Marozsán Erika az Új Színházban játszott, videón láttam pl. a Homburg hercegében, a Választófejedelem lányát alakította (igen hullámzóan), akibe a főhős beleszeretett... Most talán külföldön dolgozik, ez nem biztos.
Szerintem nem fog beleszólni, max. elolvassa és vigyorog v. dühöng. :)) Jobb szeretném, ha vigyorogna!
Kanyaron túl: most volt a Filmszemlén. Bertók "életrajzába" bele is írtam a dátumot. (Na, tessék még alaposabban visszaolvasni.) :) Azért sem olvasok vissza, elsőre is láttam, hogy 2001! A Filmszemlén még sosem voltam, Kapolcsra viszont igazán elmehettem volna 1 nappal előbb... Ha tudom, hogy a film is a program része, vállalom, hogy 1 órai alvás után nekiinduljak a nagyvilágnak.
Úgy látszik, ez a kép rám várt, hogy föltegyem. Valóban. A szöveg ugyanis az itteni 1. hozzászólás (kép nélkül).
a Színház augusztusi száma címlapjának belső oldalán - valószínűleg a Bűn... fotozópróbájáról. Nagyon jó fénykép, fénymásolatban kaptam meg egy barátomtól - még mindig születésnapomra. :) És ezt csak így mellékesen említed meg! Nekem ezt meg kell vennem!
A Szomorú vasárnapot tékából vettem ki. Ez egy német-magyar film, Marozsán Erika a főszereplő.
A ffi főszerepeket német színészek játsszák (az egyik talán olasz). Kisebb szerepekben vannak még benne magyarok (Bálint András, Gryllus Dorka, Mikó István, Ráckevei Anna)
A film egy dal története. Természetesen fikció, de valós tényeken alapul. A Szomorú vasárnap c. dalt Seres Rezső komponálta, vmikor 60 éve. Ez az egyetlen magyar "könnyűzene", amely világkarriert futott be. Olyan húrokat pengetett meg, hogy rengeteg ember lett öngyilkos a szám hatására, szerte a világon.
A film két férfi, egy gyönyörű nő és a körülöttük lévő kegyetlen világ /40-es évek Mo.-n/ történetét mutatja be, szépen fotografálva, kissé szentimentálisan, gyönyörű zenével, és a végén egy csattanóval.
Az utóbbi évek egyik legjobb magyar filmélménye.
Marozsán Erika tényleg annyira elragadó benne, hogy hihetővé válik, hogy minden férfi belebolondul. Sajnálom, hogy másban nem láttam még őt, szinte nem is hallani róla.
Szerintem nem fog beleszólni, max. elolvassa és vigyorog v. dühöng. :))
Kanyaron túl: most volt a Filmszemlén. Bertók "életrajzába" bele is írtam a dátumot. (Na, tessék még alaposabban visszaolvasni.) :)
Úgy látszik, ez a kép rám várt, hogy föltegyem. Van már egy újabb is, csak azt még nem pakolták föl a netre: a Színház augusztusi száma címlapjának belső oldalán - valószínűleg a Bűn... fotozópróbájáról. Nagyon jó fénykép, fénymásolatban kaptam meg egy barátomtól - még mindig születésnapomra. :)
Nagyon örülök, hogy kicsit Bertók Lajos topikká is alakultunk. Hurrá!!! Én is! Na meg annak is, hogy folyamatosan olvasol minket.
Tavaly nyáron olvastam a regényt és közben tudtam, hogy készlt belőle egy film. Olvasható regény? Még a filmet sem láttam, így nincsenek elképzeléseim.
Khmm.. A Playboyban nem ez a kép szerepelt róluk. ;)
A félreértések gyors tisztázására elárulom, hogy csak a film reklámfotóját láttam, a fejük búbjától kb. a vállukig látszottak, ölelkezve.
Meglepődtél, hogy betettem a Bertókos dolgokat, ugye? Kénytelen voltál visszaolvasni az újdonságokat. :) Bizony meglepődtem! De azért ne keltsük azt a látszatot, hogy csak miatta vagyok hajlandó visszaolvasni.
OFF
Most nem tudom mással elfoglalni magam: diafilmre nyomtatnék (nagyon kevés ilyen gépezet létezik), de nincs kábel a sztgép és a nyomtató között... Segítségre várok... Főnököm meg majd szépen megöl. Ha megfilmesítik a történetet, LZs játszhatja őt. ;)
ON
Ez a nagy László Zsolt-portré a Népszabis interjúban található, ami már régebben fölkerült az oldalra (Vigyázok, ne unjanak rám, 2001.08.25). Tudom! El is van mentve a LZS-képeim között. :)
Próbáltam a film honlapján utánanézni, mikor készült a film, de nem találtam az évet. (Lehet, hogy nem voltam elég alapos.) Szokatlanul rövid Kovács Ferenc haja.
-Chapman-Idle: GYALOG GALOPP Ebben a darabban (ill. az egész stílusban) nem tudom elképzelni. Egyébként is a Pesti Színház előadása számomra az etalon, még a Monty Python filmnél is jobban tetszik (határozottan, pedig én a M.P. csoportot is igazán szeretem).
-úszás, futás, ez utóbbiban győzelem a 2002-es Színészek Világjátékán; Volt ott még valami kerékpározás is! Azért nem emlékszem pontosan, mert csak az eredményhirdetésen voltam jelen (ill. a futáson!), ahol a nevét meghallva kaptam fel a fejem (milyen sportágról is volt szó?). Dobogón mindenesetre többször állt a mi (másik) büszkeségünk. :)
-jókedv és tánc (Gyula-Rondella, 2002.07.10). :))) Ez nagyon tetszett! A dátumot azonban pontosítanám: az már 11-e volt...
Barrix mondta a hangjára, egyéb változásról nincs tudomásom, hiszen nem ismerem. Tiszta röhej, de ő több következtetést vonhatott már le a bensőnkre nézve, azáltal, hogy olvasott minket...
Ígérem el fogom őket olvasni, ha máshogy nem, hát nyomtatott formában hazafelé!
Azért jó, hogy itt a cikkek teljes szövege, mert ha az eredeti helyükről el is tüntetik őket(akár csak áthelyezés miatt is), nekünk akkor is ittmaradnak.
OFF
Vajon CC megöl engem, hogy ekkora képeket rakok be? (Tűnődés...) Kikérem magamnak a gyanúsítgatást! Én kifejezetten örülök a nagy képeknek! (Nem vagyok én moderátor!) :)
Szomorú vasárnap. (Abban játszik Marozsán Erika?) Igen.
Kb. 10 éves a film, ugye jól saccolom? A választ 426-os hozzászólásomban megtalálod (2002-07-31 02:24:29):
SZAMBA
gyártási év: 1995
bemutató: 1996. április 11.
OFF
Nézzétek meg a Szomorú vasárnap c. filmet! Régóta szeretném...
Először ezt a képet láttam meg a topicban, azzal a felirattal, hogy "Akkor ez is ő. :)". Nem értettem, hogy lehet bármelyikük is LZs, hiszen visszaolvasás nélkül joggal gondolhattam, hogy ebben a topicban az E/3. LZs-t jelöli. A következő pillanatban azért ráismertem ám! :)
Navarre! Nagyon köszönöm a gyűjtést! Gratulálok a sikeres linkeléshez!
Tegnap végre megnéztem a Szambát. Összességében közepes volt. Csodálkoztam, mert Koltaitól nem láttam még ily kevéssé hatásvadász filmet. Görög Laci nagyon jó benne, filmen még talán nem is láttam.
L.Zs. furcsa volt, még egészen más a hangja. Kb. 10 éves a film, ugye jól saccolom? Mindenesetre nekem a Csajokban jobban tetszett, bár az jobb szerep is volt. Azért megállapítottam, hogy jót tett neki az a néhány év:)
Nagyon örülök, hogy kicsit Bertók Lajos topikká is alakultunk. Hurrá!!!
VII. Olivér
Nagy jó, hogy bekerült néhány dolog erről a filmről is, bár nagyon meglepett.
Tavaly nyáron olvastam a regényt és közben tudtam, hogy készlt belőle egy film. Én a főszereplő, Olivér szerpét osztottam L.Zs.-ra, mert azt hittem, ő a főszereplő. Először kicsit csodálkoztam is, hogy milyen különös választás, de úgy gondoltam, L.Zs. van olyan jó színész, hogy simán eljátszon egy nem hozzá illő karakter is.
Most, hogy kiderült, ő Sandovalt játsza, picit csalódott vagyok, de amíg nem látom a filmet, és az nem írja felül, az én fejember L.ZS-t, mint Olivért, nekem ő VII.Olivér.
Láttam A mi szerelmünket, de csak Majorra emlékeztem, most így a képet látva beugrott Bertók is, meg francia színészek, és talán egy lengyel is volt. A film nézhető, de ugyanakkot feledhető is. Viszont van benne egy-két izglmas jelenet :)
A Kanyaron túlt a Szemlén meg akartam a nézni, végül az nem jött össze.
Hát, szóval, most örülök. :) A fönti képen Bubik István, Bertók Lajos és Huszárik Kata látható, a lentin pedig Bertók és Kovács Ferenc (szintén jó ismerős). :)