A hirek szerint Asashoryu meg nem epult fel teljesen, de mar sokkal jobban erzi magat, es kemenyen edz. Tochiazuma terde is rendbejott. Kaionak kozben az edzesek mellett rengeteg mediaesemenyen kell reszt vennie, mindenki vele foglalkozik... iden eloszor rajta lesz a legnagyobb nyomas es nem a yokozunan.
Most vagy soha helyzet ez Kaionak, Asashoryu beteg (bar azota mar elkezdett edzeni), Tochiazuma indul, de nem 100%-os, Chiyotaikai es Musoyama gyenge formaban. Ennel jobb lehetosege soha tobbet nem lesz.
Kaio ma otodszor vehette at a Csaszar Kupat, miutan Tochinonada kikapott Kotonowakatol es Kaio legyozte Asashoryut (utobbi meccsen a holgynezok sikongatasatol szinte felrobbant a Kokugikan arena).
Asashoryunak a sekiwake-korszaka ota nem volt ilyen gyenge befejezett bashoja. Az utolso heten negyszer vesztett zsinorban.
Chiyotaikai biztositotta a kachikoshit Wakanosato legyozesevel.
Hakuhonak es Kotomitsukinak is sikerult a kachikoshi.
Ha Asashoryu gyengélkedése átnyúlik a következő bashora is
akkor szerintem jó eséllyel küzdhet Kaio az előléptetésért.
Neked végig folyamatos volt a közvetítés? Nekem a vége felé
annyira akadozott, hogy élvezhetetlenné vált. Nyilván a
végére kapcsolódik be a legtöbb ember.
Roho meglepetesre kikapott Takekazetol, igaz igy is remek bashot fog zarni ujonckent.
Tochinonada gyozott Kotomitsuki ellen.
Hakuho kitette Kokkait, aki igy elso makuuchi makekoshijat szenvedte el. Hakuho meg kuzdhet a kachikoshiert holnap.
Kaio brillians uwatenage-val gyozte le Wakanosatot, igy tovabbra is egyedul vezet.
Chiyotaikai yorikirivel szakitotta meg sorozatat a yokozuna ellen, igy meg mindig hajt a kachikoshiert.
a yusho most mar Kaio es Tochinonada kozott dol majd el.
Kaio Asashoryuval, Chiyotaikai Wakanosatoval meccsel biztosan, Tochinonada ellenfele hamarosan kiderul majd.
Ha Kaio yushot nyer, a kovetkezo bashon a yokozuna cimert kuzdhet majd (rettenetesen nehez lesz).
megkerestem :) 2001 Aki, Kaio 0-4-11, Chiyotaikai 4-5-6, Miyabiyama 3-7-5. Volt 2003 januarban is (emlekezetes basho, Asashoryu ezzel lett yokozuna), csak akkor Taikai es Kaio el sem indultak, az nem az igazi (2002 Nagoya is hasonloan).
Korabban egyszer sem (!) volt ilyen. Egyebkent regebben joval kevesebb ozeki makekoshi volt, mint mostansag.
Ajanlott oldal: www.hakkeyoi.net szumo adatbazis, minden elkepzelheto modon keresheto
Nekem is ettől a bashotól kezdett el működni :)
Az a baj, hogy hétvégén kicsit túlterhelt és néha - legalábbis
nekem - akadozik hétköznap pedig nem nagyon érek rá, de
tényleg sokkal élvezetesebb mint letöltve nézni.
Nem tudom mikor történt legutóbb, olyan hogy 3 ozeki is
makekosit teljesít.
En is pont errol gondolkodtam, vajon Musoyama es Chiyotaikai gyengelkedese, Tochiazuma serulese mekkora lokest ad majd Wakanosatonak. Ez egy jo sansz, remelem ki tudja majd hasznalni.
Musoyama nem fogja tudni az idok vegezeteig folytatni ezt a rendszert, egyszer elbukik majd es akkor szepen lesullyed maegashira szintre (vagy visszavonul).
Ket nap van meg hatra, es vegre nezhetem eloben a dolgokat a hetvegen (mondtam mar, hogy ezen a bashon mukodik a stream nalam? belyegmeretu, de nagyon elvezetes az eredeti felvetel, szpikerrel, bekiabalasokkal, meg minden egyebbel).
Wakanosatóban már régóta benne volt egy 10 feletti eredmény,
de aztán általában a papírformameccseken bukott el és így lett 8 vagy
9 győzelme. Nehéz lesz ezt az eredmény még 2x megismételni de nem
lehetetlen. Jobban megérdemelné a ozeki rangot mint mondjuk Musoyama.
Wakanosato is jol all, raadasul holnap Kaioval meccsel. Illetve Kyokushuzan is versenyben van meg. Mivel Kaionak lesznek a legnehezebb ellenfelei, meg abszolut nem lefutott a basho.
Kaio győzött, úgyhogy továbbra is ő a favorit
Asashoryu viszont kikapott úgyhogy ő ezzel már
nem számít esélyesnek. Ami érdekes, hogy Roho is
10 győzelemmel áll, ő is odaérhet ha Kaio "megbotlik"
ráadásul holnapra sem kapott annyira nehéz ellenfelet,
Takekaze verhető lesz.
Pont itt az ideje, hogy megszakítsa Kaioval és a mongollal szembeni rossz sorozatát... és akkor a Wakanosatotól elszenvedett vereség is bele fog férni :))
Chiyotaikai 6-6os eredmenye aggodalomra adhat okot, hiszen mar csak Kaio, Asashoryu es valoszinuleg Wakanosato van hatra. Chiyotaikai utoljara tobb mint ket eve szedett ossze makekoshit.
Elvben még mindig nyílt a basho, de ha a Dúvad tényleg magára talált, akkor csak az ezüstért küzdhetnek a többiek :)
Nekem is feltűnt a múltkori verseny közvetítésén, milyen feltűnően határozottan lökte ki a Mongol Kokkai-t. Pedig grúz barátunk is folyamatosan jó teljesítményt nyújt, most is kezd feljönni (5:5)
A tévében láttam a múltkori bashóról a legutóbbi meccsüket. Talán Asashoryu is érzi, hogy valamikor veszélyes lehet rá ez a grúz, ezért nagyon látványos leckét adott neki. Csúnyán leiskolázta.