Szerintem ne menj tovább! Mind a kettőből van gyökeres példányom. A rózsaszín, a telt virágú, amit rétes virágúnak is hívnak? Abból azt hiszem még virágzó is van. A "hisztis még vízben gyökerezik, arra még várni kellene egy kicsit, hogy begyökereedjen! Aztán küldöm. Jó lesz így?
Köszönöm, hogy még nem felejtetted el a tegnapi sirámom. A mai állapot szerint szeretnék: egy teltvirágú rózsaszin, és egy rágica féle 'hálátlan', vagy krampuszka1 vagy TTNora hasonlójának (vagy bárkiének, aki hajlandó megválni tőle) egy hajtását. Vagy, ha létezik, ennek szimpla változatát is örömmel venném. Amit adni tudok: - tripla rózsaszin hajtás (a két kép egy növénynek a virágai, különböző időszakokban) - gyökeres dupla sárga (el tudom postázni)
Hát majd meglátjuk. Most nem fogom levágni a beteg részeket. Aztán majd kiderül, hogy mi fejlődik belőle. El vannak különítve, így reméle ma többit nem tudják megfertőzni. Őszig meg csak kiderül, hogy mi lesz belőlük. Legfeljebb elég üres lesz a "teleltető" idén. Hogy egy kis sikerélmény is érjen, idén sikerült hajtásokat gyökereztetnem + a magocskák is szépen kihajtottak. Így majd csak lesz utánpótlás a betegek helyett is. Csak többet kell várni mire ilyen szép nagyok lesznek mint amilyenek ezek voltak már. Na meg ahogy magamat ismerem úgy is beszerzek egy pár újat is innen-onnan :)
Most jöttünk meg Nápoly és környékéről. Mint más olasz utaknak, ennek is az volt az egyik legfőbb tanulsága leander szempontból, hogy ami nem megy, ne erőltessük. De azért ezen a frusztráción már rutinosan túlteszem magam. Mmost nem nagyon hoztam semmi nyesedéket, csak egy-kettőt rendelésre, magamnak csak egy halvány rózsaszín duplát, mert olyan hatalmas virágai voltak.
De lehet, hogy ezt se kellett volna, mert itthon kiderült, a virágméret nem igazán fajtafüggő, hanem sokkal inkább a körülmények függvénye.
Ugyanis az én leadereim bizony nagyon megérezték a gazda hiányát. Hiába voltak locsolva (néhanapján...), mégis sokkal, de sokkal kisebb virágokat növesztettek, mint amekkorák akkor voltak, amikor elmentünk. A különbség egyszerűen döbbenetes.
Az optimista végkicsengés tehát az, hogy nagy odafigyeléssel és erőfeszítéssel azért itt is elérhető az, am ott magától fejlődik - már ami a virágzást illeti, legalábbis.
Ez a leghagyományosabb rózsás rózsaszín, csak most éppen ilyet nyitott. Majd mindjárt megnézem (már ha megtalálom, elég sok a virág a bokron), hogy tegnap óta nyílt e jobban.
Lehet ezt nem szeretni? Csak ne kellene annyira félteni az esőtől! Sajnos a távoli képeim továbbra is elég haloványak, eléggé bosszant, de legalább a macrók jók.