ELOSZOR IS, HADD UNNEPELJEM MAGANYOSAN A HAROMSZAZADIK HOZZASZOLAST.
masreszt meg nem taknyozni akarok, de az en milordom jobb minoseg :) vagy a grabbelesnel homalyosult kicsit. sajnos nem ertek hozza. ne vedd zokon, hogy ezt mondom, maximalisan ertekelem a hihetetlen sok faradozasodat es onfelaldozasodat (larzen)!
ha gondolod osszefuthatnank es odaadnam az en kopiaimat, hogy megnezd azokat is. hatha jobban tetszik. de lehet, hogy nem, csak egy otlet.
Eddig csak olvasója voltam a topicnak, de most már segíteni is szeretnék.
Megnéztem azt a 10 mp-es részletet, és szerintem a minősége, és a fényereje is megfelelő.
A sokszorosításba én is be tudok szállni, ha nagyon szükséges.
Nekem VHS-en, a Halló, halló utolsó sorozatának a 2.-6. részei vannak meg.
Megnéztem, de a céges monitor nálam is túl sötét, ráadásul egyszer már kiégett, és középen van egy fekete pont is (hiába , Hegyeshalom a Balkán kapuja). Nem baj, hazaviszem floppyn, és holnap írok benchmarkot :)
De jónak tűnik a dolog...
Nem, persze. Ezért kellene, hogy nézzétek meg, és szóljatok hozzá, hogy túl világos-e. Most a céges gépemen (jó monitoron) megnézve nem az. De a logo mindenesetre gyanús.
Szóval véleményeket kérek! Addig nem akarom elkezdeni - azt hiszem ez érthető.
Csináltam egy lite verziót. 10mp 1.9MB. Most upload-olom fel. Lehet, hogy egy kicsit túl világos, ez azért van, mert az otthoni monitorom elég sötét, ezért a tuner is nagy fényerőre van állítva.
Klikk hír!
Na kérem.
Itt van nálam egy darab rövid ízelítő, MPEG1 formátum, 26mp és 5MB. Ebből látszik, hogy nincs agyontömizve.
Letöltöttem egy DivX encodert (Nandub v0.28 - ez volt felül a listában :), de csak hosszabb .AVI-t csinál belőle (8MB). Ezer beállítási lehetősége van, amit még nem tudtam végignyálazni.
Felraknám ezt az mpeg-et, de nem túl hosszú ez preview-nak? Még nem tudom, hogy hova tegyem fel, mert öt megát http-n felrakni nem leányálom, ftp-nk meg tiltva vagyon.
en nem a penz miatt irtam, hanem a mennyiseg miatt. husz cdt pakolgatni ide oda foleg hogy mar igy is annyi van, mint a szemet. de hat ettol fuggetlenul nekem megfelel, bar 10 jobban hangzana.
Valamennyi cédét én is meg tudok írni.
A DivX-hez annyit, hogy nekem 300-as Celeronom van. :) Egy-egy rész pedig 3.5 Gb MJPG tömörítés nélkül (azaz a kártya tömörítésével).
Így van! 4 rugó/teljes mylord/fő. Ennyit szerintem is megér a dolog. A kérdés csak az, hogy hányszor 20 CD-t kell írni. Olyan 100 körülig én vállalom, ha gondoljátok.
Viszont a DivX szvsz jobb minőséget ad kevesebb helyen. De aki DivX-be akar konvertálni, gondolja meg, elég erős e a gépe! Én pl. nem kezdenék hozzá a 400as celeronommal...
Ha a 20cd-nél maradunk, szóljatok gyorsan, mert akkor rengeteg CDt kell venni, és aug. környékén legalább kétszeres drágulás várható. Én jelenleg még tudok szerezni pl. TDK Reflexet kb. 230ért, akár 100at is.
Elindult a henger. Az első rész ledigizve ott áll a vinyómon.
Most arra mondjatok tippeket, hogy milyen formába legyen konvertálva? Ha MPEG-be nyomom, akkor egy rész - egy cédé. Gondolom a DivX jobb lenne, de nincs encoder codec-em. Van valakinek? Vagy tudnátok URL-t adni, ahonnan le lehet tölteni?
Hoztam volna ízelítőt is az elkészült műből, de egyelőre a videoeditorom sincs.
Ma hazaviszem a cd íróm, de úgy néz ki, hogy egy-egy résznyi helyem még bőven van.
Sajnos a hétvége nem a tesztelésé volt, egyéb elfoglaltság miatt.
Egy tesztet azért megengedtem. Amikor digizett, akkor jól csinálta (nagyon jól), de a video fele(!) csak vizuális zűrzavar lett. Színes kis kockák ugrálnak kép helyett. Lehet, hogy a képernyővédő kevert bele, ma újra próbálkozom.
Ejj, ha legalább 48 órából állna egy nap! :-(
Mármint a cél is nemes, de a Matrox meg nemesacél :)
Egyszer régen a Moképnél digiztem G200-sal, és az is nagy élmény volt.
Ugye tudod, hogy a lehető legjobb kártyára tettél szert, mázlista ? :)
Kipróbáltam a vasat és meg kell mondanom, hogy kiváló minőségben dolgozik. Most már csak az a kérdés, hogy mikor lesz időm megcsinálni. Még előtte ki kell írnom kb. 8-10cdre való anyagot, mert alig van hely a vinyómon.
Szóval elindult a dolog, de lassú munkához idő kell...
off:Hogy kedvenc mesefilmemből(Macskafogó)idézzek:
hm..ööö.hm..most nem értem a kérdést.
:))
egyébként angyali nem vagyok,csak egyszer mondták rólam,hogy angyalka vagyok:)meg szerény is!:))on
Matrox Marvel G400-TV. Itt van a kezemben.
Ezentúl nem állítok biztosan semmit. :)
A Marvel 200-asra gondoltam, hogy biztosan nem az. :)
Holnapra kipróbálom.