Keresés

Részletes keresés

Dob Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6511
Azt el is felejtettem mondani elöbb.. az uj királynő.. hah.. nagyokat hördültünk álandóan, maior abban a jelentben feltünt.. durva.. de még milyen lehet smink nélkül..
Előzmény: rozsoma1 (6510)
rozsoma1 Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6510
Sziasztok!
Tegnap én is megnéztem, Nagyon tetszett, bár a könyvhöz képest kevésbé (néhol hiányérzetem támadt: taskenek lemészárlása, meg Lars megsebesülése pl.)
Yoda meg egy BKV-s nyugdijas, akinek csak azért kell a bot, hogy átadják a helyet.:-)
A sok CG nekem sem jött be, viszont egy-két helyen télleg jó volt.
A három szörny meg kicsit felfélelmesitett Pokemon volt, főleg a macska-szerű, bár még az nézett ki a legjobban, de a SW univerzumhoz a szarvas disznószerű állt legközelebb (Rancor)
A sok Jedi meg nekem egyértelműen rulla volt, imádom a fénykardokat:-).
Obi kiválóan játszik, Anakin is elfogadható, Amidala meg jól néz ki:-)
Az új királynő meg nagyon kampósorrú.Csúnya.
Jara Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6509
Miért akarja mindenki ugyanazt kapni ami az első trilógiában volt?! Az egyszer volt, jó volt és kész. De ha Lucas most ugyanzokat a színeket, ugyanúgy bundába meg gumiruhába öltöztetett lényeket sorakoztatna fel, akkor röhögné csak halálra magát mindenki...
Másik: az a hangulat egy Birodalom ellen küzdő maroknyi lázadó csoport harcának hangulata volt. Hogy lehetne a egy Köztársaság bukásának ugyanolyan vérpezsdítő lekesítő hangulatot csinálni? Ha Lucas folyton önmagát ismételné az lenne a hiba. Ez egy másik, egy hanyatló világ, a színek a naracs és a barna éppen a napnyugta színei.
Nekem tetszett Christensen játéka, főleg a Buckalakók után. Szerintem nem túlozza el, de minden mozdulatában benne van a sötét oldal onnatól.
Na jó csak ennyi, senki ne várja hogy Lucas egyszerűen úrjagyártja neki a trilógiát.
Előzmény: sssssss (6502)
Gokuball Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6508
Masfel ora tomeny unalom fel ora annal is unalmasabb szamitogepes akcioval. Attol tartok, hogy ez inkabb tavolodik a Star Wars ideatol, mint.kozelit hozza. Szomoru a valosag.

Csak azoknak ajanlom , akik egy gyenge kivitelezesu, gyer szineszi teljesitmennyel es szegenyes fantaziaval megteremtett al-sci-fi filmet szivesen megneznenek.

Szamomra oriasi csalodas.

G.

kutykurutty Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6507
Ami viszont (itt valakivel ellentetben) tetszett, hogy legalabb valamilyen szinten megjelent a coruscant-i atlagember. Na jo, nem nagyon, de valamennyire. Az ep1-ben mindig az zavart, hogy ment a nagy szoveg, hogy pusztul a nep, eheznek, szenvednek, de ennel tobbre nem futotta.
Pedig kivancsi lettem volna, hogy mifelek ezek a nabuk. Nem kellett volna sok, csak par jelenet.
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6506
Bocs mindenkitol, nem szoktam starwars-os topicokat olvasni, de ezt most le kell irnom valahova. :)

Szerintem sablon lett az EP1 es az EP2 is. Sablonszineszi jatek, sablongesztusok, sablonhercegno, sablonhosok, sablongonoszok.

A szepfiu meg a szep neni (a hercegno) kulonosen zavar. Annyira sablonok, hogy ennel jobban mar nem is lehetne.

Visszasirom a regi reszeket, ahol meg sok egyedi vonas volt a szineszekben es jatekukban.

kutykurutty Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6505
Igen, nem kellett volna a csataba bevagni a robotot folyton.
Inkabb valami olyasmi, hogy latunk valami ismerost elhullani (film kozben megismerhettunk volna vkit, aki azert nem annyira foszereplo) es ott meghal kicsit meghato korulmenyek kozott.
Mondjuk jarjar :-)
Előzmény: Dob (6504)
Dob Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6504
Pár észrevétel így eső nézésre:
Elég látványos valóban, de kicsit már már túl szirupos a sok CG trükk. Yoda nagyon béna volt.. nem tom, mi esz ha én 800 éves leszek, de nem hiszem, hogy ekora baromságokat fogok mondogatni egész nap. A beharangazókból én valami nagyon sötét dolgot vártam, ahol semmi poén, semmi szerelem nincsen csak kín, és szenvedés, mint amilyen a Birdalom visszavág volt. Teljesen más szájizzel mentem volna el a moziból, ha nem a "házasdjunk össze, és jajdejó" jelenetet nyomják a végén, hanem a "menetelnek a klónok a birodalmi indulóra", szóval ez sem volt túl jó.
A romantikusnak titulált részeken nem hatódtam meg anyira, egyedül az hatott meg, amikor Boba Fett fogja Jango Fett sisakját.
A szereplők közül egyedül Obi Van volt király, nekem nagyon bejött a színészi alakítása, nem mint Anakinnak, aki rémgyenge volt.
Amir a drdi gyárban mászkáltak, már láttam magam elött az új SW játékot a "Droid Factory"-t, amiben ugrálni kell ala Tomb Raider. C3PO nagyon nem volt vicces, amikor a fejét cserélgették.
Van a jelenet, amben sorra hullanak a Jedik, durva minden, magam alatt vagyok, azt snitt.. buta droid bénázik, majd megint snitt... megint hullanak a Jedik, kérdem én.. hol itt a dramaturgiai érzék.
A repülő Droid vicces volt. A villámos jelenet Lee és Yoda között mókás. Jango Fett lehetett volna durvább.
Szóval szerintem nem nagy szám, a Birdalom Viszavággal össze sem lehet hasonlítani, annak ellenére, hogy abban nem volt anyi CG-s jelenet.

Obi Van beszolása nagyon jó volt: "Mért érzem azt, hogy te fgsz sírba vinni?".

Szóval a 10 pontból kap 7-et.. NÁLAM

Lökdbeneky Kemény Farkas Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6503
Natalie Portmen, meg Nikita lesz nekem mindig...

Csak ne mondanád olyan büszkén téves információidat, barátom. Nem Nikita, az egy másik Besson film. Nataile Portman Mathilda volt. De mit is várhatna az ember egy olyan kritika után, amikor egy filmet a trailer-je alapján giccsnek minősítesz.

Más: amikor azokkal a lebegő-robogókkal mennek vagy 150-200-al, legalább egy kicsit loboghatna a hajuk + összehúzhatnák a szemüket. Vagy várjatok, kitalálom... a gépecske gerjeszt egy erőteret, amin a levegő egy része csak lelassulva halad át, a többi része meg megkerüli (buborék-effekt)? Na? :-)
Mert ugyan Dooku rucija lobog amikor menekül, de csak kb úgy, mintha 30-al menne egy Babettán (ld. Linda).

Előzmény: Meridian (6460)
sssssss Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6502
Két fontos kérdést fogok itt most feltenni.

A kérdések lényegében arról szólnak, miért nem kaptuk/kaphattuk meg azt a fenséges hangulatot, mint ami az el?z? trilógiát jellemezte.

(1) A CG és a dolgok inflálódása

Az újabb epizódok szerintem is inkább rontanak a Star Wars-on, mint építenek. És ez arra irányítja a figyelmünket, hogy kiderítsük, mi volt olyan megkapó a klasszikus trilógiában, pontosabban, mi okozta annak fenségességét.

Egyrészt nyilván az akkor korszakalkotó trükktechnika. Nos, ez az egyik legnagyobb probléma, amellyel szembesülhet(-ett) Lucas: engedhet-e újra a kihívás csábításának, vállalkozhat-e újra arra a próbálkozásra, hogy látványban minden eddigit felülmúljon? Véleményem szerint: nem biztos. S?t. A digitális technika fejl?dése - habár tudjuk, hogy nem ért véget, de - IRRELEVÁNSSÁ tette a filmtrükkök kérdését. A rendez?k lényegében minden szükségeset meg tudnak jeleníteni a vásznon, amit akarnak. Éppen ezért, ha valaki még mindig rekordokat akar dönteni, az már gyanús, hogy öncélú látványhajhászásba bocsátkozott-e (öntudatlan is). A kérdés számomra nagyon hasonlít a mai zongoraversenyekéire. Gondolom nem vagytok benne a témában, számotokra is elmondom, érdekes lehet: a mai nemzetközi zongoraversenyeken számos fiatal és tehetséges ifjú zongoristatitán-jelölt indul. És olykor már ki sem adják az els? díjakat! A zs?rik azon panaszkodnak, hogy míg a technikai tudást szinte alapból vágják az indulók, hiányzik az egyéniség. Teljesen másfelé irányul ma már az útkeresés a m?vészi világban; a technika ELINFLÁLÓDOTT. Ugyanez érvényes a filmekre is. Még a Jurassic Parkban is volt karakterük a dinoszauruszoknak (Tyrex, Velociraptor, az a köpköd?s stb. - részben ett?l olyan zseniális az a film); a folytatásokban viszont nem (részben ett?l olyan pocsékok).

Egyre kevesebbeket köt le a CG, különösen az éretlen CG (lovaglás a szörnyeken). Akik 100%-ot adnak a filmre, azok ehhez az egyre kevesebbekhez tartoznak. És egyre többek érzik lufiknak a CG-figurákat, s látnak helyettük kék semmit. Ráadásul a CG-technika távolról sem tökéletes, és ami fontosabb: távolról sem töltheti be azt a mindenható szerepet, amit ma adnak és tulajdonítanak neki (különösen ebben a filmben). Ezt els?sorban annak kapcsán mondom, hogy csuklóból dobnak fel a vászonra CG-figurákat. Például a kocsmárost. Egyáltalán nem volt életszer?. Egy: nem volt tökéletes a ruházata és a b?rmozgása, meg az, ahogy átölelte Obi Van-t; kett?: még ha az is lett volna, teljesen mindegy, olyan lény, mint ami ott mozgott, NINCS, ezért a benyomása szükségszer?en nem lehet életszer?, különösen úgy nem, hogy egy 3 perces jelenet erejéig t?nik föl. Még akkor sem lenne az, ha ott történetesen egy valóságos 4 karú béka játszott volna.

Ha egy idegen világot életszer?en akarnak lefesteni, akkor szvsz egyensúlyba kell hozni a "felvállalt idegenséget" ("felvállalt" már csak a költségek miatt is) a "bemutathatósággal". Szerintem a klasszikus trilógiában ez a harmónia tökéletes volt. De még a Baljósban is jobb, mint itt. Itt: tökéletesen felbomlott. Két kezeden megszámolhatod, hogy a 4-5-6-ban hányféle lényt ismersz. Itt pedig: csak a jedi-tanács tagjai több ennél. Hány két-/egy-/fél perc ideig látott újdonságot kaptál? Millióféle ?rhajó, millió lény, több bolygó, ezer akció stb. stb. Ezt NEM LEHET befogadni. És attól, hogy százszor megnézed például a kocsmáros jelenetét, attól a kocsmáros mindig is egy idegenszer?, fölösleges, olcsó CG-betét marad, mert nincs karaktere, nem ismerjük meg, nem szokjuk a mozgását stb. Az akciók is elinflálódtak, nem csak a CG-betétek (betétek! 95% betét!). Hányan is panaszkodtak már el?ttem arra, hogy nincs hangsúly Anakin karjának elvesztésén? De a film persze tele akcióval.

Hangsúlyozom: ez már nem CG-probléma! A klasszikus trilógiában is mindenki tudta, hogy ember mozog Chewbacca b?re alatt, de: megszoktad, mert szerepl? volt. Nem volt ezerféle Chewbacca, egy volt, de annak volt karaktere és jelent?sége is. Ebben a filmben: óriásmolyok meg -bolhák, meg mittudomén mennyi és milyen vadállat; EZ SOK.

Az akciók pörögnek, nincs rajtuk súly. A szerepl?k feltünedeznek, nincs rajtuk súly. Jelmezek, díszeletek, hátterek, színek váltakoznak, egyik sem dominál. Nekem a régi Star Wars-okból leginkább a fekete, a fehér, a szürke, a zöld, a kék jön be, a barna csak a fák törzsér?l meg Chewbacca-ról, a piros meg csak a lézerkardról. Itt: összevissza változik minden, az egész tarka-barka. A városi jelenet teljesen idegen az eposztól, még az a sárga ?rhajó is olyan EuroDisneyland-es. Vagy, hogy egy díszletet említsek, ott van például az egyik szerelmi dialógus, mikor a f?ben ülnek. A háttérben káprázatos vízesés csobog. Szép, de hogy illik ez bele ebbe az ?reposzba? Vagy hogy a jelmezekbe kössek bele (: Amidala-nak minden képen változik a frizije (eleinte, de akkor is).

Ezt már nem ragozom tovább.

A nagy tévedése Lucasnak és Spielbergnek (már ami a JP 2-t illeti), hogy azt gondolták, az el?z? rész(ek) fenségességét a CG teljesen pótólhatja. Hát nem.

(1.5) :)

Hayden Christensenben semmi karizma. Pedig ?rajta sok függött. Egyszer?en vagy rossz színész (inkább), vagy rossz rendez?i utasításokat kapott. Én sem értem azokat, akik ezt nem látják be, hiszen ott van Obi-Van, ? igazi színész. A stábot, és Lucast sem értem.

(1.6)

Szerelem. Hát ez a filmeposzok gyengéje. (Az volt a Gy?r?k urában is.) Itt ilyesmik kidolgozására nincs id?.

(1.9)

Dialógusok. Nyugodtan vihettek volna több "földi" életet bele, jót tett volna. Ez az állandó bölcselkedés (Yoda), komolykodás szörny? volt a Gy?r?k Urában is. Ott Frodo és a hobbitok, itt Obi-Van természetes tehetsége és kisugárzása tett valamelyest ez ellen valamit. Yoda-t mérsékelni kellett volna!

(2) A koncepció

És akkor elérkeztünk egy másik sarkalatos kérdéshez: a koncepció adta korlátok feszegetéséhez. Más szóval: az el?z? részekben a fenségesség abból is fakadt, hogy a megjelenített világ utalásai egy csomó dolgot bíztak a képzeletünkre. Úgy tettek, mintha lenne egy nagy világ, aminek csak egy részét, sorsdönt? történelmi fordulóit, akcióit jelenítik meg, de a hatalmas világ bennünk, a képzeletünkben épül fel.

Yodát említettem, hogy mérsékelni kellett volna. Mások is felhívták már a figyelmet arra, hogy a klasszikus trilógia talán nem számolt a távolabbi koncepcióval, nevezetesen például, hogy Yoda hogyan harcolhatott, hiszen jedi. Vagy hogyan nézhetett ki fiatalon, mert nehogy már egyész életében botorkáljon. Nem számoltak azzal, milyenek voltak maguk a jedik. És ez így volt jó. A koncepció teret engedett a néz? képzeletének is, hogy megalkossa a maga háttérvilágát, amelynek a vászon jelenetei csak egy kis részük. Ett?l volt az egész olyan fenséges. (Ugyanez áll, hogy egy irodalmi példát említsek, mondjuk az ötvenvalahány napos trójai csatát leíró Iliászra, a világirodalom legnagyobb eposzára is.) Most, hogy a koncepció hiányosságait betömik, az egész átmegy magyarázkodásba, okfejtésbe, s ez olykor már csak olyan nevetséges jelenetekkel valósulhat meg, mint Yoda párbaja. Az a jelenet már meg sem kísérli, hogy fenséges legyen.

Hogy mit lehetett volna tenni az ügy érdekében? Például nem Lucas rendez :) (Egyetértek Freeman-nel, abban is, hogy a Baljós talán jobb is volt.)

Egyik f? tanulság mindenesetre: a kevesebb több lehetett volna. Sok apróság helyett kevesebb karakteres dolog.

Ennyi.

sssssss

Vesper Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6501
Ez az elemzés nagyon ott van a szeren!

Pl. én nem is tudtam, hogy az bail organa.

Előzmény: ds9 (6500)
ds9 Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6500
Még valami a klónsereghez.

Egy fiktiv jedi nevében rendelik meg mindenkinek ( elöször Kenobinak ) okozva ezzel nagy meglepetést.

Bár szerintem logikus.

A nabooi konfliktusban D.Sidious átbassza a kereskedelmi szövetséget, de a filmböl kiderül ( Ep II. ) hogy Nute Gunray-t pl. semmi retorzió nem éri az ott történtekért, még mindig ö a kereskedelmi szöv. vezetöje.
( Nute Gunray pl. kívánja Amidala halálát nagyon, ez most ki is derült, ö óbégat állandóen, hogy " miért nem lövik már le ?? " )

Ezek már nem szeretik D.Sidioust, nem bíznának benne ( ök nem tudják, hogy az 1/1 Palpatine ), ezért D.Sidious odaküldi másik emberét, hogy szemmel tartsa öket ( C.Dooku ).
Ö meg jól által veri öket megint.

Ök a szeparatisták és Dooku egy szerepet játszik, klasszikusan mindenki ki van játszva mindenki ellen és közben Palpatine meg halad elöre.
Az elsö részben fökancellár lesz, most meg tejhatalmu fökancellár ( tessék csak nézni, hogy a film végén pl. Bail Organa mennyire ideges a sereg miatt, az erkély szélét veri dühében emiatt ).

Palpatine ebben a részben eléri, hogy legyen köztársasági sereg, ami de véletlen, de már készen van.
Pont 10 év kell a sereghez és az éppen letelt.

Dooku behazudja a szeparatistáknak, hogy fogalma sincsen, hogy a klónsereg hogy a fenébe került oda :o))
Elindítják a háborút ezzel, mármint a klónok megjelentével, és majd a klasszikus szalámitechnika alkalmazásával lesöprik a szeparatistákat és a jediket is.
Nagyon ügyes srácok ezek a Sithek.

Dooku meg szerintem azért mondja el Kenobinak a valóságot, mert úgy gondolja, hogy vagy nem kerül ki onnan élve, vagy azt fogják hinni, hogy hazudott ( Yoda ezt is mondja ).

Egyébként a végén, egy jottányi olyan érzésem sem volt, hogy valami porszem került volna a tervükbe, pedig a Genosiai események annak minösülhettek volna, de nem.
Ö tök nyugodtan elmegy a Coruscantra, átadja a Halálcsillag terveit Sidiousnak és azt mondja, hogy "minden a terv szerint megy ".

Ez volt a terv, beindítani a háborút, mindenkit átbaszni, a konfliktus szításávak ( Dooku ) Palpatine hatalmát megerösíteni, majd a szeparatistákat magukra hagyni és belezavarni a Köztársaságot a háborúba, melynek a fejetlenségét kihasználva át lehet venni a totális hatalmat.

Dooku elmondja Kenobinak, hogy Sidious a fél Szenátust az irányítása alá vonta, de azt nem mondja el, hogy Sidious tulképpen kicsoda :o))

A Jedik meg nem érzékelik a sötét erö hatalmát, csak azt, hogy ök gyengülnek.

Ezért fog Anakin egyensúlyt hozni az Eröbe, mert mindenki meg fog halni jelenlegi ismereteink szerint, csak a Dart Vader-Emperor páros marad a rossz oldalon és a Kenobi-Yoda pár a másikon.
Ez egyensúly.

Amikor Kenobi meghal, utána megint két Jedi marad Luke-Yoda, majd a Jedi végén csak Luke marad,de ö jó, tehát az egyensóly létre lett hozva. A vicc az, hogy végülis két szempontból is Anakin hoz egyensúlyt az Eröbe, elöször amikor az összes Jedit kiírtják ( 2:2 arány marad, tekintve, hogy más jedikröl nem tudunk, Sith meg csak kettö lehet )és a végén amikor megöli a Császárt, az a végsö egyensúly.

Freeman Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6499
Elnézést a double-post-ért. Úgy látszik fáradok.
Freeman Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6498
No emberek, tudom nem nagy hír, de én is megnéztem! Hogy a sötét oldal is képviseltesse magát itt, hát én is leírom a benyomásaimat:

Természetesen köze nem volt az élménynek ahhoz, amit a EP-IV okozott nekem annak idején, mint kissrácnak. Hiába a tonnányi CGI jelenet, az mamár édeskevés.
A történet ismét rendkívül laposra sikeredett, bár elismerem, hogy az EP-I-nél jobb volt.
Néhány dolog viszont iszonyúan zavar! Árulja már el valaki, hogy mi a f@szér kell antigravitációs hajtóművel felszerelt járgányokra 1000 évvel ezelőtti ótvar sugárhajtóműveket ( vagy annak látszó tárgyakat :) szerelni?
Kinek volt az az agyalágyult ötlete, hogy egy mai belsőégésű motor hangja (vagy ahhoz nagyon hasonló) legyen egy-egy űrhajónak??? Katasztrófa!!!
Hasonló gigantikus bukás mr. impotens Dooku napvitorlása. Igen, néhány 100ezer vagy millió év alatt elvitorlázgathatott volna a két helyszín között!! Egyébként fénysebességnél gyorsabb szállítóeszközök esetén mi a p*csának napvitorlás??? Csak hogy legyen egy ilyen efekt is? Röhej!!
Más.
Amikor elhangzott, hogy a merénylő valószínűleg egy alakváltó, először a szemöldököm felszaladt a homlokom tetjére, aztán éreztem hogy a bőr meghúzódik a tarkómon, kissé csengeni kezdett a fülem, és a sötét oldal jeges rémülete kezdte fojtogatni a torkomat! Úr isten ... csak neeem? =)
A leleplezéskor megnyugodtam, de ha a sisak alól véletlenül a jó öreg Odo biztonsági főnök kandikált volna ki a Deep Space Nine-ból, akkor azon nyomban felrúgtam volna a széket és visítva rohantam volna ki a teremből!!! =)
A Yoda-Dooku jelenet szintén el van b@aszva. Amikor egymásnak tologatják a villámokat akkor a Nagy zűr kis kínában című felejthető alkotás hasonló parodisztikus jelenete ugrott be. Ott már röhögni sem tudtam.
Azonkívül mi a fenének erőlködött Yoda avval a lezuhanó csőszerű bigyóval, amikor jóval később Luke hajóját úgy kirántotta a mocsárból, hogy csak ihaj!!?
Sokkal többet vártam ettől a jelenettől. Minimum azt, hogy a jó öreg Yoda mester legalább 1-2 kezet lábat orrot vagy fület ( vagy egyébb kiálló részt ;) levagdal a Dooku nevű szerencsétlen flótásról! De nem! :( Amíg Yoda majdnem összecsinálva magát arrébblöki a lezuhanó csőszerű bigyót, mr. impotencia egyszerűen elhúzza a csíkot! :(( Nagy csalódás!!! Elmaradt orgazmus!!! :(
A másik nagy hiba, hogy a jedi növendékek edzése közben bántóan megint előjött az, hogy a "lézerlövedékek" sebessége érezhetően lelassult az EP-IV-V-IV óta! Ez általános jelenség, az EP-I-ben tapasztaltam először és ott is nagyon zavart!!! Ez annyira elhatalmasodott Lucas-on, hogy még a Jedi Knight II-ben is bántóan jelentkezik ( nevetséges, hogy simán el tudok lépni egy lövés elől oldallépéssel!!!). Persze tudom, hogy az egész már eredetileg is hülyeség és ellentmondásos, hiszen ha tényleg lézer lenne, azt sosem lehetne látni, hogy úgy elrepül a távolba, hiszen annál messze gyorsabban terjed a fény ( arról nem is beszélve, hogy egyáltalán nem is lehetne látni ezt, kivéve ha éppen az ember szemébe lőnek, de akkor már úgyis mind1 ;)
Mr. Kenobi saccra 60-80 g-s manővereit az aszteroidák között már meg sem említem!
Szereplők:
Yoda: Lsd. mint fent, + nem rossz nem rossz, de a remegést az erőben nála sem éreztem.
Anakin: Valahogy ez a nyúl béla pre Darth Vader állatira nem jött be nekem. Se nem mozogott jól, se nem mondott jókat, az idő nagyobbik részében a 110%-os erekciójával kínlódott ;) a gyümölcslebegtetés kifejezetten szánalmas volt, az igazán derék és jóravaló buckalakókat meg egyszerűen lemészárolta =). Az anyja halálának jelenete is roppant erőltetett volt, már-már burleszk-szerű hatást váltott ki.
Padme: Az én ízlésemhez képest homorú mellei vannak, úgyhogy felejthető! =)
Dooku: Egy vödör Viagrával jobban teljesített volna! ;)
Palpatine: Nem sok vizet zavart, ezt még én is el tudtam volna játszani. :D
Jango Fett: Tökösebbnek gondoltam. Ráadásul az a vásott köjke sem tanul majd a fater hibájából, ő is abban az ősi páncélruciban szívja meg! =)
Egyebek: Hááát, gyenguska. Se íze, se bűze.

Mielőtt a fejem vennétek, azért mondok jót is! :)
Obi-Wan-nal elégedett vagyok. Jól mozgott a srác a vásznon! :) Ő sosem okoz csalódást! Ennek ellenére öregen messze jobb vót mint így sihederként. Ott éreztem a remegést az erőben!!

Mindenesetre még jónéhányszor meg fogom nézni (holnapra és holnap utánra már megvan a jegyem), hagyok időt és lehetőséget a filmnek hogy jobban hasson ( ez a technika az EP-I-nél már bejött nekem, pl. amikor hetedjére néztem meg, akkor qrva jó volt! :)

De addigis, csak 1-ben látom a megoldást: az EP-III-at NE George Lucas rendezze! Én már csak ebben hiszek.

Tehát...

George Lucas monnyon le!!! :D

pedro870 Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6497
Az kiderül (legalábbis a könyvben), hogy a szenátusban többen tudtak a klónsereg felállításáról. Nekem úgy jött le, hogy Palpatine számára sem volt titok. (Mármint az eljátszott szerepe számára :) )
Előzmény: ds9 (6494)
Freeman Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6496
No emberek, tudom nem nagy hír, de én is megnéztem! Hogy a sötét oldal is képviseltesse magát itt, hát én is leírom a benyomásaimat:

Természetesen köze nem volt az élménynek ahhoz, amit a EP-IV okozott nekem annak idején, mint kissrácnak. Hiába a tonnányi CGI jelenet, az mamár édeskevés.
A történet ismét rendkívül laposra sikeredett, bár elismerem, hogy az EP-I-nél jobb volt.
Néhány dolog viszont iszonyúan zavar! Árulja már el valaki, hogy mi a f@szér kell antigravitációs hajtóművel felszerelt járgányokra 1000 évvel ezelőtti ótvar sugárhajtóműveket ( vagy annak látszó tárgyakat :) szerelni?
Kinek volt az az agyalágyult ötlete, hogy egy mai belsőégésű motor hangja (vagy ahhoz nagyon hasonló) legyen egy-egy űrhajónak??? Katasztrófa!!!
Hasonló gigantikus bukás mr. impotens Dooku napvitorlása. Igen, néhány 100ezer vagy millió év alatt elvitorlázgathatott volna a két helyszín között!! Egyébként fénysebességnél gyorsabb szállítóeszközök esetén mi a p*csának napvitorlás??? Csak hogy legyen egy ilyen efekt is? Röhej!!
Más.
Amikor elhangzott, hogy a merénylő valószínűleg egy alakváltó, először a szemöldököm felszaladt a homlokom tetjére, aztán éreztem hogy a bőr meghúzódik a tarkómon, kissé csengeni kezdett a fülem, és a sötét oldal jeges rémülete kezdte fojtogatni a torkomat! Úr isten ... csak neeem? =)
A leleplezéskor megnyugodtam, de ha a sisak alól véletlenül a jó öreg Odo biztonsági főnök kandikált volna ki a Deep Space Nine-ból, akkor azon nyomban felrúgtam volna a széket és visítva rohantam volna ki a teremből!!! =)
A Yoda-Dooku jelenet szintén el van b@aszva. Amikor egymásnak tologatják a villámokat akkor a Nagy zűr kis kínában című felejthető alkotás hasonló parodisztikus jelenete ugrott be. Ott már röhögni sem tudtam.
Azonkívül mi a fenének erőlködött Yoda avval a lezuhanó csőszerű bigyóval, amikor jóval később Luke hajóját úgy kirántotta a mocsárból, hogy csak ihaj!!?
Sokkal többet vártam ettől a jelenettől. Minimum azt, hogy a jó öreg Yoda mester legalább 1-2 kezet lábat orrot vagy fület ( vagy egyébb kiálló részt ;) levagdal a Dooku nevű szerencsétlen flótásról! De nem! :( Amíg Yoda majdnem összecsinálva magát arrébblöki a lezuhanó csőszerű bigyót, mr. impotencia egyszerűen elhúzza a csíkot! :(( Nagy csalódás!!! Elmaradt orgazmus!!! :(
A másik nagy hiba, hogy a jedi növendékek edzése közben bántóan megint előjött az, hogy a "lézerlövedékek" sebessége érezhetően lelassult az EP-IV-V-IV óta! Ez általános jelenség, az EP-I-ben tapasztaltam először és ott is nagyon zavart!!! Ez annyira elhatalmasodott Lucas-on, hogy még a Jedi Knight II-ben is bántóan jelentkezik ( nevetséges, hogy simán el tudok lépni egy lövés elől oldallépéssel!!!). Persze tudom, hogy az egész már eredetileg is hülyeség és ellentmondásos, hiszen ha tényleg lézer lenne, azt sosem lehetne látni, hogy úgy elrepül a távolba, hiszen annál messze gyorsabban terjed a fény ( arról nem is beszélve, hogy egyáltalán nem is lehetne látni ezt, kivéve ha éppen az ember szemébe lőnek, de akkor már úgyis mind1 ;)
Mr. Kenobi saccra 60-80 g-s manővereit az aszteroidák között már meg sem említem!
Szereplők:
Yoda: Lsd. mint fent, + nem rossz nem rossz, de a remegést az erőben nála sem éreztem.
Anakin: Valahogy ez a nyúl béla pre Darth Vader állatira nem jött be nekem. Se nem mozogott jól, se nem mondott jókat, az idő nagyobbik részében a 110%-os erekciójával kínlódott ;) a gyümölcslebegtetés kifejezetten szánalmas volt, az igazán derék és jóravaló buckalakókat meg egyszerűen lemészárolta =). Az anyja halálának jelenete is roppant erőltetett volt, már-már burleszk-szerű hatást váltott ki.
Padme: Az én ízlésemhez képest homorú mellei vannak, úgyhogy felejthető! =)
Dooku: Egy vödör Viagrával jobban teljesített volna! ;)
Palpatine: Nem sok vizet zavart, ezt még én is el tudtam volna játszani. :D
Jango Fett: Tökösebbnek gondoltam. Ráadásul az a vásott köjke sem tanul majd a fater hibájából, ő is abban az ősi páncélruciban szívja meg! =)
Egyebek: Hááát, gyenguska. Se íze, se bűze.

Mielőtt a fejem vennétek, azért mondok jót is! :)
Obi-Wan-nal elégedett vagyok. Jól mozgott a srác a vásznon! :) Ő sosem okoz csalódást! Ennek ellenére öregen messze jobb vót mint így sihederként. Ott éreztem a remegést az erőben!!

Mindenesetre még jónéhányszor meg fogom nézni (holnapra és holnap utánra már megvan a jegyem), hagyok időt és lehetőséget a filmnek hogy jobban hasson ( ez a technika az EP-I-nél már bejött nekem, pl. amikor hetedjére néztem meg, akkor qrva jó volt! :)

De addigis, csak 1-ben látom a megoldást: az EP-III-at NE George Lucas rendezze! Én már csak ebben hiszek.

Tehát...

George Lucas monnyon le!!! :D

pedro870 Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6495
Írták vhol, hogy a rohamosztagosok klónok, de a 4 rész idejére, ugye az első sorozat életkora 60-70 év lett, akiket kb 10 éveseknek látni, azok a hátralévő 20-25 év alatt szintén 40-50 évet öregszenek. Belefér a történetbe, hogy a "gyártás" időközben leállt és áttértek a sorozásra :). Ráadásul a rohamosztagosok nem is egyforma magasságúak :).

Jango mintáját épp frissíteni szeretnék, mikor elhúz Kenobi elől, tehát ebből a típusból már tuti nem lesz új évjárat :).

Valamelyik könyvben szerintem volt is róla szó, hogy az egyik szereplő korábban be akart állni rohamosztagosnak.

Előzmény: Mike (6491)
ds9 Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6494
Jango Fett nem azt mondta, hogy ( Darth ) Tyrannus ( alias Count Dooku ) bérelte fel ?t a klónhadsreg elkészítésére, mert ez több oknál fogva nem stimmel.

1. Nem erröl beszélgetnek ( amikor elöször láttam a filmet én is azt hittem, hogy a klónokról beszél, de másodszor rájöttem, hogy nem ), hanem Obi van érdeklödik, hogy volt e mostanában a Coruscanton, etc . és amikor azt mondja, hogy igen, lehetséges, akkor kérdezi meg hogy arra ( Coruscanti küldetés ) ki bérelte fel ?? Erre mondja Tyrannust.

2. Egyébiránt a klónok készítésére nem Jungo Fettet kérik fel, hanem a kaminoiakat, Fett csak a DNS-ét adja. A kaminoiak meg által lettek verve, azt jelenleg nem tudjuk, hogy ki által,de majd kiderül.

3. Érdekes az is, hogy Jungo Fett nem (!!!) akarta megölni Amidalat, hanem felfogadott egy bérgyilkost és azt öli meg amikor az felfedné a kilétét. Söt ami után Obi vannal beszélget rögtön mondja a fiának, hogy pakoljon mert mennek, mert Kenobi rájött valamire, de ennek ellenére nem ö támadja meg Kenobit hanem az öt :o)))

Jungo Fett tulajdonképpen nem bérgyilkos, hanem fejvadász, dolgozgat ide-oda ( meg modellt áll pl. ), de nem akarta megölni Amidalat, ha meg akarta volna, akkor ezt megtette volna a Coruscanton ö saját maga, de nem tette, utána mehetett volna ö Kenobinak, de nem tette.
Ez azért érdekes.

Előzmény: artanis (6429)
morbiczer Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6493
A birodalmi csapatok (IV-VI. rész) nem klónok, azokat toborozzák/kényszersorozzák.
Előzmény: DonVirgilio (6489)
Mike Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6492
Ja es meg az is tetszett, hogy a rohamosztagosok egyutt nyomultak a jedikkel :)

Birodalom rullz

Mike Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6491
a rohamosztagosok klonok
Előzmény: DonVirgilio (6489)
Mike Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6490
Hat megneztem.

Eleg gyatra a film. Meg merem kockaztatni azt is, hogy az 1. resznel is rosszabb. Abban legalabb voltak otletek. Itt minden olyan elnagyolt, mesterkelt. A dialogusok nagyon primitvek, a szereplok java bugyuta, nincsenek kidolgozva. Az egesz film egy rohanas, eletidegen szereplokkel, akik meglehetosen mesterkeltek. A film elso fele eleg unalmas, a vege fele kezd erdekesebb lenni, jonnek a rohamosztagosok, lehet latni osi csillagrombolokat.

Masik csalodasom a zene (egy az egyben az 1. zeneje) es a hangeffektek (neha olyan volt mintha ujra a podracer versenyt neztem volna)

Ami jo: a kepi megjelenites. Az szep, hangulatos.
De mindez keves.

Szoval en csalodtam (pedig nem vartam tul sokat) bar lehet, ha most lennek 10 eves akkor tetszett volna.

StarWars film akkor lesz ujra jo, ha nem Lucas irja a forgatokonyvet.

DonVirgilio Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6489
Eszementen vártam, napokat számoltam vissza és végre megnéztem. Konklúzió: közel 20 év elteltével ismét igazi Star Wars filmet láttam! Most abba nem megyek bele, hogy az új rész hangulata felér-e a klasszikus trilógiáéval, de időnként nagyon ott volt az atmoszféra, pláne az utolsó képsoroknál, amikor a totális háborút meghirdetik. Különösen akkor dobbant meg a szívem, amikor Palpatine, az ultragonosz uralkodó/császár felbukkan fekete köpenyében.

Figyelvén a hozzászólásokat, valami oltári nagy gond lehet a tekercsekkel (vagy a multiplexek felszereltségével), mert itt Miskolcon is olyan érzésem támadt, mintha egy falusi műv házban bámulnám a vásznat. A képminőség borzalmasan szemcsés (gondolom nem manuálisan élesítik a képet), a hang meg kimondottan halk volt, pedig a robbanások alatt az egész nézőtérnek bele kellett volna remegnie.
Egy szó, mint száz, Lucas kiköszörülte a csorbát, hiszen nevéhez méltón komoly mesefilmet alkotott, nélkülözve a miki egér szindrómát. Az indexes kritika meg szerintem korrekt volt, rendesen ajnározták a filmet (amit nagy ritkán szoktak). A terrortámadásos asszosziáció persze nagy baromság, hiszen akkor már majdnem dobozban volt a film.
Kérdés: a birodalom leendő hadserege is klónokból fog állni, avagy normál zsoldosokat fognak toborozni?

ds9 Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6488
Egy-két dolog nekem feltünt a filmben ( pedig csak kétszer láttam eleddig ):

- Obi van, amikor a könyvtárban ácsorog és vár a könytárosra Qui-Gon Jinn szobra elött ácsorog
- a film vége egy az egyben azzal a beálással végzödik ami a TESB vége volt, ott Luke és Leia állnak egymás mellett és néznek az ürhajóból kifelé, mellettük jobbra a két ( ugyanazon ) robot, itt a szüleik állnak és néznek elöre, mellettük, a robotok tök hasonló szögben
- vannak olyan szövegek, melyek a New Hope-ra hajaznak ( direkte gondolom én ), pl. amikor C3po nyammof artunak, hogy miféle üzenetröl makog itt összevissza ?

Matyika_ Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6487
Ajjaj, asszem megkockáztatok én is egy kiadós letolást a bölcs Skywalker.-től. (Ekkora kúltúrsznobságot... ha én mást várok egy filmtől mint te, akkor én nem vagyok igazi rajongó, és a hiba a fejemben van? Ehhh...)

Először is biztos hülye vagyok, de ha rajzfilmet akarok nézni, akkor leveszem a Shreket a polcról. Csak azért, mert mindent meg lehet már rajzolni computerrel, miért kell? Mástnemondjak mikor Windu Mester bemegy a már elmélkedő Yoda Mesterhez, aki érzi a nagy rosszat, hogy Ani (Ani... mértnem mindjárt Ani-cica? Párbeszédírók jelentkezését várja a Lucasarts) henteli a tuskeneket, akkor az elmélkedőszoba háttere olyan-de-olyan bénán van megrajzolva, hogy jaj, pedig két fotelt kellett volna behoznia a kellékesnek összesen, de hát animáljunk, mer az jó. Amúgy is ronda a CGI itt-ott, máshol viszont királyság, de összességében nekem sok belőle ennyi. Elvileg az ILM ámítógépes szekciójának megtámogatnia kellene az SW univerzumot, nem megalapoznia. Ha Lucas még beletett volna 50 millió dollárt a dologba, sok-sok remek robot- meg űrhajó- meg bolygómodellt mozgathatott volna zsinóron, és nem lett volna ilyen illúzióromboló az egész. (Amúgy se bukfencezek annyira a monumentális tájképekre, mert így, géppel nem is akkora nagy dolog elkészíteni őket, és mert mikor a századikat látom, számomra elvész a dolog varázsa.

Yoda Mester arca dettó: ha bábuval csinálják, nehezebb lett volna ilyen élethűre csinálni, de jobban is nézett volna ki a végén. Yoda mesterrel kapcsolatban még egyvalami fáj: valahogy később bölcsebb lesz, itt még a közhelyszótárat mondja fel. Viszont remekül érezni rajta/benne a háborúba való belépés felelősségét, illetve a vívódást, hogy mi legyen a klónsereggel. Hadvezérként pedig kiváló, sőt, mintha tetszene is neki a dolog: szerintem ezért mondta a végén, hogy a Jedikre rávetült a Sötét Oldal árnyéka, vagy mi. Ebben az epizódban nem volt fekete-fehéren (-zölden:) jó és bölcs Windu meg Yoda, végre őket is megérintette a Sötét Oldal. Számomra innentől sokkal hitelesebben prédikál Lukenak a Dagobán. (A fénykardolás meg király, bár nekem az Anakin vs Christopher Lee sokkal jobban tetszett, a fényképezés miatt. Lucast a fantáziájáért szeretem, nem a kiváló rendezői kvalitásai miatt, de az zseniális volt.)

Hangok rúlnak, aszteriodamező duplán, a Fett-család triplán.

Szerelmi szál grrrrrrr, a mezőn-hempergésnek pl. mi volt a szerepe? Ráadásul ez a film már csókkal végződik, mint valami rohadt Die Hard 2. Közhelyes itt-ott, na. De azért szeretjük.

Vesper Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6486
Hát nem véletlen játszott annyi vámpírt, még végül maga is azzá vált! :Đ
Előzmény: artanis (6485)
artanis Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6485
Hittétek volna, hogy a Dooku grófot megszemélyesítő Christopher Lee lassan 80 éves. Ki nem néztem volna belőle! Kb. 60-ra saccoltam.

-R

Vesper Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6484
Felgyorsította magát az erővel! (gondolom én)

Végülis Mace Windu is simán hátraszaltót nyomott az erkélyről az arénába. :)

Előzmény: Blue_highway_ACE (6483)
Blue_highway_ACE Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6483
Üdv mindenki! : )

Új vagyok errefelé, a kuzinom jóvoltából sikerült bejutnom a mai előadásra. Meg voltam döbbenve!!!
A Corvinban a terem félig üres volt.. hihetetlen.

Egy korábbi hozzászóló említette a hangulatrombolást. Mellettem is egy 10 éves fiúcska ücsörgött, aki Anakin drámai kifakadása -miszerint lemészárolt mindenkit mint az állatokat- közepén fenhangon érdeklődte az apjától: Apúúúúú!!! Mos' miről beszééél?
Huhh... : (((

Azért Yoda vívótechinkája elég vad... Ez a reumás-botos-csoszogós dolog akkor csak póz???

B_h_ACE

_ParaDoxx_ Creative Commons License 2002.05.17 0 0 6482
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem Dooku gróffal kapcsolatban: amikor a "megbilincselt" Obiwan-nal beszélget, azt mondja neki, hogy csatlakozzon hozzá, mert együtt elpusztíthatják a sith-eket. De a film végén kiderül, hogy a legfőbb sith-nek, Sidious-nak dolgozik. Akkor most Dooku csak kamuzott Obi-nak, vagy tényleg a sith-ek elpusztítása a célja, csak épp titokban, kétszínűen?
Ja és még 1: ki volt az a Szifodiusz, vagy ki, aki a klónokat megrendelte? Tényleg volt ilyen jedi lovag csak meghalt, ahogy Obi is mondja? Nem lehet, hogy Szifodiusz = Darth Sidious?
Lehet, hogy hülye kérdések, de a könyvet nem olvastam, a filmet meg nem a megfelelő moziban láttam ahhoz, hogy végig teljesen élvezhessem.
!ParaDoxx

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!