel sem volt semmi gond, reggeli előtt két-három perc alatt elintézhető a recepció mellett.
Mi júliusban voltunk, gyakorlatilag teltházas kihasználtság mellett. Ez általában nem volt zavaró sem a parton sem az éttermekben. Napozóágyat mindig találtunk a parton és a medence körül egyaránt, de a napozó ernyők (azt hiszem palapának hívják) az már a reggeli órákban megtalálták a gazdájukat.
Szia! Tényleg! Sőt! Már tart, igazából február 4-5. a finálé, legalább is kb. ennyit tudtam kibogarászni a szövegből, de nézd meg a http://www.avirtualdominica.com/carnival.cfm oldalon.
mi a Winair-nél foglaltuk le az utat még december közepén, és itthoni viszonylatban szerintem jó áron, mert azóta is nézegetem az ajánlatokat, de még last minute-ben sem nagyon találtam olcsóbbat . És már csak 10 nap, és repülünk a paradicsomba :-)
Tudomásunk szerint védőoltás nem kell.Tisztaság van, még hasmenést sem kaptunk. A koktélokba a jeget palackozott vízből készítik, a csapvíz nem iható, de fürdésre fogmosásra alkalmas.Autót lehet bérelni.Kalandnak remek, mert az utak állapota katasztrofális, a közlekedési morál dominikai.Hagyományos értelembe vett látnivaló nincs, talán a főváros érdekes, (2-3 óra autóval).Van dzsip túra, szafari túra, lovaglás, hajós kirándulások, halászat, búvárkodás,lehet bérelni mini katamaránt, motorcsónakot.