Igen jó játékkal nyertünk, akár 3-4 góllal is győzhettünk volna. A Győr katasztrofális volt, ráadásul a legparasztabb csapat, ami mostanában nálunk járt. Jó volét látni, hogy a közönség és a csapat ismét egymásra talált!
Mun!
Ha tudnád, mi a helyzet, nem követelnéd Pruki menesztését. nem az ő hibája, hogy így állunk. Ráaádsul ennyi pénzért senki sem ülne le a kispadra.
Végre győzelem! Ráadásul meglehetősen tartalékosan! Kardos Ernő a Győr-verő (tavaly is az ő góljával vertük a Győrt, igaz, akkor idegenben). Nem mellesleg az idei bajnokságban először a Pécset is megelőztük. A Pápa otthon zakózott, viszont a REAC is megkezdte a felzárkózást. Remélem, szerdán meg tudjuk őket állítani a Kupában!
Amit írtam, azt nem a csapat sikertelensége motiválta, hanem az az egyetlen alig megbocsátható taktikai hiba, amit Prukner (akivel szemben egyébként más fenntartásom nincs, és eddigi munkájáért nagyon is sokra tartok) az MTK elleni meccsen elkövetett. Vannak helyzetek, amikor egyetlen vaskos hiba is elég egy munkavállaló (jelen esetben egy edző) felállításához, szerintem ez ilyen volt.
Tény, hogy igencsak gyengén állunk, de szerintem nem kellene edzőt cserélni még. Biztos vagyok benne, hogy nem Prukner az oka a csapat jelenlegi helyezésének, mondom ezt úgy, hogy idén csak egy meccset láttam élőben.
A magam nevében köszönöm az eddigi munkáját, elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy sok év után Kaposvárt ismét jelzik a hazai futballtérképeken. Most azonban ideje, hogy átadja a kispadot valaki másnak, mert önnel ötről hatra már nem jut a csapat. Nem állítom, hogy a játékosoknak semmi felelőssége nincs abban, hogy a Rákóczi az egyik fő kiesőjelölt ebben a szezonban, amíg azonban olyan eszeveszett taktikai hibát követ el, mint a mai meccsen, amikor az utolsó tíz percre csatár nélkül gondolja kihúzni a mérkőzést a mind hevesebben támadó hazai csapattal szemben, nos, addig azt gondolom, hogy az előrelépésnek ugyan nem elégséges, de mindenképpen szükséges feltétele az ön vezetőedzői posztról való lemondása! Remélem, hogy maga is hasonló belátásra jut, különben kénytelen vagyok abban bízni, hogy a klubvezetők hozzák meg ezt a döntést! Vonuljon vissza a maradék méltóságának megőrzésével minél hamarabb, különben egyenes út vezet az NB II-be!
A május 14-i eredményt most kivételesen elfogadnám. Az idei év még a tavalyinál is inkább a kiesés elleni küzdelem jegyében fog telni (bár ne lenne igazam!), ahhoz pedig jól jönne egy pont is!
Elsősorban a Prukner a hibás! Nem is igaz, hogy volt köze az NB I-hez jutáshoz...
A csapat, a játékosok, maguktól is eljutottak volna... Legalábbis, egyre többen így kezdenek most emlékezni.
Másodsorban a sajtó!
Ez, mindig így van....
Végül pedig a szurkolók! Ők is hibásak!
Úgy kellene ujjonganiuk minden meccs után, mint liverpooli-nak a BL-döntő lefújásakor!
Vagy pedig úgy, mint amikor valamelyik faxkalap gólszerző a gólja után úgy szaladgál körben, hogy a mutatóujját a szája elé téve int mindenkit csendre!
Emberek: ki lehet menni a hazai meccsekre, el szabad utazni idegenbe is, de BÍRÁLNI TILOS!!!!!!!!!!!!!!
Jovit ne is próbálják meg felülmúlni, mert akkor még 100 néző sem lesz. Prukner is abbahagyhatná a töketlenkedést, és jól seggberúghatná a csapatot. Nem hiszem, hogy ne használna. Tavaly megmutatták, hogy többre is képesek.
"a csapat arra sem volt képes Fehérváron, hogy kimenjen hozzájuk"
Hát az elmúlt négy-öt évből nem emlékszem, hogy egy-két meccsnél többön láttam volna, hogy legalább egy kiintés erejéig üdvözölték volna a szurkolóikat idegenben. Csak azért keserű ez a dolog, mert milyen büszkék voltunk rájuk, hogy nagyrészt saját nevelésű játékosokból álló, fiatal csapatunk van, aztán tessék, sikeresen leküzdötték magukat a futballk.rvák szintjére (mondjuk, Jovánczait azért még nem múlják felül).
Egyezik a véleményünk! Nem az a baj, hogy szinvonal alatti a játék, hanem a hozzáállás kritikán aluli, egy (max.két) emberen kívül senki nem küzdött! Ha a nézőkért nem is de legalább saját magukért játszhatnának a fiúk. Semmi ambíció?! Sok játékosnak megye2-ben lenne a helye. Nem kellene ezt megbecsülni, hogy NB-1-ben játszhatnak? Ha így megy tovább nem sokáig....de én azért még mindig bízom...talán csak egy hullámvölgy.
Távolról kapura nem lövünk. Védekezésben az ellenfelekkel nem ütközünk, úgy robognak át rajtunk mint az expreszvonat. Ezt már eddig is tapasztaltuk.
Játszottunk már rosszul, elképzelés nélkül is. Ezt még úgy ahogy elviselik a szurkolók. De azt már nem, hogy a játékosok zöme lélektelenül lófrál a pályán.
1200 Ft talán egy focistának nem komoly összeg. Sok drukkernek viszont az. Ezért azt joggal elvárhatja, hogy a pályán lévők "szakadjanak meg", tegyék oda magukat.
A tegnap esti kupaprodukció minősíthetetlen volt. 1-0 után szándékunk sem nagyon volt támadni. Teljesen megérdemelt volt a REAC egyenlítő gólja.
Ha a bajnokság hátralévő részében sem változik a hozzáállás akkor a Pápa és REAC után a Kaposvár lehet a harmadik komoly kiesőjelölt.
"A játékosok fejében tutira nagy baj van, de nem gondolnám, hogy elszálltak maguktól, mert azért nincs mire."
Valóban nincs mire. Azonban tudtad, hogy az ultráink sztrájkot fontolgattak, mert a csapat arra sem volt képes Fehérváron, hogy kimenjen hozzájuk? A fizetésekkel nincs gond, amíg telik nekik szolira, szórakozásra, biztos nem nyomorognak.
Sajnos, a szurkolók is megoszlottak. Két társaság majdnem összeverekedett a meccs után a stadionban. Szomorú.
A játékosok fejében tutira nagy baj van, de nem gondolnám, hogy elszálltak maguktól, mert azért nincs mire. Én ennél is nagyobb bajokra gondolok: öltözői súrlódások, klikkesedés, esetleg a juttatások csúszása. A pontos okot nem tudom, de a helyzet nem egyszerűen rossznak, hanem rémesen sz@rnak tűnik.
Nem is tudom, hogy írjak-e beszámolót. Túl sok bennem a felgyülemlett feszültség, elkeseredés. Bár, talán az a legjovv, ha kiírom magamból.
Kezdjük a mérkőzés körítésével.
A Loki ellen már be kellett volna mondani, hogy a bérletesek ingyen mehetnek be. Esetleg közölni a Somogyi hírlapban vagy időben a honlapon. Ha pedig ez nehezére esik a klubvezetésnek, akkor fel kéne venni a klubházban azt a rohadt telefont.
Erre tegnap délután kiírják a honlapra. Meg is látszik: 1000 néző.
A meccs.
Ebben a csapatban Zsolnai lett a legjobb. Ez az ember kiköpi a tüdejét, más kérdés, hogy ez mire elég. Prukner visszaél a helyzettel, mert mindent játszat vele. Csatárt, kp-t, védőt, már azt várom, mikor áll be kapusnak.
Apropó kapus. Szűcsnek óriási köszönet jár, 3-4 hatalmas bravúrt is bemutatott.
Ennyi volt a pozitívum(?).
Nincs a középpálya kihasználva. Mikor támadunk, a védők 4-en hátul álldogálnak, őrzik a semmit. A kp sor a meg vagy a felezővonalnál ácsingózik és felíveli a labdákat, vagy felhúzódnak mind csatárnak. Máté, mint a csk elég nagy baki. Ez a gyerek alszik. Ma kétszer is elesett a pályán, mindkétszer úgy, hogy nem volt körülötte ellenfél. Mitől? Nos, a labdától. Ott röhögött mindenki.
Megszereztük a vezetést, innentől kezdve látszott, a csapatnak ez jó. Talán nem szóltak nekik, hogy lesz visszavágó is. Mikor a Reac 10 főre fogyatkozott még jobban leálltak. Meg is lett az eredménye. Aki nem volt a meccsen, el sem hiszi: úgy megtapsoltuk a Reac gólját, mint a sajátunkat.
Itt bizony nagy baj van. A játékosok elszálltak maguktól, Prukneren pedig a közönyt érzem.
Na igen, ez teljesen hűen jellemzi a mostani állapotunkat, hogy vezetünk, már majdnem vége a meccsnek, még emberelőnybe is kerülünk, azután kiegyenlít az amúgy is harmatgyenge ellenfél. Meg kell valljam, a csapat mostani "eredményei" alapján lassan már közöny vesz rajtam erőt. Komolyan mondom, már azon se jönnék ki a sodromból, ha hétvégén tíz góllal verne minket az MTK.
Szerintem is a fejekben lehet a gond és a koncetráció nagyo hiányzik, mert nem hiszem el, hogy a kapu torkában is ki lehet hagyni a helyzetet. Vagy csupán az a god, hogy nem tanulták meg illetve nem gyakorolták eleget a helyzetek kihasználását, hogy mikor milyen erővel meg hova kell rúgni a labdát?
Sokszor úgy éreztem a csapatot, mintha azt gondolnák, hogy nem eshetnek ki bármilyen eredményt is érnek el.
Az a baj, hogy nincs elég nagy baj. Tavaly a kiesést jelentő helyig kellett zuhanni, hogy észhez térjenek a fiúk.
A Fehérvár elleni zakó elképzelhető, bár a Rákóczi ugyanúgy mumusnak számít Fehérváron, mint nálunk a ZTE. Én győzelemre tippeltem, mert egyszer szerencsénk is lehet:-). Az MTK elleni meccset a fene tudja, az MTK is eléggé hullámzó teljesítményt nyújt, még ha viszonylag jó eredménnyel teszi is ezt. A Győrt agyonütjük. A REAC-ot is:-)
A győzelem már csak azért is nagyon kéne, mert egy kicsit leszakadna a Fradi és a Diósgyőr.
Az a baj, hogy nincs elég nagy baj. Tavaly a kiesést jelentő helyig kellett zuhanni, hogy észhez térjenek a fiúk.
A Fehérvár elleni zakó elképzelhető, bár a Rákóczi ugyanúgy mumusnak számít Fehérváron, mint nálunk a ZTE. Én győzelemre tippeltem, mert egyszer szerencsénk is lehet:-). Az MTK elleni meccset a fene tudja, az MTK is eléggé hullámzó teljesítményt nyújt, még ha viszonylag jó eredménnyel teszi is ezt. A Győrt agyonütjük. A REAC-ot is:-)
Sajnos nagyon leeresztettünk. Még akkor is, ha "csak a Debrecen" vert meg minket az utóbbi időben. Nincs minden rendben a fejekben. Ez leginkább a Pápa elleni pontrablásnál derült ki, de Honvéd ellen és a ZTE-vel szemben is nyerni kellett volna.
Én nem tudom mi a baj, de azt látom, hogy baj van.
Nem játszunk jól, nincsenek helyzeteink sem illetve ha akad egy, azt nem lőjük be.
Hangulattalanok a meccseink. Nem azért, mert nem drukkolnak a szurkolók, hanem olyan színtelen-szagtalan a focink!
Amilyen pechesek vagyunk- mondom én, az örökös pesszimista - Fehérváron lezakózunk, na, meg az MTK ellen is, a rém gyenge Győr meg ellenünk fog feltámadni.
És arra sem mernék ma nagy pénzt tenni, hogy túljutunk a kupában a REAC-on.
Először is elnézést az alattam írótól, bár alaposabban körülnézve láthatta volna, hogy ide újabban igen ritkán köszön be bárki is.
Másodszor: a bajnokság negyedén immár túl talán nem túlzás azt állítani, hogy ennél mindenképpen többet vártunk. Nem akarom kongatni a vészharangot, de idén leginkább csak abban bízhatunk, hogy a Pápa és a REAC "személyében" van nálunk gyengébb csapat is. Mindenesetre elkeserítő, hogy a pontok elhullatása nem annak köszönhető, hogy az ellenfelek annyival jobbak nálunk, hanem a koncentráció teljes hiányának. Mert ki lehet kapni a Debrecentől, de az jellemző ránk, hogy a megszerzett vezetés után nemhogy nem élünk a pszichológiai előnnyel, hanem mi csuklunk össze. Sajnos, a csapat belső (morális) erejét most egyáltalán nem érzem átütőnek, és lehet, hogy radikális változ(tat)ásokra volna szükség az eredményesebb játék érdekében!