Ha nem is szalonnát, de fél liter olajat megihat. Vagy egy nagy tál tökmagot a héjatlan fajából.
A szalonnát jól kisütve megeszem, de a zsíros húsokat sokáig nem bírtam. Így 30 táján jobban bemegy, de főleg hidegen. Bemenni a kamrába kihozni egy tányér jó fűszeres hideg oldalas, vágni egy szelet ropogós héjú puha kenyeret.... Ez reggelire (ha már eszek) a legjobb. Esetleg egy kis ubi vagy paprika hozzá. Esetleg egy kis hagyma a kertből.
Van aki fűszerkertet tart fent? Mert nem tudom érdemes e?
Vegetáriánusnak aztán javasolhatod. Lefogadom, te sem szívesen rágicsálnál indiánok által rágott és gyúrt tarantulapókot, no, én legalább ennyire nem szeretnék húskészítményeket sem. :D Egyébiránt a családban rajtam kívül mindenki jó húsban van sokkal kevesebb étellel is (6-an vagyunk és én annyit eszek meg, mint 5 másik, szóval az élelem 50%-át), ez az én specialitásom. Sőt, húgom egyenest súlyproblémákkal küszködik. Az állati fehérje és zsír az állati fehérje és zsír, a tojás majdnem teljes értékű táplálék, a sajt pedig fölér a húsokkal.
:D Én nem tudom, nem láttalak; Schwarci 188 cm és 113 kg volt a Conan korszakban, mint mondottam, hát szemre mérd be magad, hozzá képest hogy állsz. :D
Nem biztos, mert télen mindig lefogyok, hiszen alig van étel, mert nem funkcionál a kert. Néha napokig nem eszem, csak meleg vizet iszom, hogy csökkentsem az éhségemet, és közben sem viszem túlzásba a rizskása zabálását. De annál a -10-nél jobban nem szoktam lefogyni - sőt, idén csak 60-ig mentem le, biztos nőttem :D Nekem inkább az a gondom, hogy valószínűleg pont az izomból fogyok, és a melóhoz meg minimum ez a 66 kell. Persze jobb volna még több, de hiába zabálok zsírt fehérjével, a rekordom eleddig 68 kg volt ősz közepére. :D
Kell eszegetni de ez nem valami megterhelő.:-)Egyébként nem vagyok kövér csak jó erőben vagyok.Nincs is olyan gondom hogy nagyon nagyon elfáradnék.A meleg viszont gáz.Egész nap szakad rólam a víz ha kint dolgozok.
Atyavilág, mennyi ( szigorúan diétás!!!) szalonna kell ennek a testsúlynak a megtartásához...?:-)) Ha belőlem kettő lenne, akkor sem lennénk ilyen súlyúak...:-)
Én 185 vagyok és évekig 80-90kg közt mozogtam viszont mióta megnősültem és tartom a szigorú szalonna diétát 115kg vagyok és nem mozdulok sem le sem föl.
Akkor ha baj lenne nem húznád sokáig. Én ugyan olyan magas vagyok mint te és most 85 kiló. Ha napi 1000 kalóia alá vittem az étkezésemet akkor sikerült 1 hónap alatt 3 kilót leadnom. rossz időszak volt. De leküzdöttem 78-ig.
:)
Most meg 2 év alatt megint 85. Igaz én meg alig eszem növényeket.
Ha nem eszek ennyit, lefogyok, kérlek. :) Egyszer, mikor a szakdolgozat miatt csak normál mennyiségeket volt időm enni, két hét alatt tíz kilót fogytam - a 66-ból, 177 centire. Pedig lefogadom, hogy mivel döntjük magunkba a tejterméket és tojást, hiszen ebből bőven van (egy egész hűtő áll zsúfolásig sajttal), talán még zsírosabban is étkezünk, mint sok nem vegetáriánus, a fehérjéről nem is szólva: a savóból kifőzött orda majdnem színfehérje, de a sajtban és tojásban is sok van. Az orvos nekem azt mondta, ez nálam genetika...
(Édesanyám meg szerintem levegőn él, ő alig eszik, azért csak 5-öt mondok a fogyasztásban.)
Nem viccből van kecskénk meg tyúkunk. Mennyi zsír is van a tojásban, meg a sajtban, és mennyi sok fehérje? ;] Sajtból én egy fél kilót benyomok egy kiló kenyér mellé. Mást állítólag a tésztás étel is eltelíti, hát én a stíriai metéltből rögtön fél nagytepsivel szoktam enni, és másból sem tányérba, hanem tálba vagy lábosba szedek magamnak.
Én a mienket nagyon szeretem. Cobra fajta, fekete magvú. Picit édeskésebb, mint a sárga hüvelyű, húsos és nem kell kétnaponta szedni. Először Juliskám volt, rettenetes szálkás volt, állandóan szedni kellett volna, én meg nem vagyok hajlandó folyton a zöldbabbal foglalkozni. A bokorbabtól meg sajnálom a helyet, a futónak sokkal jobb a helykihasználása és a fagyokig terem. Az is jó, hogy nem kell megmosni a termést. Mikor egyszer bokorbabom volt, az csupa sár lett, arra már nem jutott talajtakarás.
Én most éppen ilyen zöldbabból főzök, pontosabban próbálkozom, e még nem tudom mi lesz belőle:-))) Pedig ezektől a cupákos oldalasmeséktől megindult a nyálelválasztásom rendesen...:-)))
Mmjutkának: Egyelőre ilyen terméskezdemények vannak a gesztenye ízű tökökön. Változatos. Eddig összesen 6 indult fejlődésnek 3 növényen, de sok még rajtuk a termős bimbó.
Szeretem én a füstöltet. Sajtba, húsba bármibe. Eszem is őket. Reggel igyekszem visszafogottan enni (pedig írják sokan hogy a legfontosabb) mert az az időpont mikor ki tudom hagyni. Ha reggelizek utána nagyon éhes leszek hamar. És nem tartozom a sovány emberek csoportjába. Viszont reggeli nélkül szoktam menni pl. kaszálni is mindig. Csak vizet viszek 4 litert és amíg az van addig nem megyek haza. Ez így reggel 8-tól kb du. 2-ig tart. Azután hazamegyek fürdök felöltözök és utána jöhet a kaja. Azután viszont nagy bajnak kell lenni hogy rohanjak vissza dolgozni.
Én a brokkoli fiatal leveleit is meg szoktam főzni, ha kevés a rózsa. P. krumplival vegyesen, tejföllel, sajttal átsütve nagyon finom. Most nincs brokkolink, nem jut mindennek hely. Nyáron nem annyira kívánjuk a káposztaféléket, így inkább kelbimbó és leveles kel van télre. Most egy darabig úgyis állandóan zöldbabot kell majd enni, hirtelen sok lett rajta. Ennyi babunk van, zöld hüvelyű, nehezen szálkásodó. Kettőnknek bőven elég.
Ja és az oldalasban kimondottan jó a csont mert itthon szittya magyar módjára kézzel eszek ilyeneket (különben nem lehetnék könyékig zsíros) és igy van hol megfogni.Isten ments hogy kicsusszanjon a kezemből!
Hát dinnyével sem lehet talicskázni!Ezek a milánóik meg..........Én csak lecsostésztának hívom mindet.Egye meg aki kitalálta.Nem az én kultúrköröm.Hallgass rám reggelről nagyon fontos a kalória.Szalonna kolbász meg egy kis hagyma a friss leheletért.Ha nem szereted a füstölt szalonnát ajánlom az csécsit vagy erdélyit.A kolozsvárit az meg kell sütni.