Keresés

Részletes keresés

pégés Creative Commons License 2014.10.23 0 0 9624

a régi a kukában landolt

akkor Te rendes voltál, mert láttam én olyan fákat, amik mintha cipőt termettek volna

Előzmény: Csokis (9621)
scsabi Creative Commons License 2014.10.23 0 0 9623

"Ugyanez volt tavaly a magyar-ukrán határon"

A magyar-ukrán közúti határ csak a kalandvágyóknak ajánlott. Ha gyorsan kell átjutni, akkor vonattal kell menni, ott húsz percnél soha nem több a várakozás.

Előzmény: VEE (9618)
Csokis Creative Commons License 2014.10.23 0 0 9622

Na, basszus! Most olvastam. Pedig egyébként milyen nyugis az  ország. Tök olyan, mint Norvégia a Breivik-üggyel. Ráadásul most a nejem vég fogja parázni a következő két hetet.

Előzmény: Tamas(Ottawa) (9620)
Csokis Creative Commons License 2014.10.23 0 0 9621

Azért erre még én is emlékszem a csehszlovák-magyar határról. Felvettük a legvacakabb cipőnket, elmentünk vonattal Komáromba (nem tudom, mondtam-e, hogy vasutasgyerekként annyit vonatoztam, hogy utána 25 évig vonata nézni alig bírtam), és átsétáltunk a hídon. Vettünk mindenkinek új cipőt, a régi a kukában landolt, majd megebédeltünk, szülők ittak egy sört, mi egy Kofolát, és hazasétáltunk. A vámosok persze miszlikbe szedtek minket, de -bár nyilvánvaló volt a dolog- azért a lábunkról nem vették le a cipőt. Viszont a szatyorban szigorúan 10 deka sajt, egy adag halsaláta és egy sör volt a megengedett, afelett jött a kobzás. Apám egyszer rendes, alapos 1,5 órás motozáson-kihallgatáson is átesett, de az már másik sztori.

Előzmény: VEE (9618)
Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2014.10.22 0 0 9620

Nem, rosszabb helyen: közel a reptérhez. :-)

Még várok a véleményformálással, mert (a hype-on kívül) nagyon kevés részlet látott napvilágot. Az biztos, hogy mától új éra kezdődik itt nálunk is... :-(

Előzmény: Boszorka (9619)
Boszorka Creative Commons License 2014.10.22 0 0 9619

Tamas (Ottawa) remélem nem a belvárosban laktok. Mik meg nem történnek abban az álmos, nyugis országban!

VEE Creative Commons License 2014.10.22 0 0 9618

Néhány éve eléggé retró élmény volt egy balti államból (talán Észtországból) busszal átmenni Oroszországba. Az idegenvezető borravalót adott, hogy ne várakoztassanak és ne szedjék szét a csomagokat és a buszt. Mellettünk pedig a gyalogosok szatyraikkal álltak türelmesen sorba...

Ugyanez volt tavaly a magyar-ukrán határon. Egyetlen busz sem volt a láthatáron és mégis jó ideig tartott, amíg átmehettünk, pedig megkapták a jattot.

Goldman Emma Creative Commons License 2014.10.22 0 0 9617

Mikulááááááááás! :-)

Hogy miért a zőccségre utaztak? Szerintem mert a vámosok minden nap szerettek volna egy jó kis zöldséglevest, lecsót, effélét enni. :)

Előzmény: Csokis (9616)
Csokis Creative Commons License 2014.10.22 0 0 9616

Igazából szóltak előre, hogy ez lesz, úgyhogy a répák anyám csizmájában voltak, a paradicsom meg az én bakancsaimban. :-) De hogy miért épp a zőccségre utaztak?

Előzmény: Goldman Emma (9615)
Goldman Emma Creative Commons License 2014.10.22 0 0 9615

Nekem nem rémlik. :) Viszont ahogy akkoriban tapasztaltuk, a nagy Szovjetunióban a skorbut volt a divat, így gondolom, ha megtalálták volna a répát meg a paradicsomot, simán visszatoloncolják Magyarországra.

Előzmény: Csokis (9614)
Csokis Creative Commons License 2014.10.22 0 0 9614

Igen, Csapnál csak kiállítottak negyed órára a folyosóra, amíg a vámosok átvizsgálták a kupét. Mivel pizsamában voltam, nem szakadtam meg a röhögéstől. Pedig tulajdonképp lett volna rá okunk. Először megkérdezték, majd aláírattak velünk egy papírt, hogy nincs nálunk sem fegyver, sem lőszer, sem kábítószer. (Ja, 1983-ról beszélünk.) Aztán megkérdezték, hogy "ovoscsi, fruktü eszty?" És tök komolyan átnézték a kupét paradicsomot és sárgarépát keresve. De ezt szerintem már meséltem.

Előzmény: vízbe mártott test (9609)
Goldman Emma Creative Commons License 2014.10.22 0 0 9613

Bimbózó muskátlik, leander és egyebek bemenekítve a lépcsőházba. Már csak a növényrajongó felső szomszéd meglehetősen tetves kis kedvenceinek a közelségét kell kibírniuk tavaszig.

Goldman Emma Creative Commons License 2014.10.22 0 0 9612

Na jó, de kutyaszőr ... is. :-)

Előzmény: Divrotcé (9611)
Divrotcé Creative Commons License 2014.10.22 0 0 9611

ó, hideg cigifüst az alap, arra rakódik rá az égett olaj, pásztorbunda, valamint nedves kutyaszőr.

kutyaszőr? Ázott galamabok és alkatrészeik.

Előzmény: Goldman Emma (9604)
Goldman Emma Creative Commons License 2014.10.22 0 0 9610

Olyan lehetett ez, mint mikor a papám át akart sétálni a tihanyi öblön, és beszakadt alatta a jég. A meglepetéstől még megfázni is elfelejtett.

Előzmény: vízbe mártott test (9608)
vízbe mártott test Creative Commons License 2014.10.22 0 0 9609

A kínai határon, Zabajkalszknál.
Itt Csopnál tényleg úgy ment, hogy fölemelték a vagont utasokkal együtt, kicserélték a kereket (vagy az egész forgóvázat, nem tudom) oszt jónapot. 

Előzmény: Tamas(Ottawa) (9606)
vízbe mártott test Creative Commons License 2014.10.22 0 0 9608

Meg. Szerintem olyan hidegben már téli álmot alszanak a bacik is. :)

Előzmény: Goldman Emma (9604)
tehtube Creative Commons License 2014.10.22 0 0 9607

Legjobban Walter meghatározását csípem, hol is érdemes lakni a tengerentúlon. Vagyis sokaknak innen. Vagy onnan? 

Előzmény: Tamas(Ottawa) (9605)
Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2014.10.22 0 0 9606

Hol volt helyileg ez a kerékcsere? A Mongol határon, vagy a kínain?

Csapnál, ha jól tudom, három vágány van. Az egész szerelvényt felemelik, ki- és begurítják a kerekeket, aztán lehet továbbmenni. De az lehet, hogy ez csak egy UL, mert arra még nem jártam IRL, a nagy barátság ellenére sem.

Előzmény: vízbe mártott test (9603)
Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2014.10.22 0 0 9605

Áááh... oda nem. Az túl messze van.

Előzmény: tehtube (9601)
Goldman Emma Creative Commons License 2014.10.22 0 0 9604

És megúsztad a megfázást?!

Az nekem is megrögzött tapasztalatom, hogy a váróteremben soha nincs melegebb, mint odakinn, viszont garantáltan sokkal nagyobb a büdös. Jó, hideg cigifüst az alap, arra rakódik rá az égett olaj, pásztorbunda, valamint nedves kutyaszőr.

Előzmény: vízbe mártott test (9603)
vízbe mártott test Creative Commons License 2014.10.22 0 0 9603

Az úgy volt, hogy Moszkvában szálltunk föl a vonatra és már négy napja zötyögtünk - hatezer kilométeren keresztül csak hó és nyírfácskák.
Eszméletlenül szép volt.
A szomszéd fülkében egy fiatal angol pár lakott, nagyon szép királyi angolt beszéltek, amennyire meg tudtam állapítani. Eccercsak megállunk a semmi közepén, jön a gyezsurnaja és mindenkit leterel a vagonból. Erre hozzám fordul a szomszéd csaj és megkérdi tőlem:

– Tessék mondani, most le kell szállni?
Így magyarul. Még jó, hogy nem beszéltük ki őket túlságosan.
Szóval leszálltunk, én ingben. Kicsit később kiderült, hogy azért, mert a határra érkeztünk és átszerelik a vonatot széles nyomtávról normálra. Ez Csapnál úgy történt, hogy közben az utasok a helyükön maradtak. De itt nem. És persze már nem engedtek vissza, hogy felöltözzek. Úgyhogy bemenekültünk a váróterembe, ahol semmivel nem volt melegebb, de legalább figyelhettük a tüdőbajos büfésnénit (klasszikus kismamacipő, fejkendő), aki mérsékelten friss sült halat, valamint ötliteres dunsztosüvegekből merőkanállal kimért almakompótot arult. 

Előzmény: Goldman Emma (9602)
Goldman Emma Creative Commons License 2014.10.22 0 0 9602

Szerintem ezt még nem mesélted...

Előzmény: vízbe mártott test (9600)
tehtube Creative Commons License 2014.10.22 0 0 9601

Alaszka? :-)

Előzmény: Tamas(Ottawa) (9599)
vízbe mártott test Creative Commons License 2014.10.22 0 0 9600

Ki lehet bírni, persze (biztos meséltem már, amikor Szibériában leszálltam a vonatról egyszál ingben januárban oszt négy óráig nem engedtek visszaszállni), de ha nem muszáj, akkor én inkább nem próbálnám. :)

Előzmény: Tamas(Ottawa) (9599)
Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2014.10.22 0 0 9599

Nem kell ezt mélyre szívni: száraz hidegről van szó, amit kigombolt kabátban is ki lehet bírni. Odaát Vancouverben, -3-nál már haldokoltam: az a nedves hideg a csontig átjár... Nagyon csendben mondom, mert válóok lehet: én igazán a Yukonban szeretnék élni. Az valami csudálatos hely. Arany már nincs. Mind kimosták. Békesség honol arrafelé, meg grizzly medve.

Előzmény: Goldman Emma (9597)
nofRETRO Creative Commons License 2014.10.22 0 0 9598

de holnapra mondanak nagy szelet :) aztán kapaszkodjál ám közben

biztos nem lesz olyan vészes, mint ahogy a beharangozóból gondolom, de sose lehessen tudni

ma már minden lehetséges

Előzmény: Goldman Emma (9596)
Goldman Emma Creative Commons License 2014.10.21 0 0 9597

Jézusom, de jó, hogy nem vagyok snidling. Brrrr.

Előzmény: Tamas(Ottawa) (9592)
Goldman Emma Creative Commons License 2014.10.21 0 0 9596

Holnap megoldom. Igazad van, cudar dolgokat mondanak, ideje figyelni.

Erről eszembe jutott egy sok évvel ezelőtti emlék. Egyszer, november vége körül becsöngetett a reszelős hangú, érdes modorú felső szomszéd, megkérdezni, mikor visszük végre át a muskátlikat a balkonról a lépcsőházba, hiszen addig ő sem tudja behozni a tengernyi gizgazát, mert hát a hely. Mondta az uram, hogy hát, khm, jövőre újat akartunk venni, izé, ezek már öregek, felkopaszodtak, ugyebár... Mire a szomszédasszony, egész lágy, panaszos hangon: Na de kérem, hát akkor meghalnak!!!!

Ennek tizenakárhány éve, de azóta új muskátli ide nem tette be a lábát. Én, kérem, fényhajtásból is gyökereztetek, ha kell, kínok kínja árán is! :)

Előzmény: nofRETRO (9586)
Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2014.10.21 0 0 9595

Azzal tisztában vagyok. Nekem azzal a fázissal van gondom, amikor nincs éppen hótakaró, de van tartósan -35C... a snidlingeknek nincs ilyen gondjuk a jelek szerint, szóval nekem sem kellene ilyen behatóan foglalkoznom az üggyel... :-)

Előzmény: nofRETRO (9593)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!