Keresés

Részletes keresés

tooommm0013 Creative Commons License 2010.07.23 0 0 14390

Te merre laksz? Mert az még nem derült ki. Van olyan fokhagymám a gyümölcsösben, amit rendszeresen kaszálok, fűnyírózok, de "kirthatatlan". Abból szívesen adnék. Garantáltan télálló. Erős ízű ha tavasszal van duggatva tűrhetően tárolható. Összefonni nem lehet mert merev a szára.

Előzmény: gergerg (14388)
tooommm0013 Creative Commons License 2010.07.23 0 0 14389
Előzmény: gergerg (14388)
gergerg Creative Commons License 2010.07.23 0 0 14388
Mintha rémlene hogy itt is volt szó róla valami olyasmi rémlik hogy az ősz fokhagyma tiszta fehér a tavaszi meg lilás.
Előzmény: tooommm0013 (14387)
tooommm0013 Creative Commons License 2010.07.23 0 0 14387

Az lehet.

Én ilyesmivel nem foglalkoztam csak ültettem novemberben a fokhagymát, dugahagymákat meg a zöldborsót. Tavasszal meg kikelt.

A borsó nem sokat előzött a tavaszi vetéshez képest, de a kertben elég vizes sáros tavasszal a talaj és nem lehet rámenni. Ott kínlódtak a szomszédok a deszkákon egyensúlyozva én meg figyeletm hogy már kibújt a borsó.

A fajtákról nem nyilatkozom. A puding próbája az evés. Vagy majd valaki ajánl bevált fajtákat.

Előzmény: gergerg (14386)
gergerg Creative Commons License 2010.07.23 0 0 14386
Olyasmit hallottam nem mindegyik fajtát lehet.
Előzmény: tooommm0013 (14385)
tooommm0013 Creative Commons License 2010.07.23 0 0 14385

Hát ha tavasszal ültettél már akkor te is. Csak hamarabb/később (attól függ merről nézzük) kell ültetni.

Mit szeretnél tudni róla?

Előzmény: gergerg (14384)
gergerg Creative Commons License 2010.07.23 0 0 14384
Jártas valaki az őszi fokhagyma és vöröshagyma ültetésben?
kics_ee Creative Commons License 2010.07.23 0 0 14383
ezt én is szerettem volna kérdezni...
Előzmény: mmjutka (14382)
mmjutka Creative Commons License 2010.07.23 0 0 14382
Van jó ketchup recepted?
Előzmény: Hesperos (14377)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.23 0 0 14381
Ez jól hangzik, bár gondolom, csak szabályosan elrendezett kertben használható... Én itthon már bebuktam, nagy káosz az egész. Szép így, gyümölcsfákkal meg díszbokrokkal vegyítve a vetemény, csak nem mindenre alkalmas és nem funkcionál maradéktalanul. Mennyibe került a kiépítése (gondolom, a csövek meg illesztések), mekkora területen? Ha egyszer itthagyom ezt a homokbuckát, és lemegyek Pécs mellé, szívesen alkalmaznám én is, hiszen mégiscsak a legmodernebb technológia. Ötvözném a talajtakarással, mint Izraelben teszik.
Előzmény: Hesperos (14380)
Hesperos Creative Commons License 2010.07.23 0 0 14380
Pontosan, minden cső beilleszthető minden elágazásba, vannak különböző tőtávolságú csöveim, aztán tavasszal mikor vetek, úgy rendezem át a csöveket, ahogy a növények jönnek. Ugyan így vannak különböző sortávolság hosszú csövek is, így esetenként két leágazás között is meg tudom változtatni a távolságot, a növénynek ideális sortávolság szerint.
Előzmény: Törölt nick (14378)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.23 0 0 14379
Születésemtől fogva vagyok vegetáriánus, nem csak úgy rászoktam. Épp ezért mindennemű húsfélétől és bőr alatti zsírtól undorodom, mármint nem visz rá az ízlés. A zsírral készült tésztát sem bírom megenni, érzem a szagán is. De amúgy sem volna túl etikus, hogy mondogatom, hogy én így vegetáriánus, úgy vegetáriánus, közben meg néha szalonnázok. :) Nem vagyok én Delhusa.
Előzmény: janijani (14365)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.23 0 0 14378
És hogyan csinálod, minden évben átrendezed a csepegtetős csöveket a vetemény alakulása szerint?
Előzmény: Hesperos (14377)
Hesperos Creative Commons License 2010.07.22 0 0 14377
Hát, van vele munka rendesen az biztos. Nagyon remélem hogy minél több paradicsom terem, szeretnék sok ketchupot meg paradicsomlét főzni az idén. Tavaly fele ekkora területen termett 10 üveg paradicsomlére, 15 üveg ketchupra és evésre való.
Jól látod, én nagy híve vagyok ennek az öntözőrendszer-típusnak. Lényegében a kert minden részében jelen van, még a krumpli is csepegtetve van. Nagyon kevés olyan hely maradt, ahol még csak ki van építve de nem működik, különböző okokból, de minél előbb be akarom fejezni, hogy mindenhol működjön.
Köszönöm a fűszeres felvilágosítást.
Előzmény: mmjutka (14376)
mmjutka Creative Commons License 2010.07.22 0 0 14376
Nem semmi lehet ekkora veteményest rendben tartani. Mennyi paradicsomod fog teremni? Jól látom, hogy csepegtető öntözésed van?
Előzmény: Hesperos (14374)
mmjutka Creative Commons License 2010.07.22 0 0 14375

Köszi, a dícséret mindig jól jön.

A zöldfűszer valóban ennyi, illetbe én le szoktam öblíteni a leveleket, mert nálunk sok a por. Amennyire lehet, már előre leszedem a száráról, főleg, ha nagy levélről van szó. Jó melegben, de nem direkt napon szárítom, úgy szép zöld marad. Aztán a kiürült bolti fűszeres szórófejes üvegekbe teszem.

Előzmény: Hesperos (14373)
Hesperos Creative Commons License 2010.07.22 0 0 14374
Nekem is van pár képem, de leginkább a paradicsomról most. Nem nagyon volt időm fényképezgetni mostanában. A minőség sem a legjobb, telefonnal készültek.
Előzmény: Hesperos (14373)
Hesperos Creative Commons License 2010.07.22 0 0 14373
Szia!

Akadnak köztünk éjjeli baglyok :).

Hogy csinálod ezt a zöldfűszer keveréket? Egyszerűen levagdosod a bele szánt fűszereket és megszárítod? Van sokféle fűszerem, de még sosem próbáltam meg őket elrakni télre. Ha ilyen egyszerű a dolog akkor lehet hogy megpróbálkozom majd vele.

Nagyon szépek a virágaid!
Előzmény: mmjutka (14372)
mmjutka Creative Commons License 2010.07.22 0 0 14372

Sziasztok, ha fent van még valaki!

Nóra! Nálam idén 1 gesztenyeízű tök meg van vadulva, mert kb. 3 nm haragoszöld levélfelületet produkált. A többi normális, kisebb levelek, 2-3 db két méteres szála fut karóra. Termés - ahogy írtam, még egyiken sem...

Szoktatok zöldfűszer-leveréket csinálni? Hét elején szárítottam, ma őröltem. Van benne: petrezselyem, zeller, bazsalikom, kakukkfű, vadoregánó, majoranna (bolti), zsálya, rozmaring, lestyán, bordikafű , fokhagyma granulázum (bolti) és egy kis só [az a daráláshoz és a tartósításhoz.

Végre tudtam fényképezni. Tegnapi képekből képeslap.

Előzmény: CBNora (14371)
CBNora Creative Commons License 2010.07.22 0 0 14371
Nem tudom. Majd Mmjutka talán megírja, az ővé mekkora volt, de azt hiszem, elvileg nem lesz nagy. Aztán hogy ezek, amik nálam nőttek milyenek lesznek, azt meg tényleg nem lehet tudni.
Előzmény: holmogorov (14368)
CBNora Creative Commons License 2010.07.22 0 0 14370
Az allergia az más. Ez a fototoxikus hatás csak 1-2 nap múlva jön elő, mikor hozzádörgölődsz a növényhez, nem érzel semmit. Én még másnap sem. Aztán harmadnap, mikor már rég elfelejtettem, mihez is értem hozzá, elkezd viszketni, és majd csak ezután kezdenek jönni a hólyagok és még egy hétig folyamatosan jönnek újabbak. 5 nap alatt az még nem kezd javulni, akkor még egyre rosszabb. Nagyon szar tud lenni, tavaly én is több, mint egy hétig alig aludtam a viszketéstől. Hogy hogy néztem ki, az más kérdés, az már nem is érdekelt. De pocsék látványt nyújtottam, a hólyagok helyén barna foltok lettek, míg aztán a bőrrel együtt le nem koptak.
Előzmény: Flanell (14366)
skolikagi Creative Commons License 2010.07.22 0 0 14369
Egészségedre kedves Andi!
Ha nagyon bántja a lelkiismeretedet a nagy zabálás, esetleg elmehetsz meggyónni...bár azzal nem tudom meg nem történtté tenni a dolgot:-)
Megnéztem a képeket...hát nem semmi amit véghezvittetek:-)
Előzmény: atandi (14367)
holmogorov Creative Commons License 2010.07.22 0 0 14368
Sziasztok!

Szia CBNora!

Mekkorára nő meg a gesztenyeízű tök?
Előzmény: CBNora (14336)
atandi Creative Commons License 2010.07.22 0 0 14367

Abszolúte érdemes! Nekem tegnap bizonyosodott be: az egész család a zöldbabot szedte, így odakéjelgett hozzánk a macska is. Tekergett a hátán, simiztette magát, majd a babok melletti teljes sor bazsalikomomat végestelen végigjelölte őkandúrsága. Ahogy haladt el mellette, odapucsított és végigspriccelte! Azt hittem, megüt a guta! Szerintem talán a bazsalikom erős szagát felül akarta jelezni. Hát ezért aztán tényleg éredemes...

Amúgymeg nagy disznók vagytok,köszi, kimentem a kertbe épp csak kicsit belocsolni, elhatároztam, hogy ma semmi mást nem csinálok. Felnyűttem 4 sor borsót, felkötöztem megint 6-7 paradicsomot, s közben ettem a koktélparadicsomokat. Úgy döntöttem, ma már nem is kell mást ennem, nem is vagyok éhes. Nagy naivan bejövök kertésztopicot olvasni, erremit találok??! Lerendeltem magam mellé a gyermeket és bezabáltunk... köszi nektek..(pedig rám nem hiányozna, 159/55)

Ez tegnap lemaradt. Mi az idén még nem ettünk dinnyét, de lassan venni kellene. Már120-160 között van kilója.
Előzmény: tooommm0013 (14358)
Flanell Creative Commons License 2010.07.22 0 0 14366
A muharra én is allergiás vagyok.
Általában hosszú ujjú ingben dolgozom a kertben, de múltkor póló volt rajtam, miközben kiszedtem (többek között) pár tő kalászos muhart, és egyik nekinyomódott a jobb alkaromnak, hát tele lett az egész apró kiütésekkel. Már vagy 5 napja történt, a pirosság már elmúlt, de még mindig elég rücskös az alkarom.
Előzmény: CBNora (14314)
janijani Creative Commons License 2010.07.22 0 0 14365

Azért hogy vegetáriánus vagy néha ehetsz egy kis szalonnát.

Liftszerelő ismerősöm dolgozott kint algériában és megkínálta szalonnával a muzulmán arab segédmunkást,az meg elfogadta és jóízűen megette. Megkérdezte tőle, hogy vannak ezzel a dologgal mire az arab azt mondta, hogy Allah most nem figyelt ide.

Előzmény: Törölt nick (14356)
skolikagi Creative Commons License 2010.07.22 0 0 14364
Ezt kísérleteztem ma:-)

Kellett hozzá zöldbab, ravioli, hagyma, paprika, tejszín sajt.
A zöldbabot és a raviolit külön-külön megfőztem sós vízben.
A hagymát megfuttattam az olajon, beletettem a zöldbabot és egy paprikát, majd fűszereztem, só, bors, fokhagyma.stb. ízlés szerint.
A végén ráöntöttem a tejszínt.
Tűzálló tálba tettem a raviolit, rá a zöldbabos keveréket, a tetejére sajtot reszeltem és megsütöttem.
Aztán megettem( csak egy részét persze)
Deryan Creative Commons License 2010.07.22 0 0 14363
:DDD
Előzmény: skolikagi (14361)
Deryan Creative Commons License 2010.07.22 0 0 14362
Szóval szadiztok itt nagy kéjesen :D
Nem elég, hogy a hőség gyötör, itt meséltek a finomabbnál finomabb falatokról :o
Jó házi szalonnát ma már ettem finom puha kenyérrel. Tizóraira a kerti konyhában frissen sült tökpuffancsot tejföllel.
A vacsora még nincs eldöntve, mert nincs kedvem a konyhában olvadozni.

Igaz fűszerkertet nem csináltam, de ezt, azt azért ide-oda ültettem a kertbe. Jó a nyári menüt egy kis friss fűszerrel feldobni. Ilyenkor imádom a friss borsikával fűszerezett zöldbabfőzeléket, párolt borsót, a bazsalikomos padlizsánt, a lestyános újburgonyalevest,
a kapros/édeskömény leveles sültburgonyát...
Előzmény: tooommm0013 (14358)
skolikagi Creative Commons License 2010.07.22 0 0 14361
A gumicsizmában nincs fűző....:-))
Előzmény: Deryan (14360)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!