A rendkívülii hideg miatt több iskolát be kellett zárni, az intézkedés 120 ezer diákot érinti.
Legkevesebb öten meghaltak az Egyesült Államok és Kanada határvidékére, a Nagy-tavak környékére betört rendkívül hideg idő miatt: a hőmérséklet helyenként mínusz 40 Celsius fokra csökkent, közölték a hatóságok kedden.
Fagyoskodó New York-i
Az egyesült államokbeli Wisconsin, New York, Michigan, Minnesota és Illinois államban, valamint a kanadai Ontario és Québec tartományban számos iskolát be kellett zárni, ami több mint 120 ezer gyermeket érint.
Kentucky államban egy idős ember a háza közelében fagyott meg, egy autóvezető pedig közlekedési balesetben halt meg, amikor a jeges úton megcsúszva járművével egy folyóba borult. Michigan államban szintén a jeges úton bekövetkezett balesetben egy anya és 8 éves lánya halt meg. Az ohiói Ravenna településen egy 47 éves férfit találtak megfagyva, a hatóságok szerint halálában az ittasság is közrejátszott.
A leghidegebb, mínusz 41 fokos hőmérsékletet helyi idő szerint hétfő hajnalban Minnesota állam északi részén, Embarrass településen mérték. A Wisconsin állambeli Milwaukeeban a hőmérséklet hirtelen mínusz 25 fokra esett le, majd a jeges szelek miatt tovább csökkent mínusz 35 fokra. Sok városban mértek mínusz 20 fok alatti hőmérsékleteket.
Hétköznap Vp-be csak aludni "járok", Bp-n dolgozom. Így csak a hétvégi vp-i időjárást látom, ami ugyan enyhe volt, de a szombat szörnyen szeles, szinte viharos.
Nálam Dunakeszin 9 fok felett van, a nap tűz, felhő 0. Éjjen a tavasz, bár korai még egy kicsit, igaz szinte egész télen tavasz volt.
Na most vajon mit csinál szegény mackó?
- visszamegy a barlangba, mert meglátja az árnyékát,
- végre bemegy a barlangba szunyálni egy kicsit, mivel egész télen nem aludt, hanem napozott,
- nem megy be a barlangba, mert ő egy felvilágosult mackó és olvasta az ENSZ globális felmelegedéséről szóló jelentését, esetleg nézte az interneten a konferencia közvetítését, a mackó fluent english,
Üdv nektek! Ha megengeditek, egy kis Észak-Békési jelentés. Tegnapelőtt ÉK irányába elhúztak a vadlibák. Hajtanak a krókuszok, nárciszok, jácintok, teljes díszben a hóvirágok. Bújkálnak a tulipánok. Most hétágra süt a nap. Csak tudják a növények, hogy miért jönnek elő. Megússzuk a telet?
Két tegnap esti kép. A szél elállt. Az állatkerti medve meg már csak műmaci, ezeket a jós dolgokat nem tudja.
Nem is kell ,halleluja ! :) Éljen a korai tavasz ! Egyébként én is nagyon kíváncsi vagyok, a növények is ezt mutatják, de el se merem hinni :) A meteorológusok mondanak itt is mindenfélét, valakinek csak bejön ! :DD
No most hallottam a hirekben nem lesz meg hat het!!! A groundhog nem latta az arnyekat - korai tavasz lesz. Valamit felrehallottam az elobb. . .magyarozkodnak itt osszevissza. . .csak, hogy osszezavarjanak. . .