Az első szervizem (igaz hogy költségtakarékost kértem, ami a pollenszűrőben merült ki) fél óra volt olajcserével együtt. Munkadíj 7000 Ft, ami tartalmazta az olajcserét, plussz a négy kerék ököllel történő kocogtatását. Igazából garanciaidő alatt jobb, ha én mondom meg mi nem stimmel és követelem a javítását.
Köszönöm a tanácsot,mert az mindig jól jön! A twister az maradni fog,mert már igy is megvagyok elégedve a teljesítményével.Igen a motor háztető kivágása macerás,ezért is írtam hogy nem most lesz(úgy 1-1.5 év múlva),akkor összejön annyi zsé hogy komolyabban hozzá lehet nyúlni az autóhoz,és úgyis lesznek optikai átalakítások akkor ez már igazán belefér.Szerintem a lacsi egy nagyon könnyen tuningolható (optikai) kis dög,úgyanis már alapból jó alakú bestia. A következő megoldáson töröm a fejem: Ahogy a képen is látszik a Twisterhez egy gégecső kapcsolódik és ennek a szabad végére csatlakoztatnék egy olyan laposfejű légbeőmlőt,amit te is mutattál(Simota),és ez a laposfejű légbeőmlő fog 'kikandikálni' a motorháztetőből (természetesen köré a karosszéria színében egy kúlturált ház(légbeőmlő) lenne csináltatva). Igy már lesz torlónyomás!Szerintem
Nem egyéb csak szerény vélemény: kúpos v. hengeres jó méretű direkttel is elérhetsz ugyanannyit, mint TWISTERREL és légbeömlővel. Nézz utána a Green TWIST légáram értékeinek (v. pl. szűrőfelület nagysága) és hasonlítsd össze pl. 120/100/140 mm (D/d/hossz-1,6-1,8-hoz jó méret) méretű Green kúpossal. Szerintem ellenőrzés nélkül tudja legalább a kétszeresét és nem kell kivágni a motorháztetőt. Vagy ha mégis el akarod követni, nem biztos hogy a TWIST a legalkalmasabb, mert nem csöves csatlakozásra méretezték. Vannak méretezett szetek -igaz drágábban- de megbízhatóan hozzák az adott érétkeket.
A lényeg: kísérletezni szabad, csak egy kivágott motorháztetőt körlményes visszafoltozni v. áthelyezni, ha nem jön be teljes mértékben az elképzelés. a TWISTERT mosva jó állapotban el lehet adni, ha úgy döntesz.
Na figyelj a munkámmal kabcsolatban 10 éve vezetek Mitsubishi L200-okat rendszeresen én viszem a szervízbe a munkafelvevőnek elmondom mi a baj vagy csak a kötelező 7500-an kénti szervíz.Behozzák az autót a szerelő csarnokba és abban a pillanatban ott vagyok mellette én is. Figyelem mit csinál a szerelő.
Csak akkor jövök ki a műhelyből ha kész az autó VÁGOD.
Tegyük hozzá ez a Mitsubishi és én ebből indultam ki.
Még nemtudom,hogy ez a Chevrolet-nél hogyan működik,de szerintem nem naivság elvárrni,hogy a munkályát rendesen végeze a szervíz.
Egy tapasztalatot szeretnék veletek megosztani:vettem még annak idején a lacsira a chevy szalonban króm mérethelyes küszöbdíszt sok pénzért.No ezt nem ajánlom senkinek,mert nagyon sérülékeny értem ez alatt,hogy minden karc meglátszódik rajta, vagy úgy kell beszállni,hogy a lábad szigorúan nem érhet semmihez,és ezt magyarázd el az utasaidnak is,nekem nem mindig sikerült és ez látszik:-(
Tegnap, pontosan a 16000. km-nél kiégett az egyik tompított izzó (Először, ugyhogy a'sszzem ennyi belefér....).
Gondoltam, ha már úgyis felnyitom a motorháztetőt az izzócsere miatt (jól megszivatott a lámpatest eldugott anyája, alig bírtam lebombázni...), beépítem a Cromagnon szaktárs által korábban említett és dícsért, általam a gépében megszemlélt, és a Lacsi első szülinapjára megvásárolt EcoTek bizbaszt.
Hát gyerekek, igazán nem akarok hosszútávú tapasztalat híján ódákat zengeni róla (mert pl. mindjárt nem értem, hogy mi az isten került ebben a műanyag szelepecskében ennyi pénzbe...), de úgy tűnik, ha még egy kis levegő jut általa a motornak, az bizony tényleg csodákat képes okozni...
Mint említettem, nekem a szűkítő kivétele is azonnali és jelentős javulást idézett elő a motorháztető alá szorított ménes futkározásában, ez a bigyó még erre is rátett. Ha elosztom kettővel annak a felét, ami szépet-jót erről a gyártó zengedez, és csak egy pici fogyasztáscsökkenés járul is a fentiekhez, már úgy néz ki, hogy megérte...
Szerintem a harisnyáslégszűrős csávó is valami ilyen hatásra vágyhatott, csak a harisnya ócsóbb, mint a direkt, vagy mint ez az izé...
Summa summárum: annyi levegőt a gépnek, amennyit csak lehet...!
Én nem tudok róla, hogy a Lacsiban lenne övfeszítő. Egyébként mint írtam én nem ezt a csatit húztam szét, hanem a bimm-bamm-ot hatástalanítottam. Ezen az övfeszítőn meglepődnék (mármint, ha a milyenkben lenne).
Nem bántólag írom (remélem nem is veszed annak), de nagyon naív vagy. Azt hiszed, hogy van összefüggés a lerobbanás és a szervízbe járás között? Legfeljebb, ha ismerős szerelőd van. A szervízeknek is pénzt kell termelni, nincs idejük végigbogarászni minden autót. Sokszor még azt se, ami elő van írva. Leginkább azt nézik meg (és ez már egy jó verzió), amire panaszkodsz. És ez nem típustól függ. Saját szememmel láttam, amikor egy jó nevű, japcsi gép j.e. kereke menet közben kifordult (majdnem letarolt). A tulaj tajtékozva szállt ki, mondván most volt kötelező szervizen. Ez Magyarország. Ne legyenek illúzióid.
Sziasztok, érzelmi okokból szeretnék a 105-ös lenni, bár 104-ik tagot nem láttam. Tegnap óta boldog tulaja vagyok egy melange beige színű Lacetti 1,4 Sedan-nak.
Övfeszítő működésére nincs befolyással ez a csatiszéthúzásos megoldás? Tudniillik a feszítő csak akkor durran el, ha érzékeli, hogy be van kapcsolva az öv.
Sajnos azt meg ez idáig nem tudtam megoldani,mert szerintem kettő lehetőségem lenne: az egyik: a ködlámpa helye (na ezt nem akarom!), a másik: karosszéria munka,mégpedig úgy hogy a motorháztetőn kivágni egy légbeömlőt (ezt fogom megcsinálni,de még nem most). Jelenleg a légszűrő a kerékdob rácsa fölé van vezetve,ahol menet közben azért a kerekek kavarnak be neki friss levegőt, és nem a motor meleg levegőjét szipákolja(annyira).
amúgy:Üdv mindenkinek! Nem az a probléma,hogy nem vagyok megelégedve a világításom fényerejével,mert azzal minden oké!Csak hát elkapott a divatozás!Irigykedve nézem a xenon és álxenon fehér-kékes fényeket és roppant megtetszett,de majd valahogy megoldom másképp,mindenesetre a 100w-os megoldást dobom.
Azért ne lepődjél meg azon, hogy némi anyagi juttatás fejében utólag (majdnem) bármelyik szervízben kaphatsz pecsétet, még akkor is, ha géped a közelükben sem járt. ; )
Ezt én mind elhiszem "pénzért bármit".
Csak az a bajom ezzel,hogy azért mert pecsétet kaptam még nembiztos,hogy az autom is kifogástalan,mert hogy nam látták a járgányt. Én szeretek nyugottan autózni és nem rettegni attól,hogy vajon ki birja e az utat az autó mert nem látták a szervízben igaz hogy pecsétem van csak ez engem nem nyugtat meg.
Azért ne lepődjél meg azon, hogy némi anyagi juttatás fejében utólag (majdnem) bármelyik szervízben kaphatsz pecsétet, még akkor is, ha géped a közelükben sem járt. ; )
"A régi kocsimban volt direkt szürö! De télen nem javasolták" a hővédő lemez téli csapadék befagyás ellen is véd. Sokan használjuk gond nélkül elhiheted...