A földet nem is gondoltam megtartani. Nem szeretném ha felütné ismét a fejét ez a nyavaja nálam. Egy kis atkát még csak elviselek, de ilyen gyógyíthatatlan vackok ne jöjjenek. Ez a kis sárga is amit most vettem, látszik a levelein, hogy atkás volt.
Megmutatom nektek a kis kedvencemet.Olyan szép kis formás,nem? A képeken pirosnak néz ki,de amúgy sötétbordó,érdekessége hogy kis leveleihez hasonlóan a virága is kis méretű. Hogy lássátok,mennyire melléraktam egy ciklámen leanderem virágját.
Az utolsó képen sajna látszik,hogy azért vannak gondok vele....pajzstetves. (volt) Merthogy szépen azóta már lemostam róla:-) Amúgy több leanderemen is észrevettem hogy megjelent a pajzstetű. Nem is értem,mi van az idén,tavaly semmi gondom nem volt,most eddig az atkákkal küzdöttem,most meg a pajzstetű,ráadásul észrevettem azokat a bizonyos sárga nagyobb típusú tetüket is,a virágbugákon...úgyhogy hétvégén muszály lesz bevetnem a jó öreg BI 58-at:-)
szerinted a cserepeket se tartsam meg? És ha lefertőtlenítem domestosos vízzel? A kukába azért nem gondoltam a növényeket, nehogy valahogy megfertőzzön másokat is ha ott dekkol a szeméttelepen.
Amikor először megjelent tavaly ez a fura valami a növényeimen bevittem a kertészetbe, hogy mi is lehet ez. Na ötletük sem volt. Azt mondták t alán valami gombabetegség. Tök ki voltam segítve. Mostanra meg már a nagyja állományomat megfertőzte :(
Gondolom más elfoglaltsága is van Antisystemnek, aki válaszolni szokott, nincs minden nap, de talán azért nem annyira sűrgős a probléma, hiszen a szükséges óvintézkedéseket megtetted, annyira meg nem fertőz. Olyasmi ez, mint az aids, vér a vérrel, nedv a nedvvel érintkezve fertőz.
Itt fent a növényvédelemnél betettem a képet és kértem véleményt. Eddig még nem kaptam választ. Gondoltam majd ma megpróbálom más szaklapon hátha ott jobban reagálnak a kérdésre.
Én nyílvánítottam, nagyon óvatosan, hogy remélem és úgy gondolom, hogy nem az lesz, hiszen a levelek rendben vannak, amit látunk az burjánzásnak nem igazán mondható...
És ajánlottam, hogy forduljon szakemberhez, nem tudom megtette-e.
Nagyon-nagyon-nagyon aranyos vagy! A rózsaszin teltet nem ismerem más néven, csak azt látom a fotón, hogy teltebb, mint a triplám, ami már kb 20-25 éve megvan, és sokáig 'egyke' volt. A 'hisztis'-ed meg olyan, mint egy habcsók. Vagy valami hasonló, nagyon szép. Várok, ameddig jónak látod. Mit küldhetek Neked helyettük?